×
سیاسی
شناسه خبر : 306650
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/11 ساعت 22:00
عراقچی:  آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ

در گفتگو با الجزیره؛

عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با الجزیره اعلام کرد که ارتباطات جاری میان طرف‌ها به‌هیچ‌وجه به معنای آغاز مذاکرات نیست و صرفاً در قالب تبادل پیام انجام می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیر امور خارجه ایران در اظهاراتی با تشریح شروط تهران برای پایان جنگ، تأکید کرد که آنچه در جریان است مذاکره نیست، بلکه تبادل پیام‌ها از مسیرهای مستقیم و غیرمستقیم است.

  سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با الجزیره اعلام کرد که ارتباطات جاری میان طرف‌ها به‌هیچ‌وجه به معنای آغاز مذاکرات نیست و صرفاً در قالب تبادل پیام انجام می‌شود.

وی تصریح کرد که این پیام‌ها یا به‌صورت مستقیم و یا از طریق کشورهای دوست در منطقه منتقل می‌شود و شامل هشدارها یا دیدگاه‌های متقابل است.

عراقچی همچنین گفت که همچنان پیام‌هایی از سوی افرادی مانند استیو ویتکاف، فرستاده ویژه امریکا در امور غرب آسیا دریافت می‌کند، اما این ارتباطات را نباید به‌عنوان مذاکره تلقی کرد.

وزیر امور خارجه ایران با رد هرگونه گفت‌وگوی رسمی با طرف‌های خاص، تأکید کرد که تمامی پیام‌ها از طریق وزارت خارجه و در چارچوبی مشخص، تحت نظارت شورای عالی امنیت ملی، مبادله می‌شود و در عین حال تماس‌هایی میان نهادهای امنیتی نیز برقرار است.

عراقچی افزود که ایران تاکنون هیچ پاسخی به پیشنهادهای آمریکا نداده و هیچ طرح یا شرطی نیز ارائه نکرده است و تصمیمی برای ورود به مذاکرات اتخاذ نشده است.

وی در ادامه با اشاره به شرایط تهران برای پایان جنگ گفت که ایران به‌دنبال «توقف کامل جنگ» در سطح منطقه است، نه صرفاً آتش‌بس محدود.

وی همچنین تأکید کرد که تضمین عدم تکرار حملات و پرداخت غرامت از شروط اصلی پایان جنگ به شمار می‌رود.

او همچنین با انتقاد از ادبیات مقامات آمریکایی، گفت که تهدید ملت ایران پذیرفتنی نیست و رئیس‌جمهور آمریکا باید با احترام سخن بگوید.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، عراقچی درباره وضعیت تنگه هرمز اظهار داشت که این گذرگاه به‌طور کامل باز است، اما برای کشورهایی که در حال جنگ با ایران هستند، مسدود است.

وی افزود که ایران تدابیر لازم را برای عبور امن کشتی‌های کشورهای دوست اتخاذ کرده و این گذرگاه می‌تواند به مسیری برای صلح تبدیل شود.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه اعلام کرد که ایران برای هرگونه رویارویی زمینی آمادگی دارد، اما امیدوار است که طرف‌های مقابل دچار اشتباه محاسباتی نشوند.

وی با تأکید بر اینکه ایران آغازگر جنگ نبوده، تصریح کرد که اقدامات تهران صرفاً در چارچوب دفاع از خود انجام می‌شود.

عراقچی همچنین گفت که ایران کشورهای دوست در حاشیه خلیج فارس را هدف قرار نمی‌دهد و حملات تنها متوجه پایگاه‌ها و دارایی‌های آمریکا در منطقه است.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه به آینده روابط با کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت که با وجود بروز برخی دشواری‌ها در مسیر اعتمادسازی، تهران اطمینان دارد که این روابط در آینده بازسازی خواهد شد.


اخبار مرتبط
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سه‌شنبه 1405/01/11 ساعت 22:38
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت : هیچ‌چیز به اندازه آغاز یک جنگ به نفع اسرائیل و انتفاع مادی از کشته شدن سربازان آمریکایی، شعار «اول آمریکا» را به سخره نمی‌گیرد.
وقتی میز مذاکره روی مین چیده می‌شود
دوشنبه 1405/01/10 ساعت 21:31
نورنیوز بررسی می کند؛
وقتی میز مذاکره روی مین چیده می‌شود
نشست چهارجانبه اسلام‌آباد در حالی با ادعای میانجی‌گری برگزار شد که استمرار جنگ آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران، معادلات منطقه را دگرگون کرده است. تمرکز بر شروط ایران، الزامات اعتمادسازی و ناکارآمدی میانجی‌گری‌های بی‌طرف‌نما، چشم‌انداز این تحرک دیپلماتیک را بررسی می‌کند.
مذاکره یا تاکتیک فشار؛ بازی جدید غرب در برابر ایران
پنج‌شنبه 1405/01/06 ساعت 09:40
نورنیوز بررسی می‌کند،
مذاکره یا تاکتیک فشار؛ بازی جدید غرب در برابر ایران
مواضع اخیر مقامات اتحادیه اروپا درباره مذاکره با ایران، در ظاهر نشانه‌ای از تمایل به کاهش تنش است؛ اما بررسی دقیق نشان می‌دهد این رویکرد بیش از آنکه بر مبنای صداقت سیاسی باشد، ریشه در نگرانی‌های اقتصادی و پیامدهای جنگ برای غرب دارد و با تناقض‌های جدی همراه است.
نظرات

آخرین اخبار
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه