×
بین الملل
شناسه خبر : 306142
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/10 ساعت 01:17
اجماع چهارجانبه در نشست اسلام‌آباد؛ دیپلماسی تنها راه پایان جنگ

در بیانیه معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان اعلام شد:

اجماع چهارجانبه در نشست اسلام‌آباد؛ دیپلماسی تنها راه پایان جنگ

معاون نخست‌ وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان در پایان نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه عربستان سعودی، ترکیه، مصر و پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد که شرکت‌کنندگان، دیپلماسی و گفت‌وگو را تنها مسیر پایان این بحران و دستیابی به صلحی پایدار دانستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: بیانیه‌ سناتور «محمد اسحاق دار» در پایان دومین نشست چهار وزیر امور خارجه که از سوی وزارت امور خارجه پاکستان منتشر شد، به شرح ذیل پرداخت:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

بانوان و آقایان محترم،

همان‌گونه که همگی آگاه هستید، وزرای امور خارجه عربستان سعودی، ترکیه و مصر به دعوت اینجانب در پاکستان حضور دارند.

من دیدارهای دوجانبه بسیار سازنده و پرباری با سه وزیر امور خارجه برگزار کردم. اطمینان دارم که بیانیه‌های مطبوعاتی مربوط به این دیدارها را ملاحظه کرده‌اید.

این سه وزیر امور خارجه همچنین با نخست‌وزیر محترم، محمد شهباز شریف، دیدار کردند. همان‌طور که می‌دانید، هدف از سفر وزرای امور خارجه، شرکت در دومین نشست مشورتی میان پاکستان، عربستان سعودی، ترکیه و مصر بود که امروز در اسلام‌آباد برگزار شد.

همان‌گونه که به خاطر دارید، نخستین نشست ما در ۱۹ مارس ۲۰۲۶ در ریاض برگزار شده بود. اجازه دهید ابتدا «خلاصه میزبان» از دومین نشست چهار وزیر امور خارجه را به اطلاع شما برسانم:

۱ - وزرای امور خارجه گفت‌وگویی بسیار مفصل و عمیق درباره وضعیت جاری منطقه‌ای انجام دادند. همچنین راه‌های ممکن برای پایان دادن زودهنگام و پایدار به جنگ در منطقه مورد بررسی قرار گرفت.

۲ - وزرای امور خارجه نگرانی خود را از این واقعیت ابراز کردند که درگیری جاری به دلیل تأثیرات ویرانگر آن بر جان و معیشت مردم در سراسر منطقه گسترده، بسیار تأسف‌بار است.

۳ - توافق شد که این جنگ به نفع هیچ‌کس نیست و تنها به مرگ و ویرانی منجر خواهد شد. وحدت امت اسلامی در این دوران چالش‌برانگیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

۴ - اینجانب وزرای امور خارجه مهمان را در جریان چشم‌انداز مذاکرات احتمالی میان ایالات متحده و ایران در اسلام‌آباد قرار دادم. وزرای مهمان حمایت کامل خود را از این ابتکار اعلام کردند.

۵ - وزرای امور خارجه بر ضرورت وحدت برای مهار وضعیت، کاهش خطر تشدید نظامی و ایجاد شرایط لازم برای مذاکرات ساختاریافته میان طرف‌های ذی‌ربط تأکید کردند.

۶ - وزرای امور خارجه گفت‌وگو و دیپلماسی را تنها مسیر عملی برای پیشگیری از درگیری‌ها و ترویج صلح و همزیستی در منطقه دانستند. ما بر لزوم پایبندی به اصول منشور سازمان ملل متحد، از جمله احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی تمامی کشورها، تأکید کردیم.

۷ - وزرای امور خارجه همچنین راه‌ها و سازوکارهای تقویت هرچه بیشتر همکاری‌های متقابل میان چهار کشور برادر را مورد بررسی قرار دادند. در این راستا، تصمیم گرفتیم کمیته‌ای متشکل از چهار مقام ارشد از وزارتخانه‌های امور خارجه کشورهای مربوطه تشکیل شود تا چارچوب‌های اجرایی این همکاری را بر اساس تفاهم و اجماع مشخص کند.

بانوان و آقایان محترم،

مایلم مراتب قدردانی عمیق خود را از برادرانم، وزرای امور خارجه عربستان سعودی، ترکیه و مصر، به خاطر حمایتشان از تلاش‌های پاکستان برای برقراری صلح در منطقه ابراز نمایم.

همان‌گونه که آگاهید، تحت رهبری نخست‌وزیر محترم، محمد شهباز شریف، پاکستان تعامل مستمر با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی خود را حفظ کرده است.

پاکستان به‌طور فعال در تمامی تلاش‌ها و ابتکاراتی که با هدف پایان دادن به این درگیری انجام شده، مشارکت داشته است.

پاکستان همچنین روابط بسیار مهمی با ایالات متحده آمریکا دارد. ما در چارچوب تلاش‌های خود برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل مسالمت‌آمیز برای این منازعه، به‌طور فعال با رهبری ایالات متحده نیز در ارتباط بوده‌ایم.

در این زمینه، پاکستان خرسند است که هم ایران و هم ایالات متحده اعتماد خود را به پاکستان برای تسهیل این مذاکرات ابراز کرده‌اند.

پاکستان مفتخر خواهد بود که در روزهای آتی میزبان و تسهیل‌کننده گفت‌وگوهای معنادار میان دو طرف باشد تا به یک راه‌حل جامع و پایدار برای حل این درگیری دست یابیم.

همچنین مایلم به اطلاع شما برسانم که گفت‌وگوی تلفنی مفصلی با وزیر امور خارجه چین، وانگ یی، داشته‌ام. چین از ابتکار پاکستان برای میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کامل می‌کند.

به همین ترتیب، با دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفت‌وگوی تلفنی داشتم. دبیرکل حمایت کامل خود را از ابتکار صلح پاکستان اعلام کرده است.

همچنین چندین گفت‌ وگوی تلفنی با همتایان خود از کشورهای مختلف جهان انجام داده‌ام. همگی آنان حمایت و اعتماد کامل خود را نسبت به تلاش‌های ما ابراز کرده‌اند.

بنابراین، قدردانی و حمایت گسترده‌ای از سوی تمامی دوستان ما نسبت به تلاش‌های پاکستان وجود دارد.

ما با صداقت و تعهد به این تلاش‌ها ادامه خواهیم داد.

پاکستان برای موفقیت در تلاش خود جهت دستیابی به صلح و پایان دائمی این جنگ، نیازمند دعا و حمایت جامعه بین‌المللی است.

 نشست چهار جانبه منطقه‌ای در اسلام‌آباد با حضور وزیران امور خارجه پاکستان، ترکیه، مصر و عربستان سعودی با هدف برقرار صلح در منطقه خاورمیانه روز یکشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۵ برگزار شد.


نظرات

آخرین اخبار
وزارت بهداشت؛ امتحانات جامع پزشکی و دندان‌پزشکی عقب افتاد
تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به مقرهای مقاومت در عراق ؛ 20 شهید و 32 زخمی
بازگشت پیکر شهید خلبان سوخو 24 به میهن؛روایت ارتش از شجاعت خلبان کاظمی
قیمت طلای جهانی امروز 7 مرداد 1405؛ بازار در انتظار تصمیم فدرال رزرو
زاکانی: ادامه فعالیت انبارهای نفت در شهر تهران صلاح نیست
علت شنیده شدن صدای انفجار در دزفول اعلام شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 7 مرداد 1405+ جدول کامل قیمت ها
بحران پشت آمار؛ میلیون‌ها جوان بیرون از میدان زندگی
مرحله جدید اجرای کالابرگ الکترونیکی آغاز شد+ جزییات
آیا دیپلماسی کارساز خواهد شد؟
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 7 مرداد اعلام شد
تردد در محورهای اربعینی روان است؛ محور بندرعباس–لار همچنان مسدود
مرگ دلخراش 5 زن در سقوط مرگبار مینی‌بوس در جاده کاشمر
آمریکا در پارادوکس جنگ و مذاکره
پیش‌فروش بلیت قطار در همه مسیرها آغاز شد
لینک و برنامه قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 7 مرداد
زمان برگزاری امتحانات نهایی معوق پایه دوازدهم در 4 استان جنوبی اعلام شد
برنامه قطعی برق قم امروز چهارشنبه 7 مرداد اعلام شد
وقت چرخش راهبردی صدا و سیما
گرمای هوا آلودگی سمی را دو برابر می‌کند
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در آزادراه قزوین–کرج–تهران
لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی؛ تجلی عدالت کیفری ملی
پشت نقاب دیپلماسی؛ اتاق عملیات جدید علیه تهران
نشنال اینترست: آمریکا در برابر ایران به اهداف راهبردی خود نرسید
اولیانوف: اوکراین پس از هشدارهای ایران از موضع اولیه خود عقب‌نشینی کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405
حملات موشکی ایران به پایگاههای آمریکا در اردن؛ سه نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند
اقتصادنگار | آیا گران شدن بنزین مصرف و قاچاق آن را کم می‌کند؟
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 7 مرداد 1405+ وضعیت استانها
آسم و آلرژی در کودکان را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید
روش‌های طلایی برای محافظت از پوست در پیاده روی اربعین
غذای ناسالم عامل مرگ 1.5 میلیون نفر در جهان
نمک زیاد،قاتل خاموش سلامت ایرانی‌ها/توصیه‌هایی برای کاهش مصرف
خطرات بهداشتیِ یک مُد پرطرفدار
جزئیات طرح جدید بهزیستی برای کمک به خانواده‌های دارای چندقلو
عراقچی در تماس وزیرخارجه اوکراین: باید خسارات به‌ منافع ما جبران شود
عربستان مدعی رهگیری پهپادهای مهاجم به تأسیسات نفتی شد
آژانس بین‌المللی انرژی: بحران خاورمیانه امنیت انرژی جهان را تهدید می‌کند
حملات پهپادی به اربیل و سلیمانیه
آتش‌بس ایران و آمریکا؛ موضوع گفت‌وگوی وزیران خارجه اردن و پاکستان
پهپادهای ناشناس؛ چالش امنیتی جدید برای اسرائیل
تاکید نوری قزلجه بر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی
اولین واکنش وزیر خارجه اوکراین پس از حمله به شناور ایرانی؛ پیام مهم به عراقچی چه بود؟
نیمی از ناوگان حمل‌ونقل عمومی راهی مرز مهران شد
پشت‌پرده دیدار ترامپ و زلنسکی؛ آمریکا و اوکراین به‌دنبال تولید مشترک پاتریوت
مذاکره چین با یمن برای عبور از دریای سرخ
نشست محرمانه تل‌آویو و ابوظبی درباره ایران
پوتین: تحریم‌های غرب علیه روسیه شکست خورده است
ادعای ارتش تروریستی آمریکا درباره محاصره دریایی و تداوم رویکرد خصمانه علیه ایران
امضای اسناد همکاری میان عراق و ترکیه