×
بین الملل
شناسه خبر : 304991
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/05 ساعت 19:34
درخواست مذاکره آمریکا،پوششی برای تدارک حمله مجدد به ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه عنوان کرد

درخواست مذاکره آمریکا،پوششی برای تدارک حمله مجدد به ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به حمله آمریکا به ایران در زمان مذاکرات غیرمستقیم، هشدار داد که درخواست‌های اخیر واشنگتن برای مذاکره با تهران ممکن است با هدف سازماندهی دوباره نیروها و آماده‌سازی برای تجاوزی جدید مطرح شده باشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری تاس، ماریا زاخارووا امروز (چهارشنبه) در نشستی خبری یادآور شد: موج کنونی تجاوز آمریکا و اسرائیل علیه ایران به طور دقیق در پس زمینه مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران آغاز شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت:‌ این واقعیت که آمریکا از مذاکرات دیپلماتیک برای سرپوش گذاشتن بر آماده‌سازی خود برای جنگ استفاده کرد، گامی از سوی واشنگتن برای بی‌اعتبار کردن آشکار دیپلماسی بود.

وی تصریح کرد:‌ اکنون مشخص است که درگیری آن‌طور که در ابتدا (توسط آمریکا و رژیم اسرائیل) برنامه‌ریزی شده بود، پیش نمی‌رود.

زاخارووا خاطرنشان کرد:‌ با توجه به این وضعیت، آخرین دور از درخواست‌های مقام‌های آمریکایی از ایران ممکن است به عنوان فرصتی برای تجدید قوای نیروهایی که به تهران حمله کردند، مورد نظر باشد.

این دیپلمات روس با بیان اینکه «وضعیت بحران، از جمله احتمال فاجعه هسته‌ای، ادامه دارد.»، در عین حال تأکید کرد: روسیه همواره از پایان سریع خشونت و آغاز گفت‌وگو با هدف «حل و فصل بلندمدت و پایدار» این مناقشه حمایت می‌کند؛ ما همچنان به این رویکرد متعهد هستیم.

فقط ایران می‌تواند مواد هسته‌ای خود را مدیریت کند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد:‌ در خصوص سرنوشت مواد هسته‌ای ذخیره‌شده ایران، نه معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و نه توافق جامع پادمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هیچ محدودیتی بر میزان مواد هسته‌ای در اختیار کشورهای غیرهسته‌ای که آنها تولید می‌کنند، به‌ویژه از طریق فرآیند تولید و غنی‌سازی، مشروط بر اینکه فعالیت‌های هسته‌ای آنها تحت کنترل آژانس باشد، اعمال نمی‌کنند.

وی افزود:‌ بنابراین، ما فقط می‌توانیم در مورد اقدامات داوطلبانه از سوی تهران صحبت کنیم که به هیچ وجه حقوق مشروع ایران تحت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) را زیر سوال نمی‌برد و تنها ایران تصمیم خواهد گرفت که چگونه از این حقوق استفاده کند.

زاخارووا تأکید کرد:‌ طبق پیمان ان‌پی‌تی، ایران می‌تواند مواد هسته‌ای خود را به طور مستقل مدیریت کند.

 تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیش از این در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی درباره مباحث مطرح شده در زمینه عقب‌نشینی آمریکا از موضع تهدیدآمیز خود علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران اظهار داشت: طی چند روز گذشته پیام‌هایی از طریق برخی کشورهای دوست مبنی بر تقاضای آمریکا برای مذاکره جهت پایان جنگ واصل شد که به نحو مقتضی و طبق مواضع اصولی کشور به آنها پاسخ داده شد.

اسماعیل بقائی افزود: در این پاسخ‌ها هشدارهای لازم درباره پیامدهای وخیم هرگونه تعرض به زیرساخت‌های حیاتی ایران داده شد و تأکید گردید هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های انرژی ایران با واکنش قاطع، فوری و مؤثر نیروهای مسلح ایران مواجه خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین هرگونه مذاکره و گفتگو با آمریکا طی ۲۴ روز گذشته جنگ تحمیلی را رد کرد و تصریح کرد که موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص تنگه هرمز و شرایط پایان جنگ تحمیلی هیچ تغییری نکرده است.


نظرات

آخرین اخبار
حکم قضایی برای تروریست‌های اتوبوس محور خاش-زاهدان؛ جزئیات حکم صادر شده
پزشکیان: زیرساخت‌های آسیب‌دیده از جنگ اخیر باید به‌سرعت احیا شوند
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛ تغییر راهبرد ایران در تنگه هرمز؛ نفت 97 دلاری شد
عملیات گسترده پلیس آلمان برای خنثی‌سازی بمب‌های دست‌ساز
طرح بزرگ بریکس؛ از ارزهای ملی تا رمز ارز بانک‌های مرکزی
توقیف 16 هزار میلیارد تومان از اموال چای دبش
ماجرای توقف پرداخت معوقات بازنشستگان چیست؟ تامین اجتماعی:واریزها همچنان ادامه دارد
راه‌اندازی شعبه اتاق بازرگانی در بندرانزلی
پیش بینی قیمت دلار فردا سه‌شنبه 17 شهریور 1405؛ احتمال ریزش تا 218 هزار تومان
اگر گروسی بی خبر است از ترامپ بپرسد!
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 16 شهریور 1405 ؛ چرا سکه 4 میلیون تومان ریزش کرد ؟
پرونده اوکراین در ایستگاه ترامپ؟!
فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمن از توان عملیاتی ایران نگران است
جدول خاموشی برق شهر کرمانشاه فردا سه شنبه17 شهریور ؛ ساعت خاموشی شهرهای کرمانشاه
قطعی برق خوزستان فردا سه‌شنبه 17 شهریور؛ برنامه خاموشی شهر اهواز
ستاد حقوق بشر: حمله آمریکا به شناورهای ایرانی نقض حقوق بین‌الملل است
چرا آژانس در میانه جنگ، بدنبال اطلاعات راهبردی ایران است؟
جدول خاموشی برق تهران برای سه‌شنبه 17 شهریور + ساعت خاموشی مناطق مختلف تهران
برنامه خاموشی آذربایجان شرقی فردا سه‌شنبه 17 شهریور ؛ ساعت خاموشی تبریز
شهادت 2 پاسدار در حمله تروریستی به منطقه کورین زاهدان
آماده‌باش امنیتی تل‌آویو همزمان با سال نوی عبری
حملات جدید انصارالله یمن به تأسیسات آرامکو
حماس: عملیات جنوب نابلس پاسخی به اقدامات اشغالگران بود
اینفوگرافی | سهمیه جدید بنزین خودروها؛ نرخ اول، دوم و سوم چقدر است؟
پزشکیان: هیچ راهی را نمی‌توان بست؛ باید از فناوری برای خدمت به مردم استفاده کرد
قطر: برای امنیت خود نمی‌توانیم تنها به آمریکا تکیه کنیم
وزیر لبنانی خواستار اقدام فوری جامعه جهانی علیه تجاوز اسرائیل شد
آسمان اندونزی بسته شد+ جزئیات حادثه
ریزش معدن آلبلاغ یک کشته و 2 مصدوم برجا گذاشت
6 کشته در ریزش مرگبار خوابگاه دانشجویان ؛ احتمال افزایش کشته شدگان
رزمایش 313 هزار نفری «جانفدایان ایران» در تهران برگزار می‌شود
جزئیات پروژه‌های جدید وزارت ارتباطات؛ از توسعه شبکه ملی اطلاعات تا هوش مصنوعی
تأکید عارف بر تربیت نخبگان از سال‌های نخست مدرسه
ادعای جدید گروسی درباره ایران؛ آژانس به اطلاعات و تأسیسات هسته‌ای دسترسی ندارد
بیمه رایگان زنان سرپرست خانوار در روستاها
هشدار وزارت بهداشت درباره افزایش بیماری‌های تنفسی
زلزله 4.4 ریشتری بانه را لرزاند
امیر حیدری: اقتدار ایران معادلات دشمن را برهم زد
چراغ سبز جزیره کوچک اقیانوس آرام به اشغالگری تل‌آویو
توقف ناگهانی طرح دفاعی اروپا؛ چرا کشورهای عضو با «گروه مشورتی کالاس» مخالفت کردند؟
هشدار نارنجی برای بارش شدید در گیلان
رکوردشکنی بورس در معاملات امروز دوشنبه 16 شهریور 1405
کشف 75 قبضه سلاح جنگی در نایین
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز 16 شهریور 1405+جدول قیمت ها
نورنما | عروسی در وسط سیلاب
قیمت دینار عراق امروز 16 شهریور 1405
سرنگونی پهپاد جاسوسی عربستان در یمن
چین و آمریکا در مسیر رقابت نسل ششم؛ پایگاه جدید آزمایش پروازی چین چه می‌گوید؟
موضوعات مهم نشست شورای حکام آژانس چیست؟
حمله با سلاح سرد به شهرک‌نشین در کرانه باختری