×
اقتصادی
شناسه خبر : 306058
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/09 ساعت 19:38
خروج سنگین نقدینگی حقیقی از صندوق‌های طلا و نقره

خروج سنگین نقدینگی حقیقی از صندوق‌های طلا و نقره

صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا و نقره همانند 2 روز گذشته شاهد ورود جریان نقدینگی حقیقی بودند خروج نقدینگی حقیقی این صندوق‌ها مجموعا به 2000 میلیارد تومان رسید.

نورنیوز- گروه اقتصادی: امروز یکشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۵، در سومین روز کاری سال جدید، در شرایطی که کماکان معاملات بازار سهام در بازار سرمایه ایران به‌دلیل تعطیلی ناشی از جنگ رمضان بسته است، صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا و نقره همانند ۲ روز گذشته شاهد ورود جریان نقدینگی حقیقی بودند و با احتساب خروج نقدینگی بیش از ۸۰۰ میلیارد تومانی روز جاری، مجموع خروج نقدینگی حقیقی طی این ۳ روز به ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسید.

در جریان معاملات امروز، بیش از ۴۶۶ میلیون واحد از ۳۴ صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) با پشتوانه طلا و نقره، در مجموع به ارزش ۴۳۲۰ میلیارد تومان خرید و فروش شد که البته به مراتب کمتر از ارزش معاملات روزهای گذشته است.

شایان ذکر متوسط ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا و نقره در یک سال گذشته بیش از ۶.۵ همت بوده است.

تمرکز نیمی از ارزش معاملات در یک صندوق

بر اساس اطلاعات دریافتی از تابلوی معاملات و دیده‌بان بازار شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، یک صندوق پشتوانه طلا با مجموع ارزش معاملات ۲۰۹۰ میلیارد تومانی به تنهایی سهم بیش از ۴۸ درصدی از کل ارزش معاملات امروز صندوق‌های طلا و نقره را به خود اختصاص داد.

این در حالیست که سهم ۴ صندوق اول از کل ارزش معاملات به حدود ۷۱ درصد (۳۰۶۱ میلیارد تومان) رسید و در مقابل ۲۲ صندوق (حدود ۶۵ درصد از کل صندوق‌ها) سهمشان از کل ارزش معاملات امروز تنها قدری بالاتر از ۱۰ درصد بود و در مجموع ارزش معاملاتشان به ۴۴۰ میلیارد تومان رسید.

خروج نقدینگی حقیقی از ۲۷ صندوق‌ طلا و نقره

خالص خروج جریان نقدینگی حقیقی صندوق‌های طلا و نقره در معاملات امروز ۸۰۷ میلیارد تومان بود اگرچه صندوق‌های نقره در مجموع شاهد ورود ۷ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی بودند.

از میان ۳۴ صندوق طلا و نقره، ۲۷ صندوق خروج نقدینگی ۸۳۶ میلیارد تومانی را ثبت کردند، در حالی که ۷ صندوق دیگر شاهد ورود نقدینگی حقیقی به میزان ۲۸ میلیارد تومان بودند.

یک صندوق به تنهایی با خروج نقدینگی ۳۸۴ میلیارد تومانی حدود ۴۶ درصد از کل خروج نقدینگی را به نام خود ثبت کرد.

در سوی مقابل، ۲ صندوق با ورود ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به‌تنهایی سهم حدودا ۶۰ درصدی از کل ورود نقدینگی بازار امروز را ثبت کرد.

در مجموع ۷ صندوق، هرکدام با خروج بیش از ۳۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی حدود ۸۷ درصد (۷۲۶ میلیارد تومان) از خروج نقدینگی کل بازار صندوق‌های طلا و نقره را به خود اختصاص دادند.

نوسانات قابل توجه در ارزش معاملات

بررسی تغییرات قابل توجه ارزش معاملات نسبت به میانگین ۱۲ ماه گذشته نشان می‌دهد که ۳ صندوق با افت‌های ۸۰ تا ۹۰ درصدی ارزش معاملات، رکورددار افت ارزش معاملات بودند.

در این بین یک سوم از صندوق‌های طلا و نقره (۱۰ صندوق) شاهد افت ارزش معاملات با بیش از ۵۰ درصد هستند و ۳۳ درصد از صندوق‌ها (۱۱ صندوق) افت ارزش معاملاتی کمتر از ۵۰ درصد داشتند.

وضعیت قیمت صندوق‌ها نسبت به ارزش خالص دارایی(NAV)

بر اساس داده‌های امروز، ۲۷ صندوق طلا با قیمتی پایین‌تر از NAV معامله شدند و ۷ صندوق دیگر (از جمله ۴ صندوق نقره) در قیمتی بالاتر از NAV دادوستد شدند.

در میان این صندوق‌ها، ۲ صندوق با اختلاف ۳.۶ درصد کمتر و نزدیک به ۵ درصد بیشتر نسبت به NAV، بیشترین فاصله قیمتی با NAV را به ثبت رساندند.

جزئیات و مقایسه صندوق‌ها

برای مشاهده اطلاعات تفصیلی هر صندوق از جمله حجم معاملات، ارزش نقدینگی و نسبت قیمت به NAV، می‌توانید به جدول مقایسه‌ای زیر مراجعه کنید. ارزش‌ها به صورت میلیارد تومان و سهم‌ها به صورت درصد بیان شده است. رتبه‌بندی هر صندوق با توجه به پارامتر مورد نظر در ستونی متناظر با آن پارامتر انجام شده است.


نظرات

آخرین اخبار
حمله ضدانقلاب به تجمع حامیان ایران در لندن
سنای آمریکا برای پنجمین بار تلاش دموکرات ها را ناکام گذاشت
مخالفت عربستان با پروژه رژیم صهیونیستی برای مسیر جایگزین تنگه هرمز
وزیر نیروی دریایی آمریکا از دولت ترامپ استعفا داد
ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران؛ هیچ جدول زمانی مشخصی وجود ندارد
آیت‌الله جوادی آملی: حضور مردم در صحنه جلوه‌ای از آیات الهی است
پیروزی بارسلونا در شبی تلخ برای یامال و پرتنش برای هواداران
دو سرباز نیروی هوایی اسرائیل به جاسوسی برای ایران متهم شدند
بایرن در فینال جام حذفی؛ شاگردان کمپانی در مسیر سه‌گانه
بازگشت مقتدرانه سیتی؛ گواردیولا صدر جدول را از آرسنال گرفت
توقف 10 دقیقه‌ای بازی بارسلونا برای نجات جان یک هوادار
شهادت خبرنگار روزنامه «الاخبار» لبنان در حمله هوایی به جنوب این کشور
رئیس فدراسیون فوتبال: هنوز درباره سهمیه‌های AFC تصمیمی نگرفته‌ایم
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
پنجمین تلاش سنای آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ
چهار دیدار تدارکاتی تیم ملی در اردو‌ی ترکیه قطعی شد
فاصله‌گیری برخی متحدان اروپایی از واشنگتن در پرونده ایران
تیم محمد بنا قهرمان اروپا شد
احتمال افزایش 15 تا 20 درصدی نرخ بلیت هواپیما در آمریکا
چه میزان شغل در معرض خطر ورشکستگی‌ قرار دارد؟
حزب الله 4 پهپاد شناسایی رژیم اسرائیل را منهدم کرد
هت‌تریک کومان و جشن پنج‌گله النصر؛ صعود مقتدرانه به فینال آسیا
برد دراماتیک الچه مقابل اتلتیکومادرید
مهدی فرید چگونه جذب شد و چه اطلاعاتی منتقل کرد؟
لیلاز پاسخ می دهد؛ آیا ایران با محاصره دریایی متضرر می شود؟
معاون دفتر پزشکیان: اینترنت طبقاتی یا پرو با نظرات رئیس‌جمهور در تضاد است
تاکید عراقچی بر ضرورت اتخاذ موضع قاطع کشورها در محکومیت تجاوز به ایران
صدها شهرک‌نشین به مسجد الاقصی یورش بردند
دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه مالاکا برنامه جدید اندونزی
سرمربی چلسی برکنار شد
رژیم اسرائیل به دنبال ایجاد شهرک صهیونیست‌نشین در جنوب سوریه
چند بشکه نفت ایران از خلیج فارس خارج شد؟
هشدار امنیتی در کاخ سفید اعلام شد
آیا موضوع هسته‌ای جزو راهبردهای تیم مذاکره‌کننده ایرانی بود؟
سومالی: عبور کشتی‌های اسرائیلی از باب المندب ممنوع است
سی‌بی‌اس گزارش داد: توان نظامی ایران بیش از چیزی است که ترامپ می‌گوید
پزشکیان: بدعهدی، محاصره و تهدید مانع اصلی مذاکره واقعی است‌
پس از یک دوره توقف؛ صدور مجوز کنسرت‌ها ازسرگرفته شد
دیپلماسی خشن ترامپ مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات اسلام آباد است
پیش‌بینی آب و هوای تهران؛ وزش باد نسبتا شدید در راه است
اروپا از بسته بودن تنگه هرمز روزانه چقدر خسارت دیده است؟
2 خبرنگار لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی زخمی‌ شدند
فاش شدن دستکاری پنتاگون در آمار تلفات ناشی از جنگ با ایران
چاک شومر: ترامپ در حال فرو رفتن در یک گودال است
آشکار شدن شکست رویکرد نظامی واشنگتن علیه تهران
حزب‌الله: رژیم صهیونیستی باید از خاک لبنان عقب نشینی کند
موگرینی: ترامپ با خروج از برجام مشکلات امروز را ایجاد کرد
پاسخ امارات به ترامپ: روابط با بر پایه منافع مشترک است، نه وابستگی
امیرحسین قیاسی عذرخواهی کرد
ممنوعیت تردد در جاده چالوس و هراز تا این تاریخ