×
بین الملل
شناسه خبر : 307906
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/16 ساعت 23:29
بازگشت به وضعیت عادی سوخت زمان‌تر است/ برخی کشورها در حال احتکار انرژی هستند

فایننشال تایمز:

بازگشت به وضعیت عادی سوخت زمان‌تر است/ برخی کشورها در حال احتکار انرژی هستند

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد، حتی پس از پایان درگیری، بازگشت به وضعیت عادی زمان زیادی طول خواهد کشید؛ ما تمام دارایی‌های کلیدی انرژی در منطقه را روزانه یا ساعتی رصد می‌کنیم. در حال حاضر 72 دارایی انرژی آسیب دیده و یک‌سوم آنها به شدت یا بسیار شدید آسیب دیده‌اند.

نورنیوز- گروه بین الملل: رئیس آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داده است که کشورها در جریان بحران انرژی ناشی از جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، باید در برابر وسوسه احتکار نفت و سوخت مقاومت کنند چراکه پیش‌بینی می‌شود در صورت بسته ماندن تنگه هرمز، عرضه سوخت بیشتر کاهش یابد

.به نوشته فایننشال تایمز، بیرول با اشاره غیرمستقیم به چین این اظهارات را بیان کرده است. فاتح بیرول گفت: «از همه کشورها می‌خواهم ممنوعیت یا محدودیتی برای صادرات اعمال نکنند. این بدترین زمان ممکن با توجه به شرایط بازارهای جهانی نفت است. شرکای تجاری، متحدان و همسایگان آن‌ها از این کار آسیب خواهند دید.»

به نوشته این روزنامه انگلیسی، اگرچه رئیس آژانس بین‌المللی انرژی دقت کرد مستقیما از چین نام نبرد اما اظهاراتش ظاهرا متوجه پکن است. چین تنها کشور بزرگی است که در واکنش به جنگ پنج‌هفته‌ای، صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت جت را ممنوع کرده، هرچند هند نیز عوارض اضافی بر صادرات وضع کرده است.

بیرول با توضیح اینکه کشورهای بزرگ آسیا که پالایشگاه‌های بزرگی دارند، باید در هرگونه ممنوعیت تجدیدنظر کنند، افزود: «اگر آن کشورها به محدود کردن یا ممنوعیت کامل صادرات ادامه دهند، تاثیر آن بر بازارهای آسیا شدید خواهد بود.»از طرفی ممکن اسن که درخواست وی برای اجتناب کشورها از ممنوعیت‌ صادرات ممکن است متوجه آمریکا نیز باشد، جایی‌که با عبور قیمت بنزین از ۴ دلار در هر گالن و تهدید کمبود سوخت جت در کالیفرنیا، شایعاتی درباره ممنوعیت احتمالی صادرات سوخت تصفیه‌شده در جریان است.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، تاکنون تنها ممنوعیت صادرات نفت خام را تکذیب کرده است.بیرول توضیح داد، برخی کشورها در حال احتکار انرژی هستند که این موضوع تاثیر اقدام IEA برای آزادسازی ۴۰۰ میلیون بشکه نفت خام و سوخت از ذخایر اضطراری را تضعیف می‌کند.

وی ادامه داد: «متاسفانه می‌بینیم برخی کشورها در جریان آزادسازی هماهنگ ذخایر نفت، به انبارهای موجود خود اضافه می‌کنند. آنها در حال ذخیره‌سازی هستند. این کار مفید نیست. به نظر من، اکنون زمان آن است که همه کشورها ثابت کنند عضو مسئول جامعه بین‌المللی هستند.»به نوشته فایننشال تایمز، دو کشوری که در هفته‌های اخیر شاهد افزایش ذخایر خود بوده‌اند، آمریکا و چین هستند.

باوجود اینکه آمریکا بزرگترین مشارکت‌کننده در طرح آژانس بین‌آلمللی انرژی بوده، بر اساس آخرین گزارش هفتگی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، موجودی انبارهای این کشور نسبت به سال قبل ۵ درصد افزایش یافته است. همچنین طبق پیش‌بینی شرکت داده‌های انرژی اویل‌ایکس، ذخایر خشکی نفت خام چین در آوریل احتمالا نزدیک به ۱۲۰ میلیون بشکه بیشتر شده و به ۱.۳ میلیارد بشکه برسد.

بیرول با اشاره به افزایش شدید قیمت گازوئیل و سوخت جت در غرب، گفت، درحال حاضر کمبود فیزیکی سوخت جت یا گازوئیل در اروپا وجود ندارد اما اگر اختلال در جریان محموله‌ها از خاورمیانه ادامه یابد، ممکن است وضعیت در هفته‌های آینده تغییر کند.

وی هشدار داد، در صورت بسته ماندن تنگه هرمز، در ماه آوریل دو برابر مقدار نفت خام و فرآورده‌هایی را که در مارس از دست دادیم، از دست خواهیم داد.در شرایط عادی، یک‌پنجم نفت و گاز طبیعی مایع جهان از این آبراه عبور می‌کند که به دلیل ناامنی ناشی از حمله آمریکا و اسرائیل علیه ایران عملا بسته شده است.

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد، حتی پس از پایان درگیری، بازگشت به وضعیت عادی زمان زیادی طول خواهد کشید؛ ما تمام دارایی‌های کلیدی انرژی در منطقه را روزانه یا ساعتی رصد می‌کنیم... در حال حاضر ۷۲ دارایی انرژی آسیب دیده و یک‌سوم آنها به شدت یا بسیار شدید آسیب دیده‌اند.

بیرول با اشاره به خط لوله‌ عربستان از طریق دریای سرخ برای دور زدن تنگه هرمز تغییر مسیر داد.

او گفت مقامات ارشد عربستان به او اطمینان داده‌اند که این خط لوله کلیدی «به خوبی محافظت می‌شود»، اما اشاره کرد که اگر حمله موفقی به این مسیر انجام شود، «عواقب آن برای اقتصاد جهانی فوق‌العاده وخیم» خواهد بود.

بیرول با اشاره به خط لوله‌ عربستان از طریق دریای سرخ برای دور زدن تنگه هرمز گفت، مقامات ارشد عربستان به او اطمینان داده‌اند که این خط به خوبی محافظت می‌شود، اما وی ابراز نگرانی کرد که اگر حمله موفقی به این مسیر انجام شود، «عواقب آن برای اقتصاد جهانی فوق‌العاده وخیم» خواهد بود.

این مقام انرژی همچنین خاطرنشان کرد، بحران کنونی همانند بحران‌های دهه ۱۹۷۰ و بحران ناشی از جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، سیستم انرژی جهان را بازطراحی خواهد کرد. وی افزود، شوک‌های نفتی دهه ۱۹۷۰ باعث رونق انرژی هسته‌ای، جهش بهره‌وری در موتور خودروها و تسریع صدور مجوزهای نفت و گاز در دریای شمال انگلیس شد.

بیرول پیش‌بینی کرد، بحران کنونی باعث رونقی دیگر در انرژی هسته‌ای، رونق خودروهای برقی و تلاش بیشتر برای انرژی‌های تجدیدپذیر شود و همچنین برخی کشورها را به سوزاندن زغال سنگ بیشتر ترغیب کند اما صنعت گاز که خود را به عنوان تامین‌کننده‌ای قابل اعتماد معرفی کرده، پس از دو شوک انرژی در چهار سال، باید برای بازگرداندن اعتبار خود سخت کار کند.

در عین حال، فاتح بیرول هشدار داد، انگلیس دیگر قادر نخواهد بود رونق نفتی خود را تکرار کند و بیشتر آنچه را می‌توان به صرفه استخراج کرد، قبلا تولید کرده است. در آن زمان، بریتانیا ۵ درصد نفت و گاز جهان را در اختیار داشت. امروز این رقم حدود ۰.۷ درصد است.


نظرات

آخرین اخبار
«دست‌ها بر ماشه»؛ هشدار جدی فرمانده نیروی زمینی ارتش به تهدیدات احتمالی
تقدیر وزارت دفاع از حماسه 100 روزه ملت ایران
بنزین گران، محبوبیت ترامپ را سوزاند
سفیران جدید عراق و ترکیه در ایران معرفی شدند
سرنوشت مبالغ کسر شده بابت اینترنت پرو چه می‌شود؟ پاسخ صریح رئیس رگولاتوری
تصمیم انصارالله برای منع دائمی تردد دریایی اسرائیل
حرف‌های پوچ ترامپ از توافق با ایران
بازیگر جدید «پوآرو» کیست؟
آغاز کارگردانی بهرام افشاری با سریال «ویران»
آمار ترسناک تلفات جانی سیل های اخیر در افغانستان
پایش ماهواره ای کپلر؛ کاهش تردد در شاهرگ انرژی جهان
انتخابات بدنسازی تهران باطل شد
شلیک مرگبار در آبدانان؛ پایان تلخ یک نزاع خانوادگی
نورویدئو | از موشک تا مذاکره؛ پشت پرده تنش های اخیر چیست؟
از خواستگاری تا باج‌گیری، اخاذی با تصاویر خصوصی زنان
جزئیات جدید طرح ترافیک 1405؛ از رزرو تا جریمه سنگین
اسلام‌آباد و بیروت در مسیر تقویت روابط دفاعی
سرنوشت انتخابات هفتم در دستان شورای عالی امنیت ملی
چرا اینترنت کاربران ایرانی از سوی آمریکا تحریم شد؟
خرابکاری آمریکا در سواحل عمان رو شد
افزایش دما در مازندران از اواسط هفته
جزئیات سقوط آپاچی آمریکایی در تنگه هرمز فاش شد
نهِ قاطع پرسپولیس به خداداد
جادوی هنر در پایتخت؛ از تماشای 16 نمایشگاه تا نوای چنگ ایرانی
چرا تخم‌مرغ روی دست تولیدکنندگان مانده است؟
باب‌المندب کابوس جدید برای بازارهای جهانی
آماده‌باش کامل برای طوفان شدید و جهش ناگهانی دما تا پایان هفته
برنامه جدید آموزش و پرورش؛ پیش دبستانی 2 اجباری می‌شود
از کالابرگ تا اجاره‌بها؛ بسته تازه دولت برای معیشت مردم چیست؟
کدام شهرها در صف اول اجرای طرح جدید پزشک خانواده هستند؟
بورس تهران دوباره جان گرفت؛ شاخص کل 114 هزار واحد جهش کرد
عکاس ایرانی بر قله جشنواره جهانی عکاسی ایستاد
قیمت نقره امروز سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول
ترور نظامی ارشد در مسکو
پاسخ بقائی به نخست‌وزیر آلبانی: برای درک و شعور مردم خودتان احترام قائل باشید
برلین علیه مرتس؛ پایتخت بسته شد
پیامدهای بین‌المللی محاصره دریایی اسرائیل در دریای سرخ
خبر خوش برای مستأجران؛ بازگشت تمدید خودکار قراردادها با سقف 25 درصد
اموال و دارایی‌های علی کریمی توقیف شد
آغاز ثبت نام مسکن استیجاری برای زوج های جوان + شرایط ثبت نام
پشت‌پرده لغو مالیات 100 هزار دلاری برای متخصصان خارجی
چین: مذاکرات ایران و آمریکا در مرحله‌ای سرنوشت‌ساز است
بازرسی با سگ در زمین فوتبال! برخورد شرم‌آور آمریکایی‌ها با یاران ستاره پرسپولیس
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول
کلاهبرداری جدید با نام بیمه تکمیلی بازنشستگان
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
پروژه سفیدشویی تجاوز با مهر شورای حکام
آمریکا مانع قضاوت بهترین داور آفریقا در جام جهانی شد
اسکوچیچ در یک قدمی نیمکت استقلال
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 19 خرداد ؛ دلار کاهشی شد