×
اقتصادی
شناسه خبر : 306290
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/10 ساعت 17:04
افزایش بی‌سابقه قیمت نفت/ رشد قیمت تا چه زمانی ادامه دارد؟

در سایه تداوم تجاوز به ایران رخ داد؛

افزایش بی‌سابقه قیمت نفت/ رشد قیمت تا چه زمانی ادامه دارد؟

بهای جهانی نفت در سایه تداوم تجاوز تروریستی آمریکا و اسرائیل به ایران و نبود هیچ چشم‌اندازی برای آتش‌بس، به سطوح بالایی افزایش یافته است.

نورنیوز- گروه بین الملل: همزمان با ادامه حملات هوایی و موشکی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات و مواضع ایران در منطقه، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با طرح ادعاهای تکراری از احتمال حصول توافق با تهران در «آینده‌ای نزدیک» خبر داد. با این حال، اظهارات تهدیدآمیز وی مبنی بر «تصرف منابع نفتی ایران» یا حمله به زیرساخت‌ها در صورت عدم پذیرش شرایط تعیین شده از سوی کاخ سفید، موجب بالا رفتن قیمت نفت شده است.

امروز(دوشنبه)، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از اصابت چند فروند موشک به تاسیسات نفتی حیفا در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.

این حملات همزمان با اعلام رزمندگان انصارالله یمن در پیوستن به جبهه مقاومت علیه حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد.

مقامات نظامی آمریکا هشدار داده‌اند که در صورت تشدید حملات انصارالله در تنگه باب‌المندب، جریان ترانزیت انرژی در کنار تنگه هرمز که به طور عملی تحت کنترل ایران درآمده، با اختلالی بی‌سابقه مواجه خواهد شد.

در حالی که قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با افزایش بیش از سه دلاری به ۱۱۵.۹۸ دلار رسید، کارشناسان اقتصادی نسبت به تداوم روند صعودی قیمت انرژی و آثار تورمی آن بر بازارهای جهانی هشدار دادند.

بازارهای آسیایی که وابستگی شدیدی به نفت خلیج فارس دارند، بیشترین آسیب را از این بی‌ثباتی متحمل شده‌اند.

با وجود ادعای ترامپ مبنی بر عبور «۲۰ کشتی بزرگ حامل نفت» از تنگه هرمز از صبح امروز، مقامات ایرانی پیشتر هرگونه تغییر در سیاست‌های دفاعی و نفتی خود را منوط به توقف حملات و احقاق حقوق ملت ایران دانسته‌اند.

افزایش قیمت محصولات پلاستیکی در پی جنگ با ایران

کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که جنگ با ایران و متعاقب آن افزایش قیمت نفت و گاز، هزینه تولید پلاستیک را به شدت افزایش داده و در ماه‌های آینده قیمت کالاهای مصرفی از قبیل بطری‌های نوشیدنی، ظروف یکبار مصرف و حتی مواد غذایی را به طور محسوسی گرانتر خواهد کرد.

کارشناسان هشدار می‌دهند که مصرف‌کنندگان به دلیل جنگ با ایران شاهد افزایش قیمت طیف وسیعی از کالاهای پلاستیکی خواهند بود.

پاتریک پنفیلد، استاد زنجیره تامین در دانشگاه سیراکیوس، می‌گوید پلاستیک در سراسر زنجیره‌های تامین، از بسته‌بندی گرفته تا تولید، استفاده می‌شود، بنابراین تشخیص اینکه هزینه‌ها به طور دقیق در کجای قیمت نهایی محصول لحاظ می‌شود دشوار است.

جوزف فودی، استاد اقتصاد در مدرسه اقتصاد استرن نیویورک گفت: «این یکی از مواردی است که در فروشگاه آدم را به فکر وا می‌دارد. نمی‌دانید آیا گرانی به دلیل تورم عمومی است یا افزایش اجاره‌بهاست، اما واقعاً برای این موضوع هزینه می‌کنید.»

وی می‌گوید افزایش هزینه‌های بسته‌بندی ممکن است طی دو تا چهار ماه آینده قیمت مواد غذایی را افزایش دهد، زیرا شرکت‌ها موجودی فعلی خود را مصرف می‌کنند.

در صنایعی مانند خودروسازی که پلاستیک تنها یکی از مواد اولیه است و قیمت‌ها اغلب در قراردادهای ثابت قفل شده‌اند، ممکن است کمتر از یک سال طول بکشد تا هزینه‌های بالاتر به قیمت نهایی منتقل شود.


نظرات

آخرین اخبار
ارتش لبنان: اسرائیل 7700 بار توافق چارچوب را نقض کرده است
مدنی‌زاده به هند رسید؛ رایزنی اقتصادی ایران در بریکس
مخبر: ترامپ تازه می‌فهمد با چه قدرتی طرف است
صرفه‌جویی 15 میلیون لیتری بنزین با برقی‌سازی تاکسی‌های اینترنتی
آیت‌الله جنتی: نبرد اقتصادی به روحیه جهادی و فرماندهی نیاز دارد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: واگذاری اختیارات به استانداران در جنگ کارآمدی خود را نشان داد
سفیر ایران: تحریم‌ها حقوق بنیادین ملت‌ها را تضعیف می‌کند
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
در نشست شورای حکام چه اتفاقی افتاد؟
حمله اسرائیل به جنوب لبنان؛ یک شهید و 2 زخمی
حضور جنجالی نتانیاهو در جنوب سوریه
واکنش ایران به قطعنامه خصمانه شورای حکام
برقی‌سازی ناوگان برای کاهش آلودگی هوا در اولویت قرار گرفت
برخورد تریلی با اتوبوس در جاده سبزوار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین علیه قطعنامه ضدایرانی
نفوذ گوگل در هوش مصنوعی و نیروگاه‌های اتمی فنلاند
نورویدئو | ایران؛ از هدف «درس عبرت» تا کابوس انتخاباتی ترامپ
هشدار درباره سوء استفاده رژیم صهیونیستی از خلأ امنیتی در جنوب لبنان
مصر و بحرین خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
عکس های منتخب ایران؛ چهارشنبه 18 شهریور 1405
پیشنهاد کرملین برای دور جدید مذاکرات سه‌جانبه اوکراین
استاندار تهران: انشعابات مدارس نباید قطع شود
ترکیب بارسلونا مقابل فاینورد مشخص شد
حمایت شورای همکاری خلیج فارس از تحریم محصولات شهرک‌نشینان
ترافیک سنگین، چالوس و تهران-شمال را یکطرفه کرد
درگیری سعودی‌ها و اماراتی‌ها در جنوب یمن
ترکیب احتمالی لیورپول و اتلتیکو مادرید در بازی امشب
میدری: 7000 تعاونی منحل‌شده تعیین تکلیف می‌شوند
آلمان تماس مرتس و ترامپ را به تعویق انداخت
فروش 41 هزار سکه بانک مرکزی در نخستین عرضه اوراق سلف
کشف هزار تن قیر احتکارشده در سامان
سند برای ساختمان‌های فاقد پایان‌کار به‌زودی صادر می‌شود
هشدار کرملین؛ قیمت گاز اروپا هنوز به اوج نرسیده است
کشف تأسیسات جدید هسته‌ای کره شمالی در یونگ‌بیون
پنج لایه پاسخ؛ روایتی که هنوز تمام نشده است
54حمله هوایی سعودی در 12 ساعت؟/ پاسخ یمن
«اعتماد»؛ مستندی برای شناخت سناریوهای نفوذ آمریکا
وزیر دفاع پاکستان: در میانجیگری ایران و آمریکا روی لبه تیغ هستیم
اظهارات قابل تأمل وزیر دفاع پاکستان درباره حملات سعودی و دفاع یمنی
قیمت نقره امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ شمش یک کیلویی رکورد زد
یاداشت توضیحی ایران درباره گزارش اخیر گروسی؛ چارچوب پادمان‌ها
تقویت پاسداری از میراث فرهنگی با جذب 4 هزار نیروی جدید
خروج قطار از ریل در لهستان
جدول برنامه قطعی برق تهران فردا 19 شهریور+ لینک برنامه خاموشی
کمک دولت به افزایش اسقاط ناوگان فرسوده؛ 3 کلانشهر در اولویت
نورنما | تارهای گسترده ی نوعی عنکبوت در استرالیا !
جزئیات تسهیلات دولت برای تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن
قاچاقچی سکه‌های تاریخی در شیراز به دام افتاد
تاب‌آوری صعده زیر بمباران سعودی‌ها
برنامه قطعی برق کرمان فردا 19 شهریور+ لینک برنامه خاموشی