×
بین الملل
شناسه خبر : 307143
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/13 ساعت 20:57
بن‌بست ترامپ در جنگ ایران؛ شکستی که طنین پیروزی می‌دهد

بلومبرگ:

بن‌بست ترامپ در جنگ ایران؛ شکستی که طنین پیروزی می‌دهد

خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» در یادداشتی تحلیلی به قلم «آندریاس کلوت»، کارشناس ارشد امنیت ملی و دیپلماسی، به کالبدشکافی سخنرانی اخیر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا درباره جنگ با ایران پرداخته و آن را نشانه‌ای از «استیصال راهبردی» واشنگتن توصیف کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: کلوت در این یادداشت با اشاره به تناقض‌های آشکار در کلام رئیس‌جمهور آمریکا نوشته است: «در اول آوریل، ترامپ خطاب به جهان سخن گفت، اما نه برای ارسال یک پیام واحد، بلکه برای فرستادن تمامی پیام‌های متناقضِ ممکن! او از یک سو مدعی شد جنگ در حال اتمام است و از سوی دیگر تهدید کرد که اگر توافقی حاصل نشود، نیروگاه‌های ایران را هدف قرار می‌دهد؛ تلاشی بیهوده برای پیروز نشان دادن شکستی که طنین آن در جهان پیچیده است.»

نویسنده بلومبرگ با نقد ادعای ترامپ مبنی بر «محو کردن» تاسیسات هسته‌ای ایران در سال گذشته، آورده است: «شواهد نشان می‌دهد ایرانی‌ها پیش از آغاز حملات، اورانیوم غنی‌شده خود را به مکان‌های امن منتقل کرده بودند.»

کلوت افزوده است: «ترامپ خود نیز از این حقیقت آگاه است؛ به همین دلیل مدام گزینه اعزام نیروی زمینی برای تصرف این مواد را بررسی می‌کند، اما هم‌زمان از باتلاق عمیقی که چنین مأموریتی برای ارتش آمریکا ایجاد خواهد کرد، به‌شدت هراس دارد.»

نویسنده یادداشت بلومبرگ تأکید کرده است در حالی که رئیس‌جمهور آمریکا مدعی است «همه کارت‌های بازی در دست واشنگتن است»، تهران با کارت‌های غیرمنتظره‌ای همچون انسداد تنگه هرمز، عملاً اقتصاد جهانی را مختل کرده و محاسبات دولت آمریکا را به چالش کشیده است.

وی تصریح کرده است: «اگرچه آمریکا و اسرائیل در میدان نبرد نظامی بر روی کاغذ برتری دارند، اما در نقشه بزرگ راهبردی متحمل شکست سنگینی شده‌اند. در پی این جنگ، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس که تمایلی به این درگیری نداشتند، دیگر به تضمین‌های امنیتی آمریکا اعتماد ندارند و برای تنوع‌بخشی به روابط خود، نگاه خود را به سمت چین و دیگر قدرت‌ها چرخانده‌اند. از سوی دیگر، متحدان اروپایی که حاضر به همراهی با این جنگ انتخابی نشدند، اکنون نگران‌اند که ترامپ تهدیدهای قدیمی خود مبنی بر خروج از ناتو را عملی کند. در این میان، مسکو از افزایش قیمت انرژی برای پیشبرد جنگ خود در اوکراین سود می‌برد و پکن نیز با نظاره کردن هدررفت منابع عظیم نظامی و دیپلماتیک آمریکا در خاورمیانه، جایگاه جهانی خود را تقویت می‌کند.»

این تحلیلگر امنیت ملی با استناد به داده‌های «موسسه سلطنتی خدمات متحد بریتانیا» (RUSI) هشدار داده است که تداوم این جنگ، توان بازدارندگی آمریکا در سایر نقاط جهان را فلج کرده است. بر اساس این گزارش، ارتش آمریکا تا یک ماه دیگر با کمبود شدید چندین نوع موشک و رهگیر مواجه خواهد شد.

کلوت در این باره نوشته است که جایگزینی موشک‌های تاماهاک شلیک‌شده، حداقل ۵ سال زمان می‌برد و فاجعه‌بارتر اینکه چین کنترل بسیاری از مواد معدنی حیاتی مانند گالیوم و ژرمانیوم را که برای جایگزینی این سلاح‌ها ضروری است، در دست دارد.

این کارشناس ارشد امنیت ملی و دیپلماسی در پایان نتیجه گرفته است که این جنگ نسنجیده باید پایان یابد، حتی اگر به قیمت ضربه خوردن به قدرت و جایگاه بین‌المللی آمریکا باشد. کلوت خاطرنشان می‌کند که ترامپ مدعی بود هدفش صلح در جهان است، اما یک ماه پس از آغاز جنگ، «خاورمیانه در آتش می‌سوزد و حریف یعنی ایران، اگرچه ضربه خورده، اما همچنان در میدان نبرد ایستاده است. ترامپ به شدت به دنبال راهی برای خروج و اعلام پیروزی است، اما واقعیت این است که شاید حریف به این سادگی اجازه خروج را به او ندهد.»

همراستا با تحلیل کلوت مقامات ایرانی همواره تأکید کرده‌اند که جنگ جاری فقط براساس شروط ایران با تضمین عدم تکرار چنین جنایاتی متوقف خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
تقدیر مقام یمنی از نقش منطقه‌ای و تاریخی رهبر شهید ایران
افزایش 40 درصدی تردد خودروها به سمت تهران
سرمربی کیپ‌ورد: با افتخار جام جهانی را ترک می‌کنیم
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 13 تیر 1405+جدول قیمت ها
حماسه حضور در روز وداع؛ روایت بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
مسی: جنگیدیم و در نهایت پیروز شدیم
آمادگی متروی کرج برای فعالیت 24 ساعته در روزهای مراسم رهبر شهید
عراقچی: سازمان‌های منطقه‌ای در مقابله با یکجانبه‌گرایی آمریکا نقش مهمی دارند
قیمت دلار امروز شنبه 13 تیر 1405 / قیمت‌سازی تلگرامی در بازار تعطیل ارز
درخواست استاندار برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی
شگفتی جام جهانی 2026؛ هوادار انگلیس 10 روز گم شد!
فرمانده نیروی دریایی سپاه: انتقام الهی از آمریکا و اسرائیل نزدیک است
توفان «گل‌به‌خودی‌ها» در جام جهانی 2026؛ رکورد روسیه شکست
نبرد در ایستگاه پایانی؛ برنامه کامل مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی 2026
آماده‌باش کامل مرز مهران برای تردد زائران مراسم تشییع رهبر شهید
برنامه بازی‌های جام جهانی شنبه 13 تیر و بامداد یکشنبه
افزایش تولید نفت اوپک پس از بازگشایی تنگه هرمز
موج گرما در البرز ؛ افزایش دما تا 41 درجه
اعلام محدودیت‌های ترافیکی در مسیرهای دماوند
وزارت اطلاعات: انتقام خون رهبر شهید و شهدای مظلوم گرفته خواهد شد
پایان تلخ معمای ناپدید شدن زن 35 ساله در مشهد
صعود تاریخی فراعنه در شب حذف آخرین نماینده آسیا
اعتراف کی‌روش پس از حذف غنا: کلمبیا بهتر بود
دعوت ویژه رونالدو از کودک زلزله‌زده ونزوئلایی
کلمبیا آخرین مسافر یک‌هشتم نهایی شد؛ پایان راه غنا با کی‌روش
آماده‌سازی 950 بوستان تهران برای اسکان زائران
جزئیات بازنگری در کسورات حقوق نیروهای مسلح
وقتی سپیده، با نام او طلوع کرد
پیام سرمربی مصر برای فلسطین پس از تاریخ‌سازی در جام جهانی
ادامه آلودگی هوا در مشهد برای سومین روز متوالی
آمادگی پارکینگ‌های ورودی تهران برای خودروهای زائران مراسم رهبر شهید
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 13 تیر 1405
شوک به هواداران؛ پرونده اسکوچیچ در پرسپولیس بسته شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 13 تیر 1405+ جدول قیمت ها
ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای ورودی تهران و البرز
بارزانی: «مبارزه» مهم‌ترین میراث آیت‌الله خامنه‌ای است
قالیباف: قدردان همراهی ملت پاکستان در روزهای سخت هستیم
فعالیت 24 ساعته و رایگان متروی تهران آغاز شد
به امید دیدار
استقرار دفاتر پیشخوان دولت در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت کرامت انسان
اجرای دیوارنگاره «أبناء السیّد» با حضور هنرمندان چند کشور در تهران
ائتلاف عربی یا صف‌آرایی برای تکرار یک شکست تاریخی؟
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
وداع با معلّمِ شهیدان
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه13 تیر 1405 +جدول
شکل‌گیری دیپلماسی محور مقاومت بر اساس تعالیم رهبر شهید
الگویی متفاوت از تامین امنیت ملی
کیکو فوجیموری پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری پرو شد