×
اجتماعی
شناسه خبر : 304604
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 08:48
شناسایی 495 بیماری نادر در ایران

شناسایی 495 بیماری نادر در ایران

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران از شناسایی 495 نوع بیماری نادر در کشور خبر داد و گفت پیشرفت‌های پزشکی موجب بهبود روند تشخیص و درمان این بیماران نسبت به گذشته شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر حمیدرضا ادراکی در گفت‌وگویی اظهار کرد: بیماری نادر به بیماری گفته می‌شود که پنج نفر از هر ده‌هزار نفر به آن بیماری مبتلا باشند. متاسفانه، بیماری نادر مخصوص یک ارگان نیست؛ به طور مثال، فردی که به عفونت ریوی مبتلا است؛ بیماری محدود به ریه می‌شود. بیماری نادر، سندرومی از درگیری‌های متعدد در قسمت‌های مختلف بدن است و به یک ارگان محدود نمی‌شود. 

این پزشک درباره میزان درگیری بیماری نادر گفت: به طور مثال، «نوروفیبروماتوز» که یک بیماری نادر به حساب می‌آید، پوست، مغز، چشم و گوش را درگیر می‌کند. هنگامی که یک بیماری وسیع است؛ هزینه‌های آن افزایش می‌یابد. بنابراین، میزان مشکلات خانواده و مشکلات نظام سلامت افزایش می‌یابد. 

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران ادامه داد: هنگامی که سطح بیماری وسیع است، اقتصاد سلامت کشور می‌بایست قدرت مانور برای مدیریت این بیماری‌ها را داشته باشد. اگر حمایت‌های دولتی و بیمه‌ای برقرار نباشد، فشار زیادی بر خانواده‌ها وارد می‌شود. به طور معمول، سبد خانوار توانایی تامین هزینه‌های بیماری نادر را ندارد. 

او درباره سند ملی بیماری‌های نادر ایران توضیح داد: برمبنای هزینه‌های بیماری‌های نادر، بنیاد بیماری‌های نادر ایران با همکاری دانشگاه‌های علوم‌پزشکی نسبت به تهیه این سند اقدام کرد. سند را به دولت و مجلس شورای اسلامی تقدیم کردیم و این سند به تصویب رسید.

ادراکی ادامه داد: این سند به تمام مجاری مربوطه در راستای تامین دارو، خدمات و تجهیزات بیماری‌های نادر ابلاغ شد. سازمان بیمه سلامت به عنوان بیمه عامل در راستای پیگیری بیماران، حمایت‌های کامل از این بیماران را به شکل بیمه پایه و تکمیلی ارائه می‌دهد. 

او با بیان اینکه کمیسیون‌های بیماری‌های نادر در بنیاد تشکیل می‌شود، گفت: تعداد زیادی از بیماران در هر کمیسیون شناسایی می‌شوند؛ تنوع بیماری در کشور ما نسبت به سایر کشورها بیشتر است. شیوع برخی بیماری‌ها نادر در کشور ما زیاد است؛ البته عکس این موضوع نیز وجود دارد. 

این پزشک با بیان اینکه شناسایی حدود ۵۰۰ بیماری نادر در کشور بسیار حائز اهمیت است، توضیح داد: در گذشته، بیماران نادر در یک محیط ایزوله قرار می‌گرفتند و طرد می‌شدند. این در حالی است که ۵۰۰ بیماری نادر را شناسایی کرده‌ایم و علت ابتلای بیماران را می‌دانیم. نکته مهم و اساسی این است درباره درمان بیماران نادر آگاهی و اطلاعات وجود دارد و می دانیم یک بیمار نادر می‌بایست چه دارویی مصرف کند و در روند درمان به چه خدمات توانبخشی نیاز دارد.

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران گفت: در گذشته، در مواجهه با بیماران نادر گفته می‌شد که به یک بیماری مادرزادی مبتلا هستند اما این روزها شرایط تغییر کرده و برای درمان مراجعه می‌کنند. 

او درباره رسیدگی به بیماران نادر گفت: بیماران نادر، تنها نیستند و مانند گذشته طرد نمی‌شوند. پزشکی به سرعت در حال پیشرفت است؛ خوشبختانه، بسیاری از مسائل مزمن بیماران نادر را به حداقل رسانده‌ایم. بیماران نادر می‌بایست امیدوار باشند؛ چرا که بسیاری از دردهای آنها کاهش یافته و زندگی بهتری دارند.


نظرات

آخرین اخبار
هرگونه حمله به زیرساخت‌های ایران با پاسخ فلج‌کننده روبه‌رو می‌شود
ساخت بیش از هزار نیروگاه تولید پراکنده و خورشیدی در سراسر کشور
افزایش نارضایتی سربازان آمریکایی از جنگ برای اسرائیل
اختلال در بازار نفت، جریان بنزین اروپا را به آسیا کشاند
قیمت طلای جهانی برای دهمین روز متوالی کاهش یافت
ترافیک روان در محورهای شمالی کشور
رسانه‌های عبری: حمله موشکی ایران جلسه کنست را متوقف کرد
قهرمان وزنه‌برداری جهان حمله به ایران را گناه نابخشودنی خواند
انگلیس استفاده از پایگاه‌هایش برای حمله به تأسیسات انرژی ایران را رد کرد
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
هشدار سفیر آمریکا به اتحادیه اروپا درباره تعرفه‌های بیشتر
اختلال در تنگه هرمز عرضه گاز مایع جهان را کاهش داد
نامه رییس هلال احمر به مدیرکل سازمان بهداشت جهانی
تجمع در محل‌های بمباران‌شده عملیات امداد را مختل می‌کند
ناتوانی پدافند هوایی اسرائیل در برابر موشک‌های ایران به اذعان رسانه‌های عبری
شناسایی 495 بیماری نادر در ایران
پخش 13 فیلم سینمایی از شبکه‌های سیما در چهارمین روز سال
قیمت نفت دوباره رشد کرد / بمباران خبری مذاکرات آمریکا با ایران جواب نداد
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 4 فروردین ؛ کاهش قیمت اونس طلا با تکذیب مذاکرات
آمار مجروحان اسرائیلی از 5 هزار نفر فراتر رفت
حزب‌الله خود را برای جنگ فرسایشی با اسرائیل آماده کرده است
وزیر جنگ سابق آمریکا : بازگشایی تنگه هرمز با قدرت نظامی دشوار است
فروش مسکن در دوبی 25 درصد کاهش یافت؛ رکود در بخش املاک خلیج فارس
آغاز موج بارانی 78 عملیات وعده صادق 4، بزرگترین موج حمله موشکی ایران به اسرائیل
مارک‌وین مولین وزیر امنیت داخلی آمریکا شد
گفتگوی وزرای خارجه ترکیه و آلمان درباره پایان جنگ در ایران
انفجار در پالایشگاه نفت تگزاس؛ دود غلیظ آسمان را فرا گرفت
رئیس هلال احمر ایران خواستار حمایت صلیب سرخ از غیرنظامیان در پی حملات شد
بحران سوخت در اروپا؛ اسلوونی جیره‌بندی بنزین و گازوئیل را آغاز کرد
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی به زیر ساخت ها و مناطق مسکونی ایران
وزیر دارایی اسرائیل خواستار الحاق جنوب لبنان تا رود لیتانی شد
اعتراف اسرائیل: فشارهای اقتصادی ترامپ را به تسلیم واداشته است
کارنامه خونین «کمک‌های» ترامپ/ 208 شهید و 1533 مصدوم زیر 18 سال
رهبر دموکرات‌های سنای آمریکا: ترامپ عامل گرانی بنزین در آمریکاست
بازگشایی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از 5 فروردین
اگر قرار است هرشب شاهد له و لورده شدن اسراییل باشیم، حاضرم برای بنزین بیشتر پول دهم
اعتراف افسر اطلاعاتی آمریکا؛ ایران باهوش و تسلیم‌ناپذیر، ترامپ مجنون و دیوانه!
قطر ایرویز برخی از هواپیماهای خود را موقتا به اسپانیا فرستاد
واکنش میرشایمر به تهدیدهای پوچ کشورهای حاشیه خلیج فارس
مقامات باید آنچه در دیمونا و عراد رخ داد را برای مردم توضیح دهند
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص): عقب‌نشینی‌های دشمن ادامه خواهد داشت
معاریو: ایران تسلیم نمی‌شود
سناتور آمریکایی: مردم آمریکا هستند که هزینه جنگ با ایران را می‌پردازد
ولی نصر: ایران برای جنگی طولانی‌تر از آنچه آمریکا و اسرائیل تصور می‌کردند، آماده است
نیکو لانگه: تهدیدات ترامپ دستورالعملی برای یک شکست بزرگ است
انفجار در مقر گروه‌های تروریستی در کردستان عراق
هشدار امنیتی سفارت آمریکا به آمریکایی های مقیم مسقط
خانه عباس کیارستمی در حمله به تهران آسیب دید
ایران برای انسانیت می‌جنگد
حسین پاکدل از وضعیت مفتضح ترامپ می گوید