×
بین الملل
شناسه خبر : 307725
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/16 ساعت 10:14
تاکید دوباره اسپانیا: فریب آمریکا را نمی‌خوریم

تاکید دوباره اسپانیا: فریب آمریکا را نمی‌خوریم

نخست‌وزیر اسپانیا با اشاره به تجربه تلخ حمله به عراق در سال 2003 بار دیگر تاکید کرد که کشورش فریب وعده‌های آمریکا برای ایجاد امنیت از طریق مداخله نظامی را نخواهد خورد و موضع قاطع مادرید در قبال جنگ کنونی در خاورمیانه در چند کلمه خلاصه می شود: «نه به جنگ».

نورنیوز-گروه بین الملل:  پدرو سانچز، رئیس دولت اسپانیا، بار دیگر با تأکید بر رویکرد ضدجنگ مادرید، تصریح کرد که موضع دولتش در چند کلمه خلاصه می‌شود: «نه به جنگ».

وی با اشاره به تجربه‌های گذشته، خاطرنشان کرد: جهان، اروپا و اسپانیا پیش‌تر نیز با چنین شرایطی مواجه شده‌اند.

به گفته سانچز، «۲۳ سال پیش دولت وقت آمریکا ما را به جنگی در خاورمیانه کشاند که ادعا میشد هدف آن نابودی سلاح‌های کشتار جمعی صدام حسین، گسترش دموکراسی و تضمین امنیت است».

نخست‌وزیر اسپانیا افزود: با گذشت زمان مشخص شد که نتایج این جنگ کاملاً برعکس بوده و به‌جای ایجاد امنیت، موجی گسترده از ناامنی را در اروپا به دنبال داشته است؛ به‌گونه‌ای که این وضعیت یکی از شدیدترین بحران‌های امنیتی در قاره سبز از زمان فروپاشی دیوار برلین محسوب می‌شود.

سانچز با تأکید بر این تجربه، تصریح کرد که اسپانیا این‌ بار در مسیر تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر مداخله نظامی قرار نخواهد گرفت.

«پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا که از آغاز جنگ، گفتمان «نه به جنگ» را حفظ کرده است، پیشتر با تاکید بر اینکه جنگ آمریکایی- صهیونی در خاورمیانه «به‌مراتب بدتر» از جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ و «یک فاجعه مطلق» است، اعلام کرد رژیم صهیونیستی می‌خواهد همان «ویرانی» غزه را در لبنان تکرار کند. وی در نشست علنی کنگره این کشور برای دفاع از موضع «نه به جنگ» دولت خود، در پرسشی انتقادی در راستای زیر سوال بردن تجاوز غیرقانونی و غیر قابل توجیه علیه ایران گفت: «و همه این‌ها برای چه؟»؛ «برای تضعیف قانون‌مندی بین‌المللی، بی‌ثبات کردن خاورمیانه، شعله‌ور کردن دوباره درگیری‌ها در عراق و لبنان، و دفن کردن غزه زیر آوار فراموشی و بی‌تفاوتی.»

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
تصادف اتوبوس در تسوج کشته نداشت+ تعداد مصدومان
هشدار پلیس فتا به خریداران بلیت مراسم تشییع
اژه‌ای: هدف حمله به اوین ایجاد شورش شد/ هنوز بعضی از زندانی‌های فراری از اوین برنگشته اند
یار جدید پرسپولیس با گل‌گهر خداحافظی کرد
بانک مرکزی: شعب کشیک بانک‌ها شنبه و یکشنبه فعال هستند
پاسخ کوبنده تیم ملی ایران به وزیر امنیت داخلی آمریکا
نوراینفو | 13 ویژگی برجسته امام شهید در پیام رهبر معظم انقلاب
صعود بورس‌های جهانی؛ داوجونز رکورد زد، آسیا سبزپوش شد
فرزاد جمشیدی مجری معروف تلویزیون درگذشت
آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای پوشش درمانی مراسم وداع
زلزله سیاسی در عراق؛ بازداشت 3 نماینده زن پارلمان به اتهام فساد مالی
پرونده تخلف یک بانک دولتی به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع شد
ادعای سی‌ان‌ان: ویتکاف راهی دوحه برای گفت‌وگو با ایران شد
مقام آمریکایی: احتمال اعزام نیرو به لبنان و اراضی اشغالی وجود دارد
پزشکیان: اختلافات داخلی قدرت ملی را تضعیف و دشمن را امیدوار می‌کند
ثبت نام 6 هزار نفر در سامانه سماح / فعال شدن لینک همیار اربعین
دختر رئیس‌جمهور جنجالی پرو پس از 26 سال به قدرت بازگشت
وزیر جنگ اسرائیل از اختلاف ترامپ و نتانیاهو پرده برداشت
شرط‌بندی عجیب دو پسر 18 ساله برای گوشی‌قاپی
راهنمای جامع اسکان و خدمات زائران در مراسم تشییع رهبر شهید؛ از زمان سفر تا محل اقامت
چه کسانی بیشترین هزینه تورم خرداد را پرداختند؟
جزئیات خطوط ویژه جدید در بزرگراه‌ها؛ تغییرات ترافیکی تهران
هشدار سازمان ملل درباره گرمای شدید در جام جهانی 2026
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نوراینفو | چه خدمات رایگانی برای سلامت روان ارائه می شود؟
پیام قاطع سرپرست وزارت دفاع به دشمن: در صورت نقض آتش‌بس پاسخ می‌دهیم
تشریح جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
برنامه و ساعت بازی‌های امشب و فردا جام جهانی 2026
چرا مربی سابق استقلال قید بازگشت به نیمکت آبی‌ها را زد؟
شرط جدید بانک مرکزی برای وام‌های میلیاردی چیست؟
کری جنجالی سرمربی مراکش؛ هیچ تیمی نمی‌تواند ما را متوقف کند
گرد و خاک 18 شهرستان اصفهان را فرا می‌گیرد
واکنش تلخ کومان پس از حذف هلند؛ آن ضربه همه‌چیز را تغییر داد
استاندار تهران برای میزبانی از زائران مراسم تشییع چه دستوراتی صادر کرد؟
سفیر عراق: بغداد آماده میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا است
تشخیص 50 نوع سرطان با یک آزمایش خون ساده
پدیده ترامپ!
فاش شدن جزئیات محرمانه پیوست امنیتی توافق تحمیلی لبنان
گرمای هوای کرمانشاه تا پایان هفته تشدید می‌شود
شهادت دو پاسدار سپاه در حمله تروریستی پاوه؛ روایت سپاه از جزئیات حادثه
زخمی شدن یک نظامی دیگر اسرائیلی در جنوب لبنان
قانون جدید پارلمان فرانسه؛ زیدان از نیمکت تیم ملی دور می‌شود؟
قیمت نفت برنت کاهشی شد
این اختلافات «حتی موجه» تا کی؟!
مراقب نقشه وحدت‌شکن دشمن باشیم
مین‌روبی یا مهندسی نظم جدید؟
ادارات کرمان امروز تعطیل شد؛ آلودگی هوا به وضعیت بحرانی رسید
زلزله در جام جهانی 2026؛ پایان تلخ آلمان و هلند در یک شب تاریخی
قیمت گوشت قرمز امروز 9 تیر 1405 + جدول
سیاست نامه | اصولگرایی علیه افراط گرایی و تندرویی