×
اقتصادی
شناسه خبر : 307799
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/16 ساعت 16:34
دوبرابر شدن هزینه نظامی آمریکا با گرانی جهانی فلزات

گاردین؛

دوبرابر شدن هزینه نظامی آمریکا با گرانی جهانی فلزات

به گزارش گاردین، تحلیلگران مؤسسه جنگ مدرن در آکادمی نظامی وست‌پوینت آمریکا نسبت به تبعات ادامه بحران تنگه هرمز بر گرانی فلزات راهبردی در بازارهای جهان و دوبرابر شدن هزینه تولید و بازسازی تسلیحات نظامی این کشور هشدار دادند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: به گفته تحلیلگران آمریکایی، جهش قیمت جهانی فلزات استراتژیک موجب دوبرابر شدن هزینه نظامی آمریکا شده است.

به گزارش  گاردین، تحلیلگران مؤسسه جنگ مدرن در آکادمی نظامی وست‌پوینت آمریکا نسبت به تبعات ادامه بحران تنگه هرمز بر گرانی فلزات راهبردی در بازارهای جهان و دوبرابر شدن هزینه تولید و بازسازی تسلیحات نظامی این کشور هشدار دادند. 

بر اساس این گزارش، گوگرد که ماده‌ای کلیدی در استخراج فلزات استراتژیک مانند مس و کبالت به‌شمار می‌رود، با اختلال تقریباً کامل در تجارت دریایی تنگه هرمز مواجه شده است. حدود نیمی از تجارت جهانی این فلزات از طریق این آبراه حیاتی صورت می گیرد. 

از ابتدای حملات (رژیم های تروریستی) آمریکا و اسرائیل به خاک ایران، قیمت گوگرد حدود 25 درصد افزایش یافته و نسبت به سال گذشته 165 درصد جهش داشته است.

این تحلیل حاکی است که فلزات مذکور در ساخت ریزپردازنده‌ها، موتورهای جت و باتری‌های پهپادها کاربرد بالایی دارند و تعیین‌کننده سرعت تولید و بازسازی تجهیزات در شرایط جنگی هستند. 

کارشناسان وست‌پوینت تأکید کرده‌اند که تأثیر شوک ناگهانی در عرضه این مواد بر توان نظامی آمریکا تاکنون به‌طور جدی مورد ارزیابی قرار نگرفته است.

به گفته تحلیلگران، این وضعیت چالشی «فلج‌کننده و فوری» ایجاد کرده که نه‌تنها افزایش تولید تسلیحات، بلکه تعمیر تجهیزات آسیب‌دیده از حملات ایران را نیز با مشکل مواجه کرده است.

فرانکی ماتیستک، سرهنگ نیروی هوایی آمریکا و پژوهشگر مهمان در دانشگاه جنگ دریایی این کشور، در گفتگو با روزنامه گاردین اذعان کرد: این مسئله یک مشکل زنجیره‌ای است و ممکن است هزینه جایگزینی تمام تسلیحات دو برابر یا بیشتر شود چرا که تقاضا برای مواد معدنی به شدت افزایش خواهد یافت.

وی افزود: بازارها توان تأمین حجم مورد نیاز این فلزات برای جایگزینی رادارها و مهمات نابودشده را نخواهند داشت و وضعیت فعلی بسیار شکننده است.

ماتیستک همچنین هشدار داد که تنها دو شرکت تولیدکننده مواد منفجره وجود دارند و افزایش تولید آنها بدون سفارش‌های جدید بسیار دشوار است. وی تصریح کرد: تمام این مواد معدنی مورد نیاز برای تولید تسلیحات در وضعیت کمبود قرار دارند.

بخش عمده گوگرد صنعتی و کشاورزی به‌عنوان محصول جانبی پالایش نفت خام تولید می‌شود. 

خاورمیانه 24 درصد از تولید جهانی گوگرد را در اختیار دارد و نیمی از تجارت دریایی این ماده از تنگه هرمز عبور می‌کند.

گوگرد در ساخت کودهای شیمیایی و اسید سولفوریک که برای استخراج مس و کبالت از سنگ‌های کم‌عیار ضروری است، کاربرد دارد. این فلزات برای تعمیر و بازسازی تجهیزات نظامی آمریکا که در جنگ منطقه استفاده یا آسیب دیده‌اند، حیاتی هستند. مس به‌عنوان ماده‌ای استراتژیک در ترانسفورماتورها، موتورها و تجهیزات ارتباطی به‌کار می‌رود که امکان فعالیت پایگاه‌ها و کارخانه‌های نظامی را فراهم می‌کند.

بر اساس برآوردهای این تحلیل، تنها برای جایگزینی دو رادار بزرگ آمریکا که در بحرین و قطر نابود شدند، بیش از سی هزار کیلوگرم مس نیاز است. 

همچنین هزاران کیلوگرم مس دیگر برای تعمیر یا جایگزینی تجهیزات ارتباطی، حسگرها و رادارهای آسیب‌دیده در اردن، کویت، عربستان و امارات ضروری است.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد