×
بین الملل
شناسه خبر : 307973
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/17 ساعت 11:19
تحلیل گاردین از جنگ ایران؛ واشنگتن همچنان با هزینه‌های سنگین روبه‌روست

تحلیل گاردین از جنگ ایران؛ واشنگتن همچنان با هزینه‌های سنگین روبه‌روست

روزنامه گاردین نوشت سرنگونی جنگنده اف‑15 و عملیات پرهزینه نجات خلبان آن با بیش از 250 میلیون دلار هزینه، نشان می‌دهد ایران همچنان توان تحمیل هزینه به آمریکا را دارد.

 نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه انگلیسی گاردین در تحلیلی به قلم دن سابا، خبرنگار ارشد خود نوشت، دونالد ترامپ تخلیه خلبان دوم جنگنده اف-۱۵ سرنگون‌شده را یک «پیروزی تبلیغاتی» خوانده، اما این حادثه ۴۸ ساعته یادآوری به آمریکاست که ایران نه تنها هنوز شکست نخورده، بلکه کاملا می‌تواند مقابله کند و هزینه‌هایی به آمریکا تحمیل نماید و بر این اساس برنامه‌ریزی برای یک تجاوز زمینی علیه ایران با هدف تصرف یک جزیره یا تخلیه اورانیوم با ریسک‌های جدی همراه است.

رسانه انگلیسی می‌نویسد، بیش از پنج هفته از حمله متجاوزانه آمریکایی - صهیونی به ایران می‌گذرد و حملات هوایی نیروهای متخاصم به ایران تا ۵۰۰ بار در روز نیز می‌رسد. با این حال، سرنگونی یک جنگنده آمریکایی که آخرین نمونه آن به جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ بازمی‌گردد، بلافاصله به یک مشکل بزرگ برای آمریکا تبدیل شد. این حادثه یادآوری می‌کند که برتری هوایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی از آن دم می‌زنند، درست نیست.

هزینه هر فروند جنگنده اف-۱۵ ای استرایک ایگل حدود ۳۱ میلیون دلار است (اگرچه جایگزین جدید آن حدود ۱۰۰ میلیون دلار هزینه دارد) اما عملیات تخلیه خلبان دوم، پرهزینه‌تر از خود مأموریت جنگی بود. تصمیم برای استفاده از یک باند هوایی متروکه در جنوب اصفهان به عنوان پایگاه عملیاتی، زمانی اشتباه از آب درآمد که دو فروند هواپیمای ترابری سی-۱۳۰ هرکولس زمین‌گیر شدند.

منابع آمریکایی اشاره کردند که ارتش آمریکا در پی آن مجبور شد تا هواپیماهای ترابری بیشتری برای تکمیل تخلیه خلبان دوم زخمی وارد کند. قیمت هر فروند از این هواپیماهای هرکولس منهدم شده حدود ۱۱۵ میلیون دلار است.

یک بالگرد پیو هاوک هم که در عملیات تخلیه شرکت داشت، روز جمعه خسارت جدی دید. بنابراین به راحتی می‌توان نتیجه گرفت که هزینه هواپیماهای از دست رفته و آسیب‌دیده بیش از ۲۵۰ میلیون دلار است که بیشتر آن صرف تخلیه خلبان دوم شده است.

بر اساس گزارش مؤسسه مطالعات استراتژیک بین‌المللی (IISS)، آمریکا پیش از حمله به ایران، ۲۱۸ فروند اف-۱۵ استرایک ایگل و ۵۵ فروند سی-۱۳۰ در فرماندهی نیروهای ویژه خود داشت.

گاردین می‌نویسد، یک عملیات جستجو و نجات از نظر سیاسی ضروری بود تا از دستگیری هر یک از دو خدمه توسط ایران جلوگیری شود. دستگیری یکی از آنها یا هر دو نفر، خاطره تسخیر سفارت آمریکا در سال‌ها ۱۹۷۹-۱۹۸۰ را زنده می‌کرد که آسیب زیادی به جیمی کارتر، رئیس‌جمهور وقت آمریکا وارد آورد.

به گزارش رسانه انگلیسی، ترامپ با حروف بزرگ در شبکه اجتماعی خود تأکید کرد که «آمریکا هرگز یک جنگجو را در میدان نبرد رها نمی‌کند»؛ این تعهدی جذاب است، اما تعهدی که هر بار که به آن متوسل شود، هزینه و ریسک بیشتری را به همراه خواهد داشت.

گاردین می‌نویسد: «اما از دست دادن اجباری هواپیماهای ترابری C-۱۳۰ در عملیات تخلیه، یادآور ریسک‌های بزرگ در تمام عملیات زمینی آمریکا در ایران است. آیا واقعاً برای نیروهای ویژه آمریکا امکان‌پذیر است که ۴۴۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده را تصاحب کنند و بدون حادثه‌ای عمده با هواپیما منتقل کنند؟ حالا تهران می‌تواند تلفات آمریکا یا اسرائیل در این عملیات را به یک پیروزی تبلیغاتی تبدیل کند، صرف نظر از وضعیت نیروهایش یا پدافند هوایی‌اش، دقیقا به این دلیل که این تلفات قبلا خیلی کم اتفاق می افتد.» 

از زمان آغاز جنگ دوباره آمریکایی – صهیونی علیه ایران در نهم اسفند ماه، ایران خسارات گسترده‌ای به پایگاه‌ها و منافع طرف‌های متخاصم وارد آورده است. همچنین در تازه‌ترین مورد، ایران طی ۲۴ ساعت به پنج هواپیما و جنگنده آمریکایی خسارت جدی وارد آورد.  

همچنین پنتاگون در شرایط مستاصل بودجه ۲۰۰ میلیارد دلاری برای ادامه جنگ درخواست کرده و قیمت نفت در سطح بالای ۱۰۰ دلار باقی مانده است. تحلیلگران معتقدند ایران توانایی تحمیل هزینه‌های سنگین به دشمن را دارد.


اخبار مرتبط
گاردین ترامپ را با هیتلر، مائو و استالین مقایسه کرد
شنبه 1405/03/30 ساعت 16:20
گاردین ترامپ را با هیتلر، مائو و استالین مقایسه کرد
گزارش گاردین از بازنشر متنی توسط ترامپ خبر داد که در آن او با چهره‌هایی مانند هیتلر، مائو و استالین مقایسه و ادعای قدرت بیشتر مطرح شده است.
بستن تنگه هرمز به اهرم راهبردی قدرتمند ایران تبدیل شده است
پنج‌شنبه 1405/02/10 ساعت 11:04
روزنامه گاردین:
بستن تنگه هرمز به اهرم راهبردی قدرتمند ایران تبدیل شده است
روزنامه گاردین نوشت بستن تنگه هرمز و تأثیر آن بر تجارت جهانی نفت، به ایران ابزاری راهبردی داده که به‌گفته برخی مذاکره‌کنندگان سابق برجام حتی کارآمدتر از سلاح هسته‌ای ارزیابی می‌شود.
لیلاز: عملکرد ایران در جنگ فراتر از انتظار بود
دوشنبه 1405/01/17 ساعت 16:03
لیلاز: عملکرد ایران در جنگ فراتر از انتظار بود
سعید لیلاز با اشاره به دشواری تقابل آمریکا با ایران گفت عملکرد ایران در این جنگ فراتر از انتظار بوده و علی لاریجانی از ماه‌ها قبل احتمال وقوع حمله را می‌دانست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
دوشنبه 1405/01/10 ساعت 23:19
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
رسانه انگلیسی در تیتر یک خود گزارشی درباره روایت خانواده‌های قربانیان حمله به مدرسه شجره طیبه در میناب منتشر کرده و این حمله را یکی از تلخ‌ترین رویدادهای جنگ توصیف کرده است.
هشدار گاردین درباره پیامدهای تجاوز تل آویو و واشنگتن علیه ایران
جمعه 1404/12/22 ساعت 15:30
هشدار گاردین درباره پیامدهای تجاوز تل آویو و واشنگتن علیه ایران
یک رسانه غربی درباره پیامدهای تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران به شدت هشدار داد.
افشاگری گاردین از جاسوسی اسرائیل در پایگاه جدید آمریکا
شنبه 1404/09/22 ساعت 08:41
افشاگری گاردین از جاسوسی اسرائیل در پایگاه جدید آمریکا
روزنامه گاردین فاش کرد نهادهای امنیتی اسرائیل به‌طور محرمانه اقدام به جمع‌آوری اطلاعات در داخل یک پایگاه جدید آمریکا در جنوب فلسطین اشغالی کرده‌اند. این اقدامات موجب نارضایتی فرمانده پایگاه آمریکایی شده و نگرانی‌هایی درباره سوء‌استفاده اطلاعاتی به‌وجود آورده است.
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا
فینال جام جهانی 2026 تکرار می شود !
پایان ماجراجویی 4 آدم‌ربا پس از ربودن کودک یزدی
پیش بینی وضعیت آب و هوا استان مازندران فردا جمعه 2 مرداد
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر