نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش وزارت خارجه مصر اعلام کرد، بدر عبدالعاطی وزیر خارجه این کشور به منظور بررسی پیشنهادهای مربوط به کاهش تنش و بحرانهای منطقه، با فرستاده ویژه آمریکا استیو ویتکاف و همچنین شماری از همتایان خود در منطقه واز جمله وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران عباس عراقچی تماس برقرار کرد.
بنا بر اعلام منابع مصری، عبدالعاطی در راستای تلاش های دیپلماتیک به منظور حل و فصل بحرانهای منطقه اقدام به برقراری تماس با همتایان خود در کشورهای مختلف کرد و به موازات آن چند کشور دیگر منطقه از جمله ترکیه و پاکستان نیز تلاش دارند نقش میانجی در جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران ایفا کنند.
گفتنی است پاکستان هفته گذشته میزبان نشستی بود که با هدف بررسی راهکارهای کاهش بحران و ارائه پیشنهادهایی برای بازگشایی تنگه راهبردی هرمز برگزار شد.
تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که درپی آن آیت الله سید علی خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند، از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجیگری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.
تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان داد که آمریکا در عمل پایبندی لازم به اصول گفتوگو، اعتمادسازی و حلوفصل مسالمتآمیز اختلافات ندارد و همچنان از گزینه نظامی بهعنوان ابزار فشار سیاسی بهره میگیرد.
جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاهها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.
مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیاتها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گستردهتر مواجه خواهد شد.