×
بین الملل
شناسه خبر : 308747
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 07:30
واشنگتن پست: آمریکا اروپا را از دست می‌دهد؛ ترامپ متهم اصلی

واشنگتن پست: آمریکا اروپا را از دست می‌دهد؛ ترامپ متهم اصلی

فضای سیاسی اروپا به شکل بی ‌سابقه‌ای ضد آمریکایی شده است؛ از آلمان تا انگلیس، آمریکا را دشمن می‌دانند.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی با هشدار به سران واشنگتن نوشت که ایالات متحده در حال از دست دادن اروپا با سرعتی بسیار بیشتر از آنچه است که افکار عمومی آمریکا متوجه آن شود.

این روزنامه تأکید کرد که اعتماد اروپایی‌ها به آمریکا به عنوان یک متحد قابل اعتماد روزبه‌روز در حال کاهش است و این روند در ماه‌های اخیر به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

بر اساس گزارش واشنگتن پست، یک نظرسنجی اخیر که در کشورهای کلیدی اروپایی انجام شده نشان می‌دهد که یک‌چهارم یا بیشتر از پاسخ‌دهندگان در فرانسه، آلمان و اسپانیا، ایالات متحده را دیگر به عنوان متحد نمی‌بینند بلکه آن را به عنوان «رقیب» یا حتی «دشمن» تلقی می‌کنند. این نظرسنجی حاکی از آن است که اکثریت مطلق شهروندان اروپایی، دونالد ترامپ را «دشمن اروپا» می‌دانند و سیاست خارجی دولت او را نوعی «استعمار دوباره» توصیف می‌کنند.

این روزنامه به نقل از تحلیلگران سیاسی نوشت که تنش‌های ناشی از جنگ اخیر آمریکا با ایران، اختلافات بر سر هزینه‌های ناتو، سیاست‌های تجاری ترامپ و رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه واشنگتن، شکاف عمیقی میان دو سوی اقیانوس اطلس ایجاد کرده است. بسیاری از اروپایی‌ها معتقدند که آمریکا دیگر حاضر نیست هزینه امنیت اروپا را بپردازد و در عوض از قاره سبز برای پیشبرد منافع خود استفاده می‌کند.

واشنگتن پست اشاره کرد که این تغییر نگرش تنها محدود به چپ‌گرایان یا مخالفان سنتی آمریکا نیست، بلکه حتی در میان محافظه‌کاران و میانه‌روهای اروپایی نیز گسترش یافته است. در آلمان، جایی که حضور نظامی آمریکا به شکل تاریخی بسیار قوی بوده، بیش از 60 درصد پاسخ‌دهندگان سیاست خارجی واشنگتن را «غیرقابل اعتماد» ارزیابی کرده‌اند. در فرانسه نیز این رقم به 58 درصد رسیده است.

مقامات اروپایی به طور فزاینده‌ای از لزوم «استقلال استراتژیک» سخن می‌گویند. آن‌ها معتقدند اروپا باید قابلیت دفاع از خود را بدون وابستگی شدید به آمریکا افزایش دهد. برخی رهبران اروپایی حتی پیشنهاد تشکیل نیروی نظامی مشترک اروپایی را جدی‌تر از گذشته دنبال می‌کنند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که تنش‌ها بر سر پایگاه‌های نظامی آمریکا در اروپا، اختلافات تجاری و موضع متفاوت واشنگتن و اروپا در قبال خاورمیانه و اوکراین به اوج خود رسیده است. واشنگتن پست هشدار داد که اگر این روند ادامه یابد، ممکن است ائتلاف ناتو که پس از جنگ جهانی دوم بنا شده بود، به طور جدی آسیب ببیند یا حتی فرو بپاشد.

تحلیلگران آمریکایی در این گزارش تأکید کرده‌اند که بسیاری از شهروندان ایالات متحده هنوز از عمق این شکاف بی‌خبرند و تصور می‌کنند روابط دو سوی اقیانوس اطلس همچنان مانند گذشته مستحکم است، در حالی که واقعیت میدانی در اروپا کاملاً متفاوت است.این روزنامه به نقل از تحلیلگران سیاسی نوشت که تنش‌های ناشی از جنگ اخیر آمریکا با ایران، اختلافات بر سر هزینه‌های ناتو، سیاست‌های تجاری ترامپ و رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه واشنگتن، شکاف عمیقی میان دو سوی اقیانوس اطلس ایجاد کرده است. بسیاری از اروپایی‌ها معتقدند که آمریکا دیگر حاضر نیست هزینه امنیت اروپا را بپردازد و در عوض از قاره سبز برای پیشبرد منافع خود استفاده می‌کند.

واشنگتن پست اشاره کرد که این تغییر نگرش تنها محدود به چپ‌گرایان یا مخالفان سنتی آمریکا نیست، بلکه حتی در میان محافظه‌کاران و میانه‌روهای اروپایی نیز گسترش یافته است. در آلمان، جایی که حضور نظامی آمریکا به شکل تاریخی بسیار قوی بوده، بیش از 60 درصد پاسخ‌دهندگان سیاست خارجی واشنگتن را «غیرقابل اعتماد» ارزیابی کرده‌اند. در فرانسه نیز این رقم به 58 درصد رسیده است.

مقامات اروپایی به طور فزاینده‌ای از لزوم «استقلال استراتژیک» سخن می‌گویند. آن‌ها معتقدند اروپا باید قابلیت دفاع از خود را بدون وابستگی شدید به آمریکا افزایش دهد. برخی رهبران اروپایی حتی پیشنهاد تشکیل نیروی نظامی مشترک اروپایی را جدی‌تر از گذشته دنبال می‌کنند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که تنش‌ها بر سر پایگاه‌های نظامی آمریکا در اروپا، اختلافات تجاری و موضع متفاوت واشنگتن و اروپا در قبال خاورمیانه و اوکراین به اوج خود رسیده است. واشنگتن پست هشدار داد که اگر این روند ادامه یابد، ممکن است ائتلاف ناتو که پس از جنگ جهانی دوم بنا شده بود، به طور جدی آسیب ببیند یا حتی فرو بپاشد.

تحلیلگران آمریکایی در این گزارش تأکید کرده‌اند که بسیاری از شهروندان ایالات متحده هنوز از عمق این شکاف بی‌خبرند و تصور می‌کنند روابط دو سوی اقیانوس اطلس همچنان مانند گذشته مستحکم است، در حالی که واقعیت میدانی در اروپا کاملاً متفاوت است.


نظرات

آخرین اخبار
جزییات تجاوز بامداد امروز آمریکا و‌ پاسخ‌ قاطع ایران/چرا ترامپ عقب نشینی کرد؟
3 خدمه هندی در حمله آمریکا به یک نفتکش کشته شدند
نوراینفو | روز خانواده وتکریم بازنشستگان
نوراینفو | دلایل اصلی نگرانی از آینده
تشدید تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب و شرق لبنان
پروژه نتانیاهو علیه ایران و محور مقاومت شکست خورد
گام مهم در تشخیص آلزایمر با یک آزمایش ساده خون
ناپایداری جوی در جنوب کشور؛ دریا متلاطم و احتمال رعد و برق در هرمزگان
پیاتزا: تیم ملی بهتر شده اما کافی نیست
شکست تیم ملی والیبال زنان ایران مقابل ویتنام
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 21خرداد 1405+جدول پخش
جزئیات حمله موشکی آمریکا به لنج باری ایرانی در دریای عمان
برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت سردار سرلشکر پاسدار غلامرضا محرابی
هشدار فوری سفارت آمریکا؛ دستور خروج اتباع از بغداد و اردن
توافق آتش‌بس 19 فروردین عملاً بی‌معنا و باطل شد
خبر خوش برای متقاضیان بیمه بیکاری؛ زمان پرداخت مقرری مشخص شد
جزئیات حمله بامدادی آمریکا به تهران، کرج و پیشوا ، شلیک موشک‌های تاماهاوک
سفیر ایران در ژاپن: آمریکا و اسرائیل اقتصاد جهان را گروگان گرفته‌اند
رئیس قوه قضاییه: پاسخ ایران به هر تجاوز، کوبنده و خردکننده خواهد بود
بورس در مدار مثبت؛ رشد 4 درصدی شاخص و رکوردشکنی در معاملات
سرلشگر عبداللهی: نیروهای مسلح با هر تهدیدی قاطعانه مقابله می‌کنند
میناب؛ آواری بر حمایت بین‌المللی از حقوق کودک
قیمت طلای جهانی امروز پنج شنبه 21 خرداد؛نوسان طلا در مرز 4100 دلار
ایروانی در شورای امنیت: ایران هرگز تحت فشار مذاکره نخواهد کرد
قیمت گوشت قرمز امروز 21 خرداد 1405 + جدول
پیش‌ بینی قیمت دلار پنجشنبه 21 خرداد/ دلار آماده نوسان در سطوح بالاتر
پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 21 خرداد / رشد بازار طلا متوقف شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 21 خرداد 1405+ جدول
تأیید حکم 4 سال حبس برای دوومیدانی‌کاران ایرانی در کره جنوبی
هشدار سازمان ملل درباره خطر جنگ فراگیر در خاورمیانه
خطای شناختی
کشمیر پاکستان در آتش اعتراضات؛ شمار قربانیان به 15 نفر رسید
سران عراق خواستار توقف فوری جنگ در خاورمیانه شدند
شاگردان قلعه‌نویی تیخوانا را شکست دادند
سیگار چگونه دستگاه گوارش را نابود می‌کند؟
قانون اساسی مطالعه تورات!
شگفتی جنوب ایران در دَرَک؛ از جنگل حرا تا تلاقی دریا و رمل‌های طلایی
خانواده ایرانی؛ پایدار در امواج‌ فرسایش
آخرین وضعیت راه‌ها؛ ترافیک پرحجم در جاده چالوس، هراز و آزادراه تهران–شمال
هدیه موسیقایی به ساکنان کیش و مسافران ؛ طنین «مهر وطن» در خلیج‌فارس
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج شنبه 21 خرداد 1405 +زمان پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 21 خرداد+ وضعیت استان ها
آب چغندر چگونه فشار خون را کاهش می‌دهد؟
سیگارهای الکترونیکی با مصرف بیشتر خطرناک‌تر هستند
پاسخ سخت سپاه؛ محل استقرار جنگنده‌های پیشرفته آمریکا هدف قرار گرفت
پایگاه‌های استراتژیک سنتکام در کویت و بحرین هدف قرار گرفتند
درخواست جنجالی ترامپ از کنگره ؛ تصویب فوری لایحه نجات آمریکا
چرا بیدار شدن صبح زود برای شب‌زنده‌دارها خطرناک است؟
لیگ ملت‌های والیبال 2026؛ ایران مغلوب برزیل شد
ادعای تازه سنتکام درباره ایران؛ حملات بامداد امروز، آخرین عملیات ما بود