×
اقتصادی
شناسه خبر : 304446
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/03 ساعت 16:49
ترامپ به دنبال اختلال در شبکه برق ایران است/دستاوردی نخواهد داشت

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران:

ترامپ به دنبال اختلال در شبکه برق ایران است/دستاوردی نخواهد داشت

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران با برشمردن سناریوهای آمریکا برای تهدید نیروگاههای برق ایران اظهار داشت: به نظر می رسد ترامپ به دنبال ایجاد اختلال در شبکه برق ایران است تا به هدف بازگشایی تنگه هرمز دست یابد اما به نظر نمی رسد این اقدام، دستاورد قابل توجهی برای آنها داشته باشد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: هاشم اورعی با اشاره به تهدید ترامپ برای حمله به نیروگاههای برق ایران اظهار داشت: بعید می‌دانم منظور ترامپ از این تهدید، حمله فیزیکی مستقیم به نیروگاه‌ها باشد؛ یعنی اینکه با موشک نیروگاه‌ها را هدف قرار دهند بلکه آنچه احتمال بیشتری دارد، تیم تسن که از روش‌هایی مانند جنگ سایبری یا آنچه به اصطلاح بمب‌های نرم گفته می‌شود، استفاده شود؛ از جمله بمب‌های کربنی که با ایجاد اختلال در شبکه برق، عملکرد آن را دچار مشکل می‌کنند.

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران افزود: دلیل این موضوع هم این است که در چنین حالتی، ضمن ایجاد اختلال، به ایران آن دستاویز را نمی‌دهد که ایران بخواهد به مراکزی مانند نیروگاه‌های منطقه حمله نظامی انجام دهد. اما اگر آمریکا واقعاً دست به حمله فیزیکی بزند و نیروگاه‌ها را از کار بیندازد، ایران عملاً چاره‌ای نخواهد داشت جز اینکه تهدیدهای مطرح‌شده را عملی کند و به سمت زیرساخت‌ها و تأسیسات کشورهای منطقه برود.

اروعی تصریح کرد: اگر چنین سناریویی رخ دهد، در واقع بدترین حالت ممکن خواهد بود. در آن صورت جنگ وارد مرحله جدیدی می‌شود و اختلال در شبکه انرژی جهان به‌شدت افزایش می‌یابد.

بازار انرژی جهان به شدت تحت تاثیر جنگ کنونی در غرب آسیاست

این استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: باید توجه داشت که قیمت نفت جهانی به‌شدت تحت تأثیر تحولات مربوط به تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران قرار دارد و در چنین شرایطی حتی باید انتظار نفت ۲۰۰ دلاری را نیز داشت؛ این موضوع می‌تواند اقتصاد جهانی را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد.

اورعی تاکید کرد: با توجه به اینکه ترامپ و به طور کلی آمریکا همواره نگاه دقیقی به بازار نفت جهانی دارند، بعید می‌دانم تهدید حمله به نیروگاههای برق ایران به شکل حمله فیزیکی اجرا شود؛ پیش‌بینی من این است که در مرحله نخست، سناریوی دیگری دنبال شود.

وی توضیح داد: سناریوی دیگر این است که آمریکا با حملات سایبری یا جنگ نرم، اختلالاتی در شبکه برق کشور ایجاد کند. این اختلالات احتمالاً کوتاه‌مدت خواهد بود، اما ممکن است با هدف تحریک ایران انجام شود تا ایران به تأسیسات کشورهای منطقه حمله کند و این موضوع بهانه‌ای برای تشدید حملات آمریکا علیه ایران شود.

اروعی درباره احتمال وقوع این سناریوها گفت: به نظر من احتمال سناریوی اول بیشتر است؛ یعنی اینکه ترامپ از حمله فیزیکی خودداری کند و تلاش کند صرفاً اختلالاتی در شبکه برق ایجاد شود. با این حال تصور نمی‌کنم این اقدام دستاورد قابل توجهی برای آن‌ها داشته باشد.

برق کشور در شرایط مطلوب قرار دارد

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران گفت: خوشبختانه اکنون در فروردین ماه قرار داریم و تقاضای برق کشور تقریباً نصف مصرف تابستان است. بنابراین، حتی اگر فرض کنیم حدود ۳۰ درصد یا یک‌سوم ظرفیت شبکه برق کشور به طور موقت از مدار خارج شود، باز هم مشکل جدی در تأمین برق نخواهیم داشت.

اورعی در ادامه افزود: شبکه برق کشور کاملاً یکپارچه است و اگر در یک منطقه تولید برق از دست برود، می‌توان از سایر مناطق برق را به آن بخش منتقل کرد. به همین دلیل فکر می‌کنم حتی اگر چنین اختلالاتی ایجاد شود، امکان عبور از این مرحله وجود دارد.

عملکرد موفق ایران در استفاده از ظرفیت تنگه هرمز

این استاد دانشگاه در ادامه به رویکرد مدیریت تردد کشتی ها در تنگه هرمز اشاره کرد و در پاسخ به اینکه این اقدام تا چه میزان به قدرت بازدارندگی ایران در این جنگ کمک کرد، پاسخ داد: به نظر من، عملکرد ایران در استفاده از ظرفیت تنگه هرمز برای ایجاد اختلال در رفت‌وآمد کشتی‌ها بسیار موفق بوده و قطعاً جهانیان انتظار چنین میزان موفقیتی را نداشتند.

وی افزود: ایران به درستی تلاش کرده است شرایطی ایجاد کند که کشورهایی که از بسته شدن تنگه هرمز آسیب می‌بینند در مقابل ایران قرار نگیرند. به همین دلیل یک راهکار یا مفر در نظر گرفته شده است؛ به این معنا که هر کشوری که بخواهد کشتی‌هایش به هر مقصدی تردد کنند، باید بخشی از خواسته‌های به‌حق ایران را بپذیرد تا امکان عبور فراهم شود. بنابراین، تنگه هرمز بسته نیست، بلکه تحت نظارت ایران قرار دارد و به نظر من، این بهترین شرایط ممکن است.

اروعی ادامه داد: باید دید در ادامه، غرب یا به‌طور کلی دشمنان ایران چه برنامه‌ای دارند؛ با توجه به صحبت‌هایی که درباره اسکورت کشتی‌ها و موارد مشابه مطرح می‌شود. با این حال تا امروز در این زمینه عملکرد قابل توجهی صورت گرفته و ایران در اعمال کنترل بر تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز موفق عمل کرده است.

ایران می تواند عوارض عبور از تنگه دریافت کند

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران در ادامه به موضوع تنگه هرمز و قوانین بین‌المللی در خصوص مدیریت آن اشاره کرد و گفت: بر اساس برخی برداشت‌ها از قوانین بین‌المللی، ایران می‌تواند درصدی عوارض عبور از این تنگه دریافت کند. با این حال من معتقدم ماجرای تنگه هرمز پس از پایان این درگیری‌ها احتمالاً دیگر به شکل گذشته نخواهد بود.

اروعی توضیح داد: در این زمینه دو سناریو وجود دارد که به نتیجه جنگ بستگی دارد. اگر نتیجه جنگ به نفع ایران باشد، احتمالاً نظام حقوقی حاکم بر تنگه هرمز تغییر خواهد کرد و ایران به‌درستی و به حق خواهان اعمال نظارت و کنترل بیشتری بر تردد کشتی‌ها خواهد شد.

وی افزود: در چنین شرایطی جهان نیز احتمالاً از ایران خواهد خواست تضمین‌هایی ارائه دهد که مانع عبور کشتی‌ها نشود؛ مشابه هر قرارداد بین‌المللی که در صورت نقض آن، طرف مقابل باید خسارت پرداخت کند. این می‌تواند به یک منبع درآمدی برای ایران تبدیل شود و بخشی از مسائل موجود را حل کند.

اروعی در پایان گفت: اما اگر با نگاه بدبینانه فرض کنیم نتیجه جنگ به نفع ایران نباشد، در آن صورت موضوع نظارت و کنترل ایران بر تنگه هرمز عملاً منتفی خواهد شد و کشورهای غربی اجازه نخواهند داد ایران در رفت‌وآمد کشتی‌ها در این تنگه اعمال نظر کند. البته من سناریوی اول را محتمل‌تر می‌دانم.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
با این 6 عادت ساده، حال جسم و روانتان را بهتر کنید
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به خاک ایران؛ از اصابت موشک به قشم تا انفجارهای مهیب در کویت
در جلسه 2 ساعته فدراسیون والیبال با پیاتزا چه گذشت؟
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی
هشدار یمن به ترامپ؛ تکرار ماجراجویی نظامی با پاسخ سخت روبه‌رو می‌شود
فرود پرحادثه هواپیمای مسافربری در نیجریه + فیلم
ادعای تازه ترامپ درباره ایران: آنها دوست دارند کاری انجام دهند
عراقچی در پاسخ به روبیو: چشم بستن بر واقعیت‌های میدانی، هزینه سنگین‌تری دارد
هشدار تهران به همسایگان؛ اگر ادعای سنتکام دروغ است، رسما تکذیب کنید
سیستان و بلوچستان زیر هجوم باد و گردوخاک
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات هوایی آمریکای متجاوز
تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه
پیام تسلیت پزشکیان برای درگذشت استاد شیرمحمد اسپندار
معجزه صلح در زندان بندرعباس؛ روایتِ گذشت از طناب دار پس از 27 سال
هوای اراک در آستانه وضعیت خطرناک قرار گرفت
میکروب‌های دهان چه نقشی در آرتروز دست دارند؟
درخواست 70 نماینده انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید است
تکذیب اعدام خواهران رحیمی در اصفهان
امتحانات نهایی در هرمزگان طبق جدول زمان‌بندی برگزار خواهد شد
اختیارات جنگی ترامپ؛ مجلس نمایندگان تصویب کرد ولی در سنا رای نیاورد
آلمان دو شناور خود را از دریای سرخ خارج می‌کند
کاخ سفید: توافق هسته‌ای با عربستان منوط به عادی‌سازی روابط با اسرائیل است
قیمت نفت از مرز 100 دلار عبور کرد
سرخپوشان برای آماده‌سازی فصل جدید عازم ترکیه شدند
واکنش کنایه‌آمیز قالیباف به قیمت نفت
جنایت خانوادگی در آذرشهر؛ مرد 72 ساله همسرش را به قتل رساند
چرا مقصد بعدی دیپلماسی ایران، قلب اوراسیا شد؟
گاز برای خودرو‌ها رایگان شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی