×
بین الملل
شناسه خبر : 304240
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/02 ساعت 21:56
تحلیلگر عرب: ترامپ به تناقض‌گویی و دروغ روی آورده است

تحلیلگر عرب: ترامپ به تناقض‌گویی و دروغ روی آورده است

یک تحلیلگر سیاسی عرب با اشاره به تهدیدهای اخیر ترامپ علیه زیرساخت‌های ایران گفت تناقض در سخنان او درباره توان ایران و تنگه هرمز نشان می‌دهد ادعاهایش با واقعیت‌ها همخوانی ندارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: این تحلیگر عرب در مصاحبه با شبکه المیادین گفت: ترامپ طی چند ساعت گذشته، دوبار مطالبی متناقض بر زبان آورده است؛ یک بار گفت ایران را به طور کامل ویران کرده است سپس با گذشت کمتر از یک ساعت، از ایران خواسته است تنگه هرمز را باز کند، حال سوال اینجاست که اگر ترامپ، ایران و توانمندی‌های آن یعنی نیروی دریایی، نیروی هوایی، موشکی، پدافند و پهپادهای آن را از بین برده است، این درخواست چه معنایی می تواند داشته باشد؟ اگر او راست می گوید و توانمندی‌های ایران را از بین برده است، چرا کشتیرانی بصورت عادی در تنگه هرمز در جریان نیست؟

ابوعزه در ادامه گفت: این بدین معناست که ترامپ دروغ می‌گوید و ایران همچنان قدرتمند و مسلط بر امور است.

این تحلیلگر سیاسی عرب افزود: از سوی دیگر وقتی ترامپ از کشورهای اروپایی و دیگر کشورهایی که به نوعی از تنگه هرمز سود می برند، درخواست می‌کند ائتلافی تشکیل دهند تا وارد تنگه هرمز شوند و با زور این تنگه را باز کنند، حقیقتی فراتر از سخنان و ادعاهای او وجود دارد. وقتی نیروی دریایی و توانمندی های ایران از بین رفته باشد، پس کشتی‌ها می‌توانند از این تنگه بگذرند اما این نشان دهنده دروغ ترامپ است. رسانه‌های آمریکایی هم به خوبی متوجه این تناقض‌گویی‌های ترامپ شده اند.

ابوعزه در مورد ادعای پیروزی های ترامپ و نتانیاهو نیز گفت: اینکه نتانیاهو و ترامپ از پیروزی‌های چشمگیر در داخل ایران سخن می‌گویند همه مصرف داخلی دارد، آن ها می خواهند بر شکست هایشان در ایران سرپوش بگذارند. می‌بینیم که اهداف ادعایی این جنگ با وجود هزینه های زیاد محقق نشده اند، نیروهای نظامی و سیاسی ایران همچنان در محل کار خود حاضر می شوند و مردم نیز از رهبران خود حمایت می‌کنند. سرمایه‌گذاری آنها در مورد گروه‌های جدایی طلب نیز شکست خورده است و در نتیجه می‌بینیم آنها به اهداف خود در ایران نرسیده و در این راه شکست سختی متحمل شده اند و به همین دلیل این روزها به تناقض گویی و دروغ متوسل شده اند تا شاید اینگونه بتوانند بر شکست‌های خود سرپوش بگذارند.

ترامپ شامگاه شنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی «تروت‌سوشال» نوشت: اگر ایران ظرف ۴۸ ساعت از همین لحظه تنگه هرمز را به‌طور کامل و بدون تهدید باز نکند، آمریکا نیروگاه‌های مختلف برق آن‌ را هدف قرار می‌دهد و نابود می‌کند. از بزرگترین آن‌ها هم شروع می‌کنیم.

سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء بلافاصله پس از انتشار این پیام، به دشمن متجاوز آمریکایی - صهیونی هشدار داد: اگر به زیرساخت‌های سوخت و انرژی ایران تجاوز شود، همه زیرساخت‌های متعلق به آمریکا و رژیم صهیونی در منطقه هدف قرار خواهند گرفت.

سرهنگ دوم پاسدار ابراهیم ذوالفقاری روز یکشنبه با هشدار مجدد به دشمن آمریکایی صهیونیستی، تاکید کرد: پیرو هشدارهای قبلی، چنانچه زیرساخت‌های سوخت و انرژی ایران مورد تجاوز قرار گیرد، کلیه زیرساخت‌های سوخت، انرژی، فن آوری اطلاعات و آب شیرین کن مورد استفاده آمریکا و رژیم در منطقه، هدف قرار خواهند گرفت.

ترامپ و دولتش که اکنون بنا بر گفته تحلیلگران سیاسی در باتلاق ایران گرفتار شده است، پیش از این هم به دلیل همین اشتباهات محاسباتی، توانمندی های جمهوری اسلامی ایران را دست کم گرفته بود که نمونه بارز آن کنترل بر تنگه هرمز است که ۲۰ درصد نفت مورد نیاز جهان از آن عبور می کند.

با افزایش قیمت جهانی نفت و حامل های انرژی، ترامپ ملتماسانه از کشورهای جهان خواسته است در این تجاوز او را همراهی کنند اما کشورهای جهان از جمله متحدان واشنگتن به ویژه ناتو، دست رد به سینه او زده و موجب خشم و عصبانیت رئیس جمهوری آمریکا شده اند و به همین دلیل ترامپ آنها را ترسو و بزدل خطاب کرده است.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
ایران در مسیر اقتصاد آبی؛ توسعه بدون تخریب طبیعت
انفجار موشک چین تنها 85 ثانیه پس از پرتاب + فیلم
افشای ارتباط بانکدار همکار اینفانتینو در فروش سهام فیفا با جفری اپستین
نحوه پرداخت بلیت در خطوط تندرو تغییر می کند+ جزییات
فوتوالی ایران بر بام باکو؛ قهرمانی با شکست میزبان
حمله یمن به کشتی عربستان در باب‌المندب
جزئیات تازه از واردات خودروهای خارجی
قیمت اقلام میوه و تره بار امروز سه شنبه 20 مرداد + جدول
پخش زنده وزنه‌برداری آسیا از امروز
سخنگوی دولت: نفت 71 دلاری به 48 دلار رسید؛ مدیریت هزینه‌ها در جنگ آسان نبود
دریای خزر در آستانه بحران؛ هشدار درباره کاهش آب و آلودگی
ثبت 96 زمین‌لرزه در ایران طی یک هفته؛ جزئیات اعلام شد
پیامد شکست جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
هانتر بایدن علیه «نتانیاهو» اقدام کرد
حاصل نشست فرمانده تروریست‌های آمریکایی در لانه جنایتکاران جنگی چه بود؟
راه‌اندازی دو رشته جدید در دانشگاه خوارزمی
رشد 50 درصدی ترافیک بین‌الملل اینترنت ایران
سناتور آمریکایی، خواستار استعفای توجیه‌گر دولت افراطی اسرائیل شد
حادثه مرگبار اتوبوس در درمیان
واقعیت درباره شبکه ملی اطلاعات؛ اینترنت جایگزین نمی‌شود
بقائی: آمریکا شریک جنایات اسرائیل در منطقه است
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 20 مرداد 1405
پارلمان ترکیه قانون صلح با پ.ک.ک را تصویب کرد
رکورد تازه تولید برق؛ 9774 مگاوات به ظرفیت کشور اضافه شد
شکست راهبردی آمریکا با کارت تنگه هرمز ایران
قیمت نفت خام امروز سه شنبه 20 مرداد در بازارهای جهانی چقدر شد؟
تبریک قالیباف به فرماندهان جدید با تأکید بر تقویت اقتدار دفاعی
اعلام محدودیت‌های ترافیکی اجتماع خادمان امام رضا(ع) در میدان امام حسین+ جزییات
گروگانگیری در خیابان ولیعصر؛ حضور تیم رهایی گروگان پلیس
کوشنر، نتانیاهو را متهم کرد
نوراینفو | 3 تداخل دارویی خطرناک که نباید نادیده بگیرید
موازنه ناپایدار و توافق‌های شکننده
کالابرگ قطع می شود؟+ ماجرای پیامک های جنجالی وزارت رفاه
همسایگان جنوبی خلیج فارس!؟
قیمت طلای جهانی امروز 20 مرداد 1405؛ اونس طلا اوج گرفت
ایران از دریای خزر چند درصد سهم دارد؟ واقعیت حقوقی چیست؟
کلمبیا بلندی‌های جولان را ضمیمه رژیم صهیونیستی کرد!
پیام انتصاب فرماندهان به دشمن
عقب‌نشینی سوخت‌رسان‌های آمریکایی از بن گوریون؟
قیمت گوشت گوسفندی و گوساله امروز 20 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
آیا با بن‌بست مواجهیم؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 20 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
اسامی داوران برای زدن سوت در آغاز لیگ بیست و ششم اعلام شد
تصمیم شوکه‌کننده مسی پس از مرگ پدر؛ ستاره آرژانتینی فوتبال را کنار می گذارد؟
ترامپ چگونه از ترکیه فرار کرد؟ وقتی رئیس جمهور آمریکا در کامیون حمل غذا مخفی شد
هوای تهران ناسالم شد؛ شاخص آلودگی به 110 رسید
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال؛ تونل 18 مسدود شد
دلیل حمله پیشدستانه انصارالله یمن به المخا
سیاست نامه | این هرچه هست، حزب‌الله ایران نیست!
آیا گروه‌های مسلح ضدایرانی در عراق خلع سلاح می‌شوند؟