×
اقتصادی
شناسه خبر : 304193
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/02 ساعت 17:48
تمدید خودکار قرارداد کارگران در شرایط جنگی

تمدید خودکار قرارداد کارگران در شرایط جنگی

یک فعال کارگری گفت با توجه به شرایط جنگی، قراردادهای کار در پایان سال 1404 به طور خودکار تمدید می‌شود و قراردادهای تعلیق‌شده در اسفند، یک ماه در فروردین 1405 ادامه می‌یابد.

نورنیوز-گروه اقتصادی:محمدرضا فرزعلیان با اشاره به شرایط جنگی حاضر در خصوص تعیین تکلیف قراردادهای کار کارگران اظهار کرد: تمام قراردادهای کار کارگران با توجه به شرایط موجود در انتهای سال ۱۴۰۴ به طور خودکار تمدید می‌شوند.

وی تاکید کرد: با توجه به تصریح ماده ۱۵ قانون کار، در مورادی که به واسطه قوه قهریه یا بروز حوادث غیر قابل پیش‌بینی نظیر جنگ که وقوع آن از اراده طرفین خارج است، تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل شود و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما به طور موقت غیر ممکن شود، قراردادهای کار با کارگران تمام یا آن قسمت از کارگاه که تعطیل می‌شود به حال تعلیق در می‌آید و تشخیص این موارد با وزارت کار است.

فرزعلیان ادامه داد: طبق تبصره ۲ ماده ۲ قانون بیمه بیکاری، آن دسته از بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله،جنگ و آتش‌سوزی بیکار می شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل خود از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.

این فعال کارگری درباره نحوه بازگشت به کار کارگران توضیح داد: بر اساس ماده ۳۰ قانون کار پس از فعالیت مجدد کارگاه، کارفرما مکلف است کارگران بیکار شده را در همان واحد بازسازی شده و مشاغلی که در آن به وجود می‌آید به مدت قرارداد تعلیق شده مجددا به‌کار اصلی بگمارد.

به گفته وی، در صورتی که قرارداد کارگری در اسفند ماه تعلیق شده باشد به مدت یک‌ماه در فروردین سال آینده قابل تمدید است.

فرزعلیان همچنین درباره نحوه محاسبه دستمزد کارگرانی که مشمول طرح طبقه‌بندی مشاغل هستند، توضیح داد: بر اساس تبصره ۲ ماده ۳۶ قانون کار در کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل به مرحله اجرا درآمده است مزد گروه و پایه،مزد مبنا را تشکیل می‌دهد؛ لذا دستمزد این دست از کارگران مطابق قرارداد کاری (حکم کارگزینی) شامل ۲ بخش مزد مبنا و مزایا است و مزد مبنا خود شامل دو قسمت مزد شغل (مزد گروه) و مزد پایه برای کارگران با بیش از یک سال سابقه کاری می‌شود.

وی ادامه داد: فرمول تعیین مزد گروه (مزد شغل)، ۱۵,۵۸۶,۴۷۰ریال ➕ مزد گروه سال ۱۴۰۴ ✖ ۱٫۴۵ است و فرمول تعیین مزد پایه (پایه سنوات تجمیعی) تا آخر ۱۴۰۴ انتقالی به سال ۱۴۰۵،مزد پایه (پایه سنوات تجمیعی) آخر سال ۱۴۰۴ ✖ ۱٫۴۵ است که رقم ثابت ۱۵,۵۸۶,۴۷۰ ریال فقط در محاسبه مزد شغل استفاده می‌شود و در محاسبه پایه سنوات استفاده نمی‌شود و زمانی که روز استخدام کارگر فرا رسید، مبلغ پایه سنوات ۱۴۰۵ به میزان ۵۰۰۰.۰۰۰ ریال به این مبلغ اضافه می‌شود.

ابن فعال کارگری خاطرنشان کرد:‌ دستمزد نهایی کارگران از مجموع مزد و مزایا (مزایای به تبع شغل و مزایای به تبع شاغل)، سایر فوق‌العاده‌ها و کاهش کسورات قانونی حاصل می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار مقاومت عراق به آمریکا درباره حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران
سامانه‌های دفاعی آمریکا در رهگیری موشک‌های ایران ناکام ماندند
راهکار باز شدن تنگه هرمز
در صورت حمله به نیروگاه‌های ایران، اقدامات تنبیهی فوری انجام می‌شود
ورود سامانه بارشی به پایتخت
پزشکیان: تنگه هرمز برای همه جز متجاوزان به خاک ایران باز است
اعلام آمادگی قزاقستان برای جلوگیری از تشدید تنش‌های منطقه
الجزیره: ایران آماده پاسخ قاطع به تهدید ترامپ است
افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاه دماوند
جنگ منطقه ای، پیامد بین المللی؛ نبض هرمز جهان را بی قرار کرد
عربستان میزبان مصر پیش از جام جهانی
قیمت خودرو در بازار آزاد یکشنبه 2 فروردین
تمدید خودکار قرارداد کارگران در شرایط جنگی
تنش‌های خاورمیانه قیمت نفت را بالا نگه داشت
آسمان عراق 72 ساعت دیگر بسته ماند
کوثری: وضعیت تنگه هرمز به قبل بازنمی‌گردد
دمشق پس از حملات اسرائیل، پیام‌های آشتی‌جویانه به تل‌آویو فرستاد
سخنگوی قرارگاه خاتم: ضربات کوبنده ادامه خواهد داشت
سومین خاموشی سراسری کوبا در یک ماه
کرملین: جنگ علیه ایران موجب همبستگی بیشتر مردم شده است
شهادت 210 کودک در جنگ اخیر؛ آسیب به 300 مرکز درمانی
پیش بینی قیمت طلای جهانی
راه‌اندازی سامانه پیامکی خسارات جنگی؛ 100023055 در خدمت مردم
وضعیت تنگه هرمز به قبل بازنمی‌گردد
سال طلایی صندوق‌های طلا؛ بازدهی‌های نجومی 1404
ضربه به خط میانی تیم ملی؛ غیبت عزت‌اللهی قطعی شد
ضربه کاری تنگه هرمز به صنعت طلا
ثبت انتقال و میهمانی دانشجویان از 5 فروردین کلید خورد
اعلام آمادگی ترامپ برای دست زدن به جنایت جنگی
اسرائیلی‌ها برای 48 ساعت آینده آب کافی ذخیره و موبایل‌هایشان را شارژ کنند
افشاگری پالتیکو درباره دیدار ترامپ و شی جینپینگ و ارتباط آن با جنگ علیه ایران
دستور خدمت‌رسانی به مناطق آسیب‌دیده جنگ
هشدار فرمانده نیروی زمینی سپاه درباره برخورد کوبنده و سریع با متجاوز
عارف: به زیرساخت‌های ایران حمله شود، منطقه دچار خاموشی فراگیر خواهد شد
پیش‌بینی آب و هوای تهران طی روزهای آینده / وزش باد و بارش باران
تشدید اختلافات میان ترامپ و انگلیس بر سر تنگه هرمز
موج 74 عملیات وعده صادق 4 با موشک های قدر، خیبرشکن و خرمشهر 4
ورود تیم ملی فوتبال ایران به ترکیه
45 میلیون وعده غذای گرم و افطاری ساده در اجرای پویش سراسری اطعام مهدوی
آغاز تولید قراردادی مرغ و بارگذاری 2 میلیون تن نهاده دامی
برنامه‌های بازدارنده تازه ایران برای پاسخ به تهدیدهای دشمنان
واکنش یمن به گسترش دایره جنگ علیه ایران
ترسیم نقشه راه برای اجرای اقتصاد مقاومتی
در صورت خطا، زیرساخت‌های حیاتی، انرژی و نفت منطقه منهدم خواهد شد
زندگی روزمره به مثابه مقاومت و امیدورزی
رایزنی عراقچی و کالاس درباره تحولات جنگ متجاوزان علیه ایران
خون رضا صادقی برای دفاع از مرزهایمان به جوش آمد
ایران را با زبان زور نمی‌توان از حرکت بازداشت
مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی زیر ذره بین وزارت بهداشت
تحلیل مقام سابق فرانسه از باتلاق جنگ آمریکا با ایران برای ترامپ