×
فرهنگی
شناسه خبر : 305678
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/08 ساعت 12:23
مقاصد گردشگری آسیایی متاثر از کمبود سوخت و تداوم جنگ

مقاصد گردشگری آسیایی متاثر از کمبود سوخت و تداوم جنگ

با ادامه درگیری‌ها و کاهش جریان نفت از تنگه هرمز، کشورهای آسیایی که به این مسیر وابسته‌اند با بحران سوخت روبه‌رو شده و برخی مقاصد گردشگری مجبور به اعمال محدودیت مصرف سوخت شده‌اند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: بسیاری از کشورهای آسیایی به شدت به نفت عبوری از تنگه هرمز وابسته‌اند و با ورود درگیری به هفته چهارم، برخی از مقاصد گردشگری محبوب اکنون اقداماتی را برای محدود کردن مصرف سوخت اجرایی می‌کنند.

لغو پروازها و هشدارهای سفر در نتیجۀ حمله آمریکا و اسرائیل به ایران، به صنعت گردشگری در خاورمیانه آسیب جدی وارد کرده است، اما اثرات این درگیری به این منطقه محدود نمی‌شود.

اقتصادهای آسیایی از جمله مناطقی هستند که بیشترین آسیب را از تنش‌های تنگه هرمز دیده‌اند، کشورهایی از جمله هند، چین، ژاپن و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا به شدت به نفت وارداتی که از این آبراه باریک عبور می‌کند، وابسته هستند.

اکنون، برخی از مقاصد گردشگری محبوب در حال اجرای اقداماتی برای محدود کردن مصرف سوخت در کشورهای خود هستند.

محدودیت‌های خرید سوخت در سریلانکا 

سریلانکا در سال ۲۰۲۴ حدود ۲.۰۵ میلیون گردشگر خارجی پذیرفت که بیش از نیمی از آنها از اروپا آمده بودند، از جمله نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر از بریتانیا و بیش از ۱۳۵ هزار نفر از آلمان. اما این کشور در نتیجه بحران جدید، یک هفته کاری چهار روزه برای کارمندان غیرضروری دولت اجرا کرده است و چهارشنبه به عنوان روز تعطیل اضافی انتخاب شده است.

محدودیت‌های خرید سوخت نیز اعمال شده است، اما در به‌روزرسانی صفحه توصیه‌های سفر به سریلانکا، وزارت امور خارجه بریتانیا خاطرنشان کرده است که «ترتیبات ویژه‌ای برای اپراتورهای تور و هتل‌ها به منظور به حداقل رساندن اختلال در گردشگری اجرا خواهد شد.»

تعطیلی زودهنگام مغازه‌ها و رستوران‌ها در مصر

مصر، ۲۰۲۵، سال موفقی را در گردشگری به دلیل افتتاح موزه بزرگ مصر که مدت‌ها در انتظارش بودند، پشت سر گذاشت و بر اساس آخرین شاخص گردشگری سازمان جهانی گردشگری ملل متحد، ۱۹ میلیون ورودی بین‌المللی داشت که نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشت.

جدا از اشاره به اینکه تشدید تنش «می‌تواند منجر به اختلال در سفر و سایر تأثیرات پیش‌بینی‌نشده شود»، توصیه‌های وزارت امور خارجه بریتانیا در مورد مصر در حال حاضر ثابت مانده است؛ یعنی «اجتناب از سفر به استان شمال سینا» که با نوار غزه و همچنین مرز با لیبی همسایه است.

از اواخر این ماه، ساعات تعطیلی مغازه‌ها، مراکز خرید و رستوران‌ها با هدف کاهش مصرف انرژی در این کشور تغییر خواهد کرد.

به گزارش نشریه مصر تودی، ساعات تعطیلی به مدت یک ماه از ۲۸ مارس، در روزهای هفته به ساعت ۹ شب و در روزهای پنج‌شنبه و جمعه به ساعت ۱۰ شب تغییر خواهد کرد. هفته کاری مصر از یکشنبه تا پنج‌شنبه است، به این معنی که ساعات پایانی دیرتر در شب‌های آخر هفته اعمال می‌شود.

ناتوانی تاکسی‌ها در دریافت سوخت در تایلند

تایلند در سال گذشته از نزدیک به ۳۳ میلیون بازدیدکننده بین‌المللی استقبال کرد که شامل ۴۱ هزار بریتانیایی، ۴۱ هزار آلمانی و ۴۰ هزار نفر از اسپانیا بود.
کمبود سوخت باعث شده است که گردشگران در فرودگاه سووارنابومی، فرودگاه اصلی بانکوک، با صف‌های طولانی مواجه شوند؛ زیرا تعداد تاکسی‌های کمتری قادر به فعالیت هستند.

به گزارش رسانه‌های تایلندی، به طور معمول ۶ هزار دستگاه تاکسی به فرودگاه خدمات رسانی می‌کردند، اما اکنون تعداد تاکسی‌های فعال به حدود ۲۵۰۰ دستگاه رسیده و بسیاری از آنها به دلیل ترس از اتمام سوخت، تمایلی به انجام مسیرهای طولانی ندارند.

به گزارش بانکوک پست، برای افرادی که با حمل و نقل عمومی سفر می‌کنند، قیمت سوخت سقف‌گذاری شده و از اپراتورهای حمل و نقل خواسته شده است که کرایه‌ها را افزایش ندهند.


نظرات

آخرین اخبار
شوک به بوکس ایران؛ اعزام تیم‌های جوانان و امید در هاله‌ای از ابهام
پیام عارف درباره مراسم تشییع؛ «ایران مقتدر تمام‌قد به میدان خواهد آمد»
وزیر خارجه چین خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران شد
پوشش بیمه‌ای ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
مشهد آماده وداع؛ محل برگزاری مراسم رهبر شهید مشخص شد
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال و ورودی‌های تهران
ناامن‌سازی؛ جبهه تازه جنگ علیه ایران
درخواست فوری صنعت شوینده برای جلوگیری از گرانی محصولات
پاداش حضور ایران در جام جهانی چقدر بود؟
نوراینفو | مسیرهای اصلی مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
پیکر فرزاد جمشیدی فردا در قطعه هنرمندان به خاک سپرده می‌شود
استاندار خوزستان: ورود 36 قلم کالای همراه مسافر مجاز است
بدرقه آقای شهید ایران از تهران تا کربلا؛ حضور سران ادیان و مذاهب بیش از 90 کشور
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و دوم
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
«برای پدر»؛ نخستین هدیه شاعران به امام شهید رونمایی شد
از وضعیت مدارس دولتی و غیردولتی راضی نیستم
آتلانتیک: فساد در دولت ترامپ به یک «روال عادی» تبدیل شده است
خدائیان: 1998 همت به بیت‌المال بازگشت
آماده‌سازی 72 هزار جای پارک خودرو برای زائران مراسم بدرقه رهبر شهید
فاجعه سایبری در ژاپن؛ اطلاعات 14 میلیون کاربر لو رفت
هشدار وزارت صمت؛ محدودیت 85 درصدی برق، تولید را زمین‌گیر می‌کند
پزشکیان: قوانین مبارزه با اعتیاد باید اصلاح شود
آغاز ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
نورنما | بیهوشی و تصادف راننده اتوبوس بخاطر گرمای شدید در فرانسه
محرم نویدکیا یک فصل دیگر در سپاهان ماند
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان درگذشت
بازیکن خارجی استقلال به نوبهار ازبکستان پیوست
قیمت نقره امروز سه شنبه 9 تیر 1405
بنکداران: قیمت کالاهای اساسی در بازار به ثبات رسید
معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تفاهم ایران و آمریکا در «شعام» با رأی مثبت اعضا تصویب شد
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
آمادگی 110 هزار نیروی هلال احمر برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید
تکرار سریال آتش‌سوزی در فارس و خوزستان
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
نخست‌وزیر عراق: اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به همسایگان را نمی‌دهیم
شرکت ملی نفت ایران عضو اصلی بورس انرژی شد
گریم روزبه حصاری در سریال «رویای نیمه‌شب» رونمایی شد
قطر: انتقال دارایی مسدودی ایران با توافق طرفین انجام خواهد شد
معاون اول رئیس‌جمهور: بودجه دانشگاه تهران واقعاً شوخی است
وزیر ارشاد: نهاد دین از دیپلماسی عقلانی همراه با اقتدار حمایت می‌کند
دانیال اسماعیلی‌فر سرخپوش ماند
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نورنما | سفید پوشی سبلان در نخستین روز های تابستان
فرمانده نیروی زمینی ارتش: یگان‌های واکنش سریع در مرزها مستقر شدند
سی‌ان‌ان: ویتکاف راهی دوحه برای گفت‌وگو با ایران شد/ قطر: ویتکاف و کوشنر در دوحه هستند
هشدار نارنجی هواشناسی تهران؛ خطر سیلاب، تگرگ و توفان در راه است