×
اقتصادی
شناسه خبر : 304858
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/05 ساعت 11:03
ادامه بحران انرژی در خاورمیانه؛ آزادسازی ذخایر نفتی ژاپن

ادامه بحران انرژی در خاورمیانه؛ آزادسازی ذخایر نفتی ژاپن

دولت ژاپن در مواجهه با بحران انرژی ناشی از تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاک ایران، مجبور است 85 میلیارد لیتر از ذخایر راهبردی نفت خود را آزاد کند.

نورنیوز_ گروه اقتصادی: دولت ژاپن در نظر دارد به دنبال مواجهه با بحران انرژی ناشی از تجاوز نظامی آمریکا-رژیم صهیونیستی به خاک ایران ۸۵ میلیارد لیتر از ذخایر راهبردی نفت خود را آزاد کند.

به گزارش خبرگزای کیودو، ژاپن برای کاهش تأثیر بحران انرژی ناشی از درگیری‌ها در خاورمیانه قصد دارد تا از روز پنجشنبه (فردا به وقت محلی) اقدام به آزادسازی ذخایر نفتی دولتی خود کند.

دولت ژاپن اعلام کرد که با افزایش نگرانی‌ها در مورد عرضه و افزایش قیمت نفت در بحبوحه جنگ جاری آمریکا و اسرائیل علیه ایران، عرضه نفت دولتی به میزان ۳۰ روز را آغاز خواهد کرد تا از تأثیر آن بر اقتصاد این کشور بکاهد.

وزارت صنایع ژاپن روز گذشته اعلام کرد که دولت قصد دارد در مجموع حدود ۸.۵ میلیون کیلولیتر (۸۵ میلیارد لیتر) نفت از ۱۱ پایگاه ذخیره‌سازی در سراسر کشور عرضه کند، این در حالی است که پیش از این از آزادسازی ذخایر نفتی به ارزش ۱۵ روز توسط بخش خصوصی در هفته گذشته صورت گرفت.

سانائه تاکایچی، نخست وزیر ژاپن پیشتر در اولین جلسه کابینه در زمینه اقدامات برای رسیدگی به بحران خاورمیانه گفته بود که دولت به انجام تمام تلاش‌های دیپلماتیک لازم با هماهنگی نزدیک با کشورهای مرتبط (در خاورمیانه) ادامه خواهد داد و تلاش خواهد کرد تا تاثیر این بحران بر فعالیت‌های اقتصادی را به حداقل رساند.

ژاپن تقریباً تمام نفت خام خود را از خارج از کشور تهیه می‌کند و بیش از ۹۰ درصد واردات نفت خام این کشور از خاورمیانه است.

به گزارش ایرنا، بحران انرژی در منطقه خاورمیانه که پیامد تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران بوده هرچه طولانی تر می شود، ابعاد مخرب آن بر سایر نقاط جهان نمایان تر می شود؛ به طوری که اکنون کشورهای شرق آسیا در نخستین خط این بحران قرار گرفته و کشورهایی همچون فیلیپین، کره جنوبی و ژاپن را به تکاپو وا داشته است.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر هشدار داده بود که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


اخبار مرتبط
ذخایر نفت جهان تا چه زمانی دوام می‌آورند؟
دوشنبه 1405/02/28 ساعت 17:39
ذخایر نفت جهان تا چه زمانی دوام می‌آورند؟
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی، با اشاره به اختلال در کشتیرانی از تنگه هرمز پس از جنگ ایران، اعلام کرد ذخایر تجاری نفت جهان به‌سرعت در حال کاهش است و تنها برای چند هفته دیگر پاسخ‌گو خواهد بود.
ذخایر استراتژیک نفت به پایین‌ترین سطح در دو سال اخیر رسید
چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 23:03
بحران انرژی در دولت ترامپ؛
ذخایر استراتژیک نفت به پایین‌ترین سطح در دو سال اخیر رسید
سی‌ان‌ان گزارش داد همزمان با تنش‌ها در تنگه هرمز و افزایش فشار بر بازار انرژی، ذخایر نفت استراتژیک آمریکا بیشترین افت هفتگی خود از دهه 1980 را تجربه کرده و نگرانی‌ها درباره افزایش قیمت سوخت در این کشور شدت گرفته است.
کاهش موجودی جهانی نفت به 101 روز تقاضا
پنج‌شنبه 1405/02/17 ساعت 10:32
کاهش موجودی جهانی نفت به 101 روز تقاضا
تحلیلگران گلدمن ساکس اعلام کردند ذخایر جهانی نفت به حدود 101 روز تقاضای مورد انتظار رسیده و به پایین‌ترین سطح نزدیک به هشت سال گذشته نزدیک شده است؛ روندی که به گفته آنان، با کاهش سریع بافرهای عرضه و افت ذخایر سوخت، نگرانی‌هایی درباره بازار ایجاد کرده است.
سفیر ایران: جامعه جهانی باید توقف دائمی تجاوز نظامی علیه ایران را تضمین کند
پنج‌شنبه 1405/01/06 ساعت 21:15
سفیر ایران: جامعه جهانی باید توقف دائمی تجاوز نظامی علیه ایران را تضمین کند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن اظهار داشت: ملت شریف ایران با قدرت و افتخار به دفاع از خود ادامه خواهد داد، مسئولیت جامعه جهانی است که توقف دائمی و تضمین‌شده این تجاوز نظامی غیرقانونی را تضمین کند.
تشکیل ستاد اضطراری در سئول برای مقابله با بحران انرژی خاورمیانه
چهارشنبه 1405/01/05 ساعت 12:17
تشکیل ستاد اضطراری در سئول برای مقابله با بحران انرژی خاورمیانه
دولت سئول که روز گذشته جلسه اضطراری امنیتی برای مقابله با بحران انرژی در خاورمیانه برگزار کرده بود، اکنون از تشکیل دو ستاد اقتصادی اضطراری خبر داده است. این ستادها در محل اقامت رئیس‌جمهور و دفتر نخست‌وزیر کره جنوبی برای مواجهه با بحران اقتصادی ناشی از وضعیت موجود در خاورمیانه تشکیل می‌شوند.
تجمع حمایت‌آمیز مردم توکیو و ایرانیان مقیم ژاپن از ایران
دوشنبه 1405/01/03 ساعت 12:45
تجمع حمایت‌آمیز مردم توکیو و ایرانیان مقیم ژاپن از ایران
ژاپنی‌ها و ایرانیان مقیم ژاپن برای حمایت از مردم ایران در توکیو تجمعی برگزار و تجاوزهای اخیر آمریکا و اسرائیل را محکوم کردند.
نظرات

آخرین اخبار
پایان آیین تشییع باشکوه در کربلا و نجف؛ مشهد چشم‌انتظار انتقال پیکر «رهبر شهید»
بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چقدر افزایش یافت؟
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب پنجشنبه 18 تیر
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب پنجشنبه 18 تیر
پاداش 3 میلیونی برای معرفی ماینرهای غیرمجاز
بدرقه خورشید
تردد قطارهای مسیر تهران-مشهد متوقف شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 +جدول
حضور 4700 مهمان خارجی از 27 کشور در مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از مردم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 18 تیر 1405+ جدول
مجوز استفاده از هوش مصنوعی در امتحانات دانشگاه آزاد صادر شد
ترامپ مدعی پیروزی شد: به نسبت 20 به 1 ضربه زدیم
بقائی: اروپا در قبال مشارکت در تجاوز علیه ایران پاسخگو باشد
دبیرکل سازمان ملل: ایران و آمریکا خویشتنداری کنند
تجاوز مجدد آمریکا به مناطق جنوبی کشور؛ پاسخ کوبنده ایران در موج دوم حملات موشکی و پهپادی
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن
چین: تشدید تنش در غرب آسیا به نفع هیچ‌کس نیست
نوراینفو | چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
نخست‌وزیر انگلیس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
ترامپ: جنگ با ایران دوباره آغاز نخواهد شد
واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست
خرس قهوه‌ای نجات‌یافته در مازندران تلف شد
وزیر خارجه انگلیس خواستار تداوم آتش‌بس و مذاکرات شد