×
بین الملل
شناسه خبر : 306444
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/11 ساعت 03:45
شوک نفتی تنگه هرمز در غرب تازه شروع به حرکت کرد

بلومبرگ:

شوک نفتی تنگه هرمز در غرب تازه شروع به حرکت کرد

بلومبرگ نوشت: شوک نفتی تنگه هرمز اکنون به سمت غرب در حرکت است.

نورنیوز-گروه بین الملل: به نقل از بلومبرگ، بزرگترین شوک عرضه نفت در تاریخ به یک ماه اخیر رسیده است. قیمت‌ها افزایش یافته، پیش‌بینی‌های رشد در سراسر جهان کاهش یافته و کمبودهایی در سراسر آسیا، از تایلند تا پاکستان، در حال ظهور است. اما صنعت انرژی هشدار می‌دهد که بحران تازه آغاز شده است.

در گفتگو با بیش از 36 تاجر، مدیر، دلال، کشتی‌ران و مشاور نفت و گاز در طول هفته گذشته، یک پیام بارها و بارها تکرار شد: جهان هنوز شدت اوضاع را درک نکرده است.

بسیاری این وضعیت را با شوک نفتی دهه 1970 مقایسه کردند و هشدار دادند که بسته شدن طولانی مدت تنگه هرمز، بحران بزرگتری را تهدید می‌کند. آنها گفتند که بحران سوخت که آسیا را درگیر کرده است، به زودی به غرب سرایت خواهد کرد. اروپا احتمالاً برای تأمین محموله‌ها با افزایش قیمت‌ها روبرو خواهد شد و در هفته‌های آینده در معرض خطر کمبود دیزل قرار دارد.

در مدت زمان 8 ثانیه‌ای که این خبر را می‌خوانید، میزان خالص نفتی که به دلیل اختلال در تنگه هرمز از دست رفته است، به 1002 بشکه رسیده است. اگر تنگه هرمز بسته بماند، جهان مجبور خواهد شد مصرف نفت و گاز خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهد - اما نه قبل از اینکه قیمت‌ها به سطحی برسد که مصرف‌کنندگان و مشاغل را مجبور به پرواز، رانندگی و صرف هزینه بسیار کمتر کند.

در حال حاضر، تقاضا شروع به کاهش کرده است و برخی از کشورهای آسیایی در حال احتکار و سهمیه‌بندی سوخت هستند. مقامات دولت ایالات متحده و تحلیلگران وال استریت در حال بررسی این احتمال هستند که قیمت نفت ممکن است به رقم بی‌سابقه 200 دلار در هر بشکه برسد.

پاتریک پویان، مدیر اجرایی TotalEnergies SE، در کنفرانس CERAWeek در هوستون گفت: «برای من واضح است که اگر این بحران بیش از سه یا چهار ماه طول بکشد، به یک مشکل سیستماتیک برای جهان تبدیل می‌شود. نمی شود 20 درصد از نفت خام صادر شده در سطح جهان در خلیج فارس و 20 درصد از ظرفیت LNG بدون هیچ پیامدی سرگردان باشند.»

بازار توسط تعدادی از بافرهای عرضه محافظت شده است، اما آنها در حال اتمام هستند. یک محاسبه ساده نشان می‌دهد که بسته شدن تنگه، پس از در نظر گرفتن مداخلاتی که تاکنون با هدف جبران این کاهش انجام شده است، جریان جهانی نفت را حدود 11 میلیون بشکه در روز کاهش می‌دهد.

در مقایسه با سطح تقاضای قبل از جنگ، این رقم تقریباً 9 میلیون بشکه کمبود ایجاد می‌کند - شکاف عظیمی که بیشتر از مصرف نفت بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا و ایتالیا روی هم رفته است. تقاضای کمتر، به ویژه در آسیا، در حال حاضر به پر کردن این شکاف کمک می‌کند. (بازار نیز با مازاد عرضه وارد جنگ شد.) اما برای عرضه، این ممکن است بهترین گزینه باشد.

آزادسازی گسترده ذخایر اضطراری و معافیت‌های ایالات متحده از تحریم‌های نفتی روسیه و ایران، کمی زمان خریده است، اما این‌ها مداخلات محدودی هستند.

وقتی این زمان‌ها تمام شوند، مشخص نیست که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، چه ابزارهای دیگری برای جلوگیری از افزایش قیمت جهانی نفت در کوتاه مدت دارد - به جز بازگشایی کامل تنگه. ایران به تعداد کمی از کشتی‌های خارجی اجازه عبور از این آبراه را داده است، اما اعداد تاکنون تغییر چندانی ایجاد نکرده‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار یک روانشناس درباره آزارهای روانی پس از طلاق
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان