×
بین الملل
شناسه خبر : 305721
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/08 ساعت 16:12
واشنگتن‌پست: تأیید استفاده آمریکا از مین‌های ضدتانک گیتر در ایران

واشنگتن‌پست: تأیید استفاده آمریکا از مین‌های ضدتانک گیتر در ایران

واشنگتن‌پست با استناد به تصاویر تأییدشده کارشناسان نظامی نوشت آمریکا پس از دو دهه از مین‌های ضدتانک «گیتر» در روستایی نزدیک شیراز استفاده کرده که تهدیدی جدی برای غیرنظامیان است.

نورنیوز-گروه بین الملل: کارشناسان بین‌المللی با استناد به تصاویری که روز پنجشنبه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، اعلام کردند که مین‌های زمینی آمریکایی در یک منطقه مسکونی در حومه شیراز و در فاصله سه مایلی یکی از چندین پایگاه‌ موشکی ایران رها شده‌اند.

به گفته این کارشناسان، این نخستین نمونه در بیش از دو دهه اخیر است که نیروهای آمریکایی از این نوع سلاح استفاده کرده‌اند؛ اقدامی که خطری جدی برای حفاظت از افراد غیرنظامی دارد.

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی با این مقدمه درباره پیامدهای پیشبرد حملات نظامی غیرقانونی آمریکا بدون اعتنا به حفاظت از افراد غیرنظامی نوشت: «بر اساس نظر چهار کارشناس مهمات، که به درخواست واشنگتن پست تصاویر مربوطه را بررسی کرده‌اند، عکس‌ها، مین‌های ضدتانک آمریکایی از نوع BLU-91/B را نشان می‌دهد که از طریق هواپیما و به عنوان بخشی از سامانه پخش مین «گِیتر» پراکنده می‌شوند. ایالات متحده تنها طرف درگیر در جنگ ایران است که این سیستم را در اختیار دارد.

تصاویر این مین‌های زمینی در حومه شهر شیراز در فاصله حدود سه مایلی یکی از چندین پایگاه موشک‌های بالستیک ایران به دست آمده است. کارشناسان می‌گویند پرتابگرهای متحرک اغلب در نزدیکی این پایگاه‌ها برای دسترسی به موشک‌ها مستقر می‌شوند و ممکن است هدف از کارگذاری این مین‌ها دشوار کردن دسترسی بعدی به این پایگاه‌ها باشد.

"برایان کستنر" محقق تسلیحات در سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید: اگرچه این مین‌های زمینی برای هدف قرار دادن خودروهای زرهی طراحی شده‌اند اما همچنان می‌توانند برای غیرنظامیان بسیار خطرناک باشند.

واشنگتن‌پست با استناد به اخبار منتشرشده در خبرگزاری‌های رسمی ایران درباره این بسته‌های انفجاری که به شکل قوطی‌های فلزی شبیه به قوطی کنسرو پراکنده شده‌اند و هشدار به مردم برای دوری از هر قوطی فلزی غیرعادی، نوشت: «فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده (سنتکام) که نظارت بر عملیات آمریکا در منطقه را بر عهده دارد از اظهار نظر در این‌باره خودداری کرده است.

تصاویر این مین‌های زمینی توسط "دیمیتری لاسکاریس" روزنامه‌نگار مستقل کانادایی که در حال حاضر از ایران گزارش می‌دهد و سازمان صدا و سیمای ایران، منتشر شده است. لاسکاریس گفت که به همراه سایر خبرنگاران خارجی در جریان تهیه گزارش به دعوت صدا و سیما در نزدیکی شیراز چهار مین زمینی را بررسی کرده است.»

1
 

ویژگی‌های نگرانی‌کننده مین‌های زمینی «گیتر» آمریکا و پیشینه استفاده از آن

در ادامه این مطلب آمده است: «بر اساس گزارش ارتش آمریکا درباره عملیات مین و ضد مین، محفظه‌هایی که از هواپیما رها می‌شوند تا ده‌ها عدد از این مواد منفجره را پراکنده می‌کنند، اغلب شامل مین‌های ضدتانک و ضد نفر است‌. تصاویر نشان نمی‌دهند که مین‌های ضد نفر ـ خرج‌های منفجره کوچکی که در زمین کار گذاشته می‌شوند یا روی آن قرار می‌گیرند، همراه با مین‌های ضدتانک پراکنده شده باشند یا خیر.

به گفته کارشناسان، آخرین مورد شناخته‌شده از استفاده ایالات متحده از مین‌های ضدتانک مربوط به یک درگیری در جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ است. هم‌چنین بر اساس اسناد پنتاگون، آخرین استفاده شناخته‌شده از مین ضد نفر آمریکایی یک مورد در سال ۲۰۰۲ در افغانستان بود که نیروهای عملیات ویژه در انتظار تخلیه با بالگرد از آن استفاده کردند.

گروه‌های حقوق بشری مدت‌هاست که خواستار ممنوعیت جهانی مین‌های ضد نفر هستند، چراکه این مین‌ها سال‌ها پس از پایان درگیری‌ها منجر به کشته شدن، زخمی شدن یا نابینایی غیرنظامیان می‌شوند. سال گذشته، دولت "دونالد ترامپ"  سیاست دوران بایدن را که استفاده از مین‌های ضد نفر را به جز در شبه‌جزیره کره ممنوع کرده بود، لغو کرد. در یادداشتی که توسط "پیت هگست" وزیر جنگ امضا شد، وی اعلام کرد که محدودیت‌های استفاده از مین‌های زمینی به صورت موردی اعمال می‌شود و اقداماتی برای کاهش آسیب به غیرنظامیان انجام خواهد شد.

"سارا یاگر" مدیر واشنگتن در دیده‌بان حقوق بشر گفت: اگر تایید شود که استفاده نظامی آمریکا از سامانه پخش مین «گیتر» به تلفات غیرنظامیان منجر شده، این دقیقا نشان می‌دهد که چرا دهه‌ها تلاش برای ممنوعیت این سلاح‌ها نمی‌تواند بدون پیامدهای جدی برهم زده شود.

1

مین ضد تانک، مشاهده شده در جنگ رمضان در ایران

کستنر محقق تسلیحات در سازمان عفو بین‌الملل نیز گفت این نوع مین زمینی طوری طراحی شده که هنگام شناسایی یک نشانه مغناطیسی، مانند یک خودروی بزرگ، منفجر شود. اما این مواد منفجره گاهی اوقات هنگامی که غیرنظامیان آن‌ها را جابه‌جا می‌کنند به طور ناخواسته منفجر می‌شوند و همچنین دارای ویژگی خودتخریبی هستند که می‌تواند باعث انفجار آن‌ها در ساعات یا روزها پس از کارگذاری یا استقرار آن‌ها شود.

در گزارش ارتش آمریکا آمده است که مین‌های زمینی «گیتر» عمدتا برای «اخلال، تثبیت، تغییر مسیر یا مسدود کردن حرکت نیروهای دشمن» استفاده می‌شوند و این مهمات، برای ایجاد میادین مین بر روی تمرکز خاص نیروها بسیار مناسب هستند. طبق این گزارش به دلیل نحوه پخش شدن، یک میدان مین «گیتر» به طور متوسط ۶۵۰ در ۲۰۰ متر مساحت دارد.

کارشناسان مدعی هستند که کوه‌های واقع در غرب روستایی که مین‌های زمینی در آن عکاسی شده‌اند، محل چندین پایگاه موشک‌های بالستیک ایران است.

بر همین اساس، "نیکول گرییوسکی" استادیار دانشگاه ساینس پو پاریس گفت که موقعیت این مین‌های زمینی می‌تواند تردد در اطراف آن تاسیسات کوهستانی را پیچیده کند.

 سفارت ایران در اتریش با انتشار تصاویری از مین‌های ضد تانک که به تازگی در صفحات مجازی منتشر شده استفاده از این مهمات توسط آمریکا را نقطه تاریک دیگری در فهرست بلندبالای جنایات جنگی متجاوزان اسرائیل ـ آمریکایی علیه غیرنظامیان ایرانی عنوان کرد.

سفارت ایران اعلام کرد: متجاوزان مین‌های ضد تانک را از آسمان بر فراز حومه جنوبی شیراز، به ویژه در روستای کفری، رها کردند. این مین‌ها به شکل قوطی کنسرو آماده ساخته شده و حاوی مواد منفجره‌ای بودند که به محض باز شدن منفجر می‌شدند.

سفارت ایران در وین همچنین گفت که چندین غیرنظامی توسط این مهمات خائنانه به شهادت رسیدند.


نظرات

آخرین اخبار
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد