×
فرهنگی
شناسه خبر : 305686
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/08 ساعت 13:25
نامه نیوشا ضیغمی به گوترش: تضمین کنید هیچ کودکی قربانی جنگ نشود

نامه نیوشا ضیغمی به گوترش: تضمین کنید هیچ کودکی قربانی جنگ نشود

نیوشا ضیغمی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل خواستار اقدام برای جلوگیری از قربانی شدن کودکان و حفاظت از میراث فرهنگی ایران در برابر آسیب‌های ناشی از جنگ شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: متن نامه نیوشا ضیغمی به دبیرکل سازمان ملل متحد به شرح زیراست:

جناب آقای آنتونیو گوترش

دبیرکل محترم سازمان ملل متحد

با سلام و احترام

این نامه را در چارچوب اصول بنیادین حقوق بین‌الملل منشور سازمان ملل متحد (ماده ۲ بند ۴) کنوانسیون حقوق کودک ۱۹۸۹ (ماده ۳۸) پروتکل الحاقی اول کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۴۹ (ماده ۷۷) کنوانسیون لاهه ۱۹۵۴ در خصوص حفاظت از اموال فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه (ماده ۴) و کنوانسیون ۱۹۷۰ یونسکو در خصوص اقدامات برای ممنوعیت و جلوگیری از ورود صدور و انتقال مالکیت غیرقانونی اموال فرهنگی، خطاب به جنابعالی می‌نویسم.

از زمان آغاز تجاوز غیرقانونی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، که آشکارا نقض تعریف تجاوز مصوب قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی سازمان ملل (۱۹۷۴) و تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی به شمار می‌رود بیش از ۲۳۰ کودک بی‌گناه به شهادت رسیده و ۱۱۴ بنای تاریخی ثبت‌شده یا در فهرست موقت یونسکو آسیب جدی دیده‌اند.

این اقدامات نه تنها جنایت جنگی بلکه جنایت علیه بشریت است و مسئولیت کیفری فردی و دولتی متجاوزان را به دنبال دارد.

در میان این جنایات، کشتار وحشیانه کودکان مدرسه میناب که منجر به پرپر شدن ۱۶۸ دانش‌آموز ابتدایی در محیط امن آموزشی شد و حمله مستقیم به بیمارستان‌های متعدد از جمله بیمارستان گاندی تهران و کشتار کودکان بستری در بخش نگهداری ویژه نقض فاحش اصل حمایت ویژه از کودکان در مخاصمات مسلحانه مندرج در اصول راهنمای یونیسف و ماده ۷۷ پروتکل الحاقی اول به شمار می‌رود. این الگوی جنایتکارانه یادآور جنایات مشابه این سفاکان در غزه است که هزاران زن و کودک را به خاک و خون کشیدند و بار دیگر ثابت کرد که این رژیم‌ها هیچ التزامی به قواعد آمره حقوق بشر و حقوق بشردوستانه ندارند.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مستقل و دارای حاکمیت کامل همواره بر حق تعیین سرنوشت ملت خود تأکید کرده و تاکنون متعهد بوده که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نیابد. این تعهد در حالی است که حقوق هسته‌ای ایران مطابق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد محترم شمرده شده بود و ایالات متحده آمریکا به صورت یک‌جانبه از آن خارج شد. با این حال، متجاوزان با ادعاهای واهی و فاقد هرگونه سند معتبر ابتدا در جنگ ۱۲روزه به بهانه گسترش ادعایی سلاح هسته‌ای به ایران حمله کردند و بیش از هزار ایرانی را به طور وحشیانه به قتل رساندند و اکنون برای بار دوم در حال کشتار ملت ایران هستند ادعاهایی که تا امروز در هیچ مرجع بین‌المللی اثبات نشده است دقیقاً همانند بهانه‌های دروغین جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ که بعداً فاقد هرگونه مبنای واقعی اعلام شد. این در حالی است که ایران عضو دائم معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است، اما رژیم صهیونیستی از این معاهده خارج مانده و هیچ بازرسی بین‌المللی را نمی‌پذیرد امری که هرگونه ادعای پیشگیری از سوی متجاوزان را کاملاً فاقد وجاهت حقوقی و سیاسی می‌سازد.

عالیجناب

به عنوان سفیر کودکان کار که سال‌ها برای حفاظت از حقوق کودکان آسیب‌پذیر در برابر خشونت و بهره‌کشی مبارزه کرده‌ام از جنابعالی و شورای امنیت سازمان ملل متحد مطالبه می‌نمایم که:

۱. تجاوز غیرقانونی به ایران را به عنوان تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی محکوم و بر اساس فصل هفتم منشور، اقدامات فوری بازدارنده اتخاذ نمایید.

۲. کمیته حقوق کودک و کمیته میراث جهانی یونسکو را مأمور بررسی فوری مستندسازی و گزارش‌دهی وضعیت کودکان شهید و بناهای تاریخی آسیب‌دیده کنید.

۳. مکانیسم‌های لازم برای برقراری توقف فوری حملات و تضمین عدم هرگونه حمله مجدد و پرداخت غرامت تا این لحظه و آغاز تحقیقات مستقل بین‌المللی تحت نظارت دادگاه کیفری بین‌المللی را فعال سازید.

۴. تضمین نمایید که هیچ کودک دیگری قربانی این جنگ غیرقانونی نشود و میراث فرهنگی بشریت در ایران که بخشی از تاریخ مشترک تمدن جهانی است، بیش از این مورد تعرض قرار نگیرد.

آقای گوترش

سکوت یا تأخیر در برابر این جنایات آشکار نه تنها نقض تعهدات حقوقی سازمان ملل متحد بلکه خیانت به اصول انسانی و منشور سازمان است که جنابعالی متولی آن هستید. ملت ایران و میلیون‌ها انسان آزاده در سراسر جهان منتظر اقدام قاطع، فوری و بدون تبعیض جنابعالی هستند.

با احترام فراوان

نیوشا ضیغمی

بازیگر سینمای ایران و سفیر کودکان کار

۲۴ مارس ۲۰۲۶


نظرات

آخرین اخبار
منیر الحدادی به لیگ اسپانیا بازگشت
سیاستگذاری اقتصادی تغییر ریل می‌دهد؟
قطر: بازگشت به شرایط پیش از جنگ ضروری است
قرارگیری ترامپ در برزخ دائمی
گزارش تصویری| آزمون سراسری سال 1405
پای اسپانیایی‌ها به بیرجند باز شد
دفاع و بازتولید قدرت از دل تهدید
ناکامی آزادکاران جوان در مسابقات جهانی
بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت حملات اخیر اسرائیل به غزه
انتقاد تند داریوش ارجمند از بودجه هنرمندان
توضیح درباره ابطال مصوبات شورای رقابت در پیش‌فروش خودرو
توقف پروازها در بن‌گوریون
مشاور امنیت ملی عراق چه پیامی را به قالیباف رساند؟
آخرین خبر از پرونده تکان‌دهنده و 53 میلیون دلاری هاروارد
انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است
قالیباف به کربلا رسید
ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
واکنش چین به تهدید اقتصادی ترامپ علیه ایران
شکست کشتی‌گیران ایرانی در رقابت‌های جهانی
رکورد 48 ساعته پلیس؛ کشف هزاران تن موادمخدر و سوخت قاچاق
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در چند روز آینده
وقوع حادثه دریایی در سواحل یمن
قطعی برق تهران فردا جمعه 30 مرداد+ لینک
روسیه: برای دیدار با مذاکره‌کنندگان آمریکایی آماده‌ایم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: آمریکا تا دیر نشده به حضور خود در منطقه پایان دهد
گام مجلس برای حمایت از تولیدکنندگان؛ خسارت‌ها با جریمه تأخیر پرداخت می‌شود
هشدار نارنجی؛ احتمال وقوع سیلاب در 5 استان کشور
حمله اسرائیل به ابوالظهور؛ پیام مستقیم به اردوغان و ارتش ترکیه
آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1405 آغاز شد
هشدار سخنگوی سپاه؛ سلاح‌های ایران در جنگ بعدی متفاوت خواهد بود
مرکز آزمون تصادف خودرو راه‌اندازی شد اما آزمون تصادف خودروها آغاز نشد
بازگشت پروازهای بندرعباس به شمال کشور
عارف خواستار پایان دخالت شوراهای عالی در امور اجرایی دانشگاه‌ها شد
نورنما | آتش سوزی در جزیره سالامینا یونان
اسلام‌آباد میزبان وزیر خارجه سوریه پس از 19 سال
غم‌انگیزترین غایبان کنکور 1405؛ 4 داوطلب شهید و 30 نفر فوت شدند
پیام عمان درباره تنگه هرمز؛ خواهان تشدید تنش نیستیم
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مازندران
شوک بزرگ در نقل و انتقالات استقلال؛ ستاره فصل قبل تمرینات را با تیم اسپانیایی آغاز کرد!
روند صعودی قیمت نفت خام برای پنجمین روز متوالی
حرم حضرت معصومه(س) میزبان مراسم چهلمین روز تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی
افزایش نگرانی تل‌آویو از حضور دریایی ترکیه در سوریه
چین ساخت جزیره مصنوعی برای بزرگ‌ترین پایگاه نظامی خود را تکمیل کرد
تقدیر وزیر جهاد کشاورزی از فعالیت صیادان در دوران جنگ
کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند
حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم
عراقچی: اصرار بر سیاست‌های شکست‌خورده آمریکا، شکست‌های بیشتری به بار می‌آورد
توقیف 3 شناور صیادی با 76 هزار لیتر سوخت قاچاق
کره جنوبی: کره شمالی احتمالاً 40 تا 60 سلاح هسته‌ای دارد
صنعا از ورود به مرحله تازه تقابل با عربستان خبر داد