×
سیاسی
شناسه خبر : 304703
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 17:42
روایت هدایت‌شده جنگ و فریبی که با نقاب واقعیت عرضه می شود

نورنیوز بررسی می‌کند؛

روایت هدایت‌شده جنگ و فریبی که با نقاب واقعیت عرضه می شود

رژیم صهیونیستی با سانسور گسترده خبرنگاران و شهروندان، انتشار تصاویر واقعی مناطق آسیب‌دیده را ممنوع کرده و با انتشار گزینشی و هدفمند، ایران را متهم به هدف قرار دادن غیرنظامیان می‌کند، در حالی که عملیات‌های ایران دقیق و مبتنی بر اطلاعات مستند انجام می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: یکی از مهم‌ترین ابزارهای رژیم صهیونیستی برای کنترل روایت جنگ، سانسور کامل خبرنگاران و شهروندان محلی است. تمامی خبرنگاران خارجی که در سرزمین‌های اشغالی حضور دارند، گزارش داده‌اند که اجازه انتشار تصاویر و اخبار درباره نقاطی که هدف حملات ایران قرار گرفته‌اند را ندارند. پس از هر موج حمله موشکی یا پهپادی، مناطق آسیب‌دیده به سرعت مسدود می‌شوند و اجازه  انتشارهیچ‌گونه تصویر یا گزارش میدانی داده نمی‌شود. این محدودیت گسترده، مانع از ایجاد تصویر واقعی از خسارات و تأثیرات جنگ شده و مخاطب بین‌المللی تنها با روایت هدایت‌شده مواجه می‌شود.

محدودیت شدید انتشار تصاویر مناطق آسیب‌دیده

رژیم صهیونیستی همچنین با بازداشت ده‌ها شهروند که اقدام به ضبط و انتشار تصاویر با تلفن همراه کرده‌اند، نشان داده است که کنترل اطلاعات را جدی می‌گیرد. بازداشت این افراد و اعلام اینکه مطابق قوانین جنگی با آنها برخورد خواهد شد، یک پیام آشکار برای بازدارندگی انتشار واقعیات است. علاوه بر این، هیچ‌گونه تصویری از اعتراضات مردم نسبت به آغاز و ادامه جنگ منتشر نمی‌شود و سانسور بی‌سابقه‌ای بر زندگی روزمره مردم حاکم است. در مقابل، ایران رسانه‌های خارجی را قادر به مستندسازی آسیب‌ها و گزارش می‌کند و محدودیتی مشابه اعمال نشده است. این تضاد نشان می‌دهد که محدودیت‌ها در سرزمین‌های اشغالی نه امنیتی، بلکه کاملاً جهت‌دار و سیاسی است.

انتشار گزینشی تصاویر برای پروپاگاندا

رژیم صهیونیستی روزانه تصاویر گزینشی از مناطقی که به ظاهر مسکونی هستند و بر اثر حملات ایران آسیب دیده‌اند منتشر می‌کند. این اقدام هدفمند به مخاطب بین‌المللی القا می‌کند که ایران حملات بی‌هدف و علیه غیرنظامیان انجام می‌دهد. در حالی که اگر این ادعا صحیح بود، باید مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز خدماتی نیز هدف قرار می‌گرفتند و تصاویر آن منتشر می‌شد. با وجود اینکه ده‌ها مرکز مشابه در ایران هدف قرار گرفته و تعداد زیادی شهید و مجروح برجای گذاشته‌اند، هیچ تصویری مشابه از سرزمین‌های اشغالی منتشر نشده است.
علاوه بر این، مکان‌هایی که رژیم به عنوان مناطق مسکونی منتشر می‌کند، اغلب محل اختفای مقامات و فرماندهان نظامی و امنیتی است و ایران با اطلاعات مخبران محلی و نفوذ له سامانه‌های اطلاعاتی این نقاط را با استفاده از موشکها و پهپادهای نقطه زن هدف‌گیری می‌کند. رژیم به هیچ عنوان اجازه تصویربرداری دقیق از این مراکز را نمی‌دهد و اسامی کشته‌شدگان را اعلام نمی‌کند. بنابراین، انتشار تصاویر هدفمند و محدود، صرفاً برای متهم کردن ایران به هدف قرار دادن مناطق مسکونی انجام می‌شود و هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد.

عملیات دقیق ایران با اطلاعات محرمانه

رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که سیستم امنیتی پیچیده‌ای برای جلوگیری از نشت اطلاعات ایجاد کرده است، اما ایران با نفوذ به سامانه‌های اطلاعاتی و جذب نیروهای مخبر توانسته به اطلاعات حیاتی دست پیدا کند. این اطلاعات به ایران امکان می‌دهد تا عملیات‌های دقیق و هدفمند را برنامه‌ریزی و اجرا کند. حتی تلاش‌های رژیم برای بازداشت عناصر مرتبط با ایران و ایجاد بازدارندگی نتوانسته مانع ادامه این دسترسی شود.
نکته آن که رژیم برای ایجاد بازدارندگی و ایجاد هراس برای عدم همکاری نیروهای مخبر با سازمان‌های اطلاعاتی ایران، هرچند وقت یک بار از دست گیری عناصر مرتبط با ایران که اطلاعات مراکز خاص را به جمهوری اسلامی منتقل کرده اند خبر می دهد.
این امر نشان می‌دهد که ایران در نفوذ به مراکز حساس رژیم صهیونیستی و جذب عناصر همکار موفق عمل کرده و ضربات موثر ایران در عملیات‌های موشکی و پهپادی نه بر اساس حملات بی‌هدف، بلکه بر پایه اطلاعات دقیق، برنامه‌ریزی و شناسایی محل‌های واقعی هدف انجام شده است.
در مجموع، سیاست اطلاع‌رسانی و سانسور تصویری رژیم صهیونیستی نشان‌دهنده تحریف کامل واقعیت است. کنترل خبرنگاران، بازداشت شهروندان، انتشار گزینشی تصاویر و عدم شفافیت درباره کشته‌شدگان و مراکز هدف‌گیری‌شده، تصویری نادرست و جهت‌دار ارائه می‌دهد. در مقابل، ایران با امکان دسترسی رسانه‌ها به واقعیت‌ها و شفاف‌سازی، راهبردی متفاوت را پیش گرفته است. مخاطبان بین‌المللی باید با نگاه انتقادی به این روایت هدایت‌شده، واقعیت‌های میدانی را تحلیل کنند و تفاوت میان سانسور و شفافیت را درک نمایند.


نظرات

آخرین اخبار
انتقال انرژی خورشیدی از فضا؛ موفقیت جدید محققان چینی
قلعه‌نویی: همه فرصت‌ها را از ما گرفتند، اما تسلیم نمی‌شویم
فستینگ چطور به سلامت لثه ها کمک می کند؟
چرا زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند؟
نقش کلیدی ویتامین C در حفظ سلامت مغز
لوپوس چیست و چگونه می‌توان آن را زودتر تشخیص داد؟
مصرف قند با بی‌خوابی چه رابطه ای دارد؟
پشت پرده خطرناک آمپول‌های لاغری
چرا همیشه «آخر ماه» پول کم می‌آوریم؟
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی