×
اجتماعی
شناسه خبر : 304661
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 14:54
تاب‌آوری؛ مهارت کلیدی برای ادامه زندگی در شرایط بحرانی

تاب‌آوری؛ مهارت کلیدی برای ادامه زندگی در شرایط بحرانی

استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت تاب‌آوری توانایی سازگاری با شرایط دشوار مانند جنگ است و به معنای نادیده گرفتن مشکلات نیست، بلکه یافتن راهی برای ادامه زندگی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر لیلا قهرمانی افزود: جنگ یکی از دشوارترین شرایطی است که می‌تواند زندگی انسان را تحت تأثیر قرار دهد و احساساتی مانند ترس، نگرانی، خشم یا غم در چنین شرایطی طبیعی است. با وجود این فشارها، بسیاری از افراد توانایی سازگاری با شرایط سخت و ادامه زندگی را دارند که به این توانایی «تاب‌آوری» گفته می‌شود. البته تاب‌آوری به معنای بی‌احساس بودن یا نادیده گرفتن مشکلات نیست، بلکه توانایی کنار آمدن با فشارهای شدید، حفظ امید و پیدا کردن راه‌هایی برای ادامه زندگی در شرایط دشوار است.

به گفته وی، مطالعات علمی نشان می دهند که تاب‌آوری مهارتی است که می‌توان آن را تقویت کرد و راهکارهای مختلفی برای افزایش آن وجود دارد. حفظ ارتباط با دیگران یکی از مهم‌ترین عوامل تقویت تاب‌آوری است، حمایت خانواده، دوستان و همسایگان می‌تواند نقش مهمی در کاهش فشار روانی داشته باشد و صحبت کردن درباره نگرانی‌ها احساس تنهایی را کمتر می‌کند.

قهرمانی تاکید کرد: در شرایط جنگ بسیاری از اتفاقات خارج از کنترل ما هستند، اما توجه به کارهایی مانند مراقبت از خانواده، حفظ بهداشت و برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های روزانه می‌تواند احساس کنترل و آرامش بیشتری ایجاد کند. دنبال کردن مداوم اخبار جنگ ممکن است اضطراب را افزایش دهد؛ بنابراین بهتر است اخبار در زمان‌های مشخص و از منابع معتبر دنبال شود و از انتشار یا باور شایعات خودداری شود.

وی افزود: خواب کافی، تغذیه مناسب و انجام فعالیت‌های بدنی ساده مانند حرکات کششی می‌تواند به کاهش استرس و افزایش توان بدن برای مقابله با فشارهای روانی کمک کند. همچنین حفظ امید و معنا در زندگی نیز یکی از پایه‌های تاب‌آوری می باشد؛ فعالیت‌های معنوی، کمک به دیگران یا تمرکز بر ارزش‌های شخصی می‌تواند به افراد کمک کند در شرایط سخت احساس هدفمندی داشته باشند.

استاد گروه ارتقاء سلامت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز  اظهارکرد: کودکان ممکن است در شرایط جنگ دچار ترس و سردرگمی شوند، بنابراین صحبت با آن‌ها به زبان ساده، ایجاد احساس امنیت و حفظ برخی برنامه‌های روزمره می‌تواند به تقویت تاب‌آوری آن‌ها کمک کند.

به گفته وی، واکنش افراد به شرایط جنگ متفاوت است و احساس اضطراب یا ناراحتی در چنین موقعیت‌هایی طبیعی است. با این حال، اگر این احساسات شدید یا طولانی‌مدت شوند، دریافت کمک از متخصصان سلامت روان می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. تاب‌آوری به معنای تنها ماندن با مشکلات نیست، بلکه استفاده از توانایی‌های فردی و حمایت دیگران برای عبور از شرایط دشوار است.


نظرات

آخرین اخبار
سرقت 50 میلیاردی با یک کلید کپی
نبرد استقلال برای انتخاب میزبان آسیایی؛ عراق یا عمان؟
پس لرزه های جنگ آمریکا علیه ایران بر اقتصاد آسیا
دولت عراق: هیچ پایگاه نظامی خارجی در کشور وجود ندارد
مسی صدرنشین برترین پاسورهای تاریخ جام جهانی
مدیران اجرائی! «اجرا» را مطالعه کنید
جزییات استعلام غیرحضوری ممنوع‌الخروجی‌های قوه قضائیه
مرگ پدرخوانده ترامپ
مرگ لیندسی گراهام؛ پایان نقش «پدرخوانده ترامپ» در سیاست ضدایرانی آمریکا
پیش بینی قیمت طلای جهانی / فرار سرمایه‌گذاران طلا از آتش جنگ در خاورمیانه
وزیر آموزش و پرورش: حضور مردم در بدرقه رهبر شهید باید در کتاب‌های درسی ثبت شود
چرا باغ‌وحش بابلسر پلمب شد؟
حمله دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی به جنوب کرمان
بوستان جنگلی سرخه‌حصار دوباره به روی مردم باز شد
پشت پرده کمبود شربت تریاک؛ آیا این دارو از چرخه درمان اعتیاد حذف می‌شود؟
یزد رکورددار گرمای تابستان و پیشتاز بارش‌های فصلی
3 زخمی در قطر بر اثر اصابت ترکش عملیات رهگیری موشک‌ها
امیر سابق قطر در 74 سالگی درگذشت
آخرین جزئیات حملات هوایی به شهرهای خوزستان
اصابت پهپاد دشمن آمریکایی - صهیونیستی به اطراف یاسوج
رایزنی مصر با ترکیه و امارات درباره ایران و آمریکا
تأکید ایران و پاکستان بر گفت‌وگو و خویشتنداری در منطقه
انصارالله: خط هوایی تهران و صنعا فعال است
هشدار هواشناسی؛ توفان شن، سیل و گرمای 50 درجه در راه است
درخشش ایران در المپیاد جهانی فیزیک 2026
مأموریت سخت پیاتزا در هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال 2026
روسیه شروط ازسرگیری مذاکرات با ناتو را مطرح کرد
قدرت ژئوپلتیک؛ پشتوانه مذاکره
لباسی که از هوا آب آشامیدنی تولید می‌کند؛ فناوری شگفت‌انگیز دانشمندان
تشییعی به پهنای تاریخ
فعالیت مجدد فرودگاه سیرجان پس از 4 ماه توقف
آغاز امتحانات نهایی یازدهم و دوازدهم از امروز
پاسخ کوبنده ایران به سومین تجاوز آمریکا؛ سپاه مراکز نظامی دشمن را در منطقه هدف قرار داد
تصادف چهار خودرو در کرج یک کشته و 7 مصدوم برجا گذاشت
شاهکار بلینگام؛ رئال مادرید رکورد 72 ساله جام جهانی را شکست!
قیمت گوشت قرمز امروز 21 تیر 1405 + جدول
توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر وزیر امور خارجه به عمان در روز شنبه
ترافیک سنگین صبحگاهی در 3 مسیر ورودی تهران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 21 تیر 1405+ جدول
پناهگاه‌های تهران کجاست؟ شورای شهر از شناسایی 335 فضای امن خبر داد
مدار دیپلماسی | ترامپ تفاهم را پاره کرد، آیا دیپلماسی به پایان رسیده است؟
کارشناس آمریکایی: ایران در کنترل تنگه هرمز موفق عمل کرده است
قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه تمام شد
عاشورا؛ تجلی عشق الهی
چرایی اصرار امارات بر ماجراجویی‌های بحران‌ساز
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی ارشد 1405 از فردا منتشر می‌شود
انتقاد کره شمالی از اقدامات ناتو در اروپا و آسیا - اقیانوسیه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 21 تیر 1405 + وضعیت استانها
آرژانتین3-1سوئیس ؛ آلبی سلسته با نبوغ آلوارز و مارتینز به نیمه نهایی رفت
اشعه UV و تهدید سلامت چشم؛ آب مروارید در کمین است