×
بین الملل
شناسه خبر : 304447
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/03 ساعت 16:16
افزایش نارضایتی نظامیان آمریکا درباره اهداف جنگ با ایران

افزایش نارضایتی نظامیان آمریکا درباره اهداف جنگ با ایران

یک رسانه آمریکایی از افزایش نارضایتی و تردید در میان نیروهای نظامی ایالات متحده نسبت به اهداف جنگ و تجاوز به خاک ایران خبر داد و اعلام کرد که شمار درخواست‌ها برای معافیت از مشارکت در عملیات رزمی به‌طور چشمگیری افزایش یافته است.

نورنیوز- گروه بین الملل: «هاف‌پست» (HuffPost) در گزارشی اعلام کرد که «نارضایتی و سرخوردگی» در میان نظامیان آمریکایی در ارتباط با جنگ علیه ایران رو به افزایش است.

این گزارش افزود: شماری از سربازان و افسران آمریکایی نسبت به اهداف این عملیات ابراز تردید کرده‌اند.

به گفته منابع مورد استناد این رسانه، تعداد نظامیانی که درخواست عدم مشارکت در عملیات رزمی به دلایل اخلاقی ارائه کرده‌اند، به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است.

هاف‌پست گزارش داد که یک نیروی ذخیره که به آموزش سربازان می‌پردازد، گفته است: از نظامیان می‌شنوم که می‌گویند «ما نمی‌خواهیم برای اسرائیل بمیریم، نمی‌خواهیم مهره‌ سیاسی باشیم.»

وی همچنین افزود که تنها در ۲ هفته اخیر، به ۶ نظامی درباره خودداری از مشارکت در عملیات رزمی به دلایل وجدانی مشاوره داده است؛ آماری که به گفته او در نزدیک به ۲۰ سال خدمتش بی‌سابقه بوده است.

یک نیروی ذخیره دیگر نیز تایید کرده است که چنین دیدگاه‌هایی در میان اطرافیانش وجود دارد و برخی از نظامیان تمایلی به بازگشت به منطقه درگیری ندارند.

بر اساس این گزارش، یکی از عوامل تشدید این نارضایتی، حمله به یک مدرسه در میناب در ایران در ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ (۹ اسفند ۱۴۰۴) بوده که به جان‌باختن بیش از ۱۷۰ نفر عمدتا کودک، منجر شده است. به گفته منابع آگاه از تحقیقات پنتاگون، مسئولیت این حمله بر عهده نیروهای آمریکایی است.

مایک پرایس، مدیر اجرایی «مرکز وجدان و جنگ»، در این‌باره گفته است که بسیاری از نظامیانی که اکنون درخواست «وضعیت معترض وجدانی» (به وضعیتی اشاره دارد که در آن یک فرد به دلایل اعتقادی، اخلاقی یا مذهبی از شرکت در جنگ یا عملیات نظامی خودداری می‌کند) داده‌اند، این حمله را نقطه عطفی در تصمیم خود می‌دانند.

این مرکز پیش‌تر سالانه ۵۰ تا ۸۰ درخواست از نظامیانی دریافت می‌کرد که خواهان امتناع از مشارکت در عملیات رزمی بودند، اما این رقم در ماه جاری میلادی (مارس) حدود هزار درصد افزایش یافته است.

در محافل نظامی آمریکا همچنین گفته می‌شود که جنگ علیه ایران به‌عنوان یک ماجراجویی با برنامه‌ریزی ضعیف تلقی می‌شود. یک مقام نظامی نیز با اشاره به احتمال عملیات زمینی، آن را «یک فاجعه‌ مطلق» توصیف کرده و گفته است فرماندهی نظامی برنامه مشخصی برای چنین سناریویی ندارد و حتی نمی‌تواند از یک پایگاه در منطقه محافظت کند.

یک مقام نظامی هشدار داد: «ما حتی نمی‌توانیم به طور کامل از یک پایگاه در منطقه محافظت کنیم.»

در ادامه گزارش، به افزایش فشارهای روانی بر نیروهای آمریکایی نیز اشاره شده است؛ به‌طوری که برخی نظامیان مستقر در منطقه، در پی حملات به تاسیسات آمریکایی در حوزه خلیج فارس، دچار استرس شدید شده‌اند.

همچنین برخی نیروها حتی نسبت به اقدامات حفاظتی و رفتن به پناهگاه‌ها در زمان حملات نیز بی‌تفاوت شده‌اند؛ موضوعی که از تشدید فشارهای روحی و فرسایش روانی در میان نظامیان حکایت دارد.

سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اواخر اسفند ماه اعلام کرده بود که در پی تجاوز به ایران بیش از ۲۰۰ نظامی آمریکایی مجروح شده‌اند.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
کارشناس اقتصاد و انرژی بی‌بی‌سی: محاصره دریایی ایران، مصداق حماقت ترامپ است!
اعتراف شبکۀ صهیونیستی: از نظر مردم اینجا دیگر امنیت ندارد و اسرائیل در حال سقوط و افول است
استرالیا: برنامه‌ای برای مشارکت در محاصره دریایی ایران نداریم
دیوید ایگناتیوس: ترامپ هیچ اشتیاقی به درگیری نظامی بیشتر ندارد
عبور سه کشتی با پرچم ایران از تنگه هرمز همزمان با خبر دستور محاصره آن از سوی ترامپ
کارشناس فلسطینی: نتانیاهو در تغییر خاورمیانه شکست خورد
سامانه تسهیلات اسکان موقت راه‌اندازی شد+جزییات و لینک سامانه
سناتور آمریکایی: نمی‌فهمم ترامپ قرار است چطور قیمت بنزین را پایین بیاورد!
نیویورک تایمز: ترامپ در تله‌ همیشگی سیاست خارجی آمریکا گرفتار شده
کارلسون: اسرائیل، آمریکا را کنترل می‌کند
اهتمام ویژه به عزت، کرامت و امنیت در برنامه ریزی اجرایی و اعزام‌های حج تمتع 1405
شهادت 13 لبنانی در حمله به شهرک‌های تفاحتا و معروب لبنان
جهش سنگین قیمت نفت با زمزمه بسته شدن تنگه هرمز
استرالیا به طرح ترامپ در تنگه هرمز نمی‌پیوندد
بازگشت بیش از 70 درصد آسیب‌دیدگان جنگ رمضان به منازلشان طی دو هفته آینده
تکلیف بلیت‌های لغو شده هواپیما چه شد؟
گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه
آمریکا سوخت‌رسان 68 ساله را به نیروی هوایی برمی‌گرداند
توضیحات عراقچی در مورد مذاکره اسلام‌آباد
واکنش سفارت ایران در وین به اظهارات خلاف واقع مقامات آمریکایی دباره برنامه هسته ای ایران
نیویورک‌تایمز: پنتاگون در تسلیحات مجهز به هوش مصنوعی از چین و روسیه عقب افتاده است
موگرینی خطاب به ونس: برجام 12 سال زمان برد
السودانی حملات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
نگرانی انگلیس از سوء استفاده از مدل جدید هوش مصنوعی
کنایه سفارت ایران به سکوت لندن در برابر تهدیدهای ترامپ
نماینده سابق پارلمان اروپا : آمریکا و اسرائیل با دیپلماسی بیگانه اند
قالیباف: دلتان برای قیمت فعلی بنزین تنگ می‌شود
زیان چند میلیارد دلاری تجار جهانی از جهش قیمت نفت
اظهارات ترامپ وضع تردد از تنگه هرمز را بدتر کرد
محور میانه- زنجان به شبکه ریلی کشور بازگشت
راه‌اندازی سامانه اختصاصی تسهیلات اسکان موقت + جزئیات وام در شهر و روستا
تاج زمان برگزاری لیگ فوتبال را اعلام کرد
سردار قاآنی: آمریکا و رژیم صهیونی بدون هیچ دستاوردی منطقه را ترک خواهند کرد
محسن رضایی: محاصره دریایی آمریکا محکوم به شکست است
قدردانی وزیر بهداشت از اعضای تیم ملی سلامت
تجاوز رژیم اشغالگر به مناطقی از خاک سوریه
سقوط آزاد ذخایر طلای ترکیه
دبیرکل نجباء: واشنگتن با برنامه‌ای نامنسجم در حال زمان خریدن است
نواف سلام: حفاظت از جنوب لبنان فقط از طریق یک دولت واحد امکان‌پذیر است
سفیر ایران در پاکستان: مذاکرات اسلام‌آباد نه یک رویداد، بلکه یک فرآیند است
پژمان درستکار: قهرمانی آسیا تقدیم به مردم با غیرت ایران
هشدار انصارالله به دشمنان: تنش‌زایی جدید با واکنش قاطع پاسخ داده می‌شود
رئیس سابق سیا خواستار برکناری ترامپ شد
رئیس جدید موساد رسما منصوب شد/او کیست؟
ماموریت شرکت ملی گاز برای احیای 2 پالایشگاه گازی در عسلویه
دریادار ایرانی: تهدیدهای ترامپ خنده‌دار است
ظریف: بدترین قماربازان کسانی هستند که نمی‌دانند چه زمانی باید از سر میز بازنده بلند شوند
پزشکیان: اگر آمریکا تمامیت‌خواه نباشد راهی برای توافق پیدا می‌شود
واکنش اتحادیه عرب به تصمیم جدید اسرائیل
نتانیاهو مدعی شد: در تلاشیم تهدید موشک‌های ضد تانک را از بین ببریم