×
بین الملل
شناسه خبر : 304548
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/03 ساعت 22:25
جنگ با ایران، دموکرات‌ها را پیروز انتخابات میان‌دوره‌ای می‌کند

اکونومیست:

جنگ با ایران، دموکرات‌ها را پیروز انتخابات میان‌دوره‌ای می‌کند

با دامن زدن جنگ ایران به نگرانی‌ها درباره افزایش قیمت‌ها و کند شدن اقتصاد، این موضوع به‌تدریج برای رأی‌دهندگان در سراسر آمریکا اهمیت بیشتری بیدا کرده که دونالد ترامپ هیچ‌توضیحی درباره ارزش و علت این جنگ ارائه نکرده است. این وضعیت به نفع دموکرات‌هاست.

نورنیوز-گروه بین الملل: در بازار پیش‌بینی کالشی، احتمال بازپس‌گیری مجلس نمایندگان توسط دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر از ۸۱.۵ درصد پیش از جنگ به ۸۳.۳ درصد رسیده است. احتمال تصاحب سنا که پیش‌تر دور از دسترس به نظر می‌رسید نیز از ۴۰.۶ درصد به ۴۹.۸ درصد افزایش یافته است.

از بسیاری جهات، ترامپ کار دموکرات‌ها را آسان کرده است. میزان محبوبیت خالص رئیس‌جمهور در اواسط فوریه منفی ۱۸ واحد درصد بود. سپس او جنگی را آغاز کرد که کمتر از یک‌سوم آمریکایی‌ها خواهان آن بودند. طبق آخرین نظرسنجی اکونومیست/یوگاو، تنها ۳۶ درصد عملکرد او در قبال ایران را تأیید می‌کنند. پیام‌رسانی آشفته دولت، اهداف دائماً در حال تغییر جنگ و نبود جدول زمانی روشن، هدفی آماده برای حملات دموکرات‌ها فراهم کرده است.

با این حال، در ابتدای کار به نظر می‌رسید دموکرات‌های کنگره تمایلی به حمله شدید ندارند. تقریباً همه با جنگ مخالف بودند و آن را غیرضروری و احتمالاً غیرقانونی می‌دانستند. اما هیچ‌کس نمی‌خواست به‌عنوان مدافع آیت‌الله‌ها دیده شود. همچنین این احتمال وجود داشت که ترامپ بار دیگر به موفقیتی سریع شبیه ونزوئلا دست یابد. در نتیجه، واکنش اولیه حزب بیشتر شبیه تذکر دادن بود و بر مسائل حقوقی و شکلی، مانند خودداری رئیس‌جمهور از مشورت با کنگره تمرکز داشت.

حکیم جفریس، رهبر دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان، در بیانیه روز نخست حملات هوایی، بیشتر از نادیده گرفته شدن خود خشمگین به نظر می‌رسید تا خود جنگ. اما پس از سه هفته بمباران، آمریکا و اسرائیل هنوز به اهداف سیاسی خود نرسیده‌اند. منتقدان دموکرات اکنون با صراحت بیشتری سخن می‌گویند. افزایش شدید قیمت بنزین به دلیل تلاش ایران برای بستن تنگه هرمز به آن‌ها سوخت لازم برای حملاتشان داده است. جفریس ده روز پس از بیانیه اولیه خود در شبکه ایکس نوشت: «جمهوری‌خواهان اقتصاد را به سقوط می‌کشانند، قیمت بنزین از کنترل خارج شده و تندروها میلیاردها دلار صرف بمباران در خاورمیانه می‌کنند.»

دموکرات‌ها از این احساس رو به رشد بهره برده‌اند که ترامپ فاقد استراتژی است. الیزابت وارن پس از یک جلسه توجیهی محرمانه سنا در ۳ مارس گفت: «اوضاع بسیار بدتر از آن چیزی است که فکر می‌کردید.» همکارش، کریس مورفی، حتی پا را فراتر گذاشت: «این بی‌کفایت‌ترین و بی‌انسجام‌ترین جنگی است که آمریکا در صد سال گذشته به راه انداخته و این خودش حرف زیادی است.» گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ترامپ توانایی ایران در استفاده از تنگه هرمز به‌عنوان اهرم فشار را دست‌کم گرفته، پرسش‌های تازه‌ای درباره استراتژی او ایجاد کرده است. چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در سنا، گفت: «یک دانشجوی معمولی با درک پایه‌ای از ژئوپلیتیک هم می‌داند که مهم‌ترین اهرم ایران همین گذرگاه باریک است.»

دموکرات‌ها همچنین مانند برخی مفسران محافظه‌کار، نفوذ ظاهری اسرائیل بر دولت ترامپ را مورد انتقاد قرار داده‌اند. جف مرکلی، سناتور دیگر، دولت آمریکا را «سگ دست‌آموز کوچک» اسرائیل خوانده است. این دیدگاه‌ها بازتاب گسترده‌تری دارند. نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک در بازه ۶ تا ۸ مارس نشان داد ۶۲ درصد رأی‌دهندگان دموکرات معتقدند آمریکا بیش از حد از اسرائیل حمایت می‌کند، در حالی که این رقم در میان جمهوری‌خواهان ۱۷ درصد است. در مجموع، ۴۴ درصد رأی‌دهندگان چنین نظری دارند که بالاترین میزان از زمان آغاز این پرسش در سال ۲۰۱۷ است.

با نگاه به انتخابات میان‌دوره‌ای، برخی جمهوری‌خواهان استدلال می‌کنند که با پایان جنگ، قیمت بنزین کاهش خواهد یافت. البته در سیاست، هشت ماه زمان بسیار طولانی‌ای است. جیم هوبارت، استراتژیست جمهوری‌خواه، می‌گوید: «اگر درگیری به‌زودی پایان یابد، رأی‌دهندگان تا نوامبر کاملاً از آن عبور خواهند کرد.»

با این حال، شواهد اخیر نشان می‌دهد که موجی از شور و اشتیاق در میان دموکرات‌ها شکل گرفته که لزوماً به جنگ مربوط نیست. مشارکت بالای رأی‌دهندگان، پیروزی حزب را در انتخابات فرمانداری ویرجینیا و نیوجرسی در پاییز گذشته رقم زد. در انتخابات مقدماتی تگزاس در ماه گذشته، مشارکت دموکرات‌ها نسبت به سال ۲۰۱۸، ۱۲۰ درصد افزایش یافت. به گفته آنا گرینبرگ، نظرسنج دموکرات، این خشم «خودجوش» است و «از سوی دموکرات‌های واشنگتن هدایت نمی‌شود.» سیاستمداران دموکرات فقط کافی است اجازه دهند ترامپ کار را برایشان انجام دهد.


اندیشکده تهران
نظرات

آخرین اخبار
سیل جمعیت در یمن برای ایران به خیابان‌ها آمدند
جزئیات برگزاری تجمع حافظان میراث جهانی ایران
پاسخ ایران به پیشنهاد آتش‌بس موقت آمریکا چه بود؟
قدردانی پزشکیان از جمهوری آذربایجان
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به دانشگاه شهیدبهشتی تهران، قم و بندرچارک
آغاز موج 93 عملیات وعده صادق 4 با مشارکت نیروهای مقاومت
ساعت کاری کارکنان قوه قضاییه از 15 فروردین چگونه است؟
اعلام شیوه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه فرهنگیان
افزایش بی سابقه قیمت سوخت در 18 ایالت آمریکا
بازسازی شرکت آلومینیوم امارات چقدر زمان می بر‌د؟
صرفه‌جویی در مصرف انرژی و برق در اولویت باشد
شناسایی بدافزار مرموز در زیرساخت‌های کشور +جزئیات عملیات شکار تهدید
آخرین جزییات مربوط به وضعیت خلبان جنگنده ساقط شده در ایران/جایزه میلیاردی برای یابنده
تأکید اردوغان و پوتین بر آتش‌بس فوری در غرب آسیا
کمبود کالا نداریم مردم نگران نباشند
واکنش جو کنت به آغاز عملیات نجات خلبان جنگنده‌ آمریکایی در ایران
حمله لفظی خبرنگار آمریکایی به ترامپ: این احمق جنگ‌طلب را عزل کنید
سرنگونی یک پهپاد انتحاری در منطقه سیریک توسط سپاه
متن پیام آیت‌الله جوادی آملی به طلاب حوزوی
پیام پزشکیان به مردم آمریکا چقدر بازدید گرفت؟
جزئیات گفتگوی پوتین و بن سلمان درباره تحولات بازار نفت
رکوردشکنی فروش نوروزی صنایع دستی با بیش از 217 میلیارد تومان
انفجارهای مهیب حیفا را لرزاند / انهدام کارخانه تولید پهپاد
خط قرمز عالیشاه درباره تمامیت ارضی ایران
دو رسانه آمریکایی سقوط اف35 در ایران را تایید کردند/کاخ سفید مطلع شد
آلمان: عملیات نظامی آمریکا علیه ایران به‌زودی پایان می‌یابد
ترافیک سنگین در محورهای منتهی به تهران در روزهای پایانی تعطیلات
تسلیت دکتر پزشکیان به خرازی
انیستیتو پاستور به تولید دارو و واکسن ادامه می‌دهد
اطلاعیه دانشگاه شهید بهشتی به دنبال حمله آمریکا و اسرائیل به این دانشگاه
قالیباف آمریکایی‌ها را دست انداخت
14 تله جنگ روانی و رسانه‌ای که ذهن را آسیب‌پذیر می‌کند
زمان‌بندی فعالیت متروی تهران تغییر کرد
چرا قیمت نفت دابلیوتی‌آی از برنت بیشتر شد؟
دانشجویان از چه زمانی می‌توانند برای وام‌ دانشجویی ثبت‌نام کنند؟
بررسی‌ها برای ارتقای رتبه 22 هزار معلم/زمان پرداخت اعلام شد
سفارت ایران در لندن: اسرائیل فوری‌ترین تهدید برای جهان است
ایرانیان خارج نشین درباره جنگ چه نظری دارند؟
2 فرمانده بلندپایه دیگر پنتاگون اخراج شدند
تاجگردون: خیال مردم بابت معیشت و تاب آوری اقتصادی راحت باشد
گزارش تصویری| انهدام جنگنده دشمن در آسمان مرکزی ایران
امن‌ترین نقطه ساختمان هنگام حملات هوایی کجاست ؟
ادبیات قطعنامه بحرین درباره تنگه هرمز تغییر کرد
ادامه کمک‌های مردمی عراق به ایران
تخلیه سریع ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا عامل افزایش قیمت نفت WTI
اهمیت مستندسازی جنگ از نگاه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت
حمایت پکن از ایران؛ مشکل اصلی در تنگه هرمز جنگ غیرقانونی آمریکا و اسرائیل است
زیرساخت‌های نظامی ارتش اسرائیل هدف حملات حزب الله قرار گرفت
پیشنهاد پاپ برای پایان جنگ علیه ایران
حداقل حقوق و سقف پاداش بازنشستگی فرهنگیان چقدر شد؟