×
سیاسی
شناسه خبر : 304499
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/03 ساعت 20:31
کانون وکلا خواستار شد: پرونده تجاوز به ایران به شورای امنیت ارجاع شود

کانون وکلا خواستار شد: پرونده تجاوز به ایران به شورای امنیت ارجاع شود

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد از او خواست ضمن محکوم کردن صریح اقدامات متجاوزانه آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران، در اجرای اختیارات مقرر در ماده 99 منشور ملل متحد، موضوع را بی‌درنگ به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهد.

نورنیوز- گروه سیاسی: رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد از او خواست ضمن محکوم کردن صریح اقدامات متجاوزانه آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران، در اجرای اختیارات مقرر در ماده ۹۹ منشور ملل متحد، موضوع را بی‌درنگ به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهد.

متن کامل نامه  محمد شاه‌محمدی، رئیس کانون وکلای مرکز خطاب به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به این شرح است:

《بسمه ‌تعالی

به نام خداوند صلح و عشق

عالیجناب آقای آنتونیو گوترش

دبیرکل محترم سازمان ملل متحد

با اهدای سلام و تحیات

بدین‌وسیله، فرارسیدن بهار طبیعت و آغاز سال نو ایرانی را به جناب‌عالی صمیمانه تبریک و تهنیت عرض نموده، و در این آستانه نو شدن، استقرار و گسترش صلح، امنیت، آزادی و عدالت را برای تمامی ملل جهان مسئلت می‌نماییم.

همان‌گونه که در مکاتبه پیشین نیز به استحضار رسیده است، اقدامات نظامی ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ملت ایران، از منظر حقوق بین‌الملل، مصداق بارز نقض اصول و قواعد آمره حاکم بر نظم حقوقی بین‌المللی، به‌ویژه ممنوعیت توسل به زور مندرج در بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد، محسوب می‌گردد و در عین حال، بیانگر بی‌اعتنایی آشکار به اهداف و اصول بنیادین سازمان ملل متحد، از جمله مفاد بند ۱ ماده ۱ و بند ۱ ماده ۳۳ منشور، است. افزون بر این، اقدامات مزبور از حیث ماهیت و آثار، با موازین مقرر در ماده ۸ مکرر اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی (اساسنامه رم) نیز منافات دارد.

کانون وکلای دادگستری مرکز، به‌عنوان قدیمی‌ترین نهاد صنفی، مدنی و مستقل وکالت در ایران، که بر پایه حاکمیت قانون، استقلال نهاد وکالت و پاسداری از موازین حقوقی و انسانی استوار است، وظیفه خود می‌داند مراتب نگرانی عمیق و اعتراض جدی خویش را نسبت به استمرار این اقدامات غیرقانونی و آثار ویرانگر آن بر صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، به استحضار جناب‌عالی برساند.

بی‌تردید، آغاز و تداوم جنگ، نقض یکی از بنیادی‌ترین تعهدات دولت‌ها در نظام حقوق بین‌الملل معاصر، یعنی تعهد به حفظ صلح و امنیت بین‌المللی به‌شمار می‌رود. حمله به اماکن آموزشی، درمانی، مسکونی و سایر زیرساخت‌های غیرنظامی، به‌وضوح دلالت بر آن دارد که هدف از این اقدامات، صرفاً محدود به مقابله با اهداف نظامی نبوده، بلکه برخلاف اصول مسلم و غیرقابل تردید حقوق بشردوستانه بین‌المللی، در جهت ایجاد رعب و وحشت در میان جمعیت غیرنظامی، تحمیل خسارات گسترده به تأسیسات و زیرساخت‌های حیاتی و فراهم آوردن زمینه بی‌ثباتی و اخلال در نظم عمومی کشور صورت پذیرفته است.

در همین راستا، تهدید اخیر آقای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، مبنی بر هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی تولید انرژی، نمونه‌ای آشکار از اتخاذ مواضع و رفتارهایی است که در بالاترین سطوح رسمی، مغایر با تعهدات منشور ملل متحد ابراز می‌گردد؛ رفتاری که می‌تواند از مصادیق روشن جنایات جنگی تلقی شده و ناقض صریح تعهدات ناشی از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو ۱۹۴۹، پروتکل‌های الحاقی آن‌ها و نیز قواعد مسلم عرفی حقوق بین‌الملل بشردوستانه باشد.

با عنایت به تعهد عام و الزام‌آور تمامی اعضای سازمان ملل متحد نسبت به رعایت و اجرای مفاد منشور، از جمله الزامات مندرج در ماده ۱۰۳ آن، و نیز با توجه به جایگاه ممتاز حقوق بشردوستانه بین‌المللی به‌عنوان یکی از والاترین دستاوردهای وجدان حقوقی جامعه بشری ــ به‌ویژه کنوانسیون چهارم ژنو ۱۹۴۹ در حمایت از اشخاص غیرنظامی در زمان مخاصمات مسلحانه، کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه در خصوص حمایت از اموال فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه، و قواعد عرفی بین‌المللی که تعرض به اشخاص و اموال غیرنظامی را به‌صراحت ممنوع می‌دارد ــ و همچنین با لحاظ مخاطرات ناشی از استمرار تعرض به تمامیت ارضی ایران و کوشش در جهت کشاندن سایر کشورها به این مخاصمه غیرقانونی علیه ایران که می‌تواند پیامدهایی جبران‌ناپذیر و فاجعه‌بار برای منطقه و صلح و امنیت جهانی در پی داشته باشد، این کانون از جناب‌عالی مصرّانه درخواست می‌نماید:

ضمن محکوم نمودن صریح اقدامات متجاوزانه مزبور، و با لحاظ حق ذاتی دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، در اجرای اختیارات مقرر در ماده ۹۹ منشور، موضوع را بی‌درنگ به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع فرمایید و با به‌کارگیری تمامی ظرفیت‌ها و ابتکارات حقوقی، سیاسی و دیپلماتیک در حدود صلاحیت‌های آن مقام عالی، تدابیر عاجل و مؤثر لازم را برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن پالایشگاه‌ها، تأسیسات انرژی و سایر زیرساخت‌های غیرنظامی اتخاذ نمایید؛ چه آنکه تداوم چنین اقداماتی، جز تشدید آلام انسانی، افزایش رنج و مخاطرات متوجه غیرنظامیان و گسترش بحران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی، حاصلی در بر نخواهد داشت.

مستدعی است جناب‌عالی، در ایفای مسئولیت خطیر خویش در صیانت از اهداف و اصول منشور ملل متحد و حمایت از موازین مسلم حقوق بین‌الملل، توجه و اقدام شایسته و مقتضی مبذول فرمایید.

 با احترام مجدد

محمد شاه‌محمدی

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز》


نظرات

آخرین اخبار
نورنما | روز عرفه؛ روز بارش رحمت بیکران و استجابت دعاهای عاشقانه
قیمت مرغ کاهش یافت
هیچ تصمیمی برای گرانی بنزین نداریم، نگران نباشید!
سردار شریف: رویای براندازی و تجزیه ایران به تاریخ پیوست
حرکت شعام قابل دفاع است
هشدار قرمز مسکو به ناتو و اتباع خارجی
افشای دروغ‌های نتانیاهو توسط لیبرمن
نوراینفو | راه و رسم زندگی در کلام امام حسین (ع)
عبور 32 کشتی از تنگه هرمز با هماهنگی نیروی دریایی سپاه
درخواست شفاف‌سازی بارزانی از آمریکا؛ سلاح‌های ارسالی کجاست؟
گروکشی از مذاکرات با «پیمان ابراهیم»
کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز؛ هر ایرانی سالانه 8 تا 10 کیلوگرم
جزئیات سفر قالیباف و عراقچی به دوحه؛ از توافق احتمالی تا پرونده تنگه هرمز
افزایش کالابرگ بدون مهار گرانی بی‌فایده است
بازسازی فوری تأسیسات نفتی؛ بنزین گران نخواهد شد
ادعای ترامپ: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود
جایگاه ویژه لبنان در میز مذاکرات ایران و آمریکا از زبان عضو حزب‌الله
تلاش عمان و قطر برای ازسرگیری کشتیرانی در قلب خلیج فارس
معمای امنیت خلیج فارس و معادله بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 4 خرداد 1405+ جدول
اعمال شرط معدل در جذب دانشجو معلمان
اعتراف محافل صهیونیستی به چالش جدی ارتش اسرائیل
هشدار سیلاب در شمال‌غرب کشور/ سه استان در وضعیت آماده‌باش
رشد چشمگیر بورس تهران؛ جهش 83 هزار واحدی شاخص کل
رایزنی پوتین و پادشاه بحرین درباره ایران و تحولات خاورمیانه
پیکر سرکنسول آذربایجان در تبریز به کشورش منتقل شد
حضور حداکثری نمایندگان در انتخابات هیات رئیسه/ بالاترین تعداد آرای قالیباف در 7 سال گذشته
عارف: با بستن اینترنت مسیر فناوری‌ را از دست می دهیم
موج اخراج شیعیان از امارات به پاکستانی ها هم رسید
شهرداری با GPS به جنگ موشهای پایتخت می‌رود
هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود است
ترامپ به منتقدان توافق با ایران حمله کرد
جزئیات تفاهم احتمالی ایران وآمریکا؛ پایان محاصره و توقف جنگ در دستور کار
برقراری اینترنت بین الملل در انتظار تأیید رئیس‌جمهور
نگرانی اسرائیل از تفاهم ایران و آمریکا در مذاکرات
چرا قیمت فرش ماشینی افزایش یافت؟
لاپید : «صهیونیسم» قربانی سیاست‌های افراطی شد
راهکارهای وزارت کار برای مهار تورم و حمایت از معیشت در «شرایط جنگی»
مدودف: اقدامات پاشینیان تهدیدی برای دوطرف است/میرزویان: ایروان قصدی برای قطع روابط ندارد
پویانمایی «رویاشهر» راهی ایتالیا شد
نورنما | لحظه برخورد دو جنگنده F/A-18 با هم
دولت بسته حمایتی صنایع در دوران جنگ را ابلاغ کرد
حادثه در پالایشگاه ششم پارس جنوبی 6 مصدوم داشت
تهران تا چهارشنبه در محاصره وزش باد شدید و گردوخاک
تقویت قابلیت‌های دفاعی مشترک، محور مذاکرات رئیس کمیسیون اروپا در حوزه بالتیک
تغییر فاز متروی تهران؛ اولویت‌بندی حفاری‌ها برای عبور از بن‌بست ترافیک
مسعود پزشکیان: مذاکرات با هدف تأمین کامل حقوق ایران پیش می‌رود
پایان یک عصر طلایی؛ پپ گواردیولا از منچستر جدا شد
ناگفته‌های مداوای رهبر انقلاب پس از بمباران؛ آرامش در اتاق عمل و حماسه مردم در اهدای خون
حملات پهپادی حزب الله به نیروهای اسرائیلی در لبنان