×
اقتصادی
شناسه خبر : 304602
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 08:00
قیمت نفت دوباره رشد کرد / بمباران خبری مذاکرات آمریکا با ایران جواب نداد

قیمت نفت دوباره رشد کرد / بمباران خبری مذاکرات آمریکا با ایران جواب نداد

قیمت نفت در واکنش به تداوم جنگ در خاورمیانه، مسدودماندن تنگه هرمز و تکذیب مذاکره ایران با آمریکا، بار دیگر رشد کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: قیمت نفت در معاملات اولیه روز سه‌شنبه، به دلیل نگرانی‌ها از کمبود عرضه بار دیگر افزایش یافت. قیمت نفت برنت با 3.98 درصد افزایش به 103 دلار و 93 سنت در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا با 4.07 درصد رشد به 91 دلار و 72 سنت رسید.

قیمت نفت موربان ابوظبی اما 7.67 درصد کاهش یافت و روی رقم 135 دلار و 17 سنت در هر بشکه قرار گرفت. قیمت نفت عمان 0.12 درصد رشد کرد و 162 دلار و 72 سنت شد. قیمت نفت سبد اوپک هم 5.78 درصد رشد کرد و به 142 دلار و 86 سنت در هر بشکه رسید.

قیمت نفت سبک ایران با کاهش روبرو بود و بین 106 تا 109 دلار نوسان کرد. نفت سنگین ایران هم با افت قیمت، بین 104 تا 107 دلار در هر بشکه معامله شد.

بازار نفت و نوسانات شدید روز دوشنبه

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد، دستور داده حملات برنامه‌ریزی شده به نیروگاه‌های ایران، پنج روز به تعویق بیفتد، قیمت نفت در معاملات آتی روز دوشنبه بیش از 10 درصد کاهش یافت. او افزوده بود، ایالات متحده مذاکرات سازنده‌ای با مقامات ناشناس ایرانی داشته که به «نکات اصلی توافق» منجر شده است!

تیم واتر، تحلیلگر ارشد بازار در این باره گفت: «با تعویق پنج روزه حمله به نیروگاه‌های ایران، ایالات متحده بخش زیادی از فشار افزایش قیمت ناشی از ریسک جنگ را از بازار نفت حذف کرد. نوسان روز دوشنبه نیز صرفاً نشان‌دهنده تلاش بازار برای یافتن ثبات است.»

با این حال، افت قیمت نفت چندان پایدار نبود و پس از آنکه ایران هرگونه مذاکره با ایالات متحده برای پایان دادن به تنش‌ها در خلیج فارس را تکذیب کرد، بازار انرژی بار دیگر شاهد رشد قیمت نفت در سبدهای مختلف بود.

تنگه هرمز و تهدیدهای منطقه‌ای

جنگ جاری تقریباً یک پنجم صادرات نفت و گاز طبیعی مایع جهان از طریق تنگه هرمز را تحت تاثیر قرار داده است. با این حال، روز دوشنبه دو تانکر به مقصد هند از این مسیر عبور کردند.

ایران ادعاهای تماس با واشنگتن را رد کرده و آنها را تلاش برای دستکاری بازارها خوانده است. سپاه پاسداران نیز اعلام کرده، حملات جدیدی به اهداف آمریکایی آغاز کرده و اظهارات ترامپ را «عملیات روانی فرسوده» توصیف کرده است.

پیش‌بینی قیمت نفت

مک‌کواری در یادداشتی نوشته است: «حتی در صورت کاهش احتمالی تنش‌ها، انتظار می‌رود کف قیمت نفت بین 85 تا 90 دلار باشد و تا زمان بازگشایی کامل تنگه هرمز، قیمت‌ها به محدوده 110 دلار بازگردند.» این تحلیلگر افزوده است که اگر تنگه هرمز تا پایان آوریل بسته بماند، قیمت نفت برنت می‌تواند به 150 دلار در هر بشکه برسد!

درگیری‌ها به زیرساخت‌های انرژی منطقه آسیب رسانده‌اند. خبرگزاری فارس گزارش داده است که یک دفتر شرکت گاز و یک ایستگاه تقلیل فشار در اصفهان مورد اصابت قرار گرفتند و پرتابه‌ای نیز به خط لوله تغذیه‌کننده نیروگاه در خرمشهر برخورد کرده است.

واکنش‌های بین‌المللی و اقدامات اضطراری

برای کنترل قیمت نفت در بازار جهانی انرژی، ایالات متحده به طور موقت برخی تحریم‌های نفت روسیه و ایران را برای کاهش کمبود عرضه لغو کرده است. منابع صنعتی گزارش دادند که پس از این اقدام، معامله‌گران، نفت خام ایران را با قیمت بالاتر از برنت به پالایشگاه‌های هندی پیشنهاد داده‌اند.

با این حال، این اقدامات برای کاهش قیمت نفت کافی نبوده است. فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی، اعلام کرده است، با دولت‌های آسیایی و اروپایی در مورد آزادسازی احتمالی ذخایر استراتژیک نفت در صورت لزوم مشورت می‌کند. مدیران نفت و وزرای انرژی در کنفرانسی در هوستون نسبت به تأثیر بلندمدت تنش‌های ایران بر اقتصاد جهانی هشدار داده‌اند؛ هرچند کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، بحران را کم‌اهمیت جلوه داده است!


نظرات

آخرین اخبار
کیفیت رژیم غذایی یا کاهش کالری؛ کدام برای لاغری اهمیت بیشتری دارد
هشدار وزارت بهداشت؛ کرونا دوباره صعودی شد
تسلط نیروهای مسلح یمن بر مناطق راهبردی جدید در تعز
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است
پزشکیان: با فعالیت‌های شفاف محیط زیستی، رویکردهای امنیتی در این حوزه زدوده خواهد شد
هشدار آژانس اتمی به فنلاند
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا جمعه 13 شهریور
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 13 شهریور + لینک خاموشی تهران