×
بین الملل
شناسه خبر : 308560
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/19 ساعت 13:22
استارمر برای تثبیت آتش‌بس ایران و آمریکا به خاورمیانه می‌رود

استارمر برای تثبیت آتش‌بس ایران و آمریکا به خاورمیانه می‌رود

دفتر نخست‌وزیر انگلیس روز چهارشنبه اعلام کرد کی‌یر استارمر با دستور رایزنی برای حمایت و تثبیت توافق آتش‌بس اخیر میان ایران و ایالات متحده راهی خاورمیانه می‌شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: دفتر نخست‌وزیری انگلیس طی بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، افزود که استارمر در این سفر با رهبران کشورهای منطقه دیدار خواهد کرد تا درباره تلاش‌های دیپلماتیک برای تثبیت آتش‌بس گفت‌وگو کند.

در این بیانیه آمده است که نخست‌وزیر انگلیس امروز (چهارشنبه) در دیدار با شرکای منطقه‌ای، بر حمایت دولت خود از کاهش تنش و ضرورت تبدیل آتش‌بس به یک توافق بلندمدت تأکید خواهد کرد.

استارمر پیش از سفر طی بیانیه‌ای، توافق آتش‌بس را فرصتی برای کاهش تنش‌ها توصیف و تبدیل این وضعیت به یک توافق پایدار را خواستار شد.

وی تأکید کرد که بازگشایی تنگه هرمز و تداوم آتش‌بس، نیازمند همکاری نزدیک با شرکای منطقه‌ای است.

در همین پیوند سارا جونز معاون وزیر کشور انگلیس هم امروز در رسانه‌های این کشور حاضر شد تا موضع دولت را تشریح کند. او در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: ما می‌خواهیم هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا این روند به یک راه‌حل پایدار در خصوص تنگه هرمز و البته یک آتش‌بس دائمی و توافق منجر شود.

وی افزود: نمی‌خواهم درباره اینکه اکنون در چه وضعیتی هستیم یا ممکن است به کجا برسیم گمانه‌زنی کنم. آنچه امیدواریم این است که به نقطه‌ای برسیم که در آن کاهش تنش دائمی و یک توافق پایدار حاصل شود.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی (۷ آوریل ۲۰۲۶ برابر با ۱۸ فروردین ۱۴۰۵) در بیانیه‌ای در شبکه تروث سوشال پس از ۴۰ روز جنگ علیه ایران عقب‌نشینی کرد. او با پذیرش طرح ۱۰ ماده‌ای ایران، آن را مبنایی عملی برای مذاکره دانست و مدعی شد که تقریباً تمام نکات اختلافی گذشته میان ایران و آمریکا مورد توافق قرار گرفته است.

مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران این تحول را نتیجه ایستادگی و مقاومت همه‌جانبه کشور توصیف کرده و بر ضرورت تثبیت دستاوردهای میدانی در عرصه دیپلماتیک تأکید کردند.

در همین پیوند، محمدرضا عارف با صدور بیانیه‌ای، این رخداد را پیروزی غرورآفرین و تاریخی ملت ایران دانست و تصریح کرد آنچه امروز به‌عنوان ثبات و اقتدار ایران مشاهده می‌شود، ثمره تکوین مکتب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و ارتقای انسجام ملی در سایه این مکتب است. وی با اشاره به شرایط جنگ ۴۰ روزه افزود که ایران نه‌تنها محاسبات دشمنان را برهم زده، بلکه توانسته است معادلات راهبردی منطقه را تغییر دهد و از این مرحله به‌عنوان فرصتی برای بازتعریف قدرت ملی بهره ببرد. معاون اول رئیس‌جمهور همچنین تأکید کرد که دولت در کنار تقویت اقتدار دفاعی، برنامه بازسازی جهادی زیرساخت‌ها و تثبیت شرایط اقتصادی را دنبال خواهد کرد.

شورای عالی امنیت ملی نیز در بیانیه‌ای با تبریک این پیروزی به ملت ایران اعلام کرد که دشمن در این جنگ «دچار شکستی غیرقابل انکار، تاریخی و خردکننده» شده و در نتیجه مقاومت نیروهای مسلح و انسجام مردمی، ناچار به پذیرش شرایطی از جمله توقف تجاوز، استمرار کنترل ایران بر تنگه هرمز و ورود به مسیر توافق شده است.

در این بیانیه با تأکید بر اینکه بخش مهمی از اهداف طراحی‌شده در این نبرد محقق شده، آمده است که تا نهایی شدن جزئیات این پیروزی، حفظ وحدت و همبستگی ملی و تداوم هوشیاری ضروری است. شورای عالی امنیت ملی همچنین با اشاره به نقش ایران و محور مقاومت در تغییر موازنه قوا تصریح کرد که این نبرد به نقطه عطفی در تحولات منطقه‌ای و جهانی تبدیل شده است.


نظرات

آخرین اخبار
دست‌خط؛ پنجره‌ای جدید به سوی تشخیص زودهنگام زوال شناختی
چرا برخی کشورها محصولات تراریخته را می‌پذیرند و برخی ممنوع می‌کنند؟
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر