×
ورزشی
شناسه خبر : 308499
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/19 ساعت 09:19
بازگشت چک به جام‌جهانی پس از 20 سال

بازگشت چک به جام‌جهانی پس از 20 سال

تیم ملی فوتبال چک پس از 20 سال غیبت به شکلی دراماتیک به جام‌جهانی بازگشته و حالا به دنبال تکرار روزهای خاطره‌انگیر خود است. تیمی که روزی آرژانتین را با 6 گل شکست داده در گروهی قرار دارد که مکزیک میزبان، آفریقای جنوبی و کره‌جنوبی را پیش روی خود دارد.

نورنیوز-گروه ورزشی: تیم ملی فوتبال جمهوری چک به شکلی دراماتیکی بلیت جام‌جهانی ۲۰۲۶ را از آن خود کرد، پیروزی‌های متوالی آنها در ضربات پنالتی مقابل جمهوری ایرلند و دانمارک در پلی‌آف اروپا یوفا، بازگشت آنها به جام‌جهانی را پس از ۲۰ سال غیبت قطعی کرد و حالا میروسلاو کوبک و شاگردانش، امیدوارند در این جام حرف‌های بسیاری برای گفتن داشته باشند. نماینده قاره اروپا در گروه A با مکزیک یکی از سه میزبان جام، آفریقای جنوبی و کره‌جنوبی همگروه است.

پیروزی‌های هیجان‌انگیز چک در پلی‌آف، اولین بازی‌های کوبک در سمت سرمربیگری بود. این مربی ۷۴ ساله از دسامبر ۲۰۲۵ سکان هدایت تیم را به دست گرفته بود. او جانشین ایوان هاسک شد که پس از شکست شوکه‌کننده این کشور مقابل جزایر فارو در مقدماتی جام‌جهانی برکنار شده بود. کوبک در دوران بازیگری‌اش دروازه‌بان بود و به ویژه برای اسپارتا پراگ بازی می‌کرد و دوران مربیگری خود را در اوایل دهه ۱۹۸۰ آغاز کرد. از جمله سمت‌های او می‌توان به سه دوره حضور در تیم ویکتوریا پلژن و یک دوره مربیگری در تیم ملی زیر ۱۹ سال اشاره کرد.برنامه دیدارهای تیم ملی فوتبال چک در جام‌جهانی ۲۰۲۶

۲۱ خرداد: کره جنوبی - چک / ورزشگاه گوادالاخارا

۲۸ خرداد ژوئن: چک - آفریقای جنوبی / ورزشگاه آتلانتا

۳ تیر: چک - مکزیک / ورزشگاه مکزیکوسیتی

اگر مروری بر عملکرد تیم ملی فوتبال چک در ادوار جام‌جهانی داشته باشیم خواهیم دید آنها ۲ بار موفق شدند به نایب قهرمانی این رقابت‌ها دست یابند (۱۹۳۴، ۱۹۶۲) که این بهترین عملکرد آنها بوده است.

همچنین آخرین حضور چک به جام‌جهانی ۲۰۰۶ آلمان باز می‌گردد. تیم ملی فوتبال چک از سال ۱۹۳۴ و در ایتالیا نخستین حضور خود را در این رویداد بزرگ جشن گرفت و در پایان موفق شد نایب قهرمان این مسابقات شود. به صورت کلی تیم ملی فوتبال چک ۳۳ بازی در ادوار مختلف جام‌جهانی انجام داده که طی آن ۱۲ بُرد، ۵ تساوی، ۱۶ باخت، ۴۷ گل زده و ۴۹ گل خورده را به ثبت رسانده است.اولین حضور چکسلواکی در جام جهانی در سال ۱۹۳۴ ایتالیا بود. این رقابت‌ها با حضور ۱۶ تیم و به صورت حذفی مستقیم برگزار می‌شد. پس از اینکه چکسلواکی در دور اول رومانی و در مرحله یک چهارم نهایی سوئیس را شکست داد، هت تریک اولدریچ نیدلی آنها را به پیروزی ۳ بر یک در نیمه نهایی مقابل آلمان رساند. در بازی تعیین کننده مقابل ایتالیا، آنتونین پوک چکسلواکی را پیش انداخت، اما ریموندو اورسی برای آتزوری گل تساوی را به ثمر رساند، سپس میزبان با گل آنجلو اسکیاویو در وقت اضافه، گل پیروزی را به ثمر رساند.

در تمام روزهایی که تیم ملی این کشور در جام‌جهانی به میدان رفته، نِیدلی با پنج گل زده به عنوان بهترین گلزن مسابقات ۱۹۳۴ انتخاب شد. این اسطوره اسپارتا پراگ همچنین برای کشورش در جام جهانی ۱۹۳۸ فرانسه بازی کرد و دو گل در این مسابقات به ثمر رساند که منجر به رسیدن چکسلواکی به مرحله یک چهارم نهایی شد. هیچ بازیکن چکی در جام جهانی بیش از هفت گل نزده و توماس اسکوراوی با پنج گل در رتبه بعدی قرار دارد.

همچنین لادیسلاو نواک در سه جام‌جهانی برای چکسلواکی بازی کرد و در این مسابقات ۱۲ بار به میدان رفت. این مدافع یکی از اعضای کلیدی تیمی بود که در جام جهانی ۱۹۶۲ شیلی به فینال رسید. نواک پس از بازنشستگی از دنیای بازیگری، مدت کوتاهی هدایت تیم ملی بزرگسالان را بر عهده گرفت.بهترین عملکرد چکسلواکی از سال ۱۹۶۲ به بعد در جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا رقم خورد، زمانی که آنها به مرحله یک چهارم نهایی رسیدند. پیروزی در یک هشتم نهایی مقابل کاستاریکا نقطه اوج این موفقیت بود، جایی که توماس اسکوراوی، مهاجم تنومند، هت‌تریک کرد و با نتیجه ۴ بر یک به پیروزی رسیدند.

اما بزرگترین بُرد چک در جام‌جهانی به مرحله گروهی جام ۱۹۵۸ سوئد باز می‌گردد جایی که آنها با، عملکرد خیره‌کننده‌ خود مقابل آرژانتین نتیجه خاطره انگیز را به ثبت رساندند. زدنک زیکان و واسلاو هوورکا هر ۲، دو گل به ثمر رساندند تا آلبی‌سلسته با نتیجه ۶ بر یک در هلسینگبورگ شکست بخورد.


نظرات

آخرین اخبار
جنگ ایران صادرات نظامی آمریکا را متوقف کرد
لندن، صحنه بزرگ‌ترین حراج مدرن
افزایش تعداد موافقان برکناری نتانیاهو
گفت‌وگوی عراقچی و فیدان درباره مذاکرات
تالاب های عراق زنده شدند
تصادف مرگبار قطار در اندونزی
تحویل پیشنهاد تازه ایران به آمریکا توسط پاکستان
تمدید قرارداد فلیک با بارسلونا تا 2028
ائتلافی که وجود ندارد؛ اعتراف تلخ واشنگتن به ناتوانی
رای دهندگان آمریکایی به شدت از ترامپ ناامید هستند
رشد بی‌سابقه قیمت بنزین در آمریکا
فرمانده ارتش: با پشتوانه ملت مقابل تهدیدات دشمن می‌ایستیم
تشدید حملات پهپادی و موشکی حزب‌الله به مواضع صهیونیست‌ها
سپاه پاسداران :بمب پیشرفته امریکایی در پیشوا خنثی شد
رایزنی دنیامالی با وزرای ورزش ازبکستان و قرقیزستان
محسنی اژه ای: به همت کارگران ،دشمن آرزوی فروپاشی اقتصادی کشور را به گور می برد
وقوع انفجار در حرم حضرت زینب(س) در دمشق
ارائه متن تازه‌ترین طرح مذاکراتی ایران به میانجی پاکستانی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتایان منطقه‌ای
بیکاری در فلسطین رکورد زد
شهردار نیویورک توقیف «ناوگان مقاومت جهانی» را محکوم کرد
وزیر بهداشت: ذخایر دارو و تجهیزات پزشکی با برنامه‌ریزی قبلی تأمین شد
پیام تسلیت عارف برای درگذشت پیشکسوت کشتی ایران
وقوع حادثه دریایی در آب‌های یمن
توافق وزارت نیرو و صمت برای افزایش سهم برق صنایع در تابستان
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و کایا کالاس درباره تحولات منطقه
مخاطرات پیدا و پنهان هند از جنگ ایران چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 11 اردیبهشت 1405+ جدول
صادق: شهرداری‌ها و نظام مهندسی در بازسازی خدمات رایگان ارائه می‌کنند
نشست وزرای گردشگری اکو در جمهوری آذرباجان برگزار شد
آغاز ثبت‌نام اعزام عتبات عرفه در سامانه حج و زیارت
جزئیات دستمزد مقطوع مشاغل صنفی برای محاسبه حق‌بیمه
بحران تنگه هرمز، صنعت هوانوردی اروپا را زمین‌گیر کرد
«آنتیک» صدرنشین جدید سینماها؛ پژمان و مجید رکود را شکستند
واشنگتن‌پست: پیش‌بینی ترامپ درباره فروپاشی صنعت نفت ایران بعید است
فراخوان جامعه کارگری برای حضور در تجمعات سراسری روز کارگر
حسین‌زاده: اینترنت برای معیشت روستاییان یک ضرورت است، نه کالای لوکس
چگونه جنگ خلیج فارس جهان را وارد هشدار گرسنگی می کند؟
اجرای رالی موتورسیکلت‌ها در محکومیت حمله به آثار تاریخی ایران
سفارت ایران در لندن اتهام دخالت در حملات تروریستی را رد کرد
واکنش بقایی به گزارش آمریکا درباره اقدام تجاوزکارانه علیه ملت ایران
پیام پزشکیان به مناسبت روز جهانی کار و کارگر
برخی خدمات ابری آمازون در خلیج فارس همچنان مختل است
تمدید واردات کالاهای اساسی از مرزها تا پایان شهریور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز جمعه 11 اردیبهشت1405+ جدول
گزارش معاریو از «جنگ اعصاب» میان ترامپ و نتانیاهو
طباطبایی: ایران داعیه‌دار صلح است اما در برابر زور پاسخ قاطع می‌دهد
آیا ستاره مراکشی ها در جام جهانی پا به توپ می‌شود؟
گزارش الجزیره از خسارت چندین میلیارد دلاری تجهیزات آمریکا در جنگ ایران
تعرفه حقوق ورودی خودرو در انتظار تصویب دولت