×
بین الملل
شناسه خبر : 308625
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/19 ساعت 18:22
روسیه: نتیجه مذاکرات باید جلوگیری از تکرار تجاوز باشد

روسیه: نتیجه مذاکرات باید جلوگیری از تکرار تجاوز باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با استقبال از آتش‌بس دو هفته‌ای تهران و واشنگتن خاطرنشان کرد: رویکرد حمله یک طرفه، تهاجمی و بی‌دلیل آمریکا و (رژیم) اسرائیل با «شکست سنگینی» مواجه شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: ماریا زاخارووا روز چهارشنبه در گفت‌وگو با رادیو روسی اسپوتنیک افزود: روسیه از ابتدا اعلام کرده بود که تجاوز نظامی به ایران باید فوراً متوقف شود چرا که هیچ راه‌حل نظامی برای حل و فصل مسائل یا تحمیل نظم به منطقه وجود ندارد.

وی اظهار داشت: روسیه پیش‌تر تأکید کرده بود که لازم است که با قید فوریت، یک توافق سیاسی و دیپلماتیک واقعی شکل گیرد و نه اینکه مذاکرات به عنوان زمینه‌سازی برای تجاوز به ایران قلمداد شود.

استقبال روسیه از آتش‌بس

همچنین بنا بر گزارش خبرگزاری تاس، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی در نشست خبری هفتگی خود خاطرنشان کرد: مسکو از توافق برای پایان دادن به خصومت‌ها بین ایالات متحده و ایران استقبال می‌کند.

وی افزود:‌ تمام جهان دیروز با نفس حبس شده نظاره‌گر وقایع میدانی بودند تا اینکه این توافقات حاصل شد.

عدم تکرار تجاوز نظامی باید تضمین شود

زاخارووا در بخش دیگری از این نشست خبری خاطرنشان کرد:‌ عدم تکرار اقدام نظامی باید در روند مذاکرات بین طرفین درگیری درباره ایران تضمین شود.

وی افزود: در جریان مذاکرات طرفین درگیری، باید عدم تکرار بحران‌های مشابه و همچنین صلح و امنیت بلندمدت منطقه تضمین شود؛ روسیه به طور فعال به تلاش‌ها برای دستیابی به این اهداف ادامه خواهد داد.

این دیپلمات روس یادآور شد: از نخستین روزهای جنگ ویرانگر در خاورمیانه که با همکاری آمریکا و اسرائیل آغاز شد، روسیه از آتش‌بس و از سرگیری تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک برای حل مناقشه حمایت کرده بود.

وی اظهار داشت: روسیه به طور مداوم در این راستا، از جمله در شورای امنیت سازمان ملل، با حفظ هماهنگی نزدیک با سایر اعضای مسئول جامعه بین‌المللی، تلاش کرده است؛ البته، نقش میانجیگری مثبت و غیرقابل انکار اسلام‌آباد نیز شایسته تقدیر ویژه است.

کارهای جدی برای حل مناقشه باقی مانده است

زاخارووا در ادامه یادآور شد: برای حل و فصل نهایی وضعیت در ارتباط با ایران، کار قابل توجهی لازم است.

وی افزود: مذاکرات جدی برای حل نهایی مناقشه باید بر اساس احترام به حقوق و منافع مشروع همه کشورهای منطقه انجام شود.

توافق آتش‌بس، صحت تصمیم روسیه در وتوی قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت را ثابت کرد

این دیپلمات روس در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد:‌ روسیه و چین به پیش‌نویس قطعنامه‌ای در مورد تضمین امنیت در تنگه هرمز که توسط هیأت بحرینی ارائه شده بود، رأی منفی دادند.

وی اظهار داشت: گزارش‌های مربوط به توافق آتش‌بس بین آمریکا و ایران، صحت تصمیم روسیه در قبال پیشنهاد بحرین را تأیید می‌کند.

زاخارووا تأکید کرد: روسیه پیشنهاد می‌کند که بر درخواست‌ها برای پایان سریع درگیری و آغاز یک روند سیاسی و دیپلماتیک کامل برای حل و فصل اوضاع در خلیج فارس تمرکز شود.

دلیل وتوی روسیه بر قطعنامه پیشنهادی بحرین

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد: پیش‌نویس پیشنهادی بحرین به شورای امنیت سازمان ملل در صورت تصویب، می‌توانست سابقه خطرناکی در قوانین بین‌المللی و دریایی ایجاد کند.

وی افزود: این پیش‌نویس نامتعادل بود، رویکرد یک‌جانبه ضد ایرانی داشت و به ریشه آنچه در خلیج فارس اتفاق می‌افتاد، یعنی تجاوز آمریکا و اسرائیل علیه ایران، نپرداخته بود.

زاخارووا گفت: روسیه نگران بود که تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند روند مذاکرات شکننده و میانجیگرانه برای کاهش تنش را که در روزهای اخیر به طور محتاطانه انجام شده بود، تضعیف کند.

از سوء استفاده از شورای امنیت جلوگیری کردیم

زاخارووا در این پیوند به رادیو اسپوتنیک نیز گفت: روسیه از پیش‌نویس قطعنامه تهیه شده توسط بحرین در مورد تنگه هرمز به منظور جلوگیری از استفاده از شورای امنیت سازمان ملل برای اهداف شوم احتمالی حمایت نکرد.

این دیپلمات روس خاطرنشان کرد: روسیه به طور فعال روی این پیش‌نویس قطعنامه کار کرد. روسیه نه تنها خواستار حذف بخش‌های غیرقابل قبول شد، بلکه پیشنهادهای خود را نیز ارائه داد، برای مصالحه‌های معقول آماده بود و از طیف کاملی از ابزارهای حقوقی و دیپلماتیک بین‌المللی برای اطمینان از مفید بودن واقعی این متن استفاده کرد.

زاخارووا از همگان خواست تا سخنرانی واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل را بخوانند که در آن او تمام جنبه‌های خاص را فهرست کرده، هر یک از بخش‌های پیش‌نویس قطعنامه را از دیدگاه روسیه بررسی کرده و دلایل مسکو برای امتناع از حمایت از آن را توضیح داده است.

نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز سه‌شنبه تأکید کرده بود که مسکو نمی‌تواند از پیش‌نویس قطعنامه تهیه‌شده توسط بحرین در مورد تنگه هرمز حمایت کند، زیرا این امر سابقه خطرناکی برای حقوق بین‌الملل ایجاد می‌کرد و برای ادامه اقدامات تهاجمی و تشدید بیشتر تنش، اختیار تام فراهم می‌کرد.

سازمان ملل، علل ریشه‌ای درگیری خاورمیانه را مشخص نمی‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه به خبرنگاران همچنین گفت: ساختارهای سازمان ملل متحد در ارزیابی پیامدهای تجاوز علیه ایران از «یک دستورالعمل» پیروی می‌کنند، بدون اینکه علل ریشه‌ای درگیری در خاورمیانه را مشخص کنند.

وی افزود: گزارش‌های ارزیابی موضوعی منتشر شده برنامه جهانی غذا، سازمان خواربار و کشاورزی، برنامه توسعه سازمان ملل و کنفرانس تجارت و توسعه این سازمان، موارد نگران‌کننده و بسیار سخت‌گیرانه‌ای را درباره پیامدهای ماجراجویی آمریکا و اسرائیل بر دسترسی به منابع انرژی و کودها ارائه کردند.

زاخارووا تصریح کرد: هیچ یک از این سازمان‌ها به دلایل ریشه‌ای وضعیت تنگه هرمز اشاره‌ای نکرده‌اند؛ البته که این وضعیت مربوط به تجاوز بی‌دلیل و کاملاً ناموجه ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران و حق طبیعی تهران برای دفاع از خود با استفاده از ابزارهای موجود شکل گرفت.

لاوروف به چین سفر می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز تأیید کرد که مقدمات سفر سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به چین در حال انجام است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این سفر ۱۴ آوریل ۲۰۲۶ (برابر با ۲۵ فروردین ۱۴۰۵) افزود: طرف‌های روسی و چینی زمان انجام این سفر را همزمان اعلام خواهند کرد.


نظرات

آخرین اخبار
چرا کاخ سفید در وب سایت رسمی خود بازی های رایانه ای راه اندازی کرده است؟
چگونه ربات سگ‌سان به دل آوار می‌رود؟
اخراج خودکار کاربران «کلود» برای محافظت در برابر هکرها!
هوش مصنوعی، درد و لذت را درک می‌کند؟
آیا دهان‌شویه‌ها عوارض دارند؟
حمله جدید رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب لبنان
کاهش مصرف بنزین 2 استان با ابزارهای غیرقیمتی
کشف ماینر غیرمجاز در 3 شهر گیلان
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 14 شهریور؛ جدول ساعت خاموشی مناطق
بوئینگ؛ پیمانکار فروش مهمات تهاجمی به عربستان
پیکر شهید سیدمالک موسوی تبار در بهمئی به خاک سپرده شد
ادعای ترامپ درمورد احتمال هدف قرار دادن کوه کلنگ گزلا
سپاه: عملیات ارتفاعات جاسوسان نقطه عطف امنیت پایدار شمال‌غرب کشور بود
بن‌زاید و اردوغان بر تقویت همکاری برای امنیت منطقه تأکید کردند
اقدام قانونی بانک ترکیه ای علیه تحریم های آمریکا
ضربه جنگ به اقتصاد خلیج فارس؛ چشم‌انداز بهبود تا پایان 2026 تیره شد
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 14 شهریور 1405 + لینک خاموشی
قالیباف: ایران از ایده چین برای ایجاد یک معماری امنیتی جدید استقبال می‌کند
واریز معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ چرا پرداخت‌ها مرحله‌ای است؟
اقدام پلیس نیویورک به قتل برای جلوگیری از خودکشی!
ترامپ: دموکرات‌ها ترجیح می‌دهند در جنگ علیه ایران شکست بخوریم
مسکو: دخالت در هوانوردی، تروریسم دولتی است
بازداشت پادکستر سابق کالیفرنیایی به دلیل تهدید علیه جان ترامپ
خبرنگار وال‌استریت ژورنال: روسیه و چین واکنش های شورای امنیت علیه ایران را وتو می‌کنند
اعتراف رسانه صهیونیستی: شیخ نعیم قاسم قدرتمندتر از تصور ماست!
دزفول سوگوار خلبان شهید؛ پیکر «مجتبی حسینوند» در گلزار شهدای شهیدآباد آرام گرفت
مهاجرانی: رئیس‌جمهور صدای منتقدان را می‌شنود
برنامه قطعی برق البرز فردا شنبه 14 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی برق کرج
قاسم الاعرجی: انحصار سلاح اولویت غیرقابل‌مذاکره دولت عراق است
آتش‌سوزی در قلب پایتخت؛ عملیات مهار حریق در کوچه برلن
محدودیت ترافیکی در جاده‌های شمال؛ کندوان و تهران-شمال یک‌طرفه شد
رمزگشایی از دیدار جنجالی در کاخ سفید؛ یهودیانی که گفتند نماینده صهیونیسم نیستیم
شوک قیمتی در بازار جهانی؛ گرانی مواد غذایی به اوج 3 ساله رسید
آمریکا و تروئیکا در آستانه شکست کامل «توهم اسنپ‌بک»
تامین امنیت غذایی؛ تخلیه 22 هزار تن برنج در هرمزگان آغاز شد
پایان عصر پهپادهای 50 میلیون دلاری؟ آمریکا در جستجوی جایگزین‌های ارزان‌قیمت
تلاش تروئیکا برای فرستادن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
نیویورک‌تایمز: ایران، اعتمادبه‌نفس بیشتری به توانایی‌های خود پیدا کرده است
مجوزهای «تولید بار اول»، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان ایران
وعده اژه‌ای برای تسهیل تجارت ایران و هند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد