×
اجتماعی
شناسه خبر : 305208
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/06 ساعت 16:50
هشدارهای هواشناسی به 8 استان کشور؛ 5 استان درگیر سیلاب شدند

هشدارهای هواشناسی به 8 استان کشور؛ 5 استان درگیر سیلاب شدند

بارش‌های کم‌سابقه که در استان‌های مختلف از روز گذشته آغاز و امروز - پنجشنبه - نیز ادامه داشته است، تا این لحظه منجر به آبگرفتگی و سیلاب در استان‌های خوزستان، مرکزی، سمنان، فارس و خراسان شمالی شد و امدادرسانی در اندیمشک و ساوه را در پی داشت.

نورنیوز- گروه اجتماعی: بارش‌های کم‌سابقه که در استان‌های مختلف از روز گذشته آغاز و امروز - پنجشنبه - نیز ادامه داشته است، تا این لحظه منجر به آبگرفتگی و سیلاب در استان‌های خوزستان، مرکزی، سمنان، فارس و خراسان شمالی شد و امدادرسانی در اندیمشک و ساوه را در پی داشت.  

بیشترین میزان خسارت بر اساس گزارش‌ها در شهرستان‌های اندیمشک و ساوه رخ داده که با ورود آب به منازل، مسدود شدن معابر و تخلیه اضطراری شهروندان همراه بوده است.

بارش ۱۰۰ میلی‌متری طی ۴۰ دقیقه در اندیمشک

شدیدترین وضعیت هشدارهای هواشناسی در شهرستان اندیمشک شمال خوزستان ثبت شد که «سیدمهران علم‌الهدایی» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان نیز با اشاره به بارش کم‌سابقه ۱۰۰ میلی‌متر باران طی ۴۰ دقیقه گفت: تمام تیم‌های عملیاتی از شهرهای مختلف در حال کمک به تخلیه آب‌های سطحی در این شهر هستند.

وی افزود: حجم آورد آب در بارندگی‌های ساعات گذشته بسیار بیشتر از ظرفیت شبکه دفع آب‌های سطحی و فاضلاب این شهرستان است که این موضوع موجب آب‌گرفتگی شدید معابر در اندیمشک شد.

«سید محمدرضا موالی‌زاده» استاندار خوزستان نیز اظهار کرد: این حجم از بارندگی که در ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است موجب آب‌گرفتگی شدید در مناطق وسیعی اندیمشک به ویژه کوی نیروی این شهر شد.

بر اساس گزارش‌ها، ارتفاع آب در برخی مناطق اندیمشک به بیش از یک متر رسیده و بر اثر آن مسیر میدان بار به سمت مسکن ملی و مسیر پایانه مسافربری به سمت کوی نور مسدود شده است.

تخلیه منازل و اسکان اضطراری

«حسن منصوری» سرپرست معاونت امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان هم از انتقال مردم آسیب‌دیده از آب‌گرفتگی شهرستان اندیمشک به ویژه کوی نیرو به مناطق امن خبر داد.

وی افزود: نیروهای هلال احمر وارد عمل شدند و مردم گرفتار در آب‌گرفتگی را خارج و به مناطق امن هدایت کردند و در همین راستان نیز ۲ اردوگاه در ۲ سالن ورزشی این شهرستان برای اسکان موقت شهروندان در نظر گرفته شد.

فرمانداری اندیمشک نیز با صدور اطلاعیه‌ای از همه کامیون‌داران شهرستان درخواست کرد برای جابه‌جایی مردم و وسایل منازل اهالی کوی نیرو در این منطقه حاضر شوند.

شکست سیل‌بند و ۱۱۳ عملیات امدادی در ساوه

در شهرستان ساوه استان مرکزی نیز بارندگی سیل‌آسا از روز چهارشنبه منجر به اختلال گسترده در تردد و خسارت به سازه‌های شهری، خانه‌ها و مغازه‌ها شد.

«رضا مصباحی» شهردار ساوه گفت: شکست ناگهانی یکی از سیل‌بندهای منطقه شمالی و خارج از شهر ساوه باعث ورود حجم گسترده آب به داخل معابر شهری و بروز آب‌گرفتگی و سیلاب شد.

وی افزود: از بامداد امروز پس از ساعت‌ها تلاش، نسبت به مهار و ترمیم این سیل‌بند اقدام شد و در حال حاضر بیش از ۳۰ دستگاه پمپ در سطح شهر در حال تخلیه آب هستند و تا این لحظه ۹۷ عملیات در راستای خروج آب از منازل و معابر انجام گرفته است.

آتش‌نشانی شهرستان ساوه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۳ عملیات امدادی انجام داده که منجر به نجات ۲۶ شهروند گرفتار شده است.

مسدودی راه‌ها در سایر استان‌ها

از سوی دیگر محور میامی به جاجرم در استان سمنان نیز به دلیل آب‌گرفتگی پل مسدود شد و «احمد خرم» فرماندار میامی در این خصوص گفت: این محور مسیر ارتباطی مهم بین یک شهر، ۱۲ روستای میامی، راه ارتباطی با شهرهای جاجرم و گرمه در خراسان شمالی و گالیکش در استان گلستان است.

در فارس نیز مسیر روستایی سمنتوج و بلبلی در علامرودشت لامرد بر اثر بارندگی و سیلاب مسدود شد؛ رییس اداره راه و شهرسازی لامرد اعلام کرد که با کاهش حجم آب رودخانه، عملیات بازگشایی مسیر در سریع‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

سیلاب محور روستایی قزلقان بجنورد را مسدود کرد

چهارشنبه‌شب به‌دلیل وقوع سیلاب شدید، محور روستایی قزلقان در شهرستان بجنورد تا اطلاع ثانوی مسدود شد که ایجاد خطر برای تردد در این مسیر و جریان یافتن آب در بستر جاده را در پی داشت؛ سیلاب همچنین سبب رسوب گذاری و گل لای در روستای چهارخروار شد.

اکنون تردد در تمامی محورهای استان جز بجنورد - گیفان در محدوده قزلقان برقرار است.

هشدارهای هواشناسی در ۸ استان

ادارات‌کل هواشناسی در چندین استان هشدارهای زرد، نارنجی و قرمز صادر کرده‌اند:

• هشدار سطح قرمز در خوزستان، فارس (با ثبت ۹۰ میلی‌متر باران در کازرون) و هرمزگان

• هشدار نارنجی در کرمان، دریای عمان (با وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج) و یزد

• هشدار زرد در مازندران، همدان و کرمانشاه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد نیز با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی بر ضرورت آماده‌باش حداکثری دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد و همچنین مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز با اشاره به افزایش دبی خروجی سد دز از مردم خواست از توقف در حاشیه رودخانه‌ها اجتناب کنند.

«اسکندر مومنی» وزیر کشور روز سه‌شنبه – چهارم فروردین ماه- با توجه به اعلام بالاترین سطح هشدار هواشناسی برای روزهای پنجشنبه و جمعه (۶ و ۷ فروردین‌ماه) برای برخی از استان‌ها دستور آماده‌باش صادر کرد؛ بر همین اساس تداوم آبگرفتگی و سیلاب در برخی دیگر از استان‌ها طی امروز و فردا دور از انتظار نیست.


ایرنا
اخبار مرتبط
پیش‌بینی بارش‌ باران در این استان‌ها
شنبه 1405/01/08 ساعت 19:05
پیش‌بینی بارش‌ باران در این استان‌ها
بر پایه پیش‌بینی سازمان هواشناسی، تا پایان تعطیلات نوروزی در مناطق مختلف کشور به تناوب شاهد بارش باران خواهیم بود.
هشدار قرمز هواشناسی برای سه استان جنوبی صادر شد
پنج‌شنبه 1405/01/06 ساعت 08:24
هشدار قرمز هواشناسی برای سه استان جنوبی صادر شد
سازمان هواشناسی به دلیل ادامه و شدت فعالیت سامانه بارشی در استان های خوزستان، بوشهر و هرمزگان، هشدار سطح قرمز صادر کرد.
هواشناسی هشدار داد؛ وقوع بارش‌های شدید در برخی استان‌ها
سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 21:30
هواشناسی هشدار داد؛ وقوع بارش‌های شدید در برخی استان‌ها
مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با صدور هشداری، نسبت به وقوع بارش های شدید در برخی استان ها در روزهای پیش رو خبر داد.
هشدار قرمز سازمان هواشناسی برای استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان
سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 20:48
هشدار قرمز سازمان هواشناسی برای استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان
وزیر کشور در پی اعلام هشدار قرمز سازمان هواشناسی برای استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان، به استانداران مربوطه و سازمان مدیریت بحران دستور آماده‌باش صادر کرد.
نظرات

آخرین اخبار
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
حمله آمریکا به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ شنیده شدن صدای انفجارهایی در محدوده سیریک و قشم
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد
بازگشت بیش از 20 هزار حاجی به کشور تاکنون
سیتی‌بانک: احتمال افت 20 درصدی قیمت طلا در تابستان
قیمت بنزین سوپر وارداتی در بورس انرژی مشخص شد
آغاز ویژه‌برنامه «جام 26» با دکوری الهام‌گرفته از ورزشگاه آزادی
گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه عربستان و مصر درباره کاهش تنش‌ها
نورویدیو | یکشنبه شب ؛ لحظه ای که معادلات بازدارندگی عوض شد
وزیر ورزش: اگر پرچم دیگری باشد بازی را متوقف می‌کنیم+فیلم