×
سیاسی
شناسه خبر : 304241
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/02 ساعت 21:51
نامه ایران به سازمان ملل در پی تهدید ترامپ مبنی بر هدف قرار دادن زیرساخت‌های انرژی

نامه ایران به سازمان ملل در پی تهدید ترامپ مبنی بر هدف قرار دادن زیرساخت‌های انرژی

امیرسعید ایروانی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس مجمع عمومی، تهدید صریح دونالد ترامپ مبنی بر حمله به نیروگاه‌های برق ایران را محکوم کرد. او این اقدام را مصداق نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه، به‌ویژه کنوانسیون‌های ژنو، و جنایت جنگی دانست.

نورنیوز-گروه سیاسی: سفیر ایران در سازمان ملل روز یکشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل و «آنالنا بائربوک» رئیس مجمع عمومی سازمان ملل و نیز شورای امنیت، گفت: هدف‌گیری عامدانه نیروگاه‌های تولید برق که از ماهیتی عمدتاً غیرنظامی برخوردار بوده و برای بقای جمعیت غیرنظامی حیاتی هستند، در صورت تحقق، مصداق نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه از جمله اصول بنیادین مندرج در کنوانسیون‌های ژنو و پروتکل‌های الحاقی آن‌ها خواهد بود.

ایروانی تصریح کرد: چنین حملاتی ذاتاً بی‌تمایز و آشکارا نامتناسب محسوب می‌شوند و با توجه به خسارات گسترده، قابل پیش‌بینی و بلندمدتی که بر غیرنظامیان وارد می‌آورند، از جمله اختلال در خدمات اساسی همچون مراقبت‌های بهداشتی، تأمین آب، بهداشت عمومی و امنیت غذایی. افزون بر این، هرگونه چنین حمله‌ای در زمره جنایات جنگی به‌موجب اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی قرار می‌گیرد از جمله هدف قرار دادن عامدانه اهداف غیرنظامی و آغاز حملاتی با علم به اینکه موجب خسارات بیش از حد به غیرنظامیان در قیاس با مزیت نظامی مورد انتظار خواهد شد.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: مسئولیت و آثار حقوقی ناشی از چنین جنایات فاحشی نه‌تنها متوجه مرتکبان مستقیم آن‌ها، بلکه به همان اندازه متوجه کسانی است که دستور، اجازه یا تحریک به ارتکاب آن‌ها را صادر می‌کنند.

وی تصریح کرد: در این چارچوب، تهدید علنی، صریح و بدون ابهام رئیس‌جمهور ایالات متحده، دلیلی قاطع بر وجود قصد و نیت بوده و نگرانی‌های جدی در خصوص سبق تصمیم را برمی‌انگیزد و در نتیجه، مسئولیت حقوقی ایالات متحده را تشدید می‌نماید.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: بر این اساس، ایالات متحده مسئولیت کامل بین‌المللی هرگونه پیامد ناشی از این تهدید غیرقانونی، و نیز هرگونه اقداماتی که در اجرای آن صورت گیرد، را بر عهده دارد.

متن کامل نامه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
بنا به دستور دولت متبوعم، و در ادامه مکاتبات پیشین ما در خصوص استمرار اعمال تجاوزکارانه و جنگ بی‌دلیل و تحریک‌نشده‌ای که توسط ایالات متحده و رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران به راه افتاده است، بدین‌وسیله با فوریت توجه جناب‌عالی و اعضای شورای امنیت را به تهدید صریح و غیرقانونی صادره از سوی رئیس‌جمهور ایالات متحده مبنی بر هدف قرار دادن اشیای غیرنظامی و زیرساخت‌های حیاتی در ایران جلب می‌کنم.

در ساعات پایانی روز شنبه ۲۱ مارس ۲۰۲۶، رئیس‌جمهور ایالات متحده در یک پیام عمومی در شبکه‌های اجتماعی اعلام نمود که در صورت عدم بازگشایی کامل تنگه هرمز از سوی جمهوری اسلامی ایران ظرف ۴۸ ساعت، ایالات متحده، به تعبیر خود وی، «نیروگاه‌های برق ایران را هدف قرار داده و نابود خواهد کرد»، «با شروع از بزرگ‌ترین آنها.»

هدف‌گیری عامدانه نیروگاه‌های تولید برق که از ماهیتی عمدتاً غیرنظامی برخوردار بوده و برای بقاء جمعیت غیرنظامی حیاتی هستند، در صورت تحقق، مصداق نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه، از جمله اصول بنیادین مندرج در کنوانسیون‌های ژنو و پروتکل‌های الحاقی آنها خواهد بود.

چنین حملاتی ذاتاً بی‌تمایز و آشکارا نامتناسب محسوب می‌شوند، با توجه به خسارات گسترده، قابل پیش‌بینی و بلندمدتی که بر غیرنظامیان وارد می‌آورند، از جمله اختلال در خدمات اساسی همچون مراقبت‌های بهداشتی، تأمین آب، بهداشت عمومی و امنیت غذایی.

افزون بر این، هرگونه چنین حمله‌ای در زمره جنایات جنگی به‌موجب اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی قرار می‌گیرد، از جمله هدف قرار دادن عامدانه اشیای غیرنظامی و آغاز حملاتی با علم به اینکه موجب خسارات بیش از حد به غیرنظامیان در قیاس با مزیت نظامی مورد انتظار خواهد شد.

مسئولیت و آثار حقوقی ناشی از چنین جنایات فاحشی نه‌تنها متوجه مرتکبان مستقیم آنها، بلکه به همان اندازه متوجه کسانی است که دستور، اجازه یا تحریک به ارتکاب آن‌ها را صادر می‌کنند.

در این چارچوب، تهدید علنی، صریح و بدون ابهام رئیس‌جمهور ایالات متحده، دلیلی قاطع بر وجود قصد و نیت بوده و نگرانی‌های جدی در خصوص سبق تصمیم را برمی‌انگیزد و در نتیجه، مسئولیت حقوقی ایالات متحده را تشدید می‌کند.

بر این اساس، ایالات متحده مسئولیت کامل بین‌المللی هرگونه پیامد ناشی از این تهدید غیرقانونی، و نیز هرگونه اقداماتی که در اجرای آن صورت گیرد، را بر عهده دارد.

لذا از جناب‌عالی و اعضای شورای امنیت درخواست می‌نمایم که در چارچوب مسئولیت‌های خود وفق منشور ملل متحد، این تهدید غیرقانونی به توسل به زور را به‌طور قاطع و بدون ابهام محکوم کرده؛ ایالات متحده را نسبت به پیامدهای جدی هرگونه اقدام غیرقانونی از این دست، از جمله هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی، هشدار دهند؛ از ایالات متحده بخواهند که به‌طور کامل به تعهدات خود وفق منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل بشردوستانه پایبند باشد؛ و تمامی اقدامات لازم را در حدود صلاحیت خود برای جلوگیری از تحقق چنین اعمال غیرقانونی اتخاذ کنند.

جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار هرگونه چنین اقدامات غیرقانونی، بار دیگر بر حق ذاتی دفاع مشروع خود، وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، تأکید نموده و حق خود را برای اتخاذ تمامی اقدامات لازم و متناسب به‌منظور صیانت کامل از حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع حیاتی ملی خود محفوظ می‌دارد.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه دستور فرمایید مکاتبه حاضر به‌عنوان سند رسمی شورای امنیت توزیع شود.

امیر سعید ایروانی

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد


نظرات

آخرین اخبار
تقدیر مقام یمنی از نقش منطقه‌ای و تاریخی رهبر شهید ایران
افزایش 40 درصدی تردد خودروها به سمت تهران
سرمربی کیپ‌ورد: با افتخار جام جهانی را ترک می‌کنیم
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 13 تیر 1405+جدول قیمت ها
حماسه حضور در روز وداع؛ روایت بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
مسی: جنگیدیم و در نهایت پیروز شدیم
آمادگی متروی کرج برای فعالیت 24 ساعته در روزهای مراسم رهبر شهید
عراقچی: سازمان‌های منطقه‌ای در مقابله با یکجانبه‌گرایی آمریکا نقش مهمی دارند
قیمت دلار امروز شنبه 13 تیر 1405 / قیمت‌سازی تلگرامی در بازار تعطیل ارز
درخواست استاندار برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی
شگفتی جام جهانی 2026؛ هوادار انگلیس 10 روز گم شد!
فرمانده نیروی دریایی سپاه: انتقام الهی از آمریکا و اسرائیل نزدیک است
توفان «گل‌به‌خودی‌ها» در جام جهانی 2026؛ رکورد روسیه شکست
نبرد در ایستگاه پایانی؛ برنامه کامل مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی 2026
آماده‌باش کامل مرز مهران برای تردد زائران مراسم تشییع رهبر شهید
برنامه بازی‌های جام جهانی شنبه 13 تیر و بامداد یکشنبه
افزایش تولید نفت اوپک پس از بازگشایی تنگه هرمز
موج گرما در البرز ؛ افزایش دما تا 41 درجه
اعلام محدودیت‌های ترافیکی در مسیرهای دماوند
وزارت اطلاعات: انتقام خون رهبر شهید و شهدای مظلوم گرفته خواهد شد
پایان تلخ معمای ناپدید شدن زن 35 ساله در مشهد
صعود تاریخی فراعنه در شب حذف آخرین نماینده آسیا
اعتراف کی‌روش پس از حذف غنا: کلمبیا بهتر بود
دعوت ویژه رونالدو از کودک زلزله‌زده ونزوئلایی
کلمبیا آخرین مسافر یک‌هشتم نهایی شد؛ پایان راه غنا با کی‌روش
آماده‌سازی 950 بوستان تهران برای اسکان زائران
جزئیات بازنگری در کسورات حقوق نیروهای مسلح
وقتی سپیده، با نام او طلوع کرد
پیام سرمربی مصر برای فلسطین پس از تاریخ‌سازی در جام جهانی
ادامه آلودگی هوا در مشهد برای سومین روز متوالی
آمادگی پارکینگ‌های ورودی تهران برای خودروهای زائران مراسم رهبر شهید
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 13 تیر 1405
شوک به هواداران؛ پرونده اسکوچیچ در پرسپولیس بسته شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 13 تیر 1405+ جدول قیمت ها
ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای ورودی تهران و البرز
بارزانی: «مبارزه» مهم‌ترین میراث آیت‌الله خامنه‌ای است
قالیباف: قدردان همراهی ملت پاکستان در روزهای سخت هستیم
فعالیت 24 ساعته و رایگان متروی تهران آغاز شد
به امید دیدار
استقرار دفاتر پیشخوان دولت در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت کرامت انسان
اجرای دیوارنگاره «أبناء السیّد» با حضور هنرمندان چند کشور در تهران
ائتلاف عربی یا صف‌آرایی برای تکرار یک شکست تاریخی؟
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
وداع با معلّمِ شهیدان
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه13 تیر 1405 +جدول
شکل‌گیری دیپلماسی محور مقاومت بر اساس تعالیم رهبر شهید
الگویی متفاوت از تامین امنیت ملی
کیکو فوجیموری پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری پرو شد