×
سیاسی
شناسه خبر : 304331
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/03 ساعت 10:08
پاسخ به حمله احتمالی آمریکا/  شناسایی 11 نیروگاه اصلی و آب‌شیرین‌کن منطقه

پاسخ به حمله احتمالی آمریکا/ شناسایی 11 نیروگاه اصلی و آب‌شیرین‌کن منطقه

به دنبال تهدید آمریکا در به هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی ایران، بررسی حداقل 11 زیرساخت حیاتی کشورهای پذیرنده نیروها و پایگاه‌های این دشمن جنایتکار، خالی از لطف نیست.

نورنیوز_ گروه سیاسی : در پی تهدید دشمن آمریکایی-صهیونیستی به هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی ایران، بررسی حداقل ۱۱ زیرساخت حیاتی کشورهای پذیرنده نیروها و پایگاه‌های این دشمن جنایتکار، خالی از لطف نیست.

تحلیل داده‌های فنی و زیرساختی نشان می‌دهد که ۱۱ تأسیسات کلیدی تولید برق و آب‌شیرین‌کن در کشورهای حوزه خلیج فارس و اردن نقش حیاتی در تأمین نیازهای اساسی جمعیت و صنایع منطقه دارند.

این زیرساخت‌ها بخش عمده‌ای از ظرفیت تولید انرژی و آب شیرین را در منطقه پوشش می‌دهند و برخی از آنها در زمره بزرگ‌ترین پروژه‌های زیرساختی جهان قرار می‌گیرند.

در کویت، دو پروژه بزرگ الزور به‌عنوان ستون‌های اصلی تولید انرژی شناخته می‌شوند:

نیروگاه و آب‌شیرین‌کن الزور (Al Zour Power Complex) در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب شهر کویت و در ساحل خلیج فارس واقع شده است. ظرفیت تولید برق این مجتمع بین ۴۸۰۰ تا ۵۰۰۰ مگاوات و ظرفیت تولید آب شیرین آن حدود ۴۸۰ هزار مترمکعب در روز برآورد می‌شود. این پروژه بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد از برق کویت را تأمین می‌کند و ارزش آن بیش از ۱۴ میلیارد دلار است.

نیروگاه حرارتی الزور (Al Zour Thermal Power Plant) نیز در همان منطقه واقع شده و ظرفیت تولید آن بیش از ۲۷۰۰ مگاوات است. این نیروگاه یکی از پایه‌های اصلی تولید برق در شبکه انرژی کشور به شمار می‌آید و نقش کلیدی در پایداری تأمین برق ایفا می‌کند.

در امارات، دو پروژه مهم در بخش انرژی و آب‌شیرین‌کن از اهمیت بالایی برخوردارند:

نیروگاه هسته‌ای براکه (Barakah Nuclear Power Plant) در منطقه الظفره، غرب ابوظبی و در ساحل خلیج فارس واقع شده است. این نیروگاه با ظرفیت ۵۶۰۰ مگاوات، حدود ۲۵ درصد از برق کشور را تأمین می‌کند و با هزینه ساخت حدود ۳۲ میلیارد دلار، بزرگ‌ترین منبع برق بدون کربن در منطقه محسوب می‌شود.

آب‌شیرین‌کن طویله (Taweelah Desalination Plant) نیز در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال ابوظبی قرار دارد و ظرفیت تولید آب آن حدود ۹۰۰ هزار مترمکعب در روز است. این مجتمع حدود ۱۳ درصد از مصرف آب شرب امارات را پوشش می‌دهد و ارزش پروژه تقریبا ۸۷۰ میلیون دلار برآورد شده است.

عربستان سعودی نیز با دو پروژه بزرگ در حوزه برق و آب شیرین، سهم مهمی در تأمین منابع انرژی و آب منطقه دارد:

نیروگاه و آب‌شیرین‌کن رأس‌الخیر (Ras Al Khair Power Plant) در ۷۵ کیلومتری شمال الجبیل و ساحل شرقی عربستان واقع شده است. ظرفیت تولید برق آن حدود ۲۶۰۰ مگاوات و ظرفیت تولید آب شیرین بیش از یک میلیون مترمکعب در روز است. این پروژه سهم مهمی در تأمین آب شهر ریاض دارد و ارزش آن بیش از ۷ میلیارد دلار است.

نیروگاه و آب‌شیرین‌کن الشعیبه (Al Shuaiba Power Plant) در ۹۰ کیلومتری جنوب جده و ساحل دریای سرخ قرار دارد. ظرفیت برق آن ۵۶۰۰ مگاوات و ظرفیت آب شیرین آن حدود ۸۸۰ هزار مترمکعب در روز است که بخش عمده‌ای از مصرف آب منطقه مکه و جده را تأمین می‌کند.

اردن نیز با دو نیروگاه حرارتی مهم، نقش قابل توجهی در تولید برق کشور ایفا می‌کند:

نیروگاه حرارتی عقبه (Aqaba Thermal Power Plant) در بندر عقبه، جنوب اردن واقع شده و ظرفیت تولید برق آن حدود ۶۵۰ مگاوات است، که تقریبا ۱۵٪ از برق کشور را پوشش می‌دهد.

نیروگاه السمرا (Al Samra Power Plant) در فاصله ۳۰ کیلومتری شمال شرق امان قرار دارد و ظرفیت تولید آن حدود ۱۲۰۰ مگاوات است، به‌گونه‌ای که حدود ۳۰ درصد از برق اردن توسط این نیروگاه تولید می‌شود.

در بحرین، نیروگاه و آب‌شیرین‌کن الدور (Al Dur Power Plant) در جنوب کشور و ساحل خلیج فارس واقع شده است.

ظرفیت تولید برق این نیروگاه ۱۲۳۰ مگاوات و ظرفیت تولید آب شیرین آن حدود ۲۱۸ هزار مترمکعب در روز است و تقریبا ۳۰ درصد از برق کشور را تأمین می‌کند.

قطر با دو پروژه بزرگ در بخش انرژی و آب، سهم قابل توجهی در تأمین نیازهای داخلی دارد:

نیروگاه ام‌الحول (Umm Al Houl Power Plant) در جنوب دوحه و نزدیکی بندر حمد قرار دارد. ظرفیت تولید برق آن حدود ۲۵۲۰ مگاوات و ظرفیت تولید آب شیرین حدود ۶۲۰ هزار مترمکعب در روز است. این پروژه تقریبا ۴۰ درصد از آب شرب قطر را تأمین می‌کند و ارزش آن بیش از ۳ میلیارد دلار برآورد شده است.

نیروگاه رأس لفان / رأس قرطاس (Ras Qartas Power Plant) در شهر صنعتی رأس لفان، شمال شرق قطر واقع شده است. ظرفیت تولید برق این نیروگاه حدود ۲۷۳۰ مگاوات است و بخش عمده‌ای از انرژی صنایع گاز مایع (LNG) کشور را تأمین می‌کند.

 


نظرات

آخرین اخبار
یک کشته و سه زخمی در درگیری‌های اخیر جنوب لبنان
چرا آسمان در نقاط مختلف جهان رنگ متفاوتی دارد؟
هشدار پژوهشگران درباره پیامدهای چاقی در 30 سالگی
پیشنهاد برگزاری مذاکرات در اسلام‌آباد از سوی پاکستان
هوای پایتخت امروز پاک شد
پلیس راهور: تعویض پلاک 200 هزار وسیله نقلیه در 40 روز گذشته
دانشگاه امیرکبیر: اینترنت بین‌المللی دانشگاه برقرار شد
هواشناسی مازندران هشدار سیلاب و آبگرفتگی صادر کرد
سیاست نامه | ترور سیاست مدار معتدل، شلیک به مغز دیپلماسی تعامل گرا
تراکتور-شباب الاهلی؛ بازگشت به میدان آسیایی بعد از 40 روز
انتشار یک میلیون تن آلاینده در پی جنگ اخیر
حمله وزیر دارایی اسرائیل به صدراعظم آلمان
اولین یارانه نقدی سال جدید واریز شد+ جزئیات
شرط اصلی لبنان برای آغاز مذاکرات با اسرائیل مشخص شد
برآورد اولیه خسارت ایران در جنگ اخیر 270 میلیارد دلار اعلام شد
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 فروردین+ وضعیت استان ها
چرا یک تنگه کوچک اقتصاد جهان را فلج کرده است؟
ایران خواستار غرامت از بحرین، عربستان، قطر، امارات و اردن شد
کالابرگ سرپرستان خانوار با رقم آخر کد ملی 7، 8 و 9 امروز شارژ شد
پرونده برکناری وزیر امنیت داخلی اسرائیل به جریان افتاد
کالاس: اتحادیه اروپا اقدامات آمریکا در تنگه هرمز را درک نمی‌کند
شهادت 34 لبنانی در 24 ساعت گذشته بر اثر حملات هوایی رژیم صهیونیستی
هشدار مأمور سابق سیا درباره واکنش ایران به تکرار حملات آمریکا
سقوط آزاد نفت اوپک؛ پشت پرده چه خبر است؟
فرمانده سابق نیروی دریایی آمریکا به افزایش قیمت نفت هشدار داد
ونس: در مذاکرات دو جانبه با ایران پیشرفت زیادی داشته ایم
کارشناس روس: آمریکا با محاصره تنگه هرمز همه جهان را علیه خود می کند
سیاست جدید ترامپ در تنگه هرمز
کلینتون: ترامپ دچار اختلال روانی شده است
جلد مجله ایتالیایی، اسرائیل را عصبانی کرد
ادعای آسوشیتدپرس: احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات
قصاب غزه به کشورهای اروپایی حمله و آنها را به ضعف اخلاقی متهم کرد
حزب‌الله لبنان اولین پهپاد مجهز به سیستم نوری را علیه اسرائیل به پرواز درآورد
وزیرخارجه ترکیه: نتانیاهو بعد از ایران به سراغ ترکیه می‌آید
نماینده حزب دموکرات خواستار مهار ترامپ شد
طرح نامزد جدید برای نخست‌وزیری عراق در نشست «چارچوب هماهنگی»
ترامپ: قصد عذرخواهی ندارم و به پاپ زنگ نمی زنم
درخواست کانادا برای توقف حملات رژیم صهیونیستی به لبنان
اقدامات وزارت اقتصاد برای سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم امارات
چهارمین تلاش دموکرات‌ها برای مهار ترامپ
اجتناب ناو هواپیمابر «بوش» از دریای سرخ و تنگه باب‌المندب
ملت ایران با چنین استقامتی در مقابل متجاوزان، شکست‌ناپذیر است
معاون ترامپ: در مذاکرات اسلام‌آباد همه چیز بد پیش نرفت
نیویورک‌تایمز: هنوز توافقی برای دور جدید مذاکرات وجود ندارد
وزیر انرژی آمریکا: قیمت نفت افزایش خواهد یافت
ریچارد هاس: ایران از نظر استراتژیک در جنگ با آمریکا و اسرائیل پیروز شد
واشنگتن پست: قالیباف تیم آمریکایی را تحت تاثیر قرار داد
پاسخ گسترده حزب‌الله به تجاوزات رژیم صهیونیستی با اجرای 47 عملیات در عمق مواضع دشمن
حمله ترامپ به نیویورک تایمز به خاطر ایران
دستورحذف مجموعه های واسطه پیمانکاری مبنای طرح ساماندهی نیروهای شرکتی