×
سیاسی
شناسه خبر : 308535
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/19 ساعت 12:02
هشدار بروجردی به آمریکا درباره تعرض به منافع ایران

هشدار بروجردی به آمریکا درباره تعرض به منافع ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت اگر آمریکا متعرض منافع ملی ایران شود، همان وضعیتی که در 40 روز گذشته رخ داد دوباره تکرار خواهد شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: علاالدین بروجردی در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به شکست آمریکا در برابر ایران با پذیرش شروط ۱۰ گانه‌ ایران گفت: ماهیت آمریکا و رژیم صهیونیستی تغییر نمی‌کند و همان ماهیت است و ترامپ همان ترامپ است.

وی ادامه داد: آن‌ها تصور می‌کردند که جنگ ۴ روز طول می‌کشد اما ۴۰ روز گذشت و این زمان ۱۰ برابر شد. این زمان را چه کسی به وجود آورد جز جمهوری اسلامی ایران، رزمندگان، ملت بزرگ و مقاومت؛ به‌گونه‌ای که آنها در روز دهم متقاضی پایان جنگ بودند اما ما قبول نکردیم، ایستادیم، ضربه زدیم و مراحل مختلف پیروزی را رقم زدیم و کار به اینجا رسید.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بیان کرد: هر جنگی یک آغازی دارد و یک پایانی دارد و تمام جنگ‌ها از اول خلقت تا قیام قیامت به همین صورت بوده است. مهم این بود که ما در این جنگ تحمیلی پیروز بیرون بیاییم چون ما جنگ را انتخاب نکرده بودیم و به ما تحمیل شد.

بروجردی ادامه داد: ترامپ یک طرح ۱۵ ماده‌ای داده بود که ما اصلا پاسخی به آن ندادیم و آن را کنار گذاشتیم و اعلام کردیم شرایط ما برای پایان جنگ، شرایط ۱۰ گانه است.

وی توضیح داد: نخستین شرط، توقف کامل هرگونه تجاوز به ایران و گروه‌های هم‌پیمان مقاومت یعنی حزب‌الله لبنان و رزمندگان ما در عراق و یمن که هم‌پیمانان منطقه‌ای ما هستند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: شرط دوم، خروج نیروهای رزمی آمریکا از منطقه و ممنوعیت هرگونه حمله از پایگاه‌های آنها و هرگونه آرایش رزمی است؛ این به معنای پایان حضور نظامی آمریکا در منطقه خواهد بود.

باید از همین امروز عوارض عبور از تنگه هرمز دریافت شود

وی ادامه داد: شرط سوم، عبور محدود کشتی‌ها از تنگه هرمز به مدت ۲ هفته تحت پروتکل امن است که امنیت آن با نیروهای مسلح است؛ از همین امروز و قبل از تصویب ساختار جدید، باید عوارض عبور از تنگه هرمز دریافت شود؛ حال تحت هر عنوانی مانند محیط زیست یا ارائه خدمات و نباید اجازه عبور رایگان از تنگه هرمز داده شود. این کار، عرف جهانی است که نمونه آن در ترکیه و مصر وجود دارد؛ فرصت دو هفته‌ای که پاکستانی‌ها درخواست کرده‌اند، باید با این شرط همراه باشد.

بروجردی افزود: شرط دیگر، لغو کلیه تحریم‌های اولیه و ثانویه و همچنین کلیه تحریم‌های سازمان ملل است. این اتفاق بسیار مهمی است ما چند دهه تحت تحریم بوده‌ایم و تحریم، ظلم به ملت ما بوده و به برکت این مقاومت در حال برطرف کردن این ظلم هستیم.

وی اظهار کرد: شرط دیگر، تأمین خسارت ایران با ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری مالی است؛ اگر کشورهای صادرکننده نفت و کشورهای منطقه به آمریکا پایگاه نمی‌دادند، این جنگ اتفاق نمی‌افتاد. باید پولی که این‌ها می‌دهند در حسابی بلوکه شود تا تضمینی برای جبران خسارت ما باشد.

متعهد به نداشتن سلاح هسته‌ای هستیم 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فتوای امام شهید بزرگوار ما تحریم سلاح هسته‌ای بود که ما همچنان این تعهد را داریم اما باید حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته شود.

وی افزود: همچنین ایران برای مذاکره درباره پیمان‌های صلح دوجانبه و چندجانبه آمادگی دارد؛ ما طرفدار و منادی صلح هستیم و طرفدار جنگ نیستیم اما باید محکم‌کاری لازم صورت گیرد و موضوع عدم تجاوز به گروه‌های مقاومت نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

بروجردی گفت: شرط دیگر، خاتمه یافتن همه قطعنامه‌های شورای حکام و شورای امنیت و تصویب همه این تعهدات در قالب یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل پس از حصول نتیجه مذاکرات است.

وی ادامه داد: در این بین ممکن است برخی بگویند که ما  قطعنامه‌ داشتیم و در برجام به آن عمل نشد؛ ما مسلح به این رفتار هستیم یعنی اگر بخواهند متعرض منافع ملی ما شوند، قطعا همان وضعیتی که در ۴۰ روز گذشته رخ داد، تکرار خواهد شد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کلیه شروط ده‌گانه مهم است، گفت: خروجی مذاکره، توافق است که به صورت مکتوب تنظیم می‌شود و پاکستانی‌ها به عنوان کشور میزبان حضور خواهند داشت و توافق برای تأیید ارسال می‌شود. هر زمان که آنها بخواهند بازی دربیاورند، ما نشان داده‌ایم که بازیگر قوی در صحنه عمل هستیم.

وی در جمع‌بندی گفت: در این مقطع به هیچ وجه این تصور که دشمن تبلیغ می‌کند و القا می‌کند که آنها برنده هستند، درست نیست؛ آقای ترامپ، چه برنده‌ای هستی که ناوهای آمریکا فرار کرده‌ و در اصفهان زمین‌گیر شدید و در عرصه نظامی به عنوان مدعی ابرقدرتی شکست خوردید؟

وضعیت تل آویو مثل غزه شده است

 این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت تل آویو مثل غزه شده است، گفت: ساختمان‌های متعدد در رژیم صهیونی تخریب شده است.

وی افزود: شما شکست خورده این جنگ هستید و ما پیروز هستیم؛ اگر عرصه جدید دفاع از منافع ملی یعنی مذاکرات، به نتیجه رسید که رسید وگرنه همان سیاست قبلی استمرار خواهد یافت.


نظرات

آخرین اخبار
سخنگوی دولت: گرانی‌ها را انکار نمی‌کنیم / منابع اصلاح قیمت بنزین صرف معیشت می‌شود
دلار توافقی در آستانه کانال 165 هزار تومان؛ قیمت امروز سه‌شنبه 24 شهریور اعلام شد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405 ؛اختلاف میلیاردقیمت بازار و کارخانه
وزیر آموزش‌وپرورش: مدارس مهرماه حضوری بازگشایی می‌شوند
ایران، بریکس و سازمان شانگهای
ایمان یمنی و خردمندی یمانی!
سرمربی السد بعد از باخت به استقلال: خیلی ضعیف بودیم
تنگنای آژانس/پیش از آنکه فرصت مذاکره از بین برود باید کانال‌های دیگری را باز کرد
سردار موسوی: عظمت و شکوه بعثت را در خیابان‌ها حفظ کنید
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ساعت خاموشی گچساران و سی‌سخت
جزئیات سرنگونی پهپاد MQ1 در غرب تنگه هرمز
نظارت عمومی بر عدالت/ اصرار رئیس قوه به علنی‌شدن دادگاه‌ها
ازنفتکش 800 هزاردلاری تا«محاصره در محاصره»؛پارادوکس دوم آمریکادرجنگ باایران چگونه شکل گرفت
سیاست نامه | حسن روحانی چه گفت؟ و چرا حساسیت برانگیز شد؟
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
صندلی خالی اسلامی و راز پررنگ پشت پرده
جدول قطع برق استان کرمانشاه امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ برنامه خاموشی جوانرود و پاوه
کالابرگ شهریور فردا شارژ می‌شود؛ کدام کدملی‌ها مشمول هستند؟
برنامه مسابقات فوتبال امروز سه شنبه 24 شهریور 1405؛ ساعت بازی گل گهر و الجزیره
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 24 شهریور 1405 /رعدوبرق و گردوخاک در راه است + وضعیت استانها
دیابت و نارسایی کلیه؛ سیاه‌دانه چه کمکی به بیماران می‌کند؟
جلسه اضطراری شورای امنیت درباره وضعیت «باب المندب»
سرلشکر رضایی: تا تحقق شروط ایران، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود
خشکیدگی خوشه خرما؛ چالش قدیمی که تولید خرمای ایران را تهدید می‌کند
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان