×
بین الملل
شناسه خبر : 307923
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/17 ساعت 02:00
ترامپ در صورت قرارگرفتن اقتصاد جهان بر لبه پرتگاه عقب نشینی می‌کند

ترامپ در صورت قرارگرفتن اقتصاد جهان بر لبه پرتگاه عقب نشینی می‌کند

«جان مرشایمر» استاد دانشگاه شیکاگوی آمریکا اعلام کرد که شرط عقب نشینی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از جنگ علیه ایران، قرار گرفتن اقتصاد جهان بر لبه پرتگاه سقوط است.

نورنیوز-گروه بین الملل: این تحلیلگر ارشد مسایل سیاسی و بین المللی در پادکستی افزود: فکر می‌کنم تنها شرایطی که تحت آن واشنگتن یا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا عقب‌نشینی خواهند کرد، این است که به نظر برسد اقتصاد جهانی در حال سقوط از لبه پرتگاه است.

این استاد دانشگاه شیکاگوی آمریکا توضیح داد: یعنی فشار و درد اقتصادی آنقدر عظیم شود که عقب‌نشینی برای ترامپ به یک ضرورت تبدیل گردد.

مرشایمر تاکید کرد: فکر می کنم در چنین شرایطی، دیگر فرقی نمی‌کند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل چه می‌گوید. اما اگر درباره اقتصاد جهانی بر لبه پرتگاه نباشیم، آن وقت فکر می‌کنم عقب‌نشینی برای ترامپ بسیار دشوار خواهد بود؛ چرا که اسرائیلی‌ها با این حرکت مخالفت خواهند کرد.

این تحلیلگر ارشد آمریکایی گفت: با این حال، به محض اینکه روشن شود ما بر لبه پرتگاه ایستاده‌ایم، فکر می‌کنم پرزیدنت ترامپ صرفاً آنچه را که لازم است انجام خواهد داد و تصور نمی‌کنم بی‌بی (نتانیاهو) ممانعت خواهد کرد.

مرشایمر ترامپ را تصمیم گیرنده نهایی در این جنگ دانست و در عین حال گفت که شکی نیست که او تصمیم‌گیرنده نهایی بود، و شما می دانید لابی اسرائیل و خود اسرائیل، و اینجا ما عمدتاً در مورد نتانیاهو صحبت می‌کنیم، فشار زیادی به اسلاف خود وارد کردند تا علیه ایران وارد جنگ شوند. در واقع، دو بار، یک بار در آوریل و یک بار در اکتبر ۲۰۲۴.

این استاد دانشگاه شیکاگوی آمریکا افزود: نتانیاهو سعی کرد جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا را به جنگ علیه ایران ترغیب کند.و بایدن عقل سلیم داشت که این کار را نکند اما ترامپ، تصمیم‌گیرنده نهایی در اینجا (جنگ علیه ایران) بوده و بنابراین، مسئولیت نهایی بر عهده اوست.

مرشایمر با بیان اینکه اسرائیل و لابی آن متفاوت هستند، اضافه کرد: اما آنها اساساً مسئول هستند و موجب شده اند ترامپ فکر کند که می‌تواند پیروزی بزرگی علیه ایران کسب کند و وارد جنگ شود.

این تحلیلگر ارشد آمریکایی افزود: هم مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، و هم مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، گفته‌اند که ما به جنگ رفتیم چون اسرائیلی‌ها قرار بود بروند و ما می‌دانستیم که آنها ما را به جنگ خواهند کشاند. بنابراین، ما فقط تصمیم گرفتیم با آنها برویم.

او اضافه کرد: بنابراین، هم جانسون و هم روبیو به وضوح می‌گویند که این تصمیم ما نبود که وارد جنگ شویم. این تصمیم اسرائیل بود که وارد جنگ شود و ما فقط با آنها همراه شدیم چون فکر کردیم آنها ما را به جنگ خواهند کشاند.

مرشایمر ادامه داد: علاوه بر این، لیندسی گراهام (سناتور جمهوری خواه آمریکایی) یکی از اعضای لابی، شخصاً با نتانیاهو دیدار و با او همکاری می‌کرد، به او می‌گفت چگونه می‌تواند ترامپ را متقاعد کند که وارد جنگ با ایران شود.

او همچنین گفت: گراهام عمدا به نتانیاهو مشاوره می‌داد که چگونه این کار را انجام دهد. علاوه بر این، نتانیاهو بارها به کاخ سفید رفت و فشار زیادی بر ترامپ وارد کرد تا وارد جنگ شود. بنابراین هیچ شکی نیست که اسرائیل نقش کلیدی در فشار به او (ترامپ) برای جنگ داشت.

این استاد دانشگاه سپس به جرد کوشنر داماد ترامپ و استیو ویتکاف فرستاده ویژه کاخ سفی اشاره کرد و گفت: دو مشاور اصلی او، هر دو طرفدار صهیونیسم و به شدت به اسرائیل متعهد هستند و آنها کسانی بودند که با ایرانی‌ها مذاکره می‌کردند.

وی افزود: شواهد زیادی وجود دارد که آنها علاقه‌ای به دستیابی به توافق با ایرانی‌ها برای جلوگیری از جنگ نداشتند. و در واقع، یک دیپلمات که در مذاکرات شرکت داشت، گفت که ویتکاف و کوشنر به طور مؤثر نمایندگان اسرائیل بودند.


نظرات

آخرین اخبار
سناتور آمریکایی: جنگ ترامپ قیمت انرژی را بالا برد
قشقاوی: قطعنامه ضدایرانی بی‌هزینه نخواهد بود
پاسخ ایران به اتهام‌های بی‌اساس شورای وزیران خارجه اتحادیه عرب
عارف: ملت ایران بر حقوق هسته‌ای خود ایستاده است
آکسیوس: ترامپ دیگر حتی در میان جمهوری‌خواهان هم تنهاست
گیلان به بالگرد اطفای حریق مجهز شد
استقبال کشورهای عربی و اسلامی از تحریم‌های انگلیس علیه اسرائیل
لیورپول 2-1 اتلتیکو مادرید/ لیورپول برنده جدال تماشایی در آنفیلد
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
هواپیمای حامل زلنسکی مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
کارخانه فولکس‌واگن در خدمت گنبد آهنین اسرائیل
توقیف موتور سیکلت سنگین قاچاق در مرند
سفیر پاکستان : ایران و آمریکا به تفاهم نزدیک‌تر می‌شوند
سردار آزمون به تیم ملی برگشت
پیام تسلیت مسئولان کرمانشاه برای شهادت مرزبان هنگ مرزی پاوه
کشف 11 تن چوب و زغال قاچاق در کرمانشاه
توقیف 16 خودروی شوتی در زابل
سپتامبر سیاه برای آمریکا؛ نفت 100 دلاری، گازوئیل 6 دلاری و اوراق 5 درصدی
بقایی: حمله می‌کنند، بعد ایران را به شورای امنیت می‌فرستند!
انفجار نارنجک در مهران؛ یک کشته و 2 مأمور زخمی شدند
بارسلونا 5-1 فاینورد/گام محکم بارسا در لیگ قهرمانان اروپا+ فیلم گلها
جایزه 110 میلیون یورویی برای فاتح لیگ قهرمانان
خشم معترضان در اسلوونی؛ ضرورت تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی + فیلم
واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام علیه ایران
رایزنی عراقچی و سفیر ایران در پاکستان
تأکید عارف بر نقش رهبری شهید انقلاب در پیشرفت علمی کشور
پزشکیان: کارآمدی دستگاه‌ها باید به رضایت مردم منجر شود
نگرانی سازمان ملل از تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
اسب ترکمن در مسیر ثبت یک رویداد ملی
آغاز پرداخت خسارت سیل‌زدگان مازندران
ارتش لبنان: اسرائیل 7700 بار توافق چارچوب را نقض کرده است
مدنی‌زاده به هند رسید؛ رایزنی اقتصادی ایران در بریکس
مخبر: ترامپ تازه می‌فهمد با چه قدرتی طرف است
صرفه‌جویی 15 میلیون لیتری بنزین با برقی‌سازی تاکسی‌های اینترنتی
آیت‌الله جنتی: نبرد اقتصادی به روحیه جهادی و فرماندهی نیاز دارد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: واگذاری اختیارات به استانداران در جنگ کارآمدی خود را نشان داد
سفیر ایران: تحریم‌ها حقوق بنیادین ملت‌ها را تضعیف می‌کند
در نشست شورای حکام چه اتفاقی افتاد؟
حمله اسرائیل به جنوب لبنان؛ یک شهید و 2 زخمی
حضور جنجالی نتانیاهو در جنوب سوریه
واکنش ایران به قطعنامه خصمانه شورای حکام
برقی‌سازی ناوگان برای کاهش آلودگی هوا در اولویت قرار گرفت
برخورد تریلی با اتوبوس در جاده سبزوار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین علیه قطعنامه ضدایرانی
نفوذ گوگل در هوش مصنوعی و نیروگاه‌های اتمی فنلاند
نورویدئو | ایران؛ از هدف «درس عبرت» تا کابوس انتخاباتی ترامپ
هشدار درباره سوء استفاده رژیم صهیونیستی از خلأ امنیتی در جنوب لبنان
مصر و بحرین خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
عکس های منتخب ایران؛ چهارشنبه 18 شهریور 1405
پیشنهاد کرملین برای دور جدید مذاکرات سه‌جانبه اوکراین