×
بین الملل
شناسه خبر : 305719
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/08 ساعت 16:25
جنگ باید فوراً پایان یابد

فایننشال تایمز ؛

جنگ باید فوراً پایان یابد

الیزابت وارن با هشدار نسبت به پیامدهای اقتصادی حمله به خاک ایران، شهروندان آمریکایی را متاثر از بحران زنجیره تأمین دانست و نوشت ترامپ باید فوراً به این جنگ پایان دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: وارن در یادداشتی که نشریه فایننشال تایمز منتشر شد، نوشت: تقریبا یک ماه پس از جنگ دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با ایران، دو چیز روشن است. اول اینکه رئیس جمهور یک درگیری جهانی را آغاز کرده است که به کشته شدن بیش از ۱۲ نفر از نیروهای نظامی ایالات متحده و زخمی شدن صدها نفر دیگر منجر شده است، در حالی که هزاران غیرنظامی در منطقه کشته و میلیون‌ها نفر دیگر آواره شده‌اند. دوم، جنگ ترامپ می‌تواند ضربه مهلکی به اقتصاد متزلزل آمریکا وارد کند. اگر او فورا به جنگ خود پایان ندهد، با خطر رکود اقتصادی مواجه می‌شود که مشاغل کوچک را تعطیل و میلیون‌ها کارگر را از کار بیکار می‌کند؛ در حالی که سربازان آمریکایی بیشتری در تابوت به خانه بازمی‌گردند.

این سناتور آمریکایی ادامه داد: هزینه‌های جنگ ترامپ سرسام‌آور است. مهمترین پیامد آن، بسته شدن تنگه هرمز است که باعث شده قیمت جهانی نفت با سریع‌ترین نرخ از زمان حمله تمام عیار روسیه به اوکراین در سال ۱۴۰۱ افزایش یابد. میانگین قیمت بنزین در ایالات متحده اکنون ۳.۹۸ دلار است - تقریبا ۱ دلار بیشتر از یک ماه پیش. درد و فشار هزینه بنزین می‌تواند تقریبا ۷۵۰ دلار خرج اضافی در سال جاری برای یک خانوار متوسط به همراه داشته باشد.

بر پایه این مطلب، بحران زنجیره تامین نیز از دو طریق اساسی بر اقتصاد ایالات متحده تاثیر منفی خواهد گذاشت. اول افزایش قیمت‌ها. هزینه‌های گرمایش یا سرمایش خانه‌های آمریکایی افزایش خواهد یافت و فشار بیشتری بر قیمت آب و برق که در دوران ترامپ بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است، وارد خواهد کرد. هزینه‌های سوخت جت نیز در حال افزایش است و مدیران عامل شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرده‌اند که این هزینه‌ها را به مسافران منتقل می‌کنند. قیمت دیزل نیز در حال افزایش است و همین امر هزینه حمل و نقل هر کالایی که با کامیون حمل می‌شود را افزایش می‌دهد. افزایش سرسام‌آور هزینه‌های کود درست زمانی رخ می‌دهد که کشاورزان آمریکایی برای فصل کاشت آماده می‌شوند، به این معنی که غذا برای خانواده‌ها گران‌تر خواهد شد.

وارن در ادامه نوشت: قیمت‌های بالاتر همه چیز، از مواد غذایی گرفته تا مبلمان و لباس، در زمانی که آمریکایی‌های بیشتری از وعده‌های غذایی صرف نظر می‌کنند، مراقبت‌های پزشکی را به تاخیر می‌اندازند یا برای تامین معاش خود از پس‌انداز بازنشستگی خود استفاده می‌کنند، شکافی در بودجه خانواده‌ها ایجاد خواهد کرد. پاسخ کوین هاست، مشاور ارشد اقتصادی ترامپ، این بود که درد مصرف‌کننده ناشی از جنگ ایران «آخرین نگرانی ما در حال حاضر» است. مطمئنا آنها از این امر بی‌خبرند که دومین اثر اقتصادی خطرناک جنگ ترامپ نیز وجود دارد: موج تورم و عدم قطعیت درست زمانی که کل شاخص‌های اقتصادی علایم هشدار را نشان می‌دهد، رخ می‌نمایاند.

در این یادداشت آمده است: احتمال اینکه فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش دهد، کم خواهد بود. جی پاول رئیس فدرال رزرو هفته گذشته اعلام کرد که شوک انرژی باعث افزایش تورم خواهد شد، اما هشدار داد که در درازمدت «ما نمی‌دانیم اثرات این امر چه خواهد بود. و واقعا هیچ کس نمی‌داند.» این عدم قطعیت نیز بهایی دارد. سرمایه‌گذاران خواستار بازده بالاتر برای بدهی ایالات متحده هستند که هزینه‌های استقراض، از جمله نرخ‌های بالاتر وام مسکن را افزایش می‌دهد. تورم، طبق معیار ترجیحی فدرال رزرو، تقریبا در دو سال گذشته به بالاترین سطح خود رسیده است. ترامپ ۱۵ میلیون آمریکایی را از طرح مراقبت‌های بهداشتی خود حذف کرد و حق بیمه درمانی را دو برابر کرد. معوقات وام خودرو و کارت‌های اعتباری در حال افزایش است که از زمان بهبود بحران مالی ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) در بالاترین سطح خود قرار دارند.

این سناتور آمریکایی با اشاره به اینکه «رشد اشتغال متوقف شده است و اگر بیکاری افزایش یابد، احتمالا شاهد سیلی از غایبین در بازار کار خواهیم بود»، نوشت: روی هم رفته، جنگ وضعیت اقتصاد آمریکا را با هزینه‌های هنگفت و قابل اجتناب بدتر می‌کند. تنها شش روز اول بیش از ۱۱ میلیارد دلار برای مالیات‌دهندگان هزینه داشته است که برای پرداخت هزینه یک سال کامل بیمه درمانی بیش از یک میلیون آمریکایی کافی است.

وی با اشاره به نتیجه برآوردها که نشان می‌دهد دولت ترامپ در حال حاضر دست‌کم ۱ میلیارد دلار در روز هزینه می‌کند، به نقل از گزارش‌ها، افزود: کاخ سفید به زودی ۲۰۰ میلیارد دلار دیگر از کنگره درخواست خواهد کرد. برای کسانی که پیگیر این موضوع هستند، این بیش از 2 هزار و ۳۰۰ دلار هزینه برای هر خانواده آمریکایی است.

وارن از کنگره خواست «قبل از اینکه افراد بیشتری بمیرند و اقتصاد ایالات متحده به رکود اقتصادی دچار شود» وارد عمل شود و مسیر را معکوس کند. وی افزود: اگر رئیس جمهور از توقف جنگ و جستجوی راه‌حل دیپلماتیک برای آتشی که شعله‌ور کرده است، خودداری کند، جمهوری‌خواهان باید به دموکرات‌های کنگره بپیوندند تا مجوز جنگ را باطل کنند و اگر امید به جمهوری‌خواهان بیش از حد بلندپروازانه است، هر دموکراتی باید با بودجه تکمیلی مخالفت کند. جمهوری‌خواهانی که می‌خواهند آن جنگ را ادامه دهند، ممکن است با انتخاب مسیر بی‌سابقه‌ ایجاد اختلال در بودجه با استفاده از یک رویه اکثریت ساده و حزبی به جای قوانین معمول بودجه دو حزبی سنا، واکنش نشان دهند. اما اگر این کار را انجام دهند، برای رای‌دهندگان روشن خواهند کرد که حتی با وجود افزایش هزینه‌ها در سراسر این کشور حاضرند (در مقابل خواست ترامپ) زانو بزنند.

وی در پایان نوشت: ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود بر اجتناب از جنگ‌های خارجی و کاهش هزینه‌ها «از روز اول» تاکید داشت. وعده‌های او اکنون نقش بر آب شده‌اند. هزینه انسانی این جنگ غیرقابل قبول است. هزینه اقتصادی آن خطرناک و رو به افزایش است. رئیس‌جمهور باید همین امروز به این جنگ پایان دهد.


نظرات

آخرین اخبار
انهدام اف-16 و پهپاد MQ9 آمریکایی در آسمان ایران
روس‌اتم درباره تشدید خطر در نیروگاه بوشهر هشدار داد
چگونگی پرداخت حقوق فرهنگیان در فروردین
موضوع خروج از NPT در دستور کار ایران
بیانیه باشگاه ذوب‌آهن در محکومیت حمله به صنعت فولاد کشور
شهادت 1142 نفر در حملات رژیم صهیونیستی به لبنان
حمله پهپادی به منزل «نچیروان بارزانی»
2 برابر شدن سقف تراکنش با رمز دوم ثابت کارت بانکی
حنظله 2680 پایانه فروش در سراسر آمریکا را از کار انداخت
نمایندگان کنگره: در جنگ با ایران پیروزی برای آمریکا ممکن نیست
رئیس سازمان اطلاعات ترکیه: عاملان جنگ می‌خواهند جنگ منطقه را گسترش دهند
سفارت ایران شهادت خبرنگاران لبنانی را تسلیت گفت
با بستن باب‌المندب، صادرات نفت عربستان صفر می شود؟
اعلام آخرین آمار شهدا تا روز 29 جنگ؛ بیشترین شهدا مربوط به کدام استان‌هاست؟
واکنش بازیکن تیم فوتبال فولاد به حمله به زیرساخت‌های کشور
حمله موشکی ایران به دو منطقه النقب و دیمونا در سرزمین‌های اشغالی
آغاز موج 85 وعده‌ صادق 4/ صنایع سنگین دشمن هدف عملیات موشکی- پهنای
بلومبرگ: دو تانکر هندی با اجازه ایران از هرمز گذشتند
تحقیر شدید بن سلمان توسط ترامپ/واکنش تند یک کاربر عرب به سخنان تحقیرآمیز ترامپ
کشف و انهدام 122 بمب خوشه‌ای در استان فارس
17 کودک کمتر از 12 سال در پایتخت شهید شدند
پیام تسلیت وزیر کار در پی شهادت چند تن از کارگران
برای مدافعان مظلوم وطنم «ایران»
چهره‌های محبوب ملی در خاکریز دفاع از میهن
جلالی: اوکراین درصدد بهره‌برداری مالی از غرب و اعراب است
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ افزایش تعداد شهدا در کرمانشاه
نورنما | حسبی الله چاوشی نقاشی مینیاتور شد
عارف: خیابان با مردم، میدان با رزمندگان و پشتیبانی از این دو با دولت
اعلام قیمت جدید بنزین سوپر وارداتی
دیدار رئیس‌جمهور اوکراین با امیر قطر پیرامون تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی
جنگ باید فوراً پایان یابد
مستندسازی برای پیگیری حقوقی پیامدهای جنگ بر محیط زیست آغاز شد
کاهش میزان موفقیت سامانه‌های رهگیری به 84 درصد
آزمون ورودی مدارس نمونه دوره اول متوسطه برگزار نمی‌شود
5 وطن‌فروش مرتبط با تیم تروریستی در خوزستان به هلاکت رسیدند
گروسی: نشانه‌هایی از احتمال ازسرگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک وجود دارد
واشنگتن‌پست: تأیید استفاده آمریکا از مین‌های ضدتانک گیتر در ایران
وعده شهرداری تهران برای بازسازی سریع‌تر منازل آسیب‌دیده
حمله رژیم صهیونیستی به شهر الخیام با بمب فسفری
شهادت دو خبرنگار سرشناس در جنوب لبنان
مخبر: گروسی شریک جرم خون‌ریزی‌هاست
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات منطقه
همسر شهید دریاسالار علی شمخانی: فداکاری و صبوری او چراغ راه نسل‌های آینده است
دورخیز یمن برای بستن تنگه باب‌المندب
تماس شهباز شریف با پزشکیان و تأکید بر همبستگی
معاون استاندار: پدافند هوایی قم به حمله موشکی دشمن پاسخ داد
یکطرفه شدن جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال
قالیباف: گزارش‌های سازمان ملل درباره جنایت‌های جنگی رژیم اسراییل را بخوانید
بیش از 2 میلیون بازرسی بهداشت محیط در یک ماه و معرفی 4776 مرکز متخلف
هلاکت 5 تروریست گروهک‌های تجزیه‌طلب و بازداشت 19 مزدور دشمن آمریکایی - صهیونی