×
بین الملل
شناسه خبر : 308321
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/18 ساعت 17:11
واشنگتن مستاصل از وعده پوچِ جنگِ آسان و کوتاه نتانیاهو

گاردین؛

واشنگتن مستاصل از وعده پوچِ جنگِ آسان و کوتاه نتانیاهو

گاردین در تحلیلی افشاگرانه نوشت: بنیامین نتانیاهو با وعده «جنگی آسان و کوتاه» و اهدای جایزه اسرائیل، ترامپ را به حمله به ایران متقاعد کرد، اما واقعیت میدان (بسته شدن تنگه هرمز، تحکیم رژیم ایران و تضعیف اقتصاد جهانی) نشان می‌دهد که این وعده‌ها پوچ و بی پایه و اساس بوده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه گاردین در تحلیلی به قلم پیتر بومونت، خبرنگار ارشد بین‌الملل، به بررسی نقش بنیامین نتانیاهو در آغاز جنگ ایران پرداخته و نوشته است که نخست‌وزیر اسرائیل با وعده «جنگی آسان و کوتاه» و تملق‌گویی برای دونالد ترامپ  او را متقاعد به حمایت از درگیری جامع علیه تهران کرد. با این حال، واقعیت‌های میدان نبرد (از جمله بسته شدن تنگه هرمز و اتحاد و همبستگی مردم ایران) نشان می‌دهد که این وعده‌ها «بسیار اغراق‌آمیز» بوده است.

زمانی که بنیامین نتانیاهو در ۲۹ دسامبر سال گذشته نزد ترامپ رسید، یک درخواست داشت. پس از ماه‌ها بازسازی پدافند هوایی و سایر موشک‌ها پس از درگیری ۱۲ روزه، اسرائیل آماده بود تا دوباره اقدام کند، این بار با اهداف بزرگ‌تر.

در کنفرانس مطبوعاتی که توسط این دو  برگزار شد، ترامپ گفت: اکنون می‌شنوم که ایران دوباره در حال تلاش برای بازسازی است و در این شرایط ما مجبور خواهیم بود آنها را سرنگون کنیم. ما به شدت به آنها ضربه خواهیم زد اما امیدوارم این اتفاق نیفتد.

نخست وزیر اسرائیل بالاترین افتخار کشورش، جایزه اسرائیل (که به ندرت به غیراسرائیلی‌ها داده می‌شود) را به خاطر «کمک‌های فوق‌العاده ترامپ به اسرائیل و مردم یهود به او اهدا کرد.

اکنون روشن شده است که آن دیدار، یکی از تماس‌های متعدد بین نتانیاهو و ترامپ در آن هفته‌ها بود.

نتانیاهو که خود را «کارشناس» ایران می‌نامد انتظار یک جنگ بسیار کوتاه مدت داشت.

در ۲۸ فوریه یعنی اولین روز جنگ، مقامات ناشناس اسرائیلی به روزنامه هاارتص گفتند که تهدید ایران در عرض چند روز کاهش می‌یابد و موشک های این کشور رو به پایان است. در واقع برنامه‌ریزان نظامی اسرائیل رهگیرهای موشکی را برای جنگی ذخیره کرده بودند که تصور می‌کردند حداکثر سه هفته طول بکشد.

در غزه، با وجود یک جنگ وحشتناک، حماس همچنان در میان ویرانه‌ها پابرجاست. در لبنان، جایی که حزب‌الله شکست خورده اعلام شد، این سازمان همچنان توانایی شلیک موشک به آن سوی مرز را حفظ می‌کند و اسرائیل بار دیگر در همان سیاست اشغال جنوب لبنان که قبلاً شکست خورده بود فرو رفته است.

در ایران، علیرغم شهادت آیت‌الله خامنه‌ای و دیگر مقامات ارشد، هیچ چیز به تغییر سریع حکومت منجر نشده است، بلکه در حال حاضر، به تحکیم حکومت انجامیده است.

آکسیوس به نقل از یک منبع آمریکایی گزارش داد: قبل از جنگ، بنیامین نتانیاهو به ترامپ گفته بود این جنگ آسان است.

دانیل سی کرتزر، سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل در واکنش به این اتفاقات در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ترامپ آماده ریسک بود و در فضایی از قدرت و غرور ناشی از برکناری نیکلاس مادورو از ونزوئلا، غرق شده بود.

با ورود جنگ به دومین ماه خود، بدون هیچ چشم‌اندازی برای پایان و با اقتصاد جهانی که از بسته شدن تنگه هرمز در رنج است، پیامدهای نابودگر وعده نتانیاهو برای یک جنگ «آسان» بسیار فراتر از منطقه گسترش یافته است.

طبق گفته ریچارد کی. بتس و استفن بیدل کارشناسان امنیتی، فقط در هفته های اول، این جنگ میلیاردها دلار هزینه مستقیم داشته است، حمایت از اوکراین را کاهش داده است، فشارهای خطرناکی روی سلاح‌های آمریکا وارد کرده و اقتصاد جهانی را شوکه کرده است. این درگیری همچنین ناتو را تضعیف کرده و در عین حال به طور بالقوه چین، روسیه و کره شمالی را جسورتر کرده است.

رافائل کوهن، مدیر برنامه استراتژی و دکترین در اندیشکده رند، گفت: برخی از کشورهای عربی ممکن است اسرائیل را به خاطر کشیده شدن به جنگی که انتخاب نکرده‌اند، سرزنش کنند.

در خارج از خلیج فارس، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، هفته گذشته دیدگاه گسترده‌تری را منعکس کرد که حملات آمریکا و اسرائیل به ایران راه‌حلی پایدار برای برنامه هسته‌ای تهران ارائه نخواهد داد. ماکرون در کره جنوبی گفت: یک اقدام نظامی هدفمند، حتی برای چند هفته، به ما اجازه نمی‌دهد مسئله هسته‌ای را در بلندمدت حل کنیم. او همچنین  عملیات نظامی برای بازگشایی تنگه هرمز را «غیرواقعی» توصیف کرد و افزود: «اگر چارچوبی برای مذاکرات دیپلماتیک و فنی وجود نداشته باشد، وضعیت می‌تواند در چند ماه یا چند سال دوباره وخیم شود.

در ایالات متحده، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که حمایت از اسرائیل در سراسر طیف سیاسی کاهش یافته است، که به وضوح در میان دموکرات‌ها و رأی‌دهندگان جوان دیده می‌شود.

نظرسنجی گالوپ که یک روز قبل از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران منتشر شد، نشان داد که آمریکایی‌ها برای اولین بار از زمانی که گالوپ شروع به بررسی آماری این سوال در سال ۲۰۰۱ کرد، بیشتر با فلسطینی‌ها همدردی می‌کنند تا اسرائیلی‌ها. از آن زمان، روند نزولی ادامه داشته است، حتی در میان رأی‌دهندگان یهودی آمریکا.

رام امانوئل، رئیس ستاد باراک اوباما و سفیر پیشین آمریکا گفت که در آینده شاید پایان سودبردن اسرائیل از کمک‌های نظامی آمریکا را شاهد باشیم. او گفت: اسرائیل باید مثل بقیه دولتها باشد و هیچ تفاوتی نباید بین آنها باشد. پیامم به اسرائیلی‌ها این است که  مالیات‌دهندگان آمریکایی دیگر صورتحساب شما را پرداخت نخواهند کرد.


اخبار مرتبط
حمله تند رسانه صهیونیستی به جنگ بی‌نتیجه اسرائیل و آمریکا علیه ایران
چهارشنبه 1405/01/19 ساعت 18:13
حمله تند رسانه صهیونیستی به جنگ بی‌نتیجه اسرائیل و آمریکا علیه ایران
یک رسانه صهیونیستی با حمله‌ای تند به نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که جنگ 40 روزه بدون تحقق اهداف اعلام‌شده، با هزینه‌های سنگین انسانی، اقتصادی و راهبردی برای اسرائیل پایان یافت و نقش نخست‌وزیر در کشاندن آمریکا به جنگ، جایگاه تل‌آویو را بیش از پیش تضعیف کرده است.
لاپید: نتانیاهو در تحقق تمامی اهداف جنگ شکست خورده است
دوشنبه 1405/01/17 ساعت 21:59
لاپید: نتانیاهو در تحقق تمامی اهداف جنگ شکست خورده است
حالی که نتانیاهو تلاش دارد جنگ علیه ایران یک نوع را پیروزی امنیتی جلوه دهد، مخالفان و بخش عمده‌ای از افکار عمومی نتایج را فاجعه‌آمیز ارزیابی می‌کنند، چه از منظر انسانی و چه از لحاظ امنیتی و اقتصادی.
ساکنان شهرک کریات شمونه: نتانیاهو دروغگوست
دوشنبه 1405/01/17 ساعت 17:04
ساکنان شهرک کریات شمونه: نتانیاهو دروغگوست
شهرک نشنینان در کریات شمونه در شمال فلسطین اشغالی، نتانیاهو را به دروغ‌ خواندند و او را به یک هفته زندگی در کنار خود دعوت کردند.
نتانیاهو با توهم سقوط ایران، اسرائیل را وارد جنگی شکست‌خورده کرد
شنبه 1405/01/15 ساعت 11:36
پژوهشگر اسرائیلی:
نتانیاهو با توهم سقوط ایران، اسرائیل را وارد جنگی شکست‌خورده کرد
یک پژوهشگر اسرائیلی با انتقاد شدید از عملکرد نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، تاکید کرد که وی پیش از آغاز تجاوز به ایران، ارزیابی‌های امنیتی برای حمله را بر اساس خواسته‌های شخصی و توهمات سیاسی تفسیر کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ گسترده ایران به تجاوز آمریکا؛ موشک‌های ایرانی آسمان منطقه را شکافتند
نورنما | تصاویر هوایی از قبل و بعد سیل نپال
پایان هژمونی آمریکا؛ چرا جهان آرزوی شکست واشنگتن در برابر ایران را دارد؟
مخالفت قاطع مجلس با افزایش 100 درصدی تعرفه واردات خودرو
ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز «مضحک» است؛ ایران کنترل را در دست دارد
خشم ترامپ از واکنش ایران به تجاوزهای آمریکا
عارف: جنگ اقتصادی دشمن را با «فرماندهی واحد» خنثی می‌کنیم
پیام تبریک سرلشکر وحیدی به مناسبت روز پدافند هوایی: آسمان ایران نفوذناپذیر است
هراس در سفارت آمریکا؛ هشدار امنیتی فوری به شهروندان آمریکایی در خاورمیانه
تهدید متقابل وزیر خارجه اسرائیل علیه بریتانیا؛ بالا گرفتن تنش‌ها
آژانس اتمی مدعی عدم دسترسی به سایت‌های هسته‌ای ایران شد
شمس آذر 0 - تراکتور 0؛ ترمز تراکتور کشیده شد
چرخش برلین به سمت الجزایر برای پایان دادن به وابستگی گازی
پهپاد «وتر»؛ شکارچی با سرعت 260 کیلومتری روسیه از راه رسید
فراتر از سخت‌افزار؛ ضربه به توان پردازشی و هوش مصنوعی ارتش آمریکا در بحرین
پاسخ صریح عراقچی به بدعهدی آمریکا: توپ در زمین واشنگتن است
فروپاشی اقتصاد ایران، واقعیت یا جنگ روانی؟
بررسی تعطیلی کنسولگری روسیه در بن؛ آیا روابط آلمان و روسیه قطع می‌شود؟
آیا تونس به سمت انقلاب جدید می‌رود؟
پزشکیان در گفتگو با گوترش: آمریکا ناقض قوانین بین‌المللی است
پوتین در بیشکک: ترکیه شریک ممتاز روسیه است
گزارش تصویری | دومین روز سفر رئیس جمهور به قرقیزستان
قیمت نجومی بلیت دربی؛ هواداران تا 7 میلیون تومان می‌پردازند
قانون ملی هوش مصنوعی ایران نهایی شد؛ تولد «سازمان ملی هوش مصنوعی»
حماس: آمریکا و کشورهای میانجی برای توقف نقض توافق آتش‌بس اقدام کنند
تبعات جنگ ایران برای بریتانیا؛ هزینه بدهی انگلیس رکورد زد
امنیت میراث جهانی؛ توقف فعالیت معدن در حریم تخت‌جمشید
تله‌گذاری مرگبار اشغالگران؛ شکار شهروندان سوری با نقاب امدادرسانی
انگلیس اسرائیل را تحریم کرد؛ لندن علیه شهرک‌سازی صهیونیست‌ها
پنتاگون در چالش مدیریتی؛ اختلاف هگست و دریسکول به کجا ختم می‌شود؟
توقیف محموله سنگین مهمات جنگی؛ 181 قبضه سلاح غیرمجاز کشف شد
واکنش سازمان سنجش به توقف TOEFL و GRE برای ایرانی‌ها
تمدید مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405
چرخش راهبردی اردوغان در بیشکک؛ تاکید بر نظم جهانی چندقطبی
آخرین جزئیات از تحولات جنگ ایران و آمریکا 10 شهریور ؛ از ادعای ترامپ تا توقیف نفتکش سعودی
امامعلی رحمان: بحران‌های منطقه و ایران باید از راه دیپلماتیک حل شوند
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 10 شهریور 1405؛ سکه به مرز 222 میلیون تومان رسید
بازار خودرو منفجر شد؛ رکوردشکنی تارا با 515 میلیون تومان گرانی
خاموشی‌ها چه زمانی تمام می‌شوند؟ پاسخ مدیرعامل توانیر
غزه در آتش؛ نقض دوباره آتش‌بس با حملات گسترده ارتش رژیم صهیونیستی
علت اصلی افزایش قیمت حج اعلام شد
هشدار السیسی درباره خاورمیانه؛ جنگ نباید گسترده‌تر شود
تعلیق امتیاز منفی اعتبارسنجی مشتریان 4 بانک
تورم انرژی، موتور محرک گرانی در اروپا
رونق دیپلماسی علمی ایران؛ رشد چشمگیر همکاری‌های بین‌المللی
قیمت نقره امروز سه شنبه 10 شهریور 1405/ افت 6200 تومانی قیمت‌ها+جدول قیمت ها
انهدام انبار شیرآلات قاچاق در جنوب تهران با ارزش 40 میلیارد تومان
قالیباف: کنترل کامل تنگه هرمز در دست نیروهای مسلح ماست
بحران بدهی مصر؛ پیشنهاد جنجالی تسویه با درآمد کانال سوئز
دیوان عدالت اداری: خودروسازان مجاز به تغییر قراردادهای قبلی نیستند