×
سیاسی
شناسه خبر : 308006
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/17 ساعت 12:28
حمله به اطراف نیروگاه بوشهر نقض قوانین بین‌المللی است

ایران در نامه ای به مدیرکل آژانس تاکید کرد:

حمله به اطراف نیروگاه بوشهر نقض قوانین بین‌المللی است

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نامه‌ای به مدیرکل آژانس، حمله اخیر به اطراف نیروگاه بوشهر را نقض قوانین بین‌المللی توصیف و خواستار واکنش و محکومیت این اقدام از سوی آژانس شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه مکاتبات پیشین خود با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، طی نامه‌ای رسمی به رافائل گروسی نسبت به حمله اخیر به نیروگاه اتمی بوشهر اعتراض کرد.

در این نامه آمده است؛ صبح شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ حوالی ساعت ۸:۳۰ به وقت محلی ایران، اطراف حصار واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر (BNPP-1) هدف حمله هوایی و موشکی قرار گرفت. بر اثر موج انفجار و ترکش‌های ناشی از این حمله، ساختمانی در داخل سایت آسیب دید و یکی از کارکنان شریف حفاظتی نیروگاه به شهادت رسید و تعدادی دیگر زخمی شدند.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران در این نامه تاکید کرده است؛ این حمله برای چهارمین بار علیه واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر صورت می‌گیرد و می‌تواند خطر انتشار گسترده مواد پرتوزا از یک راکتور در حال بهره‌برداری را در پی داشته باشد؛ موضوعی که پیامدهای جبران‌ناپذیری برای مردم، محیط زیست و حتی کشورهای همسایه به همراه خواهد داشت.

اسلامی همچنین این اقدام را نقض آشکار اصل ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای تحت پادمان یک دولت عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) دانسته و آن را مصداق آشکاری از جنایت جنگی و تهدیدی علیه نظم جهانی عدم اشاعه توصیف کرده است.

در بخش دیگری از این نامه، تاکید شده است؛ این حملات نظامی ناقض کنوانسیون‌های ژنو و پروتکل‌های مربوطه، اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، موافقت‌نامه پادمان جامع ایران و آژانس  (INFCIRC/214)، قطعنامه‌های شورای حکام و استانداردهای ایمنی آژانس است.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین با انتقاد از بی‌عملی آژانس و شخص مدیرکل در قبال این حملات تصریح کرده است که صرف ابراز «نگرانی عمیق» بدون محکومیت صریح این اقدامات تجاوزکارانه کافی نیست و چنین رویکردی می‌تواند متجاوزان را برای تکرار این حملات جسورتر کند.

در این نامه آمده است: واضح است که این بی عملی‌ها، به‌ویژه مصاحبه‌ها و اظهارنظرهای سیاسی جانبدارانه‌ رسانه‌ای مدیر کل از جمله مطالب مطروحه در مصاحبه مورخ 28 اسفند 1404 با شبکه خبری  CBSآمریکا، باعث جسارت هرچه بیشتر متجاوزان در ادامه این تجاوزات بی رحمانه و خلاف اصول و قواعد بین‌المللی شده است. بدون شک، ادامه این بی‌عملی‌ها، نوعی همراهی آشکار با جنایتکاران تلقی می‌شود و این همدستی برای همیشه در تاریخ ثبت شده و البته باعث بی اعتباری هرچه بیشتر آژانس  نیز خواهد.

معاون رییس‌جمهور در این نامه از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مدیرکل آن خواسته که با اتخاذ مواضع قاطع، این حملات علیه تاسیسات هسته‌ای تحت پادمان ایران را محکوم کرده و به مسئولیت‌های اساسنامه‌ای خود عمل کنند و صرفاً تماشاگر بی تفاوت اوضاع نباشند.

اسلامی در پایان تاکید کرده است؛ جمهوری اسلامی ایران تدابیر لازم برای دفاع از حقوق حاکمیتی خود را اتخاذ خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
ناقوس مرگ ناتو به صدا درآمد؟
پیام تسلیت پزشکیان در پی شهادت رئیس سازمان اطلاعات سپاه
طهماسب خطاب به مدعیان: شیطان وعده بهشت می‌دهد، اما به جهنم می‌برد!
هشدار شاه اردن درباره پیامدهای اقتصادی طولانی شدن جنگ در منطقه
درخواست از دانش‌آموختگان دانشگاه صنعتی شریف؛ سکوت را بشکنید
ساختمان کنسولگری آمریکا در اربیل هدف حمله پهپادی قرار گرفت
علی قمصری با سازش به نیروگاه برق رفت
موج تازه حملات از ایران به ایلات
رئیس شورای اروپا: راه‌حل دیپلماتیک ریشه‌های جنگ در خاورمیانه را از بین می برد
آغاز ثبت اطلاعات حقوق فروردین کارکنان دولت در این سامانه+ جزئیات
ساکنان شهرک کریات شمونه: نتانیاهو دروغگوست
پیام سرلشکر عبداللهی درپی شهادت رئیس سازمان اطلاعات سپاه
دومین محموله کمک‌های مردم عراق در شرایط جنگی وارد کشورمان شد
سهیلا منصوریان مدال طلای قهرمانی جهان خود را به آسیب‌دیدگان جنگ تقدیم کرد
پایگاه‌های ارتش اسرائیل زیر موشکباران حزب الله لبنان
واکنش وزیر خارجه به حمله به دانشگاه شریف
بحران سوخت بنزین به تمام استرالیا سرایت کرد
پیام تسلیت فراجا در پی شهادت رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران
لوکاشنکو : آسیب پذیری آمریکا در جنگ علیه ایران رو شد
عبور موفق کشتی گاز مایع ژاپنی از تنگه هرمز
انتقاد نماینده ایرانی‌تبار کنگره آمریکا به بمباران دانشگاه شریف
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به دانشگاه شریف و شهر قم و تهران
سپاه از حمله موشکی و پهپادی به پایگاه «العدیری» کویت خبر داد
تأکید اتحادیه اروپا بر غیرقانونی بودن حمله به زیرساخت‌های انرژی
افزایش محبوبیت حزب سانچز پس از موضع ضدجنگ
لیلاز: عملکرد ایران در جنگ فراتر از انتظار بود
احتمال بازگشت طرح ترافیک تهران از هفته آینده
رونمایی از 50 اتوبوس برقی جدید در پایتخت
کرملین: عواقب هرگونه تجاوز به ایران بسیار جدی خواهد بود
انهدام پهپاد اوربیتر 4 در آسمان کرمانشاه
سی‌ان‌ان: اقتصاد آمریکا به آرامش تنگه هرمز وابسته است
واکنش گسترده به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا
پس‌لرزه‌های حمله به دفتر اوراکل در دبی
همدستان متجاوز به‌اندازه‌ی خود او شریک جنایت هستند
اطلاعات سپاه: شکست «عملیات نجات» جنگ سیاسی در آمریکا را به اوج رسانده است
درخشش سنگین‌وزن خوزستانی در آسیا
انتقاد از شعار «پیروزی مطلق» در اسرائیل
هشدار درباره پیامدهای روانی جنگ بر کودکان
موج 98 عملیات وعده صادق 4/حمله به زیرساخت‌های صنعتی - نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی
تحولات نظامی فشار بر کاخ سفید را بیشتر کرد
مقام آگاه: شناورهای کشوری دوست هم ملزم به پرداخت عوارض تامین امنیت تنگه هرمز هستند
نورنما | لحظاتی از تخریب پل B 1
هشدار هواشناسی برای پایتخت
تنگه هرمز؛ نبضی که نظم جهان را تنظیم می‌کند
اعتراف مقام نظامی اسرائیل به ضعف پدافندی
هشدار درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به تأسیسات هسته‌ای
اعلام برنامه‌های چهلمین روز درگذشت رهبر شهید انقلاب
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 17 فروردین 1405 + جدول
قیمت دلار امروز دوشنبه 17 فروردین 1405
خروج دو کشتی هندی دیگر حامل گاز مایع از خلیج فارس