×
بین الملل
شناسه خبر : 306142
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/10 ساعت 01:17
اجماع چهارجانبه در نشست اسلام‌آباد؛ دیپلماسی تنها راه پایان جنگ

در بیانیه معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان اعلام شد:

اجماع چهارجانبه در نشست اسلام‌آباد؛ دیپلماسی تنها راه پایان جنگ

معاون نخست‌ وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان در پایان نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه عربستان سعودی، ترکیه، مصر و پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد که شرکت‌کنندگان، دیپلماسی و گفت‌وگو را تنها مسیر پایان این بحران و دستیابی به صلحی پایدار دانستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: بیانیه‌ سناتور «محمد اسحاق دار» در پایان دومین نشست چهار وزیر امور خارجه که از سوی وزارت امور خارجه پاکستان منتشر شد، به شرح ذیل پرداخت:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

بانوان و آقایان محترم،

همان‌گونه که همگی آگاه هستید، وزرای امور خارجه عربستان سعودی، ترکیه و مصر به دعوت اینجانب در پاکستان حضور دارند.

من دیدارهای دوجانبه بسیار سازنده و پرباری با سه وزیر امور خارجه برگزار کردم. اطمینان دارم که بیانیه‌های مطبوعاتی مربوط به این دیدارها را ملاحظه کرده‌اید.

این سه وزیر امور خارجه همچنین با نخست‌وزیر محترم، محمد شهباز شریف، دیدار کردند. همان‌طور که می‌دانید، هدف از سفر وزرای امور خارجه، شرکت در دومین نشست مشورتی میان پاکستان، عربستان سعودی، ترکیه و مصر بود که امروز در اسلام‌آباد برگزار شد.

همان‌گونه که به خاطر دارید، نخستین نشست ما در ۱۹ مارس ۲۰۲۶ در ریاض برگزار شده بود. اجازه دهید ابتدا «خلاصه میزبان» از دومین نشست چهار وزیر امور خارجه را به اطلاع شما برسانم:

۱ - وزرای امور خارجه گفت‌وگویی بسیار مفصل و عمیق درباره وضعیت جاری منطقه‌ای انجام دادند. همچنین راه‌های ممکن برای پایان دادن زودهنگام و پایدار به جنگ در منطقه مورد بررسی قرار گرفت.

۲ - وزرای امور خارجه نگرانی خود را از این واقعیت ابراز کردند که درگیری جاری به دلیل تأثیرات ویرانگر آن بر جان و معیشت مردم در سراسر منطقه گسترده، بسیار تأسف‌بار است.

۳ - توافق شد که این جنگ به نفع هیچ‌کس نیست و تنها به مرگ و ویرانی منجر خواهد شد. وحدت امت اسلامی در این دوران چالش‌برانگیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

۴ - اینجانب وزرای امور خارجه مهمان را در جریان چشم‌انداز مذاکرات احتمالی میان ایالات متحده و ایران در اسلام‌آباد قرار دادم. وزرای مهمان حمایت کامل خود را از این ابتکار اعلام کردند.

۵ - وزرای امور خارجه بر ضرورت وحدت برای مهار وضعیت، کاهش خطر تشدید نظامی و ایجاد شرایط لازم برای مذاکرات ساختاریافته میان طرف‌های ذی‌ربط تأکید کردند.

۶ - وزرای امور خارجه گفت‌وگو و دیپلماسی را تنها مسیر عملی برای پیشگیری از درگیری‌ها و ترویج صلح و همزیستی در منطقه دانستند. ما بر لزوم پایبندی به اصول منشور سازمان ملل متحد، از جمله احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی تمامی کشورها، تأکید کردیم.

۷ - وزرای امور خارجه همچنین راه‌ها و سازوکارهای تقویت هرچه بیشتر همکاری‌های متقابل میان چهار کشور برادر را مورد بررسی قرار دادند. در این راستا، تصمیم گرفتیم کمیته‌ای متشکل از چهار مقام ارشد از وزارتخانه‌های امور خارجه کشورهای مربوطه تشکیل شود تا چارچوب‌های اجرایی این همکاری را بر اساس تفاهم و اجماع مشخص کند.

بانوان و آقایان محترم،

مایلم مراتب قدردانی عمیق خود را از برادرانم، وزرای امور خارجه عربستان سعودی، ترکیه و مصر، به خاطر حمایتشان از تلاش‌های پاکستان برای برقراری صلح در منطقه ابراز نمایم.

همان‌گونه که آگاهید، تحت رهبری نخست‌وزیر محترم، محمد شهباز شریف، پاکستان تعامل مستمر با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی خود را حفظ کرده است.

پاکستان به‌طور فعال در تمامی تلاش‌ها و ابتکاراتی که با هدف پایان دادن به این درگیری انجام شده، مشارکت داشته است.

پاکستان همچنین روابط بسیار مهمی با ایالات متحده آمریکا دارد. ما در چارچوب تلاش‌های خود برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل مسالمت‌آمیز برای این منازعه، به‌طور فعال با رهبری ایالات متحده نیز در ارتباط بوده‌ایم.

در این زمینه، پاکستان خرسند است که هم ایران و هم ایالات متحده اعتماد خود را به پاکستان برای تسهیل این مذاکرات ابراز کرده‌اند.

پاکستان مفتخر خواهد بود که در روزهای آتی میزبان و تسهیل‌کننده گفت‌وگوهای معنادار میان دو طرف باشد تا به یک راه‌حل جامع و پایدار برای حل این درگیری دست یابیم.

همچنین مایلم به اطلاع شما برسانم که گفت‌وگوی تلفنی مفصلی با وزیر امور خارجه چین، وانگ یی، داشته‌ام. چین از ابتکار پاکستان برای میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کامل می‌کند.

به همین ترتیب، با دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفت‌وگوی تلفنی داشتم. دبیرکل حمایت کامل خود را از ابتکار صلح پاکستان اعلام کرده است.

همچنین چندین گفت‌ وگوی تلفنی با همتایان خود از کشورهای مختلف جهان انجام داده‌ام. همگی آنان حمایت و اعتماد کامل خود را نسبت به تلاش‌های ما ابراز کرده‌اند.

بنابراین، قدردانی و حمایت گسترده‌ای از سوی تمامی دوستان ما نسبت به تلاش‌های پاکستان وجود دارد.

ما با صداقت و تعهد به این تلاش‌ها ادامه خواهیم داد.

پاکستان برای موفقیت در تلاش خود جهت دستیابی به صلح و پایان دائمی این جنگ، نیازمند دعا و حمایت جامعه بین‌المللی است.

 نشست چهار جانبه منطقه‌ای در اسلام‌آباد با حضور وزیران امور خارجه پاکستان، ترکیه، مصر و عربستان سعودی با هدف برقرار صلح در منطقه خاورمیانه روز یکشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۵ برگزار شد.


نظرات

آخرین اخبار
خبر جدید برای متقاضیان نهضت ملی مسکن
قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز 7 مرداد 1405 | جدول کامل بازار و کارخانه
آخرین آمار زائران اربعین؛ بیش از 2 میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کردند
خبر مهم سازمان غذا و دارو؛ پزشکان از موجودی داروها مطلع می‌شوند
آخرین وضعیت آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم
خبر مهم برای کاربران؛ تماس صوتی و تصویری به واتس‌اپ وب آمد+ نحوه تنظیمات
آمادگی یمن برای تشدید درگیری با عربستان؛ درس بزرگی به متجاوزان می‌دهیم
گرمای سوزان در غرب کشور تا چند روز ماندگار است؟
نخستین قطعه خط 9 مترو تهران چه زمانی افتتاح می‌شود؟
وعده تأمین اجتماعی برای تسویه بدهی‌های خود+ جزییات و زمان پرداخت
پرداخت کمک بلاعوض به خانوارهای آسیب‌دیده از سیل هرمزگان
ورزشگاه میزبان پرسپولیس در لیگ بیست‌وششم مشخص شد
آمادگی فرودگاه امام خمینی(ره) برای پروازهای اربعین؛ 16 ایرلاین پای کار آمدند
نوراینفو | اشتباهات رایج در پیاده روی اربعین
نبرد بزرگ برای جام جهانی 2038؛ آلمان رقیب جدی آمریکا شد
بازگشت مرد قهرمان یورو/ مانچینی دوباره سرمربی ایتالیا شد
رکورد خودکشی در ارتش اسرائیل؛ پیامدهای جنایات در جنگ غزه
توقف ناگهانی فعالیت بزرگ‌ترین پالایشگاه گازی جهان در قطر
پشت ویترین درآمدهای مالیاتی، موتور اقتصاد خاموش مانده است
تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به مقرهای مقاومت در عراق ؛ 20 شهید و 32 زخمی
قیمت گوشت قرمز امروز 7 مرداد + جدول قیمت ها
بازگشت پیکر شهید خلبان سوخو 24 به میهن؛روایت ارتش از شجاعت خلبان کاظمی
پپ گواردیولا میزبان 25 کودک فلسطینی در اردوگاه تابستانی شد
نورویدئو | از وزارت دفاع تا وزارت جنگ؛ واشنگتن چه نقشه‌ای در سر دارد؟
آخرین وضعیت قیمت طلا و سکه؛ رکود معاملات ادامه دارد
وزارت بهداشت؛ امتحانات جامع پزشکی و دندان‌پزشکی عقب افتاد
قیمت طلای جهانی امروز 7 مرداد 1405؛ بازار در انتظار تصمیم فدرال رزرو
زاکانی: ادامه فعالیت انبارهای نفت در شهر تهران صلاح نیست
علت شنیده شدن صدای انفجار در دزفول اعلام شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 7 مرداد 1405+ جدول کامل قیمت ها
بحران پشت آمار؛ میلیون‌ها جوان بیرون از میدان زندگی
مرحله جدید اجرای کالابرگ الکترونیکی آغاز شد+ جزییات
آیا دیپلماسی کارساز خواهد شد؟
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 7 مرداد اعلام شد
تردد در محورهای اربعینی روان است؛ محور بندرعباس–لار همچنان مسدود
مرگ دلخراش 5 زن در سقوط مرگبار مینی‌بوس در جاده کاشمر
آمریکا در پارادوکس جنگ و مذاکره
پیش‌فروش بلیت قطار در همه مسیرها آغاز شد
لینک و برنامه قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 7 مرداد
زمان برگزاری امتحانات نهایی معوق پایه دوازدهم در 4 استان جنوبی اعلام شد
برنامه قطعی برق قم امروز چهارشنبه 7 مرداد اعلام شد
وقت چرخش راهبردی صدا و سیما
گرمای هوا آلودگی سمی را دو برابر می‌کند
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در آزادراه قزوین–کرج–تهران
لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی؛ تجلی عدالت کیفری ملی
پشت نقاب دیپلماسی؛ اتاق عملیات جدید علیه تهران
نشنال اینترست: آمریکا در برابر ایران به اهداف راهبردی خود نرسید
اولیانوف: اوکراین پس از هشدارهای ایران از موضع اولیه خود عقب‌نشینی کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405
حملات موشکی ایران به پایگاههای آمریکا در اردن؛ سه نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند