×
بین الملل
شناسه خبر : 305731
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/08 ساعت 16:49
جلالی: اوکراین درصدد بهره‌برداری مالی از غرب و اعراب است

جلالی: اوکراین درصدد بهره‌برداری مالی از غرب و اعراب است

سفیر ایران در روسیه گفت: مسئولین اوکراین تلاش می‌کنند از قِبل ابراز دشمنی با ایران، از کشورهای غربی و عربی بهره برداری کنند؛ در واقع هدف آنها گرفتن پول و کمک مالی بیشتر از آمریکا و دولت‌های عربی خلیج فارس است.

نورنیوز- گروه سیاسی: کاظم جلالی روز جمعه در گفت‌وگو با پایگاه خبری News.ru در پاسخ به پرسشی در این باره افزود: مقامات اوکراینی در جنگ آمریکا و رژیم صهیونی علیه ایران، مواضع نادرستی علیه مردم ایران گرفتند و با متجاوزان همراهی کردند.

وی اظهار داشت: آنها تلاش می‌کنند از قِبل ابراز دشمنی با ایران، از کشورهای غربی و عربی بهره برداری کنند؛ در واقع هدف آنها گرفتن پول و کمک مالی بیشتر از آمریکا و دولت‌های عربی خلیج فارس است، در حالی که توانایی آنها برای مقابله با توان موشکی و پهپادی ناچیز است.

سفیر ایران در مسکو خاطرنشان کرد: با وجود مواضع خصمانه کی‌یف، ما مشکلی با مردم اوکراین نداریم، طرف ما آنها نیستند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران، اوکراین را به عنوان هدف مشروع خود پس از تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل تعیین کرده است، گفت: مواضع رسمی ما توسط مقامات مسوول در سیاست خارجی بیان می شود و آنها صحبتی علیه اوکراین نداشته اند و همواره از حل و فصل مسالمت آمیز این بحران حمایت کرده اند.

تنگه هرمز بسته نیست/ به صورت هوشمند، کنترل می‌شود

جلالی در پاسخ به پرسش دیگر این رسانه روس نیز گفت: تنگه هرمز در حال حاضر بسته نیست و در این مرحله تنها کنترل هوشمند عبور و مرور بر آن اعمال می‌شود.

وی یادآور شد: شرایط جنگی، ملاحظاتی را برابر کشورها در قبال عبور و مرور از تنگه‌های بین‌المللی قرار می‌دهد. ایران در حال حاضر مورد تجاوز قرار گرفته و حفظ امنیت، حاکمیت و تمامیت سرزمین بالاترین اولویت کشور است.

این دیپلمات ایرانی یادآور شد: ایالات متحده تمام توان خود را برای اخلال در کنترل ایران بر تنگه‌ هرمز و خلیج فارس به کار گرفته، اما در تحقق اهدافش ناکام مانده است. همچنین مشاهده کردید که هیچ کشوری به طور عملی به درخواست کمک آمریکا در این زمینه پاسخ مثبت نداد. لذا، فارغ از اینکه واکنش آن کشور در قبال تداوم این وضعیت چه باشد، باید توجه داشت که قوی‌ترین تسلیحات جهان نیز قادر به تغییر جغرافیا نیستند.

جلالی در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: ما به طور رسمی اعلام کرده‌ایم که هر نقطه ای که مبدأ حمله به ایران باشد، هدفی مشروع برای ما خواهد بود. بر همین اساس چه پایگاه‌های آمریکا مبدأ حمله باشند و چه آمریکایی‌ها از نقاط صنعتی و یا امثال آن برای حمله به ایران استفاده کنند، مورد حمله قرار خواهند گرفت.

وی افزود: طبیعتا ما هشدارهای لازم را داده‌ایم و نیروهای مسلح ما به طور مرتب هشدارهای لازم برای دور شدن غیر نظامیان از این نقاط را می‌دهند.‌ لازم است غیرنظامیان به این هشدارها توجه کنند.

سفیر ایران در مسکو خاطرنشان کرد: ما اجازه نمی‌دهیم دشمن از پوشش مراکز غیر نظامی و صنعتی و اقتصادی سوء استفاده و از این نقاط به ما حمله کند. طبیعتا کشورهای ثالث باید هشدارهای لازم را به شهروندان خود برای دور شدن از مراکز و نقاط مورد استفاده نیروهای آمریکایی بدهند.

سخن از مذاکره در میانه جنگ بی‌معنی است

خبرنگار روس در ادامه این مصاحبه از جلالی پرسید: ایران در حال حاضر هرگونه مذاکره با آمریکا را رد می‌کند. تحت چه شرایطی تهران حاضر به نشستن پای میز مذاکره خواهد بود و روسیه به عنوان میانجی چه نقشی می‌تواند ایفا کند؟

سفیر ایران در مسکو در پاسخ گفت: در حال حاضر که ما در میانه جنگ هستیم و اساسا سخن از مذاکره بی معنی است. در خصوص روسیه نیز ما همواره گفته‌ایم که این کشور را دوست خود می‌دانیم و هر پیشنهاد مطروحه مسکو را به طور جدی بررسی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: بار دیگر تاکید می‌کنم که حتی خطوط سیاسی پساجنگ را نیز معادلات میدانی تعیین می‌کند که فعلا سخن گفتن از آن زود است.

اولویت اصلی ما،‌ دفاع از ایران و مقابله با دشمن متجاوز است

جلالی در پاسخ به این پرسش که با توجه به مواجهه کوبا با فشارهای فزاینده آمریکا، آیا ایران به دنبال ارسال تسلیحات یا کمک‌های فناوری نظامی به این کشور است، اظهار داشت: ما در حال حاضر بر دفاع از کشور و مقابله با دشمن متجاوز تمرکز کرده‌ایم و این اولویت اصلی ماست.

وی خاطرنشان کرد:‌ ناکام ماندن آمریکا در این جنگ و شکست طرح‌های آن برای فروپاشی نظام و تجزیه کشور، پیامدهای عمیق و گسترده‌ای در منطقه و جهان خواهد داشت و می توان پیش‌بینی کرد که مسیر تحولات را تغییر خواهد داد.

جلالی یادآور شد: شکست آمریکا به معنی تغییر مسیر روندی است که بر اساس آن آمریکایی‌ها با حمله به کشورها قصد تحمیل اراده خود و تغییر نظام‌های سیاسی را دارند و تصور می‌کنند می‌توانند بدون پرداخت هزینه سنگین، اقدام به تجاوز به کشورهای دیگر کنند. بنابراین نتیجه این جنگ برای جامعه بین الملل و بخصوص کشورهای مستقل بسیار مهم خواهد بود.

وضعیت مذاکرات خط لوله گاز روسیه- ایران

سفیر ایران در مسکو در پاسخ به پرسشی درباره چشم‌انداز مذاکرات خط لوله گاز روسیه – ایران با توجه به شرایط کنونی گفت: تحولات ژئوپلیتیکی منطقه، از جمله تنش‌های نظامی و سناریوهای مرتبط با تنگه هرمز، بدون تردید در ارزیابی‌های فنی و زمان‌بندی پروژه‌های انرژی مؤثر هستند.

وی در ادامه تأکید کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به پروژه خط لوله گاز با روسیه، یک رویکرد راهبردی و بلندمدت است، نه فقط تابع شرایط مقطعی. از نگاه ما این پروژه چند کارکرد کلیدی دارد: الف) تنوع‌بخشی به مسیرهای انتقال انرژی، ب) تقویت همگرایی انرژی در اوراسیا و ج) ایجاد یک بستر پایدار برای همکاری‌های بلندمدت ایران و روسیه در بازار گاز.
جلالی افزود: ایران طی سال‌های گذشته تجربه قابل توجهی در مدیریت صادرات انرژی تحت شرایط پیچیده تحریم‌های ناعادلانه داشته و در عین‌حال توسعه مسیرهای جایگزین، از جمله کریدورهای زمینی و سوآپ گازی را نیز مد نظر قرار داده است. بنابراین، حتی در صورت افزایش ریسک در مسیرهای دریایی، پروژه‌هایی مانند خطوط لوله گاز و نفت می‌توانند بخشی از راه‌حل باشند، نه قربانی بحران.

وی ادامه داد: نکته مهمتر اینکه همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه انرژی، ماهیت اقتصادی و توسعه‌ای دارد و طرفین باید به شدت از سیاسی‌سازی پروژه‌های زیرساختی خودداری کنند چرا که این پروژه‌ها می‌توانند به ثبات بازار جهانی انرژی کمک کنند. بنابراین، ایران این پروژه را به ‌عنوان بخشی از راهبرد کلان خود برای تامین امنیت انرژی و توسعه اقتصادی کشور و منطقه دنبال می‌کند.

همکاری در بریکس و شانگهای باید ابزار عملی برای نظم اقتصادی جدید باشد

سفیر ایران در مسکو درباره انتظارات تهران از سازوکارهای منطقه‌ای نوظهور نیز گفت: بارها تاکید کرده‌ایم که جمهوری اسلامی ایران عضویت و مشارکت فعال در سازوکارهایی مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را نه تنها نمادین، بلکه ابزار عملی برای شکل‌دهی به نظم اقتصادی چندقطبی و عادلانه می‌داند که از جنبه های گوناگون می‌تواند سلطه غرب بر ارکان اقتصادی جهان را کمرنگ کند.

وی اظهار داشت: در حوزه مالی و بانکی اقداماتی همانند استفاده از ارزهای ملی در تجارت دوجانبه و چندجانبه، مشارکت در ابتکاراتی مانند سیستم‌های پرداخت مستقل (از جمله بریکس پی BRICS Pay) واتصال تدریجی بانک‌های غیرغربی به یکدیگر میتواند به انحصار غرب در این حوزه پایان دهد.

جلالی یادآور شد: علاوه بر حوزه بانکی و مالی، کشورهای عضو سازمان‌های فوق‌الذکر با مشارکت سایر کشورهای جنوب قادرند همکاری خود را در حوزه‌هایی همانند صنعت، انرژی، تجارت و لجستیک نیز تقویت کنند که می‌تواند شامل توسعه کریدور شمال- جنوب، انعقاد موافقتنامه‌های تجارت آزاد و ترجیحی، اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین انتقال فنآوری و سرمایه‌گذاری شود.

بریکس از بیانیه سیاسی عبور کند و به همکاری عملی دست یابد

این دیپلمات کشورمان خاطرنشان کرد:‌ انتظار ما از روسیه و سایر شرکا این است که اقدامات مشترک از سطح بیانیه‌های سیاسی عبور کند و به مکانیسم‌های اجرایی مشخص و قابل سنجش برسد. به عنوان مثال تسهیل ورود کشورهای جنوب به نهادهای مالی مشترک همانند بانک توسعه نوین و دسترسی متقابل به بازارها و کاهش موانع غیرتعرفه‌ای می‌تواند با جدیت پیگیری شود.


نظرات

آخرین اخبار
خطر ورود اقتصاد آمریکا به رکود شدت گرفت
3 برابر شدن فاکتور حمل دریایی صاحبان کالا
اجرای طرح «دیوار مهربانی دارو» در داروخانه‌های منتخب جزیره کیش
کشف 8 دستگاه ماهواره استارلینگ به ارزش 16 میلیارد ریال در عسلویه
لندن‌نشیان بار دیگر علیه تجاوز ائتلاف آمریکایی-صهیونیستی به‌پا خواستند
نواف سلام: هدف قرار دادن اصحاب رسانه نقض قوانین بین‌المللی است
زاخارووا: حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران شایسته محکومیت شدید است
قالیباف: رژیم صهیونیستی با حمله به زیرساختهای صنعتی به دنبال بازسازی اعتماد کابینه خود است
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/حمله به چند نقطه در اصفهان
ایران در جنگ با آمریکا دست بالا را دارد
ممنوع شدن تردد خودروها در مسیر شمال به جنوب آزاد راه تهران-شمال و جاده چالوس
ایرج راد: تئاتر یعنی ایستادگی در برابر بی‌عدالتی، بی‌قانونی، تجاوز و نسل‌کشی
یمن وارد می‌شود؛ یادآوری یک طعم تلخ به اسرائیل و آمریکا
انهدام اف-16 و پهپاد MQ9 آمریکایی در آسمان ایران
روس‌اتم درباره تشدید خطر در نیروگاه بوشهر هشدار داد
چگونگی پرداخت حقوق فرهنگیان در فروردین
موضوع خروج از NPT در دستور کار ایران
بیانیه باشگاه ذوب‌آهن در محکومیت حمله به صنعت فولاد کشور
شهادت 1142 نفر در حملات رژیم صهیونیستی به لبنان
حمله پهپادی به منزل «نچیروان بارزانی»
2 برابر شدن سقف تراکنش با رمز دوم ثابت کارت بانکی
حنظله 2680 پایانه فروش در سراسر آمریکا را از کار انداخت
نمایندگان کنگره: در جنگ با ایران پیروزی برای آمریکا ممکن نیست
رئیس سازمان اطلاعات ترکیه: عاملان جنگ می‌خواهند جنگ منطقه را گسترش دهند
سفارت ایران شهادت خبرنگاران لبنانی را تسلیت گفت
با بستن باب‌المندب، صادرات نفت عربستان صفر می شود؟
اعلام آخرین آمار شهدا تا روز 29 جنگ؛ بیشترین شهدا مربوط به کدام استان‌هاست؟
واکنش بازیکن تیم فوتبال فولاد به حمله به زیرساخت‌های کشور
حمله موشکی ایران به دو منطقه النقب و دیمونا در سرزمین‌های اشغالی
آغاز موج 85 وعده‌ صادق 4/ صنایع سنگین دشمن هدف عملیات موشکی- پهنای
بلومبرگ: دو تانکر هندی با اجازه ایران از هرمز گذشتند
تحقیر شدید بن سلمان توسط ترامپ/واکنش تند یک کاربر عرب به سخنان تحقیرآمیز ترامپ
کشف و انهدام 122 بمب خوشه‌ای در استان فارس
17 کودک کمتر از 12 سال در پایتخت شهید شدند
پیام تسلیت وزیر کار در پی شهادت چند تن از کارگران
برای مدافعان مظلوم وطنم «ایران»
چهره‌های محبوب ملی در خاکریز دفاع از میهن
جلالی: اوکراین درصدد بهره‌برداری مالی از غرب و اعراب است
نورنما | حسبی الله چاوشی نقاشی مینیاتور شد
عارف: خیابان با مردم، میدان با رزمندگان و پشتیبانی از این دو با دولت
اعلام قیمت جدید بنزین سوپر وارداتی
دیدار رئیس‌جمهور اوکراین با امیر قطر پیرامون تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی
جنگ باید فوراً پایان یابد
مستندسازی برای پیگیری حقوقی پیامدهای جنگ بر محیط زیست آغاز شد
کاهش میزان موفقیت سامانه‌های رهگیری به 84 درصد
آزمون ورودی مدارس نمونه دوره اول متوسطه برگزار نمی‌شود
5 وطن‌فروش مرتبط با تیم تروریستی در خوزستان به هلاکت رسیدند
گروسی: نشانه‌هایی از احتمال ازسرگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک وجود دارد
واشنگتن‌پست: تأیید استفاده آمریکا از مین‌های ضدتانک گیتر در ایران
وعده شهرداری تهران برای بازسازی سریع‌تر منازل آسیب‌دیده