×
بین الملل
شناسه خبر : 305723
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/08 ساعت 16:15
گروسی: نشانه‌هایی از احتمال ازسرگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک وجود دارد

گروسی: نشانه‌هایی از احتمال ازسرگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک وجود دارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: اکنون نشانه‌هایی از احتمال ازسرگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک وجود دارد و از نظر من این موضوع کاملاً حیاتی است.

نورنیوز- گروه بین الملل: رافائل گروسی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی‌جی‌تی‌ان چین گفت: ما برای مدت طولانی در مذاکرات میان ایالات متحده و ایران مشارکت داشته‌ایم. متأسفانه در آخرین دور مذاکرات که در ژنو برگزار شد و من نیز در آن حضور داشتم، توافقی حاصل نشد.

وی ادعا کرد: اکنون نشانه‌هایی از احتمال ازسرگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک وجود دارد و از نظر من این موضوع کاملاً حیاتی است. مساله‌ای مانند این، که بیش از ۲۰ سال ادامه داشته و ایران نیز در تمامی ابعاد برنامه هسته‌ای خود پیشرفت کرده است، تنها از طریق یک روند دیپلماتیک قابل حل است. به همین دلیل بار دیگر تأکید می‌کنم و از همتایان خود در همه این کشورها می‌خواهم که دوباره به میز مذاکره بازگردند و برای یافتن راه‌حلی پایدار برای این مساله تلاش کنند.

ادعای گروسی درباره اهمیت از سرگیری دیپلماسی در حالی مطرح می‌شود که وی تاکنون در قامت مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم نکرده است.

گروسی در واکنش به حملات اخیر به تأسیسات بوشهر نیز بدون محکوم کردن این اقدام خصمانه، تنها بر ضرورت خویشتن‌داری طرف‌ها تأکید کرد؛ رویکردی از نگاه بسیاری از ناظران، با مسوولیت حقوقی و فنی آژانس در قبال امنیت تأسیسات هسته‌ای همخوانی ندارد.

وی در ادامه مصاحبه با تلویزیون چینی در سخنانی دو پهلو، گفت: نیروگاه هسته‌ای بوشهر، تاکنون آسیبی ندیده و امیدواریم همین‌طور باقی بماند، اما به‌دلیل فعالیت‌های نظامی در نزدیکی آن در وضعیت هشدار قرار گرفته است. اینجاست که نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. ما مجموعه‌ای از اصول ایمنی را تدوین کرده‌ایم که باید همواره رعایت شوند. این اصول را در آغاز جنگ روسیه و اوکراین مطرح کردیم و در واقع تأکیدی دوباره بر یک اصل دیرینه است: اینکه نیروگاه‌های هسته‌ای هرگز نباید هدف حمله قرار گیرند و یکپارچگی فیزیکی آنها نباید به خطر بیفتد.

مدیرکل آژانس در پاسخ به این پرسش که اگر وضعیت بیشتر تشدید شود و به وقوع یک حادثه جدی رادیواکتیو در تأسیسات هسته‌ای ایران یا اسرائیل منجر شود، آیا آژانس برنامه‌ای برای واکنش اضطراری دارد؟ گفت: بله، چنین برنامه‌ای وجود دارد. باید بگویم که ما هم‌اکنون در حال رایزنی با کشورهای منطقه، به‌ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم که نگرانی جدی خود را در این زمینه اعلام کرده‌اند. ما در حال ارائه راهنمایی‌ها، آموزش‌ها، ظرفیت‌های اطلاعاتی و ابزارهای تحلیلی هستیم تا بتوان در بدترین سناریو، یعنی در صورت وقوع انتشار مواد رادیواکتیو ناشی از یک حمله، وضعیت را تحلیل و مدیریت کرد.

وی افزود: ما برای چنین شرایطی آمادگی داریم، هرچند امیدواریم هرگز چنین اتفاقی رخ ندهد. من به‌طور فعال با همه طرف‌های منطقه در تماس هستم تا بر ضرورت مطلق اجتناب از چنین اقدامی تأکید کنم؛ حمله به یک نیروگاه هسته‌ای اقدامی غیرقابل قبول و غیرقابل تصور است.

بر اساس گزارش سازمان انرژی اتمی ایران، دشمن آمریکایی–صهیونیستی تاکنون دو بار به محوطه نیروگاه اتمی بوشهر حمله کرده است. نخستین بار ۲۶ اسفند ۱۴۰۴ و بار دوم چهارم فروردین رخ داد که در هر دو نوبت، هیچ‌گونه خسارت مالی، فنی یا جانی گزارش نشده و آسیبی به بخش‌های مختلف نیروگاه وارد نشده است.

با این حال، حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز نقض آشکار مقررات و تعهدات بین‌المللی درباره مصونیت این مراکز از اقدامات نظامی به شمار می‌رود و می‌تواند پیامدهای خطرناک و جبران‌ناپذیری برای امنیت و ایمنی منطقه، به‌ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس، در پی داشته باشد.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین پیش‌تر نسبت به تبعات تجاوز دشمن به تاسیسات هسته‌ای کشورمان هشدار داده و گفته بود، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید بی‌درنگ این تهدیدها را محکوم و آمریکا را نسبت به تبعات فاجعه‌بار چنین اقدام خطرناکی متوجه کند.

نمایندگی ایران تصریح کرده بود که همه اقدامات متجاوزان، نقض آشکار و فاحش اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و قواعد حقوق بشردوستانه در زمان جنگ به شمار می‌رود و عاملان این اقدامات مسوولیت کامل بین‌المللی دارند و باید پاسخگوی همه پیامدهای مستقیم و غیرمستقیم آن، چه در داخل منطقه خلیج فارس و چه فراتر از آن، باشند.


نظرات

آخرین اخبار
عامل سرقت از زائران اربعین در دام پلیس
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
صعود 3 آزادکار ایران به نیمه نهایی نوجوانان جهان
اسپانیا گذرگاه مرزی خود با مراکش را بست
اسرائیل به هیچ یک از بندهای توافق پایبند نیست
نخستین اثر ایرانی میهمان خانه موزه تولستوی شد
شهادت مامور گیلانی در درگیری با اشرار مسلح شادگان
آتش سوزی منطقه حفاظت‌شده «شیمبار» مهار شد
هشدار زرد برای گیلان/شنا در سواحل کاسپین ممنوع!
قهرمانی مازندران در کشتی آلیش زنان
حماس: عقب‌نشینی اسرائیل، شرط ما برای تحویل سلاح است
ایران به عضویت سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی درآمد
جان باختن 10 نفر در تصادفات اربعین
زلزله دامغان خسارت جانی نداشت/ یک گسل فعال شد
«نردبان»، امروز به مدرسه میناب رسید
تهرانی ها منتظر وزش باد و گردوخاک باشند
ائتلاف دریایی، آغاز امنیت یا مقدمه بحران بزرگ‌تر؟
نبیه بری: اسرائیل قصد خروج از خاک لبنان را ندارد
بازنشستگان بخوانند؛افزایش اعتبار خرید از فروشگاه‌های زنجیره ای
حریق نخل و انبار ضایعات، عامل دود شرق بندرعباس
قیمت دینار عراق امروز جمعه 9 مرداد 1405 | دینار اربعین چقدر ارزان شد؟
25 کشته در حادثه معدن پاکستان
روایت ماموریت تاریخی خلبانان شیراز در جنگ تحمیلی سوم
حذف ایران از رقابت های جهانی سپک تاکرا پس از 20سال
استقلال به دنبال جذب دو بازیکن خارجی
ارائه 36 هزار خدمت امدادی به زائران اربعین
زمان پخش زنده کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان امروز جمعه 9 مرداد
بازگشایی جاده سیل‌زده گلستان در 16 ساعت
2نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند و 4نفتکش بازگشتند
بازنشستگان کشوری بخوانند، آغاز ثبت نام وام اربعین
توصیه به زائران؛ بازگشت را به روزهای پایانی موکول نکنید
ایران چگونه معادلات آمریکا و اسرائیل را تغییر داد؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی زمان پرداخت معوقات بازنشستگان را مشخص کرد
تنش های خاورمیانه سفرهای هوایی جهان را کاهش داد
میوه ارزان شد یا گران؟ + قیمت
مستاجران بخوانند؛ افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
زمستان سخت اروپا؛ پیامد تنش‌های داغ خاورمیانه
عربستان مدعی تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ شد
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
بازداشت یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران
5 مسافر در آب‌های ساحلی رامسر غرق شدند
دیدار رئیس سازمان الحشد الشعبی با سفیر ایران در بغداد
چه کسانی بیشترین بیت‌کوین جهان را دارند؟
برخورد قاطع با گران‌فروشی و تخلفات بلیت اربعین
خسارت 7 میلیاردی دانشگاه هرمزگان در جنگ
پرونده پل آق‌ قلا پیگیری قضایی می شود
فیفا: فوتبال، فروشی نیست
طلسم چهار ماهه قیمت طلا شکست
جزییات پیش‌نویس خلع سلاح حماس در غزه
تردد بیش از 2.9 میلیون زائر اربعین در مرزهای کشور