×
بین الملل
شناسه خبر : 306829
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/12 ساعت 18:56
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم

نخست وزیر بریتانیا:

جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم

«کی یر استارمر»، نخست‌وزیر بریتانیا با تکرار موضع خود مبنی بر اینکه کشورش تحت فشار آمریکا وارد جنگ علیه ایران نخواهد شد، از میزبانی لندن برای نشستی در زمینه ارتقای امنیت دریایی در خلیج فارس خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: کی یر استارمر، نخست وزیر انگلیس امروز در کنفرانسی خبری در داونینگ استریت گفت که جنگ ایران «جنگ ما نیست» و انگلیس وارد آن نخواهد شد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد در حال بررسی خروج آمریکا از ناتو به دلیل همراهی نکردن کشورهای عضو آن در عملیات‌های آمریکا در غرب آسیا، به‌ویژه در بازگشایی تنگه هرمز در جنگ تحمیلی آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران است.

 استارمر در این کنفرانس خبری گفت که دولت او «با سرعت» برای حمایت از کاهش تنش و برقراری صلح تلاش می‌کند، اما تاکید کرد که درگیری در غرب آسیا بر آینده این کشور تاثیر خواهد گذاشت.

او افزود: طی این هفته، نشستی به میزبانی «ایوت کوپر»، وزیر امور خارجه انگلیس با هدف ارتقای امنیت دریایی در خلیج فارس برگزار خواهد شد.

به گفته استارمر، پس این نشست برنامه‌ریزان نظامی انگلیس گرد هم می‌آیند تا بررسی کنند چگونه «توانمندی‌های خود را سازماندهی» کنند تا پس از پایان جنگ علیه ایران تنگه هرمز قابل تردد و امن باقی بماند.

نخست‌وزیر بریتانیا در پاسخ به این پرسش که آیا مردم در بحبوحه بحران انرژی باید رفتار خود را تغییر دهند گفت دولت «با دقت» اوضاع را زیر نظر دارد.

او پس از مطرح شدن احتمال خروج آمریکا از ناتو از سوی ترامپ، تاکید کرد: «ما باید در زمینه دفاع، امنیت و آینده اقتصادی کشور، روابط نزدیکتری با اروپا داشته باشیم.»

استارمر با اشاره به انتقادها و فشارهای ترامپ برای پشتیبانی از عملیات آمریکا علیه ایران افزود: «فشارهایی که به من و دیگران وارد می‌شود، هر چه باشد، هر اندازه هم که هیاهو باشد، من نخست‌وزیر بریتانیا هستم و در تمام تصمیماتم بر اساس منافع ملی بریتانیا عمل خواهم کرد و به همین دلیل است که به صراحت گفته‌ام این جنگ ما نیست و قرار نیست وارد آن شویم.»

اظهارات استارمر در حالی مطرح می‌شود که ترامپ به روزنامه دیلی تلگراف بریتانیا گفته بود پس از آنکه متحدان از حمایت از جنگ ایران خودداری کردند، در حال بررسی خروج آمریکا از ناتو است.

ترامپ همچنین پس از رد درخواست‌های او درباره جنگ ایران از سوی لندن، در این گفت‌وگو مدعی شد که نیروی دریایی سلطنتی انگلیس ضعیف است و کارایی چندانی ندارد.

پیشتر دولت این کشور اجازه استفاده از پایگاه‌های خود برای حمله به تاسیسات ایران در تنگه هرمز را به رئیس‌جمهور آمریکا داده بود اما سپس دفتر استارمر ادعا کرد که این اقدام همچنان در چارچوب «دفاع جمعی» تعریف می‌شود و به معنای ورود لندن به جنگ گسترده‌تر نیست.

اعضای کابینه انگلیس در نشستی که جمعه گذشته برگزار شد، ادعا کردند که توافق بر سر استفاده آمریکا از پایگاه‌های انگلیس «شامل عملیات‌های دفاعی آمریکا برای تضعیف سایت‌ها و توانمندی‌های موشکی مورد استفاده در حمله به کشتی‌ها در تنگه هرمز» می‌شود.

لندن همچنین ادعا کرد که «اصول رویکرد انگلیس نسبت به این درگیری بدون تغییر باقی مانده» و خواستار «کاهش فوری تنش و پایان سریع جنگ» شد.

در همین راستا، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تصمیم نخست وزیر انگلیس درباره در اختیار قرار دادن پایگاه‌های بریتانیا برای اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران گفته بود: «اکثریت قاطع مردم بریتانیا هیچ تمایلی به مشارکت در جنگ انتخابی اسرائیل و ایالات متحده علیه ایران ندارند.»

او با گفتن این‌که استارمر با نادیده گرفتن خواست مردم خود جان شهروندان بریتانیایی را به خطر می‌اندازد، تاکید کرد: «ایران حق مشروع خود در دفاع از خویش را اعمال خواهد کرد.»


نظرات

آخرین اخبار
حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/جنایت جنگی در لارستان چهار شهروند را به شهادت رساند
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری
برچسب‌زنی آرژانتین به نیروهای مسلح ایران، اشتباه راهبردی است
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی