×
بین الملل
شناسه خبر : 304788
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/05 ساعت 03:40
افشاگری مقام سابق آمریکایی درباره تیم مذاکره کننده ترامپ قبل از حمله به ایران

افشاگری مقام سابق آمریکایی درباره تیم مذاکره کننده ترامپ قبل از حمله به ایران

«جیک سالیوان» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا افشا کرد که تنها چند روز قبل از شروع بمباران ایران توسط ایالات متحده و اسرائیل ، تهران یک پیشنهاد صلح گسترده را در ژنو روی میز گذاشت اما مذاکره‌کنندگان آمریکایی آن را نفهمیدند و نادیده گرفتند.

نورنیوز-گروه بین الملل: جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگویی، ضعف و توانمندی تیم هسته ای دونالد ترامپ شامل استیو ویتکاف فرستاده ویژه کاخ سفید و جرد کوشنر داماد و مشاور ویژه ترامپ را در مذاکره با جمهوری اسلامی ایران را برملا کرد.

سالیوان فاش کرد: «چند روز قبل از اینکه بمباران ایران را شروع کنیم، ایرانی‌ها پیشنهادی را در ژنو روی میز گذاشتند... برداشت من این است که مذاکره‌کنندگان ما به سادگی نفهمیدند چه چیزی به آنها پیشنهاد می‌شود، آن را نادیده گرفتند و تصمیم گرفتند که حمله را آغاز کنند.»

این مقام سابق ارشد دولت دموکرات جو بایدن درباره ایران و توانمندی هسته ای آن که تاکنون دوبار از سوی آمریکا و اسرائیل مورد حمله قرار گرفته و ترامپ مدعی نابودی آن است، گفت: « شما می‌توانید به برنامه هسته‌ای ایران حمله کنید. اما در نهایت، آنها هنوز ذخایر اورانیوم غنی‌شده دارند. آنها هنوز سانتریفیوژهایی در تاسیسات مختلف دارند و آنها هنوز دانشمندانی دارند که می‌دانند چگونه همه اینها را کنار هم بگذارند.»

سالیوان تاکید کرد: «وقتی صحبت از ایران می‌شود، آنچه اسرائیل تحت دولت فعلی (بنیامین نتانیاهو) می‌خواهد انجام دهد، در اصل، درهم شکستن ایران و ایجاد هرج‌ومرج است. از دید آن‌ها، یک ایران تضعیف‌شده، تهدید کمتری برای اسرائیل محسوب می‌شود.»

مشاور سابق امنیت ملی دولت آمریکا تصریح کرد: اما « ایالات متحده نمی‌تواند به این شکل فکر کند. زیرا ایران درهم شکسته به معنای اقتصاد جهانی درهم شکسته است، چرا که این کشور همچنان تنگه هرمز را تهدید می‌کند. این به معنای جریان بالقوه پناهندگان است، همان‌طور که پس از جنگ سوریه به اروپا دیدیم و و پیامدهای بسیاری دیگر نیز دارد.»

مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن تصریح کرد: «بنابراین من معتقدم که وقتی صحبت از این جنگ در ایران می‌شود، بین اهداف نهایی اسرائیل و اهداف نهایی ایالات متحده اختلاف واقعی وجود دارد.»

وی اضافه کرد که اگر به نحوه صحبت مقامات دولت ترامپ که در این موضوع دخیل بودند درباره پیشنهاد ایران گوش بدهید، یک ناهماهنگی و شکاف آشکار بین آنچه آن‌ها می‌گفتند و آنچه میانجی‌ها، یعنی عمانی‌ها اعلام کردند، دیده می‌شود.

دونالد ترامپ در پی محاسبات اشتباه درباره پیامدهای تجاوز مشترک با اسرائیل به ایران و نیز تاثیر آن بر تنگه هرمز، که جهان با تبعات آن دست به گریبان شده، بجای پایان جنگ، رو به تهدید به حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران آورد که با واکنش های جهانی عقب نشینی کرد.

رئیس جمهوری آمریکا پس از عقب نشینی و طرح ادعای تعویق حمله به تاسیسات انرژی ایران، همچنین مدعی شد که با یک شخصیت در ایران درباره پایان جنگ گفت وگو می کند.

ترامپ روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت که «استیو ویتکاف» و «جرد کوشنر» در مذاکرات شرکت داشته‌اند، اما نام فردی را که از طرف ایران با او در ارتباط بوده، مطرح نکرد.


نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی قیمت خودرو در تیر 1405؛ زمان خرید فرا رسیده یا باید صبر کرد؟
چرا معاون رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین لحظه راهی سوئیس نشد؟
تصمیم شوکه‌کننده دولت هند؛ چرا تلگرام فیلتر شد؟
احتمال بازنگری بن خواربار، حق تاهل و حق مسکن کارگران
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟از کمین مرگبار مقاومت تا حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی
آینده توافق و سئوال مهمی که آمریکا باید به آن پاسخ بدهد
قدرت ایران در مقابله با اسرائیل نباید دست‌کم گرفته شود
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
واکنش رهبر اکثریت سنا به توافق ایران
گزارش جدید از منابع آلودگی هوای تهران منتشر شد
جزئیات شهادت مأمور انتظامی در خاش
چند احتمال درباره دلایل لغو مذاکرات سوئیس
سرنوشت تلخ نوجوان 15 ساله در نزاع خیابانی
هشدار تند معاون رئیس‌جمهور آمریکا به نتانیاهو
هشدار نسبت به کاهش شدید سرانه آب تجدیدپذیر در ایران
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 29 خرداد+ وضعیت استان ها
تصاویر جنجالی مهاجم تیم ملی تکذیب شد
درخواست جدید پنتاگون از کنگره برای تأمین هزینه‌های جنگ
جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت
خبر خوش برای بازنشستگان ؛ اعلام زمان واریز حقوق خرداد
عاشورا؛ مکتب انسان مسئول
برگزاری آزمون سمپاد در 418 شهرستان کشور ؛ سوالات آزمون چه بود؟
شرط لبنان برای اجرای آتش بس با رژیم صهیونیستی
اظهارنظر جنجالی ترامپ در مراسم اعطای مدال افتخار
جنایت جدید اسرائیل در نبطیه؛ نقض آشکار توافق آتش‌بس و پاسخ کوبنده مقاومت
تأکید شورای عالی امنیت ملی بر استیفای حقوق ملت و خونخواهی «رهبر شهید» در مسیر مذاکرات
شب تلخ آسیایی‌ها در جام جهانی؛ صعود مکزیک و تحقیر سنگین قطر
قالیباف در پاسخ به پیام رهبر انقلاب: تضمین اجرای تفاهم، جان ماست
استقبال مصر از تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
روایت آسوشیتدپرس از نامه الحاقی ایران و آژانس برای انجام یک ماموریت
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ شنبه 30 خرداد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 29 خرداد
نخبگان در آستانه سربازی بخوانند+جزئیات
تشخیص افسردگی کودکان از چشم آنها
انتقال جدید لژیونر ایرانی به اروپا
کدام شیر برای استخوان‌ها بهتر است؟
کلاژن؛ «معجزه جوانی» یا محصولی تحت تأثیر تبلیغات؟
بینی الکترونیکی مواد غذایی فاسد را تشخیص می دهد
پیام رهبری،مسئولیت اجزای مؤثر در فرآیند مذاکره را تبیین کرد
عزاداری شب چهارم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
عاشورا، جدال جاودان حقیقت با قدرت
اولیسه در مسیر زیدان و پلاتینی
توافق ایران و آمریکا امتیازات گسترده ای به تهران می دهد
توافق صلح در ایران، روز شکرگزاری در پاکستان
لغو سفر هیات ایرانی به ژنو به دلیل تداوم حملات به لبنان
وزیر امور خارجه: هدایت‌های دلسوزانه رهبر انقلاب، پشتوانه‌ صیانت از عزت ملی است
نمایش درخشان وفایی؛ صعود مقتدرانه به ووهان چین
رامین رضاییان خلاق‌ترین‌ بازیکن جام جهانی شد
بازتاب گسترده تفاهم‌نامه ایران و آمریکا/ رسانه ها، افراد و محافل سیاسی چه گفتند؟
سطح هشدار مسافرت به ایران کاهش می یابد