×
بین الملل
شناسه خبر : 305794
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/08 ساعت 20:20
استارمر: باوجود فشارهای ترامپ قرار نیست وارد جنگ با ایران شوم

استارمر: باوجود فشارهای ترامپ قرار نیست وارد جنگ با ایران شوم

نخست‌وزیر انگلیس با اشاره به این‌که همکاری‌های اطلاعاتی و دفاعی با آمریکا دهه‌هاست پیوسته ادامه داشته، گفت که منافع ملی انگلیس برای او در اولویت قرار دارد و تحت فشار رئیس‌جمهور آمریکا نظر خود درباره ورود به جنگ تحمیلی علیه ایران را تغییر نخواهد داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «کی یر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس در گفت‌وگویی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت روابط با آمریکا ـ یکی از متحدان اصلی لندن، با توجه به روابط متشنج با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که در مدت اخیر بارها به دلیل موضع لندن در قبال جنگ تحمیلی آمریکایی ـ صهیونیستی علیه ایران از او انتقاد کرده است، گفت: باید در نظر داشته باشیم که ما دهه‌هاست فارغ از این که چه کسی نخست‌وزیر و چه کسی رئیس‌جمهور باشد، با آمریکا در زمینه اطلاعاتی و امنیت دفاعی همکاری پیوسته‌ای داریم که بسیار مهم است. ما روابط بسیار نزدیکی داریم و این نباید نادیده گرفته شود. 

استارمر با اشاره به موضع لندن در قبال حملات غیرقانونی آمریکا علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران مبنی بر خودداری از مشارکت در آن به واسطه اعزام ناوهای جنگی انگلیس برای اسکورت بین‌المللی کشتی‌ها در تنگه هرمز ‌و خودداری از قرار دادن پایگاه‌هایش برای حملات مستقیم علیه ایران، افزود: مسلما بحث‌های سختی با رئیس‌جمهور ترامپ داشته‌ایم که عمدتا هدف آن فشار آوردن به من برای تغییر دادن دیدگاهم و ورود به این جنگ بوده است. اما من قرار نیست چنین کاری انجام دهم. من نخست‌وزیر انگلیس هستم و مطابق منافع ملی انگلیس عمل می‌کنم. 

درگیر این جنگ شدن در راستای منافع ملی ما نیست

نخست‌وزیر انگلیس تاکید کرد: هر فشاری که باشد و از طرف هر کسی اعمال شود، من در این‌باره تردید نخواهم کرد؛ همواره امنیت ملی انگلیس را در اولویت قرار خواهم داد. درگیر این جنگ شدن در راستای منافع ملی ما نیست. آنچه منافع ملی ما ایجاب می‌کند حفاظت از جان و منافع بریتانیایی‌ها و متحدان‌مان در منطقه خلیج فارس است.

اظهارات نخست‌وزیر انگلیس در حالی مطرح شده است که پیشتر دولت این کشور اجازه استفاده از پایگاه‌های خود برای حمله به تاسیسات ایران در تنگه هرمز را به رئیس‌جمهور آمریکا داده بود اما سپس دفتر استارمر ادعا کرد که این اقدام همچنان در چارچوب «دفاع جمعی» تعریف می‌شود و به معنای ورود لندن به جنگ گسترده‌تر نیست.

اعضای کابینه انگلیس در نشستی که جمعه گذشته برگزار شد، ادعا کردند که توافق بر سر استفاده آمریکا از پایگاه‌های انگلیس «شامل عملیات‌های دفاعی آمریکا برای تضعیف سایت‌ها و توانمندی‌های موشکی مورد استفاده در حمله به کشتی‌ها در تنگه هرمز» می‌شود.

لندن همچنین ادعا کرد که «اصول رویکرد انگلیس نسبت به این درگیری بدون تغییر باقی مانده» و خواستار «کاهش فوری تنش و پایان سریع جنگ» شد.

در همین راستا، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تصمیم نخست وزیر انگلیس درباره در اختیار قرار دادن پایگاه‌های بریتانیا برای اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران گفته بود: «اکثریت قاطع مردم بریتانیا هیچ تمایلی به مشارکت در جنگ انتخابی اسرائیل و ایالات متحده علیه ایران ندارند.»

 او با گفتن این‌که استارمر با نادیده گرفتن خواست مردم خود جان شهروندان بریتانیایی را به خطر می‌اندازد، تاکید کرد: «ایران حق مشروع خود در دفاع از خویش را اعمال خواهد کرد.»


اخبار مرتبط
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
پنج‌شنبه 1405/01/13 ساعت 04:35
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
خبرگزاری «اسپوتنیک» گزارش داد که انگلیس به‌دلیل نگرانی از مواضع غیرقابل پیش‌بینی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در حال خودداری از به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات با ایالات متحده است.
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
چهارشنبه 1405/01/12 ساعت 18:56
نخست وزیر بریتانیا:
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
«کی یر استارمر»، نخست‌وزیر بریتانیا با تکرار موضع خود مبنی بر اینکه کشورش تحت فشار آمریکا وارد جنگ علیه ایران نخواهد شد، از میزبانی لندن برای نشستی در زمینه ارتقای امنیت دریایی در خلیج فارس خبر داد.
استارمر: پایان جنگ با ایران، سریع‌ترین راه کاهش هزینه‌های زندگی است
چهارشنبه 1404/12/27 ساعت 16:37
استارمر: پایان جنگ با ایران، سریع‌ترین راه کاهش هزینه‌های زندگی است
کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس با اذعان به پیامدهای مستقیم تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونی علیه ایران بر اقتصاد داخلی این کشور گفت که پایان این درگیری، سریع‌ترین راه برای مهار فشارهای اقتصادی و کاهش هزینه‌های زندگی در انگلیس به‌شمار می‌رود.
استارمر: بازگشایی تنگه هرمز ماموریت آسانی نیست
دوشنبه 1404/12/25 ساعت 15:57
استارمر: بازگشایی تنگه هرمز ماموریت آسانی نیست
نخست وزیر انگلیس با اشاره به دشوار بودن بازگشایی تنگه هرمز، گفت که در صورت توقف جنگ، به یک توافق از طریق مذاکره با ایران نیاز خواهیم داشت.
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 11:33
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
نخست وزیر انگلیس شب گذشته در تماس تلفنی با رئیس جمهور آمریکا درباره مذاکره با ایران رایزنی کرد.
نظرات

آخرین اخبار
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا