×
بین الملل
شناسه خبر : 304232
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/02 ساعت 21:15
رئیس سابق سیا: ترامپ عامل اصلی بن‌بست و بحران کنونی است

رئیس سابق سیا: ترامپ عامل اصلی بن‌بست و بحران کنونی است

لئون پانتا، رئیس پیشین سیا و وزیر دفاع آمریکا، گفت ترامپ با آغاز جنگ علیه ایران در بن‌بست راهبردی افتاده و مسئول بحران کنونی از جمله تنش در تنگه هرمز است.

نورنیوز-گروه بین الملل: لئون پانتا که پیشتر وزیر دفاع آمریکا نیز بوده است، در گفت‌وگو با روزنامه «گاردین» گفت: دونالد ترامپ پس از سه هفته جنگ علیه ایران در مخمصه افتاده و با اقدامات خود «پیامی از روی ضعف» به جهان ارسال کرده است.

رئیس سابق سیا با اشاره به بحران انرژی و توان ایران در تسلط بر تنگه هرمز، افزود: این سناریو که همواره در محافل امنیت ملی ایالات متحده مطرح بوده است، اکنون به واقعیت تبدیل شده و رئیس‌جمهوری آمریکا را بدون هیچ راهبرد مشخصی برای خروج باقی گذاشته است.

وی تصریح کرد: او تمایل دارد درباره نحوه وقوع رویدادها ساده‌انگار باشد. اینکه چیزی را بگویی و تکرار کنی به این امید که آنچه می‌گویی به واقعیت تبدیل شود کاری است که کودکان انجام می‌دهند و نه روسای جمهور.

این گزارش با بیان اینکه تهاجم آمریکا و اسرائیل علیه ایران در ۲۸ فوریه (۹ اسفند) در تلاش برای وارد کردن ضربه‌ای قاطع به ایران آغاز شد، ادغان کرد: اما با طولانی شدن درگیری، به نظر می‌رسد که ابتکار عمل از دست رفته است.

پانتا با اشاره به توقف عبورومرور از تنگه هرمز تاکید کرد: این موضوع پیچیده‌ای نبود؛ اگر با ایران وارد جنگ شوید، یکی از آسیب‌پذیری‌های اصلی، تنگه هرمز است که می‌تواند بحران بزرگ نفتی ایجاد کند و قیمت [سوخت] را به شدت افزایش دهد.

وی افزود: دولت آمریکا برای چنین پیامدی آمادگی نداشته و اکنون هزینه آن را می‌پردازد.

به گفته رئیس پیشین سیا، ترامپ «اگر به آتش‌بس دست نیابد، هیچ چیز به دست نیاورده است» و تا زمانی که ایران از اهرم تنگه هرمز استفاده می‌کند، آتش‌بسی در کار نخواهد بود.

وی همچنین با اشاره به اینکه گزینه‌های پیش‌روی ترامپ از جمله گسترش جنگ و باز کردن تنگه هرمز یا مذاکره دشوار است، خاطرنشان کرد که «هیچ‌کس جز دونالد ترامپ مسئول» این وضعیت نیست.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
بازی ایران و مالی پشت درهای بسته برگزار می‌شود
چین خواستار پایبندی ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
پیگیری پرداخت بدهی رتبه‌بندی معلمان ادامه دارد
معمای 80 ساله خورشید؛ چرا تاج خورشید میلیون‌ها درجه داغ‌تر از سطح آن است؟
احکام اجرایی 32 راهبرد مدیریت بحران آب به دستگاه‌های مسئول ابلاغ شد
3100 میلیارد تومان برای احداث و بهسازی مدارس تهران تخصیص یافت
اخطار محیط زیست به 25 واحد مسکونی در تهران
قاتل شهید امنیت در همدان اعدام شد ؛ جزئیات شهادت محمدجواد بخشیان
آمریکا به دنبال تغییر ساختار حمایت مالی از اسرائیل پس از سال 2028
جزئیات مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) اعلام شد
فعالیت 12 هنجارشکن سایبری متوقف شد
پشت پرده سفر هیأت‌های اسرائیلی به ابوظبی فاش شد
واشنگتن در گرداب تناقض؛ جنگ یا توافق با ایران
محکومیت شدید حملات تجاوزکارانه آمریکا علیه نفتکش ایرانی و دکل مخابراتی در قشم
جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال از ساعت 10 یکطرفه شد
آتش‌سوزی مرگبار در هتل دهلی؛ 21 نفر جان باختند
جنگ ایران چگونه معادلات دفاعی ناتو را تغییر داد؟
فرنگی‌کاران ایران راهی مغولستان شدند
جزئیات جدید از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ قالیباف به آمریکایی‌ها چه گفت؟
زمان امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد تغییر کرد + جزئیات
آسوشیتدپرس: انتصاب جنجالی در رأس اطلاعات ملی؛ پولت تجربه امنیتی ندارد
اعتبار دومین مرحله خرید کارت «امید مادر» شارژ شد+ جزئیات
اشتراکات فکری امام فقید و امام شهید
قیمت گوشت قرمز امروز 13 خرداد 1405 + جدول
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 13 خرداد1405
ابهام در پرداخت حقوق خرداد بازنشستگان؛ افزایش حقوق چرا باز هم عقب افتاد؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 13 خرداد 1405 + جدول
بازگشت به قانون
عراقچی: روابط ایران و آذربایجان در مسیر پیشرفت و توسعه است
ایران و آمریکا؛ شروط و اختلافات
بحران سوخت، برنامه پروازی ایرلاین‌های بزرگ را تغییر داد
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405؛ اونس نزولی شد
روح‌الله
گزارش تازه از هزینه جنگ‌افروزی آمریکا علیه ایران
پشت پرده استعفای جنجالی رئیس بخش عملیات ارتش اسرائیل
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405 + جدول
ریزش مو بعد از زایمان طبیعی است یا خطرناک؟ علائمی که باید جدی گرفت
حادثه مرگبار در تهرانپارس؛ سقوط خودرو از پل استخر جان دو نفر را گرفت
ناگفته های نائب رئیس مجلس از رویکرد رهبری درخصوص طرح تنگه هرمز
سرنوشت ادامه لیگ برتر در اتاق تصمیم سازمان لیگ
کارشکنی در صدور ویزای جام جهانی؛ تیم ملی با عزت به مکزیک می‌رود
جزئیات پاسخ شدید ایران به تجاوز شب گذشته آمریکا؛ پایگاههای آمریکا درمنطقه آماج حملات موشکی
رئیس قوه قضاییه: در برابر دشمن هیچ کوتاهی پذیرفته نیست
هشدار هواشناسی هرمزگان برای وزش باد شدید و تلاطم دریا
خلبان جنگنده اف-15 آمریکا چگونه دو بار در جنگ علیه ایران سقوط کرد؟
دستور حمله به ضاحیه اعتراف اسرائیل به شکست راهبردی در لبنان است
حریف ایران در جام جهانی گلباران شد
ترامپ ناخواسته بزرگ‌ترین راز تل‌آویو را فاش کرد
آمریکا: در مسیر دستیابی به توافقی جامع بین لبنان و اسرائیل هستیم
اطلاعیه سپاه درباره صدای انفجار در محدوده بهارستان اصفهان