×
اقتصادی
شناسه خبر : 307799
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/16 ساعت 16:34
دوبرابر شدن هزینه نظامی آمریکا با گرانی جهانی فلزات

گاردین؛

دوبرابر شدن هزینه نظامی آمریکا با گرانی جهانی فلزات

به گزارش گاردین، تحلیلگران مؤسسه جنگ مدرن در آکادمی نظامی وست‌پوینت آمریکا نسبت به تبعات ادامه بحران تنگه هرمز بر گرانی فلزات راهبردی در بازارهای جهان و دوبرابر شدن هزینه تولید و بازسازی تسلیحات نظامی این کشور هشدار دادند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: به گفته تحلیلگران آمریکایی، جهش قیمت جهانی فلزات استراتژیک موجب دوبرابر شدن هزینه نظامی آمریکا شده است.

به گزارش  گاردین، تحلیلگران مؤسسه جنگ مدرن در آکادمی نظامی وست‌پوینت آمریکا نسبت به تبعات ادامه بحران تنگه هرمز بر گرانی فلزات راهبردی در بازارهای جهان و دوبرابر شدن هزینه تولید و بازسازی تسلیحات نظامی این کشور هشدار دادند. 

بر اساس این گزارش، گوگرد که ماده‌ای کلیدی در استخراج فلزات استراتژیک مانند مس و کبالت به‌شمار می‌رود، با اختلال تقریباً کامل در تجارت دریایی تنگه هرمز مواجه شده است. حدود نیمی از تجارت جهانی این فلزات از طریق این آبراه حیاتی صورت می گیرد. 

از ابتدای حملات (رژیم های تروریستی) آمریکا و اسرائیل به خاک ایران، قیمت گوگرد حدود 25 درصد افزایش یافته و نسبت به سال گذشته 165 درصد جهش داشته است.

این تحلیل حاکی است که فلزات مذکور در ساخت ریزپردازنده‌ها، موتورهای جت و باتری‌های پهپادها کاربرد بالایی دارند و تعیین‌کننده سرعت تولید و بازسازی تجهیزات در شرایط جنگی هستند. 

کارشناسان وست‌پوینت تأکید کرده‌اند که تأثیر شوک ناگهانی در عرضه این مواد بر توان نظامی آمریکا تاکنون به‌طور جدی مورد ارزیابی قرار نگرفته است.

به گفته تحلیلگران، این وضعیت چالشی «فلج‌کننده و فوری» ایجاد کرده که نه‌تنها افزایش تولید تسلیحات، بلکه تعمیر تجهیزات آسیب‌دیده از حملات ایران را نیز با مشکل مواجه کرده است.

فرانکی ماتیستک، سرهنگ نیروی هوایی آمریکا و پژوهشگر مهمان در دانشگاه جنگ دریایی این کشور، در گفتگو با روزنامه گاردین اذعان کرد: این مسئله یک مشکل زنجیره‌ای است و ممکن است هزینه جایگزینی تمام تسلیحات دو برابر یا بیشتر شود چرا که تقاضا برای مواد معدنی به شدت افزایش خواهد یافت.

وی افزود: بازارها توان تأمین حجم مورد نیاز این فلزات برای جایگزینی رادارها و مهمات نابودشده را نخواهند داشت و وضعیت فعلی بسیار شکننده است.

ماتیستک همچنین هشدار داد که تنها دو شرکت تولیدکننده مواد منفجره وجود دارند و افزایش تولید آنها بدون سفارش‌های جدید بسیار دشوار است. وی تصریح کرد: تمام این مواد معدنی مورد نیاز برای تولید تسلیحات در وضعیت کمبود قرار دارند.

بخش عمده گوگرد صنعتی و کشاورزی به‌عنوان محصول جانبی پالایش نفت خام تولید می‌شود. 

خاورمیانه 24 درصد از تولید جهانی گوگرد را در اختیار دارد و نیمی از تجارت دریایی این ماده از تنگه هرمز عبور می‌کند.

گوگرد در ساخت کودهای شیمیایی و اسید سولفوریک که برای استخراج مس و کبالت از سنگ‌های کم‌عیار ضروری است، کاربرد دارد. این فلزات برای تعمیر و بازسازی تجهیزات نظامی آمریکا که در جنگ منطقه استفاده یا آسیب دیده‌اند، حیاتی هستند. مس به‌عنوان ماده‌ای استراتژیک در ترانسفورماتورها، موتورها و تجهیزات ارتباطی به‌کار می‌رود که امکان فعالیت پایگاه‌ها و کارخانه‌های نظامی را فراهم می‌کند.

بر اساس برآوردهای این تحلیل، تنها برای جایگزینی دو رادار بزرگ آمریکا که در بحرین و قطر نابود شدند، بیش از سی هزار کیلوگرم مس نیاز است. 

همچنین هزاران کیلوگرم مس دیگر برای تعمیر یا جایگزینی تجهیزات ارتباطی، حسگرها و رادارهای آسیب‌دیده در اردن، کویت، عربستان و امارات ضروری است.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
رزمندگان خیابان
اعلام وضعیت اضطراری انرژی در برخی از کشورهای جنوب شرق آسیا
پیشنهاد وزیر خارجه چین برای باز کردن تنگه هرمز
قطر بر لزوم توقف حملات به قطر و کشورهای منطقه تاکید کرد
سناتور مورفی: اقدامات و سخنان ترامپ، مطلقاً دیوانه‌وار است
چند نفر از داوطلبان انتخابات شوراهای روستا در تهران تایید صلاحیت شدند؟
حکیم جفریز:ترامپ بدون برنامه وارد یک جنگ پرهزینه کرده است
اعتراف ترامپ به فاکس نیوز: به اغتشاشگران در دی ماه ایران سلاح دادیم
تصویب تغییر نام میدان آرژانتین تهران
پیام گردان‌های القدس به ترامپ و نتانیاهو
سناتور دموکرات آمریکایی، ترامپ را دیوانه بی‌مهار خواند
ظریف: حرف‌های رکیک، نشانه «پیروزی» نیست، «استیصال» است
معاون دفتر پزشکیان: تنگه هرمز فقط با رژیم حقوقی جدید باز می‌شود
جلالی: خاک ایران را به گورستان آرزوهای متجاوزان تبدیل می‌کنیم
شوک بزرگ ایران به فرماندهی نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای کشور؛ ترافیک سنگین در این جاده‌ها
قاآنی: اصحاب اپستین منتظر مرصادها و طبس‌ها در منطقه باشند
تجمع اعتراضی هزاران اندونزیایی مقابل سفارت آمریکا در جاکارتا
حضور مجید واشقانی در میان بسیجیان ایست بازرسی
حمله پهپادی ارتش به صنایع پتروشیمی رژیم صهیونیستی و مقر نظامیان ارتش تروریستی آمریکا
نورویدیو | پشت پرده افزایش نجومی بودجه نظامی آمریکا ؛ امنیت یا منافع شخصی ؟
رضایی: صدای برنوی غیورمردان لر در واشنگتن و تل‌آویو شنیده شد
افزایش شمار جانباختگان سیل افغانستان به 100 تن
خسارت 200 میلیون دلاری به آمریکا برای عملیات نجات خلبان آمریکایی
آغاز موج 96 وعده صادق 4 / حمله سنگین سپاه به زیرساخت‌های پتروشیمی و انرژی دشمن
ارسال فیلم، تصاویر و... به شبکه های فارسی معاند بر خلاف امنیت ملی بوده و جرم است
وقوع حادثه سخت برای نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
انقاد شدید پلوسی از تهدیدهای ترامپ درباره خروج از ناتو
قدردانی عراق از ایران برای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز
پاپ خواستار پایان خشونت‌ها در خاورمیانه شد
بی‌طرفی یا همدستی؛ فرانسه کدام‌سو ایستاده است؟
اروپا درپی تامین انرژی خود از آفریقا
درخواست قالیباف از مسیحیان سراسر جهان
تاج: تصمیم درباره لیگ برتر برعهده هیات رییسه سازمان است
بازگشایی مجموعه‌های ورزشی انقلاب، شیرودی و کشوری از فردا
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به مناطقی از کهگیلویه، بروجرد،اردبیل واهواز
از آغاز جنگ تاکنون چند نوزاد در ایران متولد شده است؟
چین یک گام تا شناسایی زیردریایی‌های هسته‌ای مخفی آمریکا
مهم‌ترین اولویت دولت تامین مواد اولیه برای تولید است
بازداشت 6 «جاسوس آمریکایی ـ صهیونی» در خراسان شمالی
عارف: ترامپ در «عصر حجر» مانده، ایران اما مسیر ساختن را انتخاب کرده است
سایه سنگین «دوشنبه سیاه» بر بازارهای جهانی
انتقاد مقامات امنیتی اسرائیل از عملکرد آمریکا در قبال ایران
تاکنون چند سرباز اسرائیلی در جنوب لبنان مصدوم شدند؟
ثبت رکورد جدید در ارزش معامله صندوق‌های انرژی
خوش خیالی پنتاگون از توان نظامی خود، کار دست آمریکا داد
دستگیری لیدر اغتشاشات اندیشه شهریار
حریفان کشتی گیران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شدند
پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان به درستکار و ساروی
هشدار ولایتی به آمریکا: اگر اشتباه کنی جریان انرژی با یک اشاره مختل می‌شود