×
سیاسی
شناسه خبر : 306018
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/09 ساعت 17:53
اگر نمی‌توانید از منشور دفاع کنید، استعفا دهید

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در نامه ای خطاب به گوترش؛

اگر نمی‌توانید از منشور دفاع کنید، استعفا دهید

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن انتقاد شدید از عملکرد این نهاد در قبال تحولات اخیر، خواستار اقدام فوری برای توقف نقض حقوق بین‌الملل شد و تاکید کرد که در صورت ناتوانی در صیانت از ارزش‌های منشور ملل متحد، استعفا شرافتمندانه‌ترین گزینه است.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید شهاب‌الدین طباطبائی در این نامه بر «نقض گسترده قواعد بین‌المللی و اصول انسانی» نامیده کرده و نسبت به تضعیف نظام حقوق بین‌الملل و بازگشت به «عصر توحش» هشدار داده است.

وی با انتقاد از حملات نظامی، هدف قرار گرفتن غیرنظامیان و تأسیسات حیاتی و همچنین عملکرد نهادهای بین‌المللی، از دبیرکل سازمان ملل خواسته است به مسئولیت‌های خود در قبال حفظ صلح و امنیت جهانی عمل کند.

در متن این نامه آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

آقای آنتونیو گوترش

دبیرکل ملل متحد

عالیجناب،

این نامه را در میانه جنگی خلاف تمامی قواعد و ارزش‌هایی که ملل متحد برای آن‌ها سال‌ها کوشیده‌اند خطاب به جنابعالی می‌نویسم و می‌خواهم به نمایندگی از حزب سیاسی ندای ایرانیان مراتب نگرانی خود را نه فقط از بابت تعرض به قلمرو، مردم و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، بلکه با هشدار از بابت به لرزه درآمدن نظامات حقوق بین‌المللی و بازگشت به عصر توحش و تنازع بقا، اعلام نمایم.

چنانکه اطلاع دارید جمهوری اسلامی ایران در حالیکه با حسن نیت و به خدمت گرفتن مساعی جمیله وفق ماده ۳۳ منشور ملل متحد با میانجیگری سلطنت عمان در تلاش بر حل اختلافات با دولت ایالات متحده آمریکا پیرامون برنامه هسته‌ای خود بود و در رابطه با مسائلی که پیشتر با برنامه جامع اقدام مشترک و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت فیصله یافته بودند، برای دومین بار در تضادی آشکار با بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد، مورد حمله رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا قرار گرفت و بر خلاف قواعد عرفی منازعات که به رهبران کشورها و  فرماندهان عالیرتبه نظامی تعرض نمی‌شود، رهبر حکیم جمهوری اسلامی ایران و گروهی از عالیترین مقامات نظامی کشور ترور شدند!

رژیم اسرائیل که به گواه قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت خود رژیمی اشغالگر محسوب می‌شود، عضو NPT نیست و مسلح به صدها کلاهک هسته‌ای می‌باشد، برنامه غنی‌سازی ایران که تحت بالاترین سطح نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد را تهدید قلمداد نموده و در هم‌دستی با ایالات متحده آمریکا و بدون رعایت ترتیبات موضوعه ذیل فصل ۷ منشور راسا به اقدام نظامی غیرقانونی روی آورده است.

متاسفانه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مسئول مستقیم مقابله با اشاعه و همچنین تضمین ایمنی‌های هسته‌ای است، در دو جنگ تحمیلی اخیر با گزارش‌های یک‌طرفه خود به متجاوزین کمک کرد و حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران موجب خطرات جدی وفق مواد ۵۶ و ۵۷ پروتکل الحاقی معاهده عدم اشاعه شد.

متجاوزین حتی بدیهیات قوانین جنگی را نیز رعایت نمی‌کنند و بر خلاف کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو، پروتکلحافظ ارزش‌ها و قواعد منشور ملل متحد باشید. اگر امروز چنین توانی را ندارد، شرافتمندانه‌ترین کار استعفاست!ت الحاقی ۱۹۷۷ و قطعنامه ۲۲۸۶ شورای امنیت، بیمارستان‌ها، اماکن و امکانات درمانی و کادر پزشکی را هدف قرار می‌دهند و شهرها و غیرنظامیان هر روز در معرض خشونت و ویرانی قرار دارند. 

حتی ابنیه میراث فرهنگی که تعدادی از آنها در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند از تجاوز دشمن در امان نیستند و بمباران حریم این ابنیه در تعارض آشکار با پروتکل دوم کنوانسیون ۱۹۵۴ در خصوص حمایت از اموال فرهنگی در صورت بروز مخاصمه مسلحانه قرار دارد و ترتیبات اتخاذ شده توسط مسئولین ذی‌ریط از جمله نصب سپر آبی در اماکن میراثی از آسیب به این بناها جلوگیری نکرده است.

در این جنگ دشمن حتی پرنسیپ یک مقام سیاسی را رعایت نمی‌کند و آشکارا می‌گوید که "شاید برای تفریح مجددا به جزیره خارک حمله کنیم". اینها نشان می‌دهد که  هدف قرار دادن غیرنظامیان که در رأس آن حمله به مدرسه دخترانه در شهرستان میناب است، عامدانه و با هدف درهم شکستن ملتی انجام می‌شود که سالها نه فقط از خود بلکه از فرهنگ بشری و مدنیت دفاع کرده است و سربازان و مردم شجاعش در مبارزه با تروریسم جان خود را فدا کرده‌اند.

آقای دبیرکل، خود یک بار فقط موارد تعرض به حقوق بین‌الملل که من در این نامه آنها را لیست کردم را شمارش و مرور نمایید. شما ۱۲ دسامبر ۲۰۱۶ سوگند یاد کردید که حافظ ارزش‌ها و قواعد منشور ملل متحد باشید. اگر امروز چنین توانی را ندارد، شرافتمندانه‌ترین کار، استعفا است.

با تقدیم احترام

سید شهاب‌الدین طباطبائی

دبیر کل حزب ندای ایرانیان»


نظرات

آخرین اخبار
پایان تعلیق: از تحریم تا جنگ
دروازه‌بان سابق پرسپولیس درگذشت
انتقاد دو مقام نظامی سابق از عملکرد دولت نتانیاهو
شمایل تنظیم‌گری تنگه هرمز پس از جنگ
پشت پرده ماجرای جلیقه ضدگلوله نتانیاهو فاش شد
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
طلای جهانی پس از افت روز گذشته، دوباره صعودی شد
آغاز هفته آینده با بارش؛ پیش‌بینی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید
کشتی‌های آمریکایی اهداف مشروع خواهند بود
چرا ترامپ پس از تهدید به جنگ با اعلام آتش‌بس یک‌طرفه، عقب نشینی کرد؟
امروز آخرین مهلت ثبت‌نام وام ودیعه مسکن متاهلی و وام تحصیلی دانشجویان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405 + جدول
قطب نمای انرژی جهان در حال چرخش به سمت راکتورهای هسته ای است
نورنما | 2 اردیبهشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جام جهانی 2026؛ میزبان مکزیکی در تعقیب رؤیای عبور از یک هشتم نهایی
بازار خودرو قفل شد؛ معاملات به صفر رسید
سازمان ملل: تمدید آتش‌بس میان آمریکا و ایران گامی مهم برای کاهش تنش است
سپاه: دشمن به «خلا شناختی» رسید؛ پاسخ «آنی و قاطع» به هر تهدید جدید
دیپلماسی نشانه ضعف نیست، مسئولیتی ملی برای بازگرداندن حاکمیت است
حزب‌الله «خط زرد» تعیین‌شده در جنوب لبنان را به رسمیت نمی‌شناسد
اقتصادنگار | اقتصاد ایران در مواجهه با جنگ چقدر آماده بود؟
تکذیب قاطع تهران؛ ادعاهای اسرائیل درباره باکو بی‌اساس است
چرا نباید از هوش مصنوعی مشورت پزشکی بگیریم؟
مقام مستعفی دولت ترامپ: آمریکا باید مانند ریگان نیروهایش را از خاورمیانه خارج کند
جاسوس موساد صبح امروز به دار مجازات آویخته شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است