×
سیاسی
شناسه خبر : 305046
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/05 ساعت 22:51
کشورهای همسایه خود را از تهاجم نظامی علیه ایران جدا کنند

عراقچی:

کشورهای همسایه خود را از تهاجم نظامی علیه ایران جدا کنند

وزیر خارجه با اشاره به همکاری برخی ازکشورهای همسایه با آمریکا ورژیم صهیونیستی درتجاوز نظامی علیه ایران گفت: پیام ما روشن است؛ آن‌ها حتماً باید از آمریکا فاصله بگیرند و خود را از این تهاجم علیه مردم ایران جدا کنند. این تهاجم کاملاً غیرقانونی، بی‌دلیل و غیرقابل توجیه است و هیچ مشروعیتی ندارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه پنجشنبه ۵ فروردین با حضور در شبکه خبر به مجموعه ای از پرسش‌های روز پاسخ داد.

وزیر خارجه با اشاره به اینکه تصور ما این نبود که حریم کشورهای همسایه ما مورد استفاده علیه ایران قرار گیرد، اما در عمل شاهد بودیم که این اتفاق افتاد، گفت: من نمی‌توانم بگویم که این امر بدون اطلاع یا بدون اراده آن‌ها بوده است؛ شواهدی وجود دارد که متأسفانه خلاف این را نشان می‌دهد. پایگاه‌های آمریکا در منطقه، علی‌رغم آنکه گفته بودند مورد استفاده علیه ایران قرار نخواهند گرفت، در عمل مورد استفاده قرار گرفتند. خدماتی به نیروهای آمریکایی ارائه شد؛ خارج از پایگاه‌ها نیز به آن‌ها خدمات داده شد و از فضای به‌اصطلاح آن‌ها استفاده شد. این موضوعی است که حتی خودشان نیز به انحای مختلف به آن اعتراف می‌کنند.

وی ادامه داد: برای مثال، هنگامی که اعلام شد سه فروند هواپیمای اف-۱۵ آمریکا بر فراز کویت سرنگون شده‌اند، صرف‌نظر از علت آن که ممکن است آتش اشتباهی بوده باشد، این پرسش مطرح می‌شود که این جنگنده‌ها در کویت چه می‌کردند. روشن است که مسیر آن‌ها به سمت ایران بوده است. من نمی‌خواهم وارد جزئیات بشوم، اما به نظر می‌رسد که منطقه هشدارهای ما را جدی نگرفته بود و اکنون با این وضعیت مواجه شده است.

عراقچی گفت: پیام ما روشن است؛ آن‌ها حتماً باید از آمریکا فاصله بگیرند و خود را از این تهاجم علیه مردم ایران جدا کنند. این تهاجم کاملاً غیرقانونی، بی‌دلیل و غیرقابل توجیه است و هیچ مشروعیتی ندارد. متأسفانه کشورهای منطقه، به‌ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، حتی این اقدام را محکوم نیز نکردند که امری بسیار عجیب است. از همان روز نخست، که مشخص بود در میانه مذاکرات به ما حمله شده است، انتظار می‌رفت چنین حملات بی‌دلیل و غیرقانونی دست‌کم در سطح لفظی محکوم شود، اما حتی این اقدام نیز صورت نگرفت.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: حمله رژیم صهیونیستی، موضوعی نیست که جهان اسلام بتواند آن را نادیده بگیرد، اما این کشورها متأسفانه آن را نادیده گرفتند. پیام ما این است که آن‌ها باید خود را جدا کنند و اجازه ندهند از خاک، فضا یا دریای آن‌ها علیه ما استفاده شود. در این صورت خواهند دید که ما نیز در قبال آن‌ها اقدامی نخواهیم داشت. در حال حاضر نیز ما کاری با آن‌ها نداریم؛ حملات ما متوجه کشورهای همسایه نیست. ما همچنان این کشورها را دوست خود می‌دانیم و مردم آن‌ها را برادران و خواهران خود تلقی می‌کنیم.

عراقچی گفت: در صورت وقوع حملات، اهداف ما پایگاه‌های آمریکایی، تأسیسات، منافع و مراکز تجمع نیروهای آمریکایی خواهد بود که صرفاً به پایگاه‌ها محدود نمی‌شود و شامل سایر مراکز، از جمله مراکز سوخت‌رسانی به نیروهای آمریکایی نیز می‌گردد. ما این اهداف را مورد حمله قرار می‌دهیم. همچنین، هنگامی که در جریان جنگ، آن‌ها زیرساخت‌ها را هدف قرار دادند، ما نیز به زیرساخت‌هایی حمله کردیم که سهامداران آن‌ها آمریکایی بودند یا به شرکت‌های آمریکایی تعلق داشتند.

وزیر خارجه افزود: بنابراین، ما هیچ‌گونه دشمنی با این کشورها نداریم؛ دشمنی ما با آمریکا و رژیم صهیونیستی است که در حال جنگ با ما هستند. آن‌ها نباید انتظار داشته باشند که در چنین شرایطی، که مردم ایران هدف حمله قرار می‌گیرند—و نه صرفاً نیروهای نظامی—ما سکوت کنیم. مردم عادی در حال آسیب دیدن هستند. چند روز پیش با آقای دکتر ظفرقندی دیدار داشتم؛ تا آن زمان ۵۳ بیمارستان مورد حمله قرار گرفته بودند. همچنین تعداد زیادی مدرسه هدف قرار گرفته و مراکز تاریخی آسیب دیده‌اند. مراکز مسکونی نیز که شمار آن‌ها بسیار زیاد است. طبیعی است که در چنین شرایطی، که مردم کشته می‌شوند، ما نمی‌توانیم صرفاً نظاره‌گر باشیم. هر کسی که شراکت بکند در این حمله، از نظر ما یک هدف مشروع به حساب می‌آید.


اخبار مرتبط
عراقچی: محکومیت نقض حقوق مردم ایران توسط رئیس‌جمهور آلمان قابل تحسین است
چهارشنبه 1405/01/05 ساعت 00:17
عراقچی: محکومیت نقض حقوق مردم ایران توسط رئیس‌جمهور آلمان قابل تحسین است
وزیر خارجه ایران گفت: محکومیت نقض حقوق مردم ایران توسط رئیس‌جمهور آلمان قابل تحسین است، موضعی که در میان رهبران غربی کم‌سابقه است.
ابراز تاسف عراقچی از ابزارسازی شورای امنیت برای اعمال فشار علیه ایران
دوشنبه 1405/01/03 ساعت 19:14
ابراز تاسف عراقچی از ابزارسازی شورای امنیت برای اعمال فشار علیه ایران
سید عباس عراقچی با ابراز تاسف شدید از رویکرد برخی کشورها از جمله بحرین در تبعیت از سیاست آمریکا در ابزارسازی از شورای امنیت برای اعمال فشار علیه ایران، گفت: قطعنامه مورخ 20 اسفند/11 مارس شورای امنیت در رابطه با وضعیت منطقه، وارونه‌سازی آشکار واقعیت‌ها بود چراکه به جای پاسخگو کردن متجاوزان، ایران را مورد سرزنش قرار داد.
رایزنی عراقچی و کالاس درباره تحولات جنگ متجاوزان علیه ایران
یکشنبه 1405/01/02 ساعت 14:34
رایزنی عراقچی و کالاس درباره تحولات جنگ متجاوزان علیه ایران
سیدعباس عراقچی؛ وزیر امور خارجه کشورمان و مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی تماسی تلفنی با یکدیگر رایزنی و گفت‌وگو کردند.
نظرات

آخرین اخبار
غریب آبادی: اکنون زمان پایان دادن به امنیت رژیم اشغالگر است
امیدواری گوترش به پایان درگیری ها در خاورمیانه
جزئیات تحرکات نظامی امارات در جنگ و پس از آتش‌بس با ایران
قدردانی واشنگتن از نقش اسلام‌آباد در مذاکرات با ایران
گرمای بی سابقه در مازندران رکورد زد
در پس این هیاهو؟!
شوی تبلیغاتی ترامپ با چاشنی تحریف توافق/ 12 میلیارد دلار کلید قفل مذاکرات تهران و واشنگتن
چرا ویزای تیم ملی هنوز توسط آمریکا صادر نشده است؟
6 پله صعود بانوان والیبالیست ایران در رده‌بندی جهانی
آماده باش یگان حفاظت منابع طبیعی برای مقابله با آتش سوزی
تشکیل ستاد ویژه برای آماده‌سازی تشییع میلیونی پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
جنگ علیه ایران پرده از بحران تقاضای نفت چین برداشت
حمله حزب‌الله به تجهیزات زرهی ارتش اسرائیل
ادامه بدون وقفه صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی ایران
فعال شدن پدافند در قشم
آنکارا پس از حمله به کشتی باری اش هشدار داد
بولونیا در آستانه انتخاب سرمربی جدید از ترکیه
جوزف عون در گفتگو با روبیو: آتش‌بس در لبنان اولویت است
تنها راه خروج ترامپ از جنگ چیست؟
یاسر آسانی؛ نامزد بهترین گل لیگ قهرمانان آسیا 2
لوکاشنکو: در صورت حمله به بلاروس، با سلاح هسته ای پاسخ خواهیم داد
آغاز فروش جدید سایپا بدون قرعه کشی از فردا +جزئیات
گروسی: اورانیوم ایران به قزاقستان منتقل شود
ایران ( 3)- گامبیا (1)/پیروزی ایران برابر گامبیا+ فیلم گل
حجاج ایرانی مراسم حج را با سلامت به پایان بردند
نگرانی از نفوذ آمریکا در ساختار امنیتی دولت جدید عراق
اظهارات جنجالی ترامپ علیه جو بایدن و همسرش
تشدید شکاف طبقاتی در آمریکا در پی پیامدهای اقتصادی جنگ
کارگاه ضایعات الیاف در ماهدشت طمعه حریق شد
6 کشته در تصادف زنجیره‌ای مرگبار در یکی از ایالت‌های آمریکا
طرح تل آویو برای احداث 18 شهرک جدید در کرانه باختری
خط و نشان ناتو برای مسکو/ رومانی کنسولگری روسیه را تعطیل کرد/احضار سفیر روسیه
وضعیت پایدار ذخایر استراتژیک نهاده‌های دامی
بلغارستان به آمریکا: یا ویزا را لغو کنید، یا هواپیماها بروند!
24 کشتی از تنگه هرمز گذشتند
وزیر علوم زمان برگزاری کنکور سراسری را اعلام کرد
بسته شدن مسجد ابراهیمی توسط نیروهای اشغالگر
افزایش بارندگی‌ها، سد علویان مراغه را پر کرد
پهپاد پیشرفته آمریکایی در یمن ساقط شد
بازگشت فعالیت در تونل‌های موشکی ایران
جزئیات مذاکرات نظامی لبنان فاش شد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عمان درباره همکاری در مدیریت تنگه هرمز
شهروند یونانی به اتهام همکاری با ایران بازداشت شد
قهرمانی ایران در کشتی فرنگی نوجوانان آسیا؛6 طلا کار را تمام کرد/تبریک معاون اول رئیس جمهور
سیاست جدید وزارت نیرو/ فشار تعرفه‌ها بر پرمصرف‌ها و حمایت از خوش‌مصرف‌ها
افتخار جدید سینما/ فیلم کریمی در اروپا روی پرده می‌رود
پاتک اروپا به هانتاویروس؛ دارو رسید!
طوفان در راه اصفهان؛ ماسک و ایمن سازی فراموش نشود
یک رسانه عبری: ترامپ در محاصره میان ایران و لبنان قرار گرفته است
امتناع از گفت‌وگو بزرگترین اشتباه اروپایی‌هاست