×
بین الملل
شناسه خبر : 308073
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/17 ساعت 17:47
ناقوس مرگ ناتو به صدا درآمد؟

آکسیوس:

ناقوس مرگ ناتو به صدا درآمد؟

«آکسیوس» نوشت سیاست‌های خودسرانه «دونالد ترامپ» به ویژه اقدامات در قبال گرینلند و ایران موجب سرگردانی و بی‌اعتمادی اعضای ناتو به واشنگتن و تزلزل در تعهد به اصل بنیادین دفاع متقابل ناتو شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: «آکسیوس» نوشت سیاست‌های خودسرانه «دونالد ترامپ» به ویژه اقدامات در قبال گرینلند و ایران موجب سرگردانی و بی‌اعتمادی اعضای ناتو به واشنگتن و تزلزل در تعهد به اصل بنیادین دفاع متقابل ناتو شده است.

این تارنمای خبری-تحلیلی آمریکا با بیان آنکه ناتو یک تعهد است که حالا این تعهد شکسته شده، آورده است ناتو بر این اصل بنا شده بود که حمله به یک عضو، حمله به همه اعضا است. «دونالد ترامپ» این اصل را بدین صورت مشروط کرد که «اگر در جنگ من کمک نکنید، ممکن است من هم در جنگ شما حاضر نشوم.»

به نوشته اکسیوس، هرچند چارچوب دفاع متقابل ناتو در مورد ایران اعمال نمی‌شود زیرا این جنگ بسیار دور از قلمرو این اتحاد است؛ اما این مساله می‌تواند ناقوس مرگ قدرتمندترین و تأثیرگذارترین اتحاد هشت دهه گذشته باشد.

دلیل نارضایتی ترامپ و مشاورانش از چند متحد ناتو این است که آنها از ارائه کمک‌های لجستیکی یا اجازه استفاده از حریم هوایی یا پایگاه‌های نظامی خود برای انجام حملات علیه ایران به آمریکا خودداری کرده‌اند. در نتیجه رئیس جمهور آمریکا آن‌ها را به‌خاطر نپیوستن به جنگ برای بازگشایی تنگه هرمز «بزدل» خواند.

در همین راستا «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا تردیدها را بیشتر کرد و گفت که واشنگتن اکنون «باید ارزش ناتو را دوباره بررسی کند.» ترامپ نیز از امکان خروج کامل از این اتحاد سخن گفت.

درمقابل اما متحدان کاخ سفید ادعا دارند که ترامپ این جنگ را بدون مشورت با آن‌ها یا بدون هیچ چارچوب حقوقی بین‌المللی آغاز کرد؛ وی بحرانی را در تنگه هرمز به وجود آورده است و حالا از آن‌ها می‌خواهد حلش کنند.

البته براساس تحلیل این مرکز رسانه‌ای، موضع چندماه قبل ترامپ در قبال گرینلند هم در این تصمیم تاثیر داشته است که یکی از چند بحران فزاینده و حتی حیاتی برای ناتو در طول دو دوره ریاست‌جمهوری ترامپ بوده است.

آکسیوس تصریح دارد: در مجموع، دو موضوع گرینلند و ایران رهبران اروپایی را وادار کرده است با این واقعیت روبه‌رو شوند که به یک ساختار امنیتی نیاز دارند که بدون ستون آمریکا نیز بتواند دوام بیاورد.

«ایوو دالدر» سفیر پیشین آمریکا در ناتو با بیان اینکه چنین تدبیری زمانبر است، می‌پرسد «سؤال بزرگ این است که اگر یک حمله مسلحانه واقعی به ناتو صورت بگیرد، آیا ترامپ تصمیم سیاسی را برای کمک به آن متحد اتخاذ خواهد کرد؟» هرچند ترامپ در گذشته و حتی همین هفته دلایل زیادی داده که نشان می‌دهد پاسخ ممکن است منفی باشد.

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، ترامپ که خشمگین شده بود، تهدید کرد در صورتی که متحدان اروپایی به بازگشایی تنگه هرمز کمک نکنند، فروش سلاح به اوکراین از طریق ناتو را متوقف خواهد کرد.

البته باید زیر نظر داشت گرچه ترامپ بار دیگر احتمال خروج از ناتو را مطرح می‌کند، اما با تلاش روبیو در سال ۲۰۲۳ قانونی تصویب شد که بر اساس آن هیچ رئیس‌جمهوری بدون مجوز کنگره نمی‌تواند از این اتحاد خارج شود.

با این حال، دالدر می‌گوید اگر ترامپ بخواهد این موضوع را به چالش بکشد، ممکن است دادگاه‌ها به نفع او رأی بدهند.

آکسیوس تاکید دارد: در هر صورت، بدون تعهد قاطع آمریکا به بند ۵ دفاع متقابل، ناتو هم‌اکنون نیز به‌طور قابل‌توجهی تضعیف شده است.


نظرات

آخرین اخبار
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور
جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور قاتل دانشجویان فلوریدا
دیپلماسی تنها راهکار حل بحران خاورمیانه
تلاش مذبوحانه ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
اعتراف واشنگتن به ضعف دفاعی آمریکا در برابر موشک‌های پیشرفته
حکم قصاص قاتل مأمور نیروی انتظامی در چهارباغ اجرا شد
بنی‌طالبی برترین تالوکار جهان شد
نشریه پاکستانی خطاب به آمریکا: توهم تسلیم ایران را کنار بگذارید
پیشکسوت حوزه معماری ایرانی- اسلامی درگذشت
با عادی‌شدن شرایط، وضعیت اینترنت قطعاً تغییر خواهد کرد
دردسر لائوس از پس لرزه های اقتصادی جنگ ایران
اعتراف ارتش اسرائیل به ناتوانی در مهار پهپادهای حزب‌الله
تحلیلگر آمریکایی: فرضیه ترامپ درباره تسلیم‌شدن ایران اشتباه بود
تعدیل نیرو باید آخرین راهکار بنگاه‌ها باشد