×
بین الملل
شناسه خبر : 308747
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 07:30
واشنگتن پست: آمریکا اروپا را از دست می‌دهد؛ ترامپ متهم اصلی

واشنگتن پست: آمریکا اروپا را از دست می‌دهد؛ ترامپ متهم اصلی

فضای سیاسی اروپا به شکل بی ‌سابقه‌ای ضد آمریکایی شده است؛ از آلمان تا انگلیس، آمریکا را دشمن می‌دانند.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی با هشدار به سران واشنگتن نوشت که ایالات متحده در حال از دست دادن اروپا با سرعتی بسیار بیشتر از آنچه است که افکار عمومی آمریکا متوجه آن شود.

این روزنامه تأکید کرد که اعتماد اروپایی‌ها به آمریکا به عنوان یک متحد قابل اعتماد روزبه‌روز در حال کاهش است و این روند در ماه‌های اخیر به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

بر اساس گزارش واشنگتن پست، یک نظرسنجی اخیر که در کشورهای کلیدی اروپایی انجام شده نشان می‌دهد که یک‌چهارم یا بیشتر از پاسخ‌دهندگان در فرانسه، آلمان و اسپانیا، ایالات متحده را دیگر به عنوان متحد نمی‌بینند بلکه آن را به عنوان «رقیب» یا حتی «دشمن» تلقی می‌کنند. این نظرسنجی حاکی از آن است که اکثریت مطلق شهروندان اروپایی، دونالد ترامپ را «دشمن اروپا» می‌دانند و سیاست خارجی دولت او را نوعی «استعمار دوباره» توصیف می‌کنند.

این روزنامه به نقل از تحلیلگران سیاسی نوشت که تنش‌های ناشی از جنگ اخیر آمریکا با ایران، اختلافات بر سر هزینه‌های ناتو، سیاست‌های تجاری ترامپ و رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه واشنگتن، شکاف عمیقی میان دو سوی اقیانوس اطلس ایجاد کرده است. بسیاری از اروپایی‌ها معتقدند که آمریکا دیگر حاضر نیست هزینه امنیت اروپا را بپردازد و در عوض از قاره سبز برای پیشبرد منافع خود استفاده می‌کند.

واشنگتن پست اشاره کرد که این تغییر نگرش تنها محدود به چپ‌گرایان یا مخالفان سنتی آمریکا نیست، بلکه حتی در میان محافظه‌کاران و میانه‌روهای اروپایی نیز گسترش یافته است. در آلمان، جایی که حضور نظامی آمریکا به شکل تاریخی بسیار قوی بوده، بیش از 60 درصد پاسخ‌دهندگان سیاست خارجی واشنگتن را «غیرقابل اعتماد» ارزیابی کرده‌اند. در فرانسه نیز این رقم به 58 درصد رسیده است.

مقامات اروپایی به طور فزاینده‌ای از لزوم «استقلال استراتژیک» سخن می‌گویند. آن‌ها معتقدند اروپا باید قابلیت دفاع از خود را بدون وابستگی شدید به آمریکا افزایش دهد. برخی رهبران اروپایی حتی پیشنهاد تشکیل نیروی نظامی مشترک اروپایی را جدی‌تر از گذشته دنبال می‌کنند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که تنش‌ها بر سر پایگاه‌های نظامی آمریکا در اروپا، اختلافات تجاری و موضع متفاوت واشنگتن و اروپا در قبال خاورمیانه و اوکراین به اوج خود رسیده است. واشنگتن پست هشدار داد که اگر این روند ادامه یابد، ممکن است ائتلاف ناتو که پس از جنگ جهانی دوم بنا شده بود، به طور جدی آسیب ببیند یا حتی فرو بپاشد.

تحلیلگران آمریکایی در این گزارش تأکید کرده‌اند که بسیاری از شهروندان ایالات متحده هنوز از عمق این شکاف بی‌خبرند و تصور می‌کنند روابط دو سوی اقیانوس اطلس همچنان مانند گذشته مستحکم است، در حالی که واقعیت میدانی در اروپا کاملاً متفاوت است.این روزنامه به نقل از تحلیلگران سیاسی نوشت که تنش‌های ناشی از جنگ اخیر آمریکا با ایران، اختلافات بر سر هزینه‌های ناتو، سیاست‌های تجاری ترامپ و رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه واشنگتن، شکاف عمیقی میان دو سوی اقیانوس اطلس ایجاد کرده است. بسیاری از اروپایی‌ها معتقدند که آمریکا دیگر حاضر نیست هزینه امنیت اروپا را بپردازد و در عوض از قاره سبز برای پیشبرد منافع خود استفاده می‌کند.

واشنگتن پست اشاره کرد که این تغییر نگرش تنها محدود به چپ‌گرایان یا مخالفان سنتی آمریکا نیست، بلکه حتی در میان محافظه‌کاران و میانه‌روهای اروپایی نیز گسترش یافته است. در آلمان، جایی که حضور نظامی آمریکا به شکل تاریخی بسیار قوی بوده، بیش از 60 درصد پاسخ‌دهندگان سیاست خارجی واشنگتن را «غیرقابل اعتماد» ارزیابی کرده‌اند. در فرانسه نیز این رقم به 58 درصد رسیده است.

مقامات اروپایی به طور فزاینده‌ای از لزوم «استقلال استراتژیک» سخن می‌گویند. آن‌ها معتقدند اروپا باید قابلیت دفاع از خود را بدون وابستگی شدید به آمریکا افزایش دهد. برخی رهبران اروپایی حتی پیشنهاد تشکیل نیروی نظامی مشترک اروپایی را جدی‌تر از گذشته دنبال می‌کنند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که تنش‌ها بر سر پایگاه‌های نظامی آمریکا در اروپا، اختلافات تجاری و موضع متفاوت واشنگتن و اروپا در قبال خاورمیانه و اوکراین به اوج خود رسیده است. واشنگتن پست هشدار داد که اگر این روند ادامه یابد، ممکن است ائتلاف ناتو که پس از جنگ جهانی دوم بنا شده بود، به طور جدی آسیب ببیند یا حتی فرو بپاشد.

تحلیلگران آمریکایی در این گزارش تأکید کرده‌اند که بسیاری از شهروندان ایالات متحده هنوز از عمق این شکاف بی‌خبرند و تصور می‌کنند روابط دو سوی اقیانوس اطلس همچنان مانند گذشته مستحکم است، در حالی که واقعیت میدانی در اروپا کاملاً متفاوت است.


نظرات

آخرین اخبار
علی خسروی طراح و گرافیست نام آشنا درگذشت
رایزنی تلفنی بن زاید و الزیدی
محسن رضایی: آمریکا در بن بستی کامل گرفتار شده است
یک تانک مرکاوا توسط حزب‌الله هدف قرار گرفت
یک نفتکش ایرانی دیگر از تنگه هرمز عبور کرد
وزارت صمت خالی فروشی خودرو را ممنوع کرد
استقبال ترامپ از خروج امارات از اوپک
ازسرگیری حملات داعش به حومه حلب
ناو «جرالد فورد» خاورمیانه را ترک می‌کند
واکنش ایران به ادعاهای بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس
گفتگوی تلفنی عراقچی و رئیس پارلمان لبنان درباره آخرین تحولات منطقه
روسیه و بلاروس حمله آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم کردند
اعتراف یک رسانه غربی به ضربات کوبنده ایران به آمریکا
خبرگان رهبری: تیم مذاکره‌کننده در چارچوب فرامین ولی فقیه عمل می‌کند
قیمت نفت برنت از مرز 120 دلار گذشت
رئیس قوه قضاییه: ملت متحد ایران بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
بن‌بست آمریکا در بحران تنگه هرمز
ایران اقدام بحرین در سلب تابعیت شهروندانش را محکوم کرد
گفت‌وگوی پوتین و ترامپ درباره ایران و اوکراین
گزارش تصویری| اجتماع امام رضایی ها در تهران
هلاکت 2 شرور درپی حمله تروریستی به ماموران پلیس ایرانشهر
قوه قضاییه: مرحومه‌ای به نام «آیدا برآسا» وجود خارجی ندارد
گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو درباره ایران
سئول در حال رایزنی با تهران برای حل مشکل کشتی‌های کره‌ای در هرمز
5 اسیر فلسطینی اهل نوار غزه آزاد شدند
عضو کمیسیون امنیت ملی: رژیم صهیونیستی مانع مذاکرات ایران و آمریکا است
آزادی 6 نفر از خدمه ایرانی کشتی توسکا با پیگیری ایران
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزیران امور خارجه لهستان، هند و کنیا
حملات پهپادی تازه حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
هزینه‌کرد 25 میلیارد دلاری آمریکا برای جنگ علیه ایران
سپاه تعیین‌کننده تردد دریایی در تنگه هرمز است
بازار خرده‌فروشی بریتانیا در آستانه زمین‌گیر شدن
بحران بی‌سابقه در هوانوردی جهان پس از بسته شدن تنگه هرمز
اعتراف ارتش اسرائیل به ناتوانی در مقابله با ریزپرنده‌های حزب‌الله
چین ادعای روزنامه فایننشال تایمز را رد کرد
5 کشتی مرتبط با ایران از تنگه هرمز عبور کردند
پکن: واشنگتن فوری به محاصره و تحریم کوبا پایان دهد
اعتراف هگست به بمباران یک مدرسه در ایران در جدال لفظی با نمایندگان
یاتا اذعان کرد؛ افزایش قیمت بلیت هواپیما در آسیا و اروپا
تاج به خاطر توهین‌های صورت گرفته تصمیم به بازگشت گرفت
انتقاد سناتورهای آمریکایی از ضعف تدابیر حفاظتی در پایگاه آمریکا در کویت
تأکید رئیس‌جمهور لبنان بر تقویت حضور دولت در جنوب
نورنما | خلیج فارس خانه ماست
چارلز سوم به ترامپ: اگر ما نبودیم شما فرانسوی حرف می‌زدید/ماکرون:خیلی شیک می‌شد!
تمرینات پرسپولیس از این تاریخ آغاز می‌شود
دفتر نبیه بری اظهارات رئیس‌جمهور لبنان را رد کرد
جاده چالوس از عصر امروز یک‌طرفه شد
ادموند بزیک، مدیر جدید آکادمی سرخ‌پوشان شد
بیانیه نماینده ایران در آژانس در کنفرانس بازنگری «ان‌پی‌تی»
جو کنت: محاصره ایران بیشتر به اقتصاد جهانی آسیب می‌زند