×
اقتصادی
شناسه خبر : 306197
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/10 ساعت 10:58
ریزش سنگین بورس امارات

ریزش سنگین بورس امارات

در پی تشدید تنش‌ها و آغاز درگیری‌ها علیه ایران، بازارهای مالی امارات با سقوط قابل توجهی روبه‌رو شده‌اند؛ به‌طوری‌که طی یک ماه گذشته بیش از 120 میلیارد دلار از ارزش بازار سهام ابوظبی و دوبی از بین رفته و شاخص بورس دوبی نیز حدود 16 درصد کاهش یافته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:امارات متحده عربی با جدی‌ترین شوک اقتصادی خود در دهه‌های اخیر روبرو است، زیرا تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران ضربه مستقیمی به صنایع اصلی این کشور، از امور مالی گرفته تا هوانوردی، وارد می‌کند و آسیب‌پذیری‌های عمده‌ای را در مدل اقتصادی آن آشکار می‌سازد.

شاخص سهام دوبی با ۱۶ درصد کاهش از زمان آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران در ۲۸ فوریه (۹ اسفند) که بیش از دو برابر کاهش مشاهده شده در بازار ابوظبی است، بیشترین ضربه را متحمل شده است.

برخلاف عربستان سعودی و عمان که بازارهای سهام آنها به دلیل افزایش قیمت نفت صعود کرده است، مدل اقتصادی جهانی‌ شده امارات متحده عربی که بر پایه گردشگری، املاک و مستغلات، لجستیک و امور مالی بنا شده، ضربه مستقیمی خورده و مدل آسیب‌پذیر این کشور را آشکار کرده است.

بخش املاک و مستغلات

«برند  دوبی» که مدت‌ها عادت داشت امارات متحده عربی را به عنوان چیزی فراتر از نفت معرفی کند، ضربه قابل توجهی خورده است.

بازار املاک، یکی از جواهرات تاج این برند، اکنون تحت فشار شدیدی قرار دارد. شرکت مشاوره‌ای ساویلز مستقر در انگلیس، دوبی را تا اواخر سال ۲۰۲۵ که معاملات از ۱۴۷ میلیارد دلار فراتر رفت، «یکی از پویاترین بازارهای املاک جهان» توصیف کرد. این روند اکنون به شدت معکوس شده است.

شاخص املاک و مستغلات دوبی تا پایان مارس، حداقل ۱۶ درصد کاهش یافته است. تحلیلگران گلدمن ساکس تخمین می‌زنند که معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد کاهش یافته و فروش در مقایسه با فوریه ۲۰۲۶، بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.

رویترز گزارش می‌دهد که برخی از املاک اکنون با تخفیف ۱۰ تا ۱۵ درصدی توسط کسانی که به دنبال خروج سریع هستند، فروخته می‌شوند.

سهام شرکت‌های توسعه‌دهنده‌ای مانند املاک اعمار، بیش از ۲۵ درصد کاهش یافته است.

طبق گزارش سیتی، این جنگ همچنین «خطر قابل توجهی» برای رشد جمعیت آینده دوبی ایجاد کرده و این بانک اکنون رشد تنها  یک درصد در سال جاری و حدود ۲ درصد سالانه تا سال ۲۰۳۱ را پیش بینی می‌کند که بسیار کمتر از روند چهار درصدی اخیر است.

برخورد قهری با ساکنان خارجی 

امارات متحده عربی و به ویژه دوبی، رشد خرده‌فروشی را در سراسر منطقه خاورمیانه هدایت کرده است و طبق گزارش مورگان استنلی، حدود نیمی از فروش کالاهای لوکس در خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.

این تقاضا به شدت به گردشگری بستگی دارد. بیش از ۲۰ میلیون بازدیدکننده بین‌المللی در سال ۲۰۲۵ به دبی رفتند.

به مدت دو دهه، دوبی و ابوظبی خود را به عنوان جزایر ثبات در منطقه‌ای بی‌ثبات به نمایش گذاشتند و سرمایه‌گذاران، گردشگران و ساکنان خارجی را به طور یکسان جذب کردند. اکنون، با ورود جنگ تحمیلی علیه ایران به ماه دوم خود، این مدل در حال فروپاشی است.

نشانه‌های فزاینده‌ای از سرکوب ساکنان خارجی وجود دارد. در تلاشی آشکار برای کنترل این روایت، گزارش‌ها حاکی از آن است که دوبی حداقل ۷۰ انگلیسی را به دلیل فیلمبرداری از حملات اخیر دستگیر کرده است؛ اقدامی که خطر آسیب بیشتر به وجهه جهانی آن را به همراه دارد.

مقامات هشدار داده‌اند که به اشتراک گذاشتن چنین فیلم‌هایی می‌تواند به جریمه‌های بیش از ۲۶۰ هزار دلار و احکام زندان تا ۱۰ سال منجر شود.

همزمان، بخش هوانوردی امارات متحده عربی که سنگ بنای اقتصاد آن است، ضربه مستقیمی خورده است. فرودگاه بین‌المللی دوبی، یکی از شلوغ‌ترین فرودگاه‌های جهان که سالانه حدود ۹۵ میلیون مسافر را جابجا می‌کند، در درگیری جاری سیب دید و در اول مارس به طور کامل تعطیل شد.

در یک روز، بیش از ۳۴۰۰ پرواز در دوبی، آل مکتوم، ابوظبی و شارجه لغو شد.

شرکت‌های هواپیمایی امارات و اتحاد فعالیت خود را به حالت تعلیق درآوردند و پیش‌بینی می‌شود ضرر آنها به میلیاردها دلار برسد.

رزرو هتل‌ها به شدت کاهش یافته، قیمت‌ها کاهش یافته و طبق گزارش‌ها، مهاجران ثروتمند تا ۲۵۰ هزار دلار برای پروازهای خصوصی تخلیه پرداخت کرده‌اند.

بر اساس گزارش میدل ایست آی، دوبی همچنان به شدت به گردشگران اروپایی وابسته است که بیش از ۲۰ درصد از گردشگران را تشکیل می‌دهند و اکنون بعید است که در کوتاه مدت به آنجا بازگردند.


نظرات

آخرین اخبار
اصابت موشک کروز حزب‌الله به ناو جنگی اسرائیل در دریای مدیترانه
سفیر ایران در آلمان به اروپا: منابع خود را پای اسرائیل و آمریکا هدر ندهید
تشریح تلاش دیپلماتیک پاکستان برای توقف تجاوزات به ایران
بارسلونا؛ پادشاه بازگشت‌ در لالیگا
جزئیاتی از شکست تلاش دشمن برای نجات خلبان جنگنده ساقط شده
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 فرودین 1405 +جدول
نقشه انرژی جهان در تنگه هرمز بازنویسی شد
ثبت شکایت از آمریکا و رژیم‌صهیونیستی در عرصه بین‌المللی را دنبال می‌کنیم
7٫2 میلیون دلار برای حضور تبلیغاتی چهار ستاره پیش از جام جهانی
گاردین: تهدیدهای ترامپ توخالی و اهدافش متناقض است
سپاه: امریکا بار دیگر شکست مفتضحانه‌ای همچون عملیات طبس متحمل شد
هوای پایتخت سالم است
سهمیه آرد نانوایی‌ها در سراسر کشور تأمین و شارژ شد
نورویدئو | افشاگری بزرگ؛ جنگی برای آمریکا یا برای خاندان ترامپ؟
بررسی علمی فشارهای پنهان بر مراقبان خانوادگی بیماران سکته مغزی
طراحی شبکه برق به گونه ای است که احتمال فروپاشی کامل آن اندک است
مهلت اعتبار کالابرگ اعلام شد
تکرار شکست آمریکا در صحرای طبس این بار در کوهستانهای کهگیلویه و بویراحمد
استراتژی دشمن به "فرار آبرومندانه از جنگ" تغییر یافته است
ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
حمله پهپادی به شرکت نفتی «باپکو » بحرین
تنگه هرمز، دست برتر ایران و منافع ملی
تاب‌آوری کامل زنجیره تأمین سلامت در شرایط جنگی
شناخت علائم اضطراب در کودکان 7 تا 12 ساله
تاکید دوباره اسپانیا: فریب آمریکا را نمی‌خوریم
پیش بینی قیمت طلای جهانی
شرایط تعمیر خودروهای آسیب‌دیده در شرایط جنگی اعلام شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 16 فروردین 1405+ جدول
از شن‌های طبس تا موشک‌های رمضان
واکنش رسانه صهیونیستی به ادعاهای مقامات این رژیم درباره حزب‌الله
واکنش قالیباف به اخراج فرماندهان باتجربهٔ ارتش آمریکا توسط هگست
قیمت کالاها در مسیر تعادل و امنیت غذایی پایدار است
گذار از آستانه هراس تخریب تأسیسات
اعلام تعرفه‌ جدید خدمات روان‌شناسی و مشاوره در سال 1405
اعتراض دیپلمات های پیشین فرانسه به تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران
تحلیلگر رسانه‌ای عرب: جایگاه آمریکا با چالش‌های جدی مواجه شده است
گزارش چندین حمله پهپادی و موشکی در اربیل، کویت و سوریه
مداردیپلماسی | ترور مذاکره / جنگی که گفت و گو را هدف گرفت
اعلام اجرای 19 عملیات توسط مقاومت اسلامی عراق
حکمرانی تصویر بازتاب قدرت ملی
ترافیک سنگین در مقاطع آزادراه قزوین–کرج–تهران
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 16 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
حکم اعدام دو متهم حمله به مکان نظامی در اغتشاشات دی‌ماه 1404 اجرا شد
پشت پرده افزایش نجومی بودجه نظامی آمریکا؛ امنیت یا منافع شخصی؟
تلاش ناکام آمریکا برای نجات خلبان؛ پرنده دشمن منهدم شد
ادامه شکار هواگردهای دشمن؛ انهدام یک پهپاد پیشرفته MQ9 در اصفهان
سانسور تصاویر ماهواره‌ای؛ موشک‌های ایران، آمریکا را هراسان کرد
ایندیپندنت: احتمال پایان زودهنگام ریاست جمهوری ترامپ
هشدار سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) درمورد گسترش شرارت در منطقه
برخورد خودرو به جمعیت در آمریکا 15 زخمی برجای گذاشت