×
سیاسی
شناسه خبر : 306018
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/09 ساعت 17:53
اگر نمی‌توانید از منشور دفاع کنید، استعفا دهید

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در نامه ای خطاب به گوترش؛

اگر نمی‌توانید از منشور دفاع کنید، استعفا دهید

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن انتقاد شدید از عملکرد این نهاد در قبال تحولات اخیر، خواستار اقدام فوری برای توقف نقض حقوق بین‌الملل شد و تاکید کرد که در صورت ناتوانی در صیانت از ارزش‌های منشور ملل متحد، استعفا شرافتمندانه‌ترین گزینه است.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید شهاب‌الدین طباطبائی در این نامه بر «نقض گسترده قواعد بین‌المللی و اصول انسانی» نامیده کرده و نسبت به تضعیف نظام حقوق بین‌الملل و بازگشت به «عصر توحش» هشدار داده است.

وی با انتقاد از حملات نظامی، هدف قرار گرفتن غیرنظامیان و تأسیسات حیاتی و همچنین عملکرد نهادهای بین‌المللی، از دبیرکل سازمان ملل خواسته است به مسئولیت‌های خود در قبال حفظ صلح و امنیت جهانی عمل کند.

در متن این نامه آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

آقای آنتونیو گوترش

دبیرکل ملل متحد

عالیجناب،

این نامه را در میانه جنگی خلاف تمامی قواعد و ارزش‌هایی که ملل متحد برای آن‌ها سال‌ها کوشیده‌اند خطاب به جنابعالی می‌نویسم و می‌خواهم به نمایندگی از حزب سیاسی ندای ایرانیان مراتب نگرانی خود را نه فقط از بابت تعرض به قلمرو، مردم و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، بلکه با هشدار از بابت به لرزه درآمدن نظامات حقوق بین‌المللی و بازگشت به عصر توحش و تنازع بقا، اعلام نمایم.

چنانکه اطلاع دارید جمهوری اسلامی ایران در حالیکه با حسن نیت و به خدمت گرفتن مساعی جمیله وفق ماده ۳۳ منشور ملل متحد با میانجیگری سلطنت عمان در تلاش بر حل اختلافات با دولت ایالات متحده آمریکا پیرامون برنامه هسته‌ای خود بود و در رابطه با مسائلی که پیشتر با برنامه جامع اقدام مشترک و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت فیصله یافته بودند، برای دومین بار در تضادی آشکار با بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد، مورد حمله رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا قرار گرفت و بر خلاف قواعد عرفی منازعات که به رهبران کشورها و  فرماندهان عالیرتبه نظامی تعرض نمی‌شود، رهبر حکیم جمهوری اسلامی ایران و گروهی از عالیترین مقامات نظامی کشور ترور شدند!

رژیم اسرائیل که به گواه قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت خود رژیمی اشغالگر محسوب می‌شود، عضو NPT نیست و مسلح به صدها کلاهک هسته‌ای می‌باشد، برنامه غنی‌سازی ایران که تحت بالاترین سطح نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد را تهدید قلمداد نموده و در هم‌دستی با ایالات متحده آمریکا و بدون رعایت ترتیبات موضوعه ذیل فصل ۷ منشور راسا به اقدام نظامی غیرقانونی روی آورده است.

متاسفانه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مسئول مستقیم مقابله با اشاعه و همچنین تضمین ایمنی‌های هسته‌ای است، در دو جنگ تحمیلی اخیر با گزارش‌های یک‌طرفه خود به متجاوزین کمک کرد و حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران موجب خطرات جدی وفق مواد ۵۶ و ۵۷ پروتکل الحاقی معاهده عدم اشاعه شد.

متجاوزین حتی بدیهیات قوانین جنگی را نیز رعایت نمی‌کنند و بر خلاف کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو، پروتکلحافظ ارزش‌ها و قواعد منشور ملل متحد باشید. اگر امروز چنین توانی را ندارد، شرافتمندانه‌ترین کار استعفاست!ت الحاقی ۱۹۷۷ و قطعنامه ۲۲۸۶ شورای امنیت، بیمارستان‌ها، اماکن و امکانات درمانی و کادر پزشکی را هدف قرار می‌دهند و شهرها و غیرنظامیان هر روز در معرض خشونت و ویرانی قرار دارند. 

حتی ابنیه میراث فرهنگی که تعدادی از آنها در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند از تجاوز دشمن در امان نیستند و بمباران حریم این ابنیه در تعارض آشکار با پروتکل دوم کنوانسیون ۱۹۵۴ در خصوص حمایت از اموال فرهنگی در صورت بروز مخاصمه مسلحانه قرار دارد و ترتیبات اتخاذ شده توسط مسئولین ذی‌ریط از جمله نصب سپر آبی در اماکن میراثی از آسیب به این بناها جلوگیری نکرده است.

در این جنگ دشمن حتی پرنسیپ یک مقام سیاسی را رعایت نمی‌کند و آشکارا می‌گوید که "شاید برای تفریح مجددا به جزیره خارک حمله کنیم". اینها نشان می‌دهد که  هدف قرار دادن غیرنظامیان که در رأس آن حمله به مدرسه دخترانه در شهرستان میناب است، عامدانه و با هدف درهم شکستن ملتی انجام می‌شود که سالها نه فقط از خود بلکه از فرهنگ بشری و مدنیت دفاع کرده است و سربازان و مردم شجاعش در مبارزه با تروریسم جان خود را فدا کرده‌اند.

آقای دبیرکل، خود یک بار فقط موارد تعرض به حقوق بین‌الملل که من در این نامه آنها را لیست کردم را شمارش و مرور نمایید. شما ۱۲ دسامبر ۲۰۱۶ سوگند یاد کردید که حافظ ارزش‌ها و قواعد منشور ملل متحد باشید. اگر امروز چنین توانی را ندارد، شرافتمندانه‌ترین کار، استعفا است.

با تقدیم احترام

سید شهاب‌الدین طباطبائی

دبیر کل حزب ندای ایرانیان»


نظرات

آخرین اخبار
مسئول ارشد فیفا: از تیم ملی ایران یاد بگیرید
تفاهم روی کاغذ و صف آرایی در میدان ؟! درباره حداقل کارهایی که می توانیم نکنیم...
دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین: تفاهم تهران–واشنگتن به نفع فلسطین است
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
آغاز نشست چهارجانبه ایران، آمریکا، قطر و پاکستان در سوئیس
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
آخرین آمار میزان حجم آب دریاچه ارومیه چقدر است؟
ذبیح‌الله خداییان: بیش از 15 هزار پرونده تخلف اداری در 5 سال تشکیل شده است
پاداش صرفه‌جویی در آب؛ تخفیف 20 تا 30 درصدی قبوض
نورنما | سگ‌های رباتیک هم به جام جهانی آمدند
تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی
عارف: ان شاءالله مذاکرات به نتیجه می‌رسد
بن گویر: آتش‌بس با لبنان اشتباه بود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا وارد مسیر نزولی شد + جدول
60 روز پرچالش؛ از جنگ سایه تا جنگ مذاکره
جزئیات حادثه تلخ نشت گاز در اهواز
حقوق خرداد کارمندان و بازنشستگان دولت پرداخت شد
روایت پزشکیان از نجات کشور در بحران کالاهای اساسی
آدم‌ربایی با پوشش مأمور در پایتخت ؛ اعضای مسلح باند به دام افتادند
فرانسه چرا از تفاهم ایران و آمریکا این‌گونه وحشت کرده است؟
عاشورا؛ اوج عرفان و حماسه
پیام‌های ویژه اسلام‌آباد به تهران ؛ مذاکرات یکشنبه از سر گرفته می‌شود
5 کشته و مجروح در قطب صنعتی دستگرد
حمایت نبیه بری از توافق آتش‌بس و خروج اسرائیل از لبنان
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
رکوردشکنی نقره در معاملات خردادماه
تحلیل انصارالله از تحولات منطقه؛ بازگشت معادلات به نقطه آغاز
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز 31 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 31 خرداد 1405 + جدول
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ترامپ برای نجات خود با ایران توافق کرد
طوفان سامورایی‌ها،بازگشت رویایی آلمان و رکورد تاریخی هلند
جزئیات تازه از کالابرگ؛ برنامه دولت برای جبران گرانی‌ها
وضعیت ترافیک تهران؛ آغاز شلوغی در بزرگراه‌های اصلی
چرا درمان هر روز گران‌تر می‌شود؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 31 خرداد 1405 / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته
شهباز شریف و فرمانده ارتش پاکستان وارد سوئیس شدند
آیا جنگ سرنوشت ساز در پیش است؟
مسئولیت حقوقی رهبری و نهادهای نظام
آزمایش DNA راز رابطه پنهانی را فاش کرد
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار
تیم ملی کاراته بانوان ایران قهرمان آسیا شد
خطر چالش‌های حقوقی تفاهم‌نامه
چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ یکشنبه 31 خرداد؛ نبرد بزرگ ایران و بلژیک
مدار دیپلماسی | لبنان، نخستین آزمون تفاهم ایران و آمریکا
کاراته قهرمانی آسیا؛ صعود مقتدرانه ایران با دو مدال طلا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 خرداد 1405 + جدول
هشدار سرمربی بلژیک؛ طارمی و قدوس می‌توانند خطرساز شوند